Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple αναμένεται να προσθέσει δεύτερη εμπρόσθια κάμερα στο επερχόμενο iPad Prom διευκολύνοντας τις selfies και τις κλήσεις FaceTime σε οποιαδήποτε θέση.

Η Apple σχεδιάζει να προσθέσει δεύτερη εμπρόσθια κάμερα στο επερχόμενο iPad Pro με M5 τσιπ, σύμφωνα με αναφορά του Mark Gurman από το Bloomberg. Η νέα κάμερα θα τοποθετηθεί στην κάθετη πλευρά της συσκευής, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν selfies και βιντεοκλήσεις FaceTime με την ίδια ευκολία, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της συσκευής. Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να ενσωματωθεί στο νέο iPad Pro που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Παρόλο που φαίνεται ως μικρή βελτίωση στην ευκολία χρήσης, η προσθήκη δεύτερης εμπρόσθιας κάμερας επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα. Πλέον το iPad Pro θα μπορεί να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τις δύο κάμερες για να κεντράρει το θέμα κατά τη διάρκεια λήψης selfie ή κλήσεων FaceTime, καθιστώντας τη συσκευή πιο εύχρηστη σε όλες τις θέσεις.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα iPad, το επερχόμενο iPad Pro με το νέο τσιπ της Apple εξαλείφει την αβεβαιότητα σχετικά με τη θέση της εμπρόσθιας κάμερας. Στο παρελθόν, τα μοντέλα iPad διέθεταν μόνο μία εμπρόσθια κάμερα στην κάθετη πλευρά, αλλά η Apple αποφάσισε να τη μετακινήσει στην οριζόντια πλευρά το 2024 με το iPad Pro M4. Η αλλαγή αυτή ήταν ευπρόσδεκτη από τους κατόχους iPad Pro που χρησιμοποιούν κυρίως τις συσκευές τους σε οριζόντια θέση, αλλά όσοι προτιμούσαν την κάθετη χρήση αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο ξεκλείδωμα μέσω Face ID.

Πέρα από τη νέα εμπρόσθια κάμερα, το νέο iPad Pro αναμένεται να έχει μικρές αναβαθμίσεις στην απόδοση και καλύτερη ενεργειακή απόδοση χάρη στο βελτιωμένο τσιπ M5. Η νέα αρχιτεκτονική του επεξεργαστή υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική αυτονομία που χαρακτηρίζει τις συσκευές της Apple.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από το iPad Pro, η Apple εξετάζει την αναβάθμιση και άλλων συσκευών με τα τσιπ επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, το Vision Pro, το MacBook Pro, το Mac mini και το iMac αναμένεται να ενσωματώσουν επεξεργαστές που θα ανήκουν στη σειρά M5, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

View full article

Δημοσ.

Θεωρώ τα iPad το πιο value for money device της Apple, ενδεχομένως μόνο κάτω από το Mac mini που ειδικά στο χαμηλότερο spec παίρνεις τεράστιο value.

Εν αντιθέσει με τα τηλέφωνα που και εκείνα κρατάνε αξία (και με αξία δεν εννοώ μεταπώλησης αλλά χρήσης), τα iPad τα παίρνεις μια φορά και τα ξεχνάς μετά.

Εχω ένα iPad Pro του 2019 και ακόμα την παλεύει μια χαρά, δεν είναι καν M series αλλά ήταν τόσο δυνατό τότε που ακόμα και σήμερα είναι μια χαρά.

• Like 17
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, polaki είπε

Θεωρώ τα iPad το πιο value for money device της Apple, ενδεχομένως μόνο κάτω από το Mac mini που ειδικά στο χαμηλότερο spec παίρνεις τεράστιο value.

Εν αντιθέσει με τα τηλέφωνα που και εκείνα κρατάνε αξία (και με αξία δεν εννοώ μεταπώλησης αλλά χρήσης), τα iPad τα παίρνεις μια φορά και τα ξεχνάς μετά.

Εχω ένα iPad Pro του 2019 και ακόμα την παλεύει μια χαρά, δεν είναι καν M series αλλά ήταν τόσο δυνατό τότε που ακόμα και σήμερα είναι μια χαρά.

Μάλλον εννοείς την σειρά Pro γιατί ένα iPad 6ης γενιάς που έχω δοκιμάσει και ένα mini 4 είναι πάρα πολύ αργά σε όλα.

Αν και λάτρης των iPad δυστυχώς οι τιμές τους ακόμα και σαν μεταχειρισμένα είναι απλησίαστες για μοντέλα Pro και ειδικά μετά το 2020.

• Like 1
Δημοσ.
22 minutes ago, tolstoy said:

Μάλλον εννοείς την σειρά Pro γιατί ένα iPad 6ης γενιάς που έχω δοκιμάσει και ένα mini 4 είναι πάρα πολύ αργά σε όλα.

Αν και λάτρης των iPad δυστυχώς οι τιμές τους ακόμα και σαν μεταχειρισμένα είναι απλησίαστες για μοντέλα Pro και ειδικά μετά το 2020.

Ναι την Pro, έχεις δίκιο, αυτό έχω. 

Βέβαια και πιο πριν που είχα ένα "απλό", για αυτό που προοριζόταν (browsing και youtube) ήταν οκ. 

Αλλά ναι, αξίζει το Pro με την έννοια ότι το παίρνεις μία φορά και το ξεχνάς. 

Δημοσ.
28 minutes ago, tolstoy said:

Με 400 ευρώ παίρνεις iPad Air με Μ1 και 8GB ram και έχεις αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και λειτουργίες 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

MacBook iPad και Apple Watch πολύ μπροστά από ανταγωνισμό μπορεί και 5ετια αν πηγαίνεις για high end models. 

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, farcry33 said:

MacBook iPad και Apple Watch πολύ μπροστά από ανταγωνισμό μπορεί και 5ετια αν πηγαίνεις για high end models. 

Έχεις δίκιο, αν και για το MacBook είναι και ανάλογα τί χρειάζεται ο καθένας, είχα πάρει πριν 1.5 χρόνο το M1 Max 32GB από μία προσφορά του iStore, αν και πλέον έχει περάσει πολύς καιρός από το launch του, για τη χρήση που του θέλω ακόμα και τώρα είναι overkill. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Architekt είπε

Με 400 ευρώ παίρνεις iPad Air με Μ1 και 8GB ram και έχεις αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και λειτουργίες 

Μεταχείρο εννοείς;

Δεν είναι λίγο overkill o M5 για ipad?

Υπάρχουν εφαρμογές που να τον αξιοποιούν;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Έχεις δίκιο, αν και για το MacBook είναι και ανάλογα τί χρειάζεται ο καθένας, είχα πάρει πριν 1.5 χρόνο το M1 Max 32GB από μία προσφορά του iStore, αν και πλέον έχει περάσει πολύς καιρός από το launch του, για τη χρήση που του θέλω ακόμα και τώρα είναι overkill. 

Και εγώ αυτό έχω το έκανα και μια επέκταση εγγύησης.

Ότι καλύτερο ακόμα και τώρα τα μόνα που είναι ποιο δυνατά είναι τα επόμενης γενιάς max που και πάλι με πολύ μικρές διάφορες για να πας σε αναβάθμιση, αυτό το μηχάνημα έχει άνετα αλλά 3-4 χρόνια ζωής μπροστά του. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Εγώ έχω από το 2020 ακόμα το Mac Mini M1 16GB και πάει ακόμα ρολόι. Θα το κρατήσω ένα χρόνο ακόμα περίπου και μετά θα το αντικαταστήσω με το επόμενο Mini αλλά αυτή την φορά με Pro επεξεργαστή. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Η Apple αναμένεται να προσθέσει δεύτερη εμπρόσθια κάμερα στο επερχόμενο iPad Prom διευκολύνοντας τις selfies και τις κλήσεις FaceTime σε οποιαδήποτε θέση.

screen-shot-2018-04-01-at-11-43-22-am-1522597436.png

Επεξ/σία από asmilon
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, stivaks72 said:

Μεταχείρο εννοείς;

Μια που χρησιμοποιώ davinci resolve 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stivaks72 είπε

Μεταχείρο εννοείς;

Αν και δεν είμαι φίλος του iPad.

Final Cut Pro, Davinci Resolve, Affinity Suite, Photoshop, Lightroom, Pixelmator, Photomator, Darkroom, Logic Pro ακόμα και παιχνίδια για τα 10 άτομα που θα παίξουν Resident evil, assassins Creed, lies of P, death stranding 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...