miner_2000 Δημοσ. Τετάρτη στις 04:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:23 μμ Καλύτερα γονική παροχή τώρα σκέψου όταν φύγει η μάνα σου θα έχεις να πληρώσεις κηδείες κλπ και δεν θα έχεις για τα κληρονομικά. Γλυτώνεις στο μέλλον έξοδα και δεν θα σκέφτεσαι κιόλας τι θα παίζει με φόρους κληρονομιάς στο μέλλον. Κάντο τώρα ξεκάθαρα. 1
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:51 μμ Στις 22/7/2025 στις 6:02 ΠΜ, imgema είπε O Χριστός και η παναγία... Δηλαδή εγώ με 130τμ στην Πευκη τι θα δώσω? Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρήμα? Που πάει το σπίτι? Στον πραγματικό ιδιοκτήτη, δλδ στο κράτος? Ενα αμάξι που θα πάει για αχρηστία και ενα μισό διαμέρισμα που το άλλο μισό είναι της αδερφής της. Αλλά αυτά δεν με ενδιαφέρουν τόσο να τα έχω... Ισως αν πούλαγα το μισό αυτό κομμάτι να έφταναν τα λεφτά να πληρώσω όλα τα κερατιάτικα? Οτι και να κάνω δεν προλαβαίνω έτσι κι αλλιώς να μαζέψω ένσημα εκτός αν από τώρα μαζεύω κάθε μέρα μέχρι τα 75. Οπότε ή θα πάρω κάποια ελάχιστη αν υπάρχει ή καθόλου. Δεν ξέρω τι ισχύει. Σε προηγούμενο ποστ κάποιος είπε ότι δεν πληρώνεις φόρο κληρονομιάς κάτω από 800κ. Τι ισχύει τελικά? Αν και μου φαίνεται απίθανο να ισχύει αυτό, κάπου λάθος θα έκανε ο poster. Τελικά με τα τελευταία post μπερδεύτηκα πιο πολύ από πριν. Οπως έγραψα ξανά, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιες μέχρι τα 800000 ευρώ είναι δωρεάν, δηλαδή δεν πληρώνεις φόρο. Άλλο πράγμα είναι ο φόρος, άλλο τα έξοδα του συμβολαιογράφου, άλλο τα έξοδα κτηματογραφησης παλαιότερα μεταγραφής κτλ, αλλα τα έξοδα του μηχανικού. Εμείς πχ πριν 20 χρόνια που κληρονόμησα το πατρικό από τον πατέρα μου και είναι πολύ μεγάλο δώσαμε 5ψηφιο νούμερο σε φόρο κληρονομιάς, και από όλα αυτά κανένα 2χιλιαρο πήγε σε συμβολαιογράφο, ταμείο νομικών και τέλη εγγραφής στο υποθηκπφυλακειο. Δυστυχώς για πολύ κόσμο, ακομα και με την απαλλαγή του φόρου, όλα τα υπόλοιπα έξοδα ανέρχονται κατ ελάχιστον απο ενα 1500αρι και όσο αυξάνει το ακίνητο σε μέγεθος και αξία, σε πολυπλοκοτητα, η παρουσιάζονται καταστάσεις όπως αυθαιρεσίες, αυξάνεται αναλογικά και το παραπάνω κόστος. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ηλιθιων ευρωπαϊκών οδηγιών και ταυτόχρονα πολλών άλλων χρόνιων αδυναμιών του ελληνικού κράτους, διότι δεν μας φταίνε σε όλα οι ξένοι. Ετσι λοιπον έχουμε ένα μεγάλο κύμα αποποίησης κληρονομιών την τελευταία 15ετια ελέω φυσικά και κρίσης, που άλλωτε φουσκώνει και βγαίνει στην επιφάνεια άλλωτε δεν ακούγεται και πολύ. Το κυμα αυτό αφορά βέβαια ως επί το πλείστον μικρά χωράφια στην επαρχία. Αλλά και όχι μόνο. Ο καθένας καλείται να κάνει τα κουμάντα του και να δει τι τον συμφέρει. Για εμένα δεν θα έπρεπε να πληρώνεται απολύτως τίποτα και το θεωρώ τραγικό να συμβαίνει αυτό σε δωρεές γονικές παροχές και κληρονομιες, αλλά υπήρχε ανέκαθεν αυτό το κόστος το οποίο δεν το γλιτώνεις με τίποτα όσο και να χτυπιέσαι. Υπήρχε ανέκαθεν, αλλά δεν κάνει και τίποτα το κράτος για να το εξαλείψει, Ισα ίσα υπεισερχονται νέες παράμετροι και απαιτήσεις και γίνεται η διαδικασία ολοένα πιο πολύπλοκη και κοστοβορα. Στο μεταξύ καθώς υποτίθεται ότι κάνουμε βήματα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατια. Σε διαμέρισμα που μεταβίβασε η θεία στον ξάδερφο πριν 1 και βάλε έτος, χρειάστηκε μια βεβαίωση από το κτηματολόγιο που έπρεπε να λάβει η ίδια, στήθηκε στην ουρά κάπου στην Καλλιθέα από τις 5 το πρωί για να πιάσει σειρά και νούμερο αναμονής, πολλοί τσακωμοι με κόσμο για την σειρά μέχρι και κληση της αστυνομίας έχει υπάρξει, η εν λόγω υπηρεσία δεν είχε ψηφιοποιηθει ακόμα. Οπότε αν ισχύει ακόμα αυτή η κατάσταση, είτε θα πάρεις άδεια από την δουλειά σου είτε θα εξουσιοδοτησεις άλλον να το κάνει.
Sherlock_7 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:36 μμ Μπορεί και τα έξοδα στο μέλλον για μηχανικούς και συμβολαιογράφους να είναι περισσότερα από ό,τι είναι τώρα. Βασικά σίγουρα θα είναι έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Γονική παροχή για εμένα. 2
mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 05:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:51 μμ 58 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Ετσι λοιπον έχουμε ένα μεγάλο κύμα αποποίησης κληρονομιών την τελευταία 15ετια ελέω φυσικά και κρίσης Κυρίως λόγω κρίσης. Μεγάλες οφειλές σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, με χαμηλή αξία περιουσίας.
konc Δημοσ. Πέμπτη στις 02:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:36 μμ 21 hours ago, mariosnik_ said: Οπως έγραψα ξανά, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιες μέχρι τα 800000 ευρώ είναι δωρεάν, δηλαδή δεν πληρώνεις φόρο. Αυτό για τις κληρονομιές που το βρήκες, έχεις κάποια πηγή? Γιατί ξέρω πως υπάρχει κανονικά φόρος με κλίμακες, έδωσα και link από την ΑΑΔΕ παραπάνω. Μέχρι τα 150Κ είναι 0. Για τις γονικές παροχές ισχύει το μέχρι 800Κ, γι' αυτό και συμφέρουν, γι' αυτό και είχαν πήξει οι συμβολαιογράφοι μόλις ανακοινώθηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα