Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, Tlykog said:

Αν και δεν είδα πουθενά κοροϊδευτικά σχόλια, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις Intel… Αν ήταν Intel με 128 πυρήνες και ίδια τιμή θα είχαμε γεμίσει σχόλια 5 σελίδων τύπου «πάει για κλείσιμο και βγάζει βλακείες», «θα πουλήσω το νεφρό να τον πάρω» και άλλα τέτοια όμορφα.

Έπεσε γλέντι πριν 6 χρόνια όταν ουσιαστικά σταμάτησε την HEDT platform η Intel. 😛

Πλέον έχει κάποιους Xeon  (W Series) σαν αντίστοιχους "Workstation".

Intel® Xeon® W Processor

Μέχρι 60 cores,  385W TDP...λογικά μετά το καλοκαίρι θα βγουν καινούριοι.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Thresh είπε

Έπεσε γλέντι πριν 6 χρόνια όταν ουσιαστικά σταμάτησε την HEDT platform η Intel. 😛

Πλέον έχει κάποιους Xeon  (W Series) σαν αντίστοιχους "Workstation".

Intel® Xeon® W Processor

Μέχρι 60 cores,  385W TDP...λογικά μετά το καλοκαίρι θα βγουν καινούριοι.

Όσο καλοί και να είναι τα σχόλια θα γραφτούν…😄

Δημοσ.

Το παραδέχομαι, είμαι πλεμπαιος και δεν έχω λεφτά για αμδ, οπότε θα αρκεστω σε ένα ψωρο m4 με 2-3k.

• Haha 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, cr77 είπε

Το παραδέχομαι, είμαι πλεμπαιος και δεν έχω λεφτά για αμδ, οπότε θα αρκεστω σε ένα ψωρο m4 με 2-3k.

Και εγώ με m3 max (16 core) αισθάνομαι μειονεκτικά…😄

Σε κάθε περίπτωση οι Mac απευθύνονται κυρίως για δουλειά εν κινήσει και αυτοί για workstation. Τα Mac Studio είναι για workstation, όπου η κατανάλωση παίζει ρόλο.

Θελω να πω ότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τον επεξεργαστή του άρθρου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tlykog είπε

Και εγώ με m3 max (16 core) αισθάνομαι μειονεκτικά…😄

Με 16 είσαι πάνω από τον μέσο όρο. 😁🍆

• Haha 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αφού φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για το πως και τι, ας το αναλύσω xD
Πιο πιθανό είναι να έγινε μια σωρεία απο αστοχίες αυτό που νομίζω έγινε είναι πως διαίρεσα στο μυαλό μου το 94 core μοντέλο (πιστεύοντας ότι ειναι 94 και όχι 96) όταν συλλάμβανα την ιδέα για το ποστ και να έκανα λάθος αντι 5,85 να έβγαλα το 5,3 και μετά όταν (έχοντας κατα νού τον αριθμό αυτό ) είδα πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στα λεφτά(συγκρίνοντας με το κόστος 16πυρινου 9950x στην ελλάδα μάλιστα που έτσι και αλλιώς ειναι πιο ακριβά) και οταν αποφάσισα εντέλει σε 2ο χρόνο να πληκτρολογήσω το ποστ εκείνη την στιγμή να νόμιζα ότι ο αριθμός που είχα στο μυαλό βήκε απο το 94 core "αλλά κάτσε δεν έχει 94 core μοντέλο μάλλον για το 64 θα είχα υπολογίσει" και έγραψα 64 xD

Τι να κάνουμε η cache στα ελληνικά λέγεται λανθάνουσα μνήμη ε η ανθρώπινη cache ειναι πιο λανθάνουσα απόσο πρέπει μερικές φορές xD 

+ το ότι δεν  είναι ποτε ή φουλ προσοχή μου στο insomnia πάντα γράφω κάτι σαν "ενδιάμεσο" ενώ κάνω κάτι άλλο δηλαδή μπορεί να αρχίσω την πρώτη γραμμή μετά απο 10 λεπτά αφού τελειώσω το "κάτι άλλο" να γράψω άλλη μια παράγραφο μετά να δω πχ ένα βιντεάκι ή να μιλήσω στο τηλέφωνο και να συνεχίσω κτλ Το τελευταίο edit αυτού του ποστ αφορούσε για παράδειγμα την διόρθωση του "όταν συλλάμβανα την ιδέα για το το ποστ"  τυπογραφικό που έγινε ακριβώς για τον συγκεκριμένο λόγο. 

Εμένα μην με μπλέκεις το καταλαβα , απλά είπα να πω μια βλακεία 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αν και δεν είδα πουθενά κοροϊδευτικά σχόλια, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις Intel… Αν ήταν Intel με 128 πυρήνες και ίδια τιμή θα είχαμε γεμίσει σχόλια 5 σελίδων τύπου «πάει για κλείσιμο και βγάζει βλακείες», «θα πουλήσω το νεφρό να τον πάρω» και άλλα τέτοια όμορφα.

Προφανώς και μιλάμε για επεξεργαστή για επαγγελματίες, αλλά τα χρήματα δεν είναι λίγα και δε το λες και προσφορά, ακόμα και αν συνυπολογίσεις το σύνολο των πυρήνων του.

Αυτό μου θυμίζει εκείνους που λένε "ναι αλλά για τους μουσουλμάνους δεν λέτε ανέκδοτα"... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, teodoreh είπε

Αυτό μου θυμίζει εκείνους που λένε "ναι αλλά για τους μουσουλμάνους δεν λέτε ανέκδοτα"... 

Η σύγκριση μιας τεχνολογικής εταιρείας με μια θρησκεία είναι κάπως άστοχη, αλλά ίσως άθελά σου, πέτυχες το νόημα. Όταν κάποιος αντιδρά αμυντικά στην παρατήρηση περί μεροληψίας υπέρ μιας εταιρείας, αυτό ακριβώς δείχνει: ότι την αντιμετωπίζει σαν δόγμα.

Η αρχική μου παρατήρηση ήταν καθαρά για το πόσο διαφορετικά αντιδρούν ορισμένοι όταν μια εταιρεία κάνει κάτι, σε σχέση με μια άλλη, όχι για να τρολάρουμε, αλλά για να επισημάνουμε την ασυνέπεια. Όποιος δεν έχει κόμπλεξ, δεν έχει λόγο να θίγεται από κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
Στις 22/7/2025 στις 1:33 ΜΜ, Tlykog είπε

Η σύγκριση μιας τεχνολογικής εταιρείας με μια θρησκεία είναι κάπως άστοχη, αλλά ίσως άθελά σου, πέτυχες το νόημα. Όταν κάποιος αντιδρά αμυντικά στην παρατήρηση περί μεροληψίας υπέρ μιας εταιρείας, αυτό ακριβώς δείχνει: ότι την αντιμετωπίζει σαν δόγμα.

Η αρχική μου παρατήρηση ήταν καθαρά για το πόσο διαφορετικά αντιδρούν ορισμένοι όταν μια εταιρεία κάνει κάτι, σε σχέση με μια άλλη, όχι για να τρολάρουμε, αλλά για να επισημάνουμε την ασυνέπεια. Όποιος δεν έχει κόμπλεξ, δεν έχει λόγο να θίγεται από κάτι τέτοιο.

Καταφέρνεις να υποτιμάς τον συνομιλητή σου με το βαμβάκι, πάντως! :D

Όπως και να έχει, ποτέ δεν ήμουν οπαδός της team red ή team blue ή team green.  Αν η Intel έβγαζε καλά προϊόντα σε καλές τιμές θα τα αγόραζα. Ποτέ δεν ήταν value for money, γιατί σπάνια είχε ανταγωνισμό. Λίγο ίσως όταν βγήκαν οι διπύρηνοι επεξεργαστές ή όταν η AMD έβγαλε την x86-64 αρχιτεκτονική. Καμία σχέση με το τώρα.

Από εκεί και πέρα, το 99% των posts είναι  συνήθως άσχετα με το νόημα του θέματος, άλλες φορές για χιούμορ, άλλες φορές λόγω αμάθειας. Οι Threadripper δεν φτιάχτηκαν για να λες πως έχεις το πιο γρήγορο μηχάνημα ή για να παίζεις games (που πιθανώς είναι χειρότεροι από έναν top Ryzen). Και πίσω από τους πυρήνες, σπάνια ψάχνουμε να βρούμε τί άλλο προσφέρουν λ.χ. σε PCIe lanes, memory configurations κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...