johnyb98 Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου Καλησπέρα. Έχω ψάξει πάρα πολύ (pages & youtube), αλλά δεν καταφέρνω να το βρω, και ήθελα μία βοήθεια. Πρόκειται για Excel 365. Ένα φύλλο εργασίας έχει έξι σελίδες. Όταν δίνω το print, φέρνει προς εκτύπωση καί τις 6 (σελ. 1 από 6, 2 από 6 , κ.τ.λ.). Αυτό που θέλω είναι να φέρνει για εκτύπωση μία και μόνο σελίδα (συγκεκριμένα την πρώτη, αλλά ίσως με κάποιο τρόπο να ορίζεις συγκεκριμένα κάποια άλλη, π.χ. 4η). Αλλά για να μην το μπλέξουμε, για την ώρα ας πούμε μόνο την πρώτη από τις 6. Για την ώρα, αυτό το καταφέρνω (να εκτυπώνω, δηλαδή, μόνο την πρώτη), ορίζοντας manually τις επιλογές: "Eκτύπωση σελίδας 1 έως 1". Δεν θέλω αυτό (manually). Και επίσης δεν θέλω να προσαρμόζεται η εκτύπωση όλου του φύλλου σε μία μόνο σελίδα (να συρρικνώνονται και οι 6 σελίδες σε μία, και να γίνεται αυτή η μινιατούρα - αυτό το καταφέρνω, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω). Υπάρχει σίγουρα κάποιος τρόπος να φέρνει απευθείας την εκτύπωση τής πρώτης (και μόνον αυτής) της σελίδας. Οπότε, κάτω χαμηλά, θα γράφει: "Σελ. 1 από 1" και όχι "Σελ. 1 από 6" παρότι το φύλλο εργασίας έχει συνολικά 6 σελίδες. Έχω δει πολλές ιδιότητες στην εκτύπωση, και σε συνδυασμό με τις ιδιότητες τού εκτυπωτή, αλλά δεν τα καταφέρνω. Μήπως γνωρίζεται πώς θα μπορούσε να γίνει; υγ Γιά ελληνικό Excel. Ευχαριστώ για το χρόνο σας !
accipio Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου Αυτό γίνεται με το Kutools (δες εδώ κι εδώ) αλλά είναι επί πληρωμή.
ChrisGT7 Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα @johnyb98, 1) Δεν μπορείς να επιλέξεις χειροκίνητα μέσω των επιλογών εκτύπωσης μη συνεχόμενες σελίδες (π.χ. 1,3,6) στο Excel όπως γίνεται σε άλλα προγράμματα (π.χ. Adobe Reader, Word). Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω κώδικα VBA. Με τη χρήση ενός κουμπιού να εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου και να επιλέγεις εκεί τις σελίδες προς εκτύπωση. 2) Δεν μπορείς να αλλάξεις το πλήθος των σελίδων κατά την εκτύπωση (π.χ. από το σύνολο των 6 σελίδων στο υποσέλιδο να εκτυπώνεται 1 από 3 σελίδες). Έχω την εντύπωση πως αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με κώδικα... Με μια γρήγορη σκέψη και σε συνδυασμό με το 1), όταν επιλέγεις τις επιθυμητές σελίδες προς εκτύπωση, να αντιγράφονται σε νέο φύλλο, όπου θα εκτυπώνονται από αυτό το φύλλο. Π.χ. το αρχικό φύλλο έχει 10 σελίδες κι εσύ επιλέγεις τις 2, 4-7, 9-10. Αυτές θα αντιγραφούν στο νέο φύλλο, το οποίο θα έχει 7 σελίδες και όχι 10. Άρα στην εκτύπωση του νέου φύλλο θα φαίνεται 1 από 7, 2 από 7 κ.ο.κ. Επεξ/σία 21 Ιουλίου από ChrisGT7
micos000 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Επειδή είμαι έξω τώρα και δεν μπορώ να το ελέγξω, αν καταλαβα σωστά, δε θα μπορούσε να γίνει με ορισμο περιοχής εκτύπωσης; Εκτός αν δεν καταλαβα καλά τι θέλεις. Επεξ/σία 22 Ιουλίου από micos000
ChrisGT7 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Ναι, πολύ πιθανόν να τον βολέψει η περιοχή εκτύπωσης τελικά! Παρατηρώ πως όταν ορίζεις ως περιοχή εκτύπωσης μερικές σελίδες, τότε κάτω στο υποσέλιδο φαίνεται το σύνολο των μερικών σελίδων και όχι των συνολικών σελίδων του φύλλου. 1
micos000 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Ναι, νομίζω ότι είναι η πιο απλή λύση, εφόσον βέβαια δεν θέλουμε περίεργες επιλογές περιοχών. Μετά θα χρειαστεί συγκεντρωτικός πίνακας ή κάτι τέτοιο. 1
johnyb98 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 4 ώρες Έχετε δίκιο. Η λύση σας είναι η επιθυμητή λύση. Ο ορισμός περιοχής εκτύπωση μου έλυσε τα χέρια. Thanks a lot !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα