Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο το χρώμα, τα σύρματα που έχουν και η κατηγορία παίζουν ρόλο.

θα πρέπει το καλώδιο να είναι με 8 σύρματα μέσα:

image.jpeg.53746c53973a33a40e69a7a48fd3422b.jpeg

Το συγκεκριμένο καλώδιο θα παίζει στα 1000. 

Υποθέτω ότι το καλώδιο από το router συνδέεται κατευθείαν στο pc. Δεν μεσολαβούν πρίζες, switch ή κάτι άλλο. Το router υποστηρίζει gigabit lan;

Δημοσ.
1 hour ago, elio_1 said:

Δεν παίζει ρόλο το χρώμα, τα σύρματα που έχουν και η κατηγορία παίζουν ρόλο.

θα πρέπει το καλώδιο να είναι με 8 σύρματα μέσα:

image.jpeg.53746c53973a33a40e69a7a48fd3422b.jpeg

Το συγκεκριμένο καλώδιο θα παίζει στα 1000. 

Υποθέτω ότι το καλώδιο από το router συνδέεται κατευθείαν στο pc. Δεν μεσολαβούν πρίζες, switch ή κάτι άλλο. Το router υποστηρίζει gigabit lan;

εχω το ρουτερ   του  οτε

6 minutes ago, Cubicolor said:

εχω το ρουτερ   του  οτε

Eιδα οτι τα καλωδια εχουν  8 συρματα..

7 minutes ago, Cubicolor said:

εχω το ρουτερ   του  οτε

οποτε  που οφειλεται ολο το προβλημα  που εχω?

8 minutes ago, Cubicolor said:

εχω το ρουτερ   του  οτε

οποτε  που οφειλεται ολο το προβλημα  που εχω?

απλα δεν ξερω αν αυτα τα καλωδια ειναι cat5  η cat6

το  προβλημα μου  ειναι οταν παω να κανω speedest στην αρχη  πιανω  1000mbs  με  990 mbs καΙ μετα αν κανω αλλες 3 φορες speedtest  η ταχυτητα παει στα  300,.  400,500 κτλ  εννοοω  οτι δεν εχω σταθερη ταχυτητα εκει θελω να καταληξω..

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, Cubicolor said:

Καλησπερα πρι μερικες βδομαδες   εβαλα  cosmote fiber 1000 mbs το προβλημα μου ειναι οτι η καρτα δυκτυου που εχω ειναι μεχρι 100 Mbs δεν το ειχα παρατηρησει γιατι αυτην την ειχα εδω και χροννια..

και δεν εχω σταθερη ταχυτητα  κτλ  .. τωρα με   cosmote fiber 1000 mbs

σε αυτην την περιπτωση επειδη εχω μπερδευτει τι ειδους καρτα δικτυου να αγορασω >??>

Ενσύρματη Κάρτα Δικτύου  η  Ασυμαρτη καρτα δικτυου?  θελω να  μου προτεινετε μια παρα  πολυ καλη Κάρτα Δικτύου   που θα την εχω και  για το αμμεσο μελλον  για πιο γρηγορες ταχυτητες

Τι διαφορα εχει  η  Ενσύρματη Κάρτα Δικτύου  απο την    Ασυμαρτη καρτα δικτυου? και πια ειναι καλυτερη?

Κάπου κάνεις κάτι λάθος. 100ρες κάρτες θα βρεις σε υπολογιστές 15 ετιας μην σου πω 20ετιας. Αν μιλάμε για κατι τετοιο θέλεις άλλον υπολογιστή οχι κάρτα δικτύου. Τέτοιος υπολογιστής δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει σοβαρές ταχύτητες ίντερνετ. 

Υποθέτω ότι δεν μιλάμε για τετοιο σενάριο οπότε κοιτάμε με την σειρά καλωδίωση όλα πρεπει να ειναι τουλάχιστον cat5e . Αν κάτι ειναι cat5 δεν θα δεις 1000αρι. Δεν ξέρω τι έχεις συνδεμένο patch leads patch panels switch, τα πάντα όλα πρεπει να ειναι cat5e τουλάχιστον.Αν το τσεκάρεις και ειναι όλα σωστά κοιτάς ρυθμίσεις θυρών σε υπολογιστή switch, router και κοιτάς να ειναι στο auto. 

Επεξ/σία από gakost
Δημοσ.
19 minutes ago, gakost said:

Κάπου κάνεις κάτι λάθος. 100ρες κάρτες θα βρεις σε υπολογιστές 15 ετιας μην σου πω 20ετιας. Αν μιλάμε για κατι τετοιο θέλεις άλλον υπολογιστή οχι κάρτα δικτύου. Τέτοιος υπολογιστής δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει σοβαρές ταχύτητες ίντερνετ. 

Υποθέτω ότι δεν μιλάμε για τετοιο σενάριο οπότε κοιτάμε με την σειρά καλωδίωση όλα πρεπει να ειναι τουλάχιστον cat5e . Αν κάτι ειναι cat5 δεν θα δεις 1000αρι. Δεν ξέρω τι έχεις συνδεμένο patch leads patch panels switch, τα πάντα όλα πρεπει να ειναι cat5e τουλάχιστον.Αν το τσεκάρεις και ειναι όλα σωστά κοιτάς ρυθμίσεις θυρών σε υπολογιστή switch, router και κοιτάς να ειναι στο auto. 

δηλαδη τα καλωδια  που εχω παιζει να ειναι cat5 και  γι αυτο δεν εχω σταθερη ταχυτητα?

Δημοσ.

Μπορεί να είναι Cat5 ή αν δεν είναι έτοιμα και κάποιος στο έφτιαξε μπορεί να μην είναι σωστά φτιαγμένο. Το καλώδιο γράφει πάνω του τι προδιαγραφών είναι. Κοίτα το στο μήκος του και θα γραφει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, gakost said:

Μπορεί να είναι Cat5 ή αν δεν είναι έτοιμα και κάποιος στο έφτιαξε μπορεί να μην είναι σωστά φτιαγμένο. Το καλώδιο γράφει πάνω του τι προδιαγραφών είναι. Κοίτα το στο μήκος του και θα γραφει

φαινεται αυτο?/ γιατι εγω δεν  βλεπω κατι.

δηλαδη αν τα καλωδια ειναι  cat5 δεν θα πιανω σταθερα τα 1000 mbs??

οταν εγω  πηρα τοτε τον οτε  και  τους ειπα οτι δεν εχω σταθεροτητα  μου ειπανε να δω αν η καρτα δικτυου  μου ειναι  για 1000 mbs και επισης  μου  ειπανε  να αλλαξω τα καλωδια και να παρω cat6

τα καλωδια  αυτα απο τον οτε   δεν γνωριζανε αν ειναι cat5 η 6?

το  ρουτερ  που μου ειχαν δωσει τοτε ειταν απο τοτε που ειχα  100αρα...

οταν μου κανανε την συνδεση ο τεχνικος δεν μου αλλαξε το royter απλα  μου εβαλε ενα μαυρο κουτακι που συνδεεται με το ρουτερ.. για την 1000 αρα εν εννοω..

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.

Αν είναι cat5 δεν θα βλέπεις τίποτα πάνω από 100. Οτιδήποτε  από cat5e και πάνω θα δουλέψει στο Gbit  6, και 6a . 

Όλα τα σοβαρά καλώδια γράφουν τις προδιαγραφές τους. Δες παραδειγμα

https://www.truecable.com/blogs/cable-academy/ethernet-cable-id-for-beginners

Αν δεν γράφει τίποτα πέταξε το και πήγαινε στον Καυκά να πάρεις ένα σωστό καλωδιο

• Like 1
Δημοσ.

Ο άνθρωπος είπε ότι μια χαρά τα πιάνει το 1Gbit, τι τον μπλέκετε με τους τύπους καλωδίων. 

Δεν θα βλέπεις πάντα σταθερά 1Gbit σε Speedtest, ειδικά στο Speedtest.net αν δεν διαλέξεις κάποιον καλό server. Αν στο fast.com το προσεγγίζεις, όλα καλα

Δημοσ.

Οταν ειχα 1000αρα πριν κατι χρονια τεστ στην ταχυτητα που να πλησιαζει τα 1000 επαιρνα απο το fast.com. Δεν φαινεται να εχεις προβλημα και η μητρικη σου υποστηριζει 1000.  Μπες στο ρουτερ και δες ποσο συγχρονιζει. Και καλωδιο cat 5 να εχεις αν ειναι μικρη αποσταση δινει 1000.

Μια ερωτηση απο περιεργια, γιατι εβαλες 1000αρα, εχεις μαγαζι η servers, γιατι για οικιακη χρηση η αληθεια ειναι οτι δεν χρειαζεται πουθενα. Ειχα πριν 3 χρονια και την εκανα 300αρα. Στο μονο που μπορουσα να χρησιμοποιουσα την ταχυτητα ειναι οταν το xbox κατεβαζε παιχνιδια. Και cloud gaming οταν κανω σε 4Κ maximum θα τραβηξει 60mbps.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Cubicolor είπε

το  προβλημα μου  ειναι οταν παω να κανω speedest στην αρχη  πιανω  1000mbs  με  990 mbs καΙ μετα αν κανω αλλες 3 φορες speedtest  η ταχυτητα παει στα  300,.  400,500 κτλ  εννοοω  οτι δεν εχω σταθερη ταχυτητα εκει θελω να καταληξω..

Έχει πει αυτό εντωμεταξύ και συνεχίζουν οι άλλοι

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν έχει πρόβλημα το καλώδιο, ούτε και η κάρτα δικτύου της μητρικής. Αν υπήρχε σε αυτό κάποιο θέμα, δεν θα έπιανες ποτέ πάνω από τα 100Mbps ή καθόλου (ανάλογα το πρόβλημα). Μπορεί να είναι θέμα δρομολόγησης ή "μπουκώματος" του δικτύου του παρόχου σου ή στον Router ή στον υπολογιστή σου,  όπου κάποιες στιγμές που υπάρχει βαριά χρήση να εμφανίζονται καθυστερήσεις στην μεταφορά των δεδομένων στο διαδίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εβαλα το νεο καλωδιο cat6  και εχω μια παρα  πολυ καλη  σταθεροτητα /  ενω οταν ειχα το cat5  δεν ειχα σταθεροτητα..

εκανα 20  φορες το speedtest με το νεο καλωδιο και εχω σταθεροτητα

απλα εχω ενα ερωτημα  γιατι με το cat5Ε  δεν ειχα σταθεροτητα?

image.png.738cc567ac1a965a5907e43fee6b0ae9.png

Επεξ/σία από Cubicolor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...