Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν και δεν είναι η κύρια μου δουλειά, δυο πελάτες την εβδομάδα θα με πάρουν να πουν ότι τους χάλασε το POS. Μέχρι να πάω εγώ να φτιάξω και όποιος εγώ εσύ θα μείνεις με την κάρτα στο χέρι; 

Εναλλακτική αποτελεί το IRIS φυσικά αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να έχουν όλοι οι υπάλληλοι πρόσβαση σε αυτό και να επιβεβαιώσουν μέσω του e-banking ότι έγινε η μεταφορά. 

Έπρεπε να το θέσω αλλιώς ίσως. Στην ζωή τα πάντα είναι πολιτική συζήτηση. Εδώ όμως βγάζουμε κομματικές ανακοινώσεις που εχουν να κάνουν με προμήθειες και τεχνολογική είδηση δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο. 

ρε μαν, δικιο εχεις, αλλα μη μου πεις οτι δεν ξερεις πως,  εχει παρει ολη τη ροη πληροφοριας η ΝΔ, φυσικα και θα παιξουν οτι τους αποσταλει τα site, λεφτα παιρνουν, ο κλαδος απο αυτα ζει, δεν υπαρχουν πλεον χρηματα απο διαφημηση κτλ κτλ...

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, poulinos είπε

οτι ψηφιστηκε κατι δεν ειναι,πολιτικη συζητηση. τα μισα πολιτικα θεματα που εκλειναν ηταν φαση ταδε vs ταδε και καλα να παθετε που ψηφισατε αυτον και αυτον.  το παρον αρθρο δεν εχει να κανει με το ποιος το υλοποιησε αλλα το τι εγινε σαν γεγονος ή τι θα γινει

Από τη στιγμή που σε κείμενο αναφέρονται ονόματα πολιτικών, κομμάτων, ψηφοφορίες στη βουλή, υπουργικές αποφάσεις είναι ξεκάθαρα πολιτικό το θέμα. Και πιθανότατα και κομμάτικό...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Σε ηλιθιους μιλάνε φίλτατε. Αυτός είναι ο ελληνικός λαός ακόμα να το καταλάβεις? Καφές ακριβό κινητό στο τραπεζάκι καμία ξερογκαζια με το αυτοκίνητο και άραγμα παραλία κάτω από την ομπρέλα. Αυτά μην πειράξεις του Έλληνα και βάλτου να πληρώνει ότι άλλο θες από ενοίκιο σε ακίνητα που του ανήκουν(ενφια) μέχρι χίλιες 2 προμήθειες στις τράπεζες και τρελές υπεραξίες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης(ρεύμα τρόφιμα νερό). Α δωστου και 2 3 μίζερα επιδόματα για να νιώσει ότι το κράτος τον στηρίζει να χαρεί όταν έρχεται η 4ετια και όλα μέλι γάλα. 

φιλε μου, εχουν φυγει και δουλευουν εξω πανω απο 400.000 κοσμος, ΔΕΝ ειναι ηλιθιοι και οι περισσοτεροι αιμοδοτουν αυτους που δεν μπορουν να φυγουν!

ουτε ειναι πλειοψηφια αυτοι που τοσο γλαφυρα περιγραφεις, υπαρχουν, οπως παντου στον κοσμο! 

αν θες την αποψη μου, καλο ειναι να δειχνουμε και να θυμισουμε την πραγματικοτητα οπως εχει και να μην την χαριζουμε σε πληρωμενα αρθρακια! Αυτος ηταν κι ο σκοπος του ποστ μου :)

Peace!

Δημοσ.
11 hours ago, poulinos said:

οτι ψηφιστηκε κατι δεν ειναι,πολιτικη συζητηση. τα μισα πολιτικα θεματα που εκλειναν ηταν φαση ταδε vs ταδε και καλα να παθετε που ψηφισατε αυτον και αυτον.  το παρον αρθρο δεν εχει να κανει με το ποιος το υλοποιησε αλλα το τι εγινε σαν γεγονος ή τι θα γινει

Οπότε, μπορώ να ανοίξω ένα θέμα για ΟΠΕΚΕΠΕ με αναφορά στη δικογραφία; Ή για τις υποκλοπές, που είναι και τεχνολογικό; Δε θα γράψει κανείς vs, γεγονότα μόνο, άντε και καμιά αναφορά σε νομοσχέδια που ψηφίστηκαν.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μία ερώτηση....

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ; Αν δηλαδή μία τράπεζα θεωρήσει ότι η παροχή πρόσβασης από τα δικά της ΑΤΜ σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών δε τη συμφέρει με μηδενικη χρέωση, μπορεί απλά να τη διακόψει; Το ρωτάω γιατί μπορεί π.χ. μια τράπεζα να κάνει αποστολές μετρητών για γέμισμα ΑΤΜ σε μία πόλη κάθε 3 μέρες αν αφορά μόνο την ίδια αλλά κάθε 1 μέρα αν πρόκειταινα σηκώνουν λεφτά και πελάτες άλλων τραπεζών. Οι 2 εξτρα αποστολές μετρητών στο τριήμερο πως θα πληρωθούν; (ένα παράδειγμα μόνο έξτρα κόστους είναι αυτό, προφανώς υπάρχουν και άλλα, ασφάλεια συναλλαγών κλπ)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dchatz είπε

Έχω μία ερώτηση....

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ; Αν δηλαδή μία τράπεζα θεωρήσει ότι η παροχή πρόσβασης από τα δικά της ΑΤΜ σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών δε τη συμφέρει με μηδενικη χρέωση, μπορεί απλά να τη διακόψει; Το ρωτάω γιατί μπορεί π.χ. μια τράπεζα να κάνει αποστολές μετρητών για γέμισμα ΑΤΜ σε μία πόλη κάθε 3 μέρες αν αφορά μόνο την ίδια αλλά κάθε 1 μέρα αν πρόκειταινα σηκώνουν λεφτά και πελάτες άλλων τραπεζών. Οι 2 εξτρα αποστολές μετρητών στο τριήμερο πως θα πληρωθούν; (ένα παράδειγμα μόνο έξτρα κόστους είναι αυτό, προφανώς υπάρχουν και άλλα, ασφάλεια συναλλαγών κλπ)

Και? Εδω ειναι η μια που τρωει το κοστος, παρακει ειναι η αλλη, στο συνολο τους ειναι φτηνοτερο απο το να εχουν καταστημα σε καθε γωνια της χωρας... δεν πιανω τη λογικη σου? Αλλιως δεν επρεπε να εχει πελατες στο Χ χωριο που δεν εχει καταστημα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Upogeios είπε

Και? Εδω ειναι η μια που τρωει το κοστος, παρακει ειναι η αλλη, στο συνολο τους ειναι φτηνοτερο απο το να εχουν καταστημα σε καθε γωνια της χωρας... δεν πιανω τη λογικη σου? Αλλιως δεν επρεπε να εχει πελατες στο Χ χωριο που δεν εχει καταστημα... 

υποθέτω ότι σε ένα χωριό που έχει μόνο ένα κατάστημα μίας τράπεζας, όλοι οι κάτοικοι έχουν τα λεφτά τους σε αυτή την τράπεζα. Ποιος θα ήθελε να χρεώνεται κάθε φορά που κάνει ανάληψη;

Με λίγο αναζήτηση είδα ότι μία τράπεζα μπορεί αν θέλει επιλεκτικά να κόψει την παροχή ΔΙΑΣ στα ΑΤΜ της μόνο (χωρίς δηλαδή να σταματήσει να συμμετέχει συνολικά στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ). Αυτό ισως να αποτελεί παραβαση των υποχρεώσεων της απο τη συμμετοχή, αλλά μπορεί να επικαλεσθεί ότι υπήρξε μονομερής αλλαγή των όρων από το κρατος (επιβολή μηδενικών χρεώσεων) και έτσι δικαιούται να κάνει και εκείνη αλλαγές. 

Και κάτι ακόμα, η Πειραιώς δε ξεκίνησε χρεώσεις στα ΑΤΜ της, πούλησε τα ΑΤΜ της και άρα δεν ειναι δικά της, αρα δεν ειναι πια εκείνη που χρεώνει. Εδώ το κράτος πάτησε στη συμμετοχή της με 20% στην cashflex. Οποτε μένει να ανακοινωθεί όριο ποσοστου κατοχής μετοχών κάτω από το οποίο δε θεωρείται συνιδιοκτησία.

Επεξ/σία από dchatz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω αποσβολωμένος τα σχόλια. Οι τράπεζες στην Ελλάδα εάν δεν έχουν κέρδη και αντικείμενο να κλείσουν. Διαβάζω ότι μοιράστηκαν μερίσματα στους μετόχους παρά το γεγονός ότι χρωστάνε 13 περίπου δις σε φόρους δλδ κάτι σαν τα οφειλόμενα των πολιτικών κομμάτων που αυτές χρηματοδότησαν αδρά ενώ δεν θα έπρεπε γιατί ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν. Μιλάμε για τις τράπεζες που πληρώσαμε και πληρώνουμε για την διάσωση τους λόγω χρεοκοπίας. Μιλάμε για τις τράπεζες που μέτοχοι είναι τα χειρότερα αρπακτικά του Πλανήτη. Μιλάμε για τράπεζες που δεν αποδεσμεύουν τα ακίνητα που έχουν κλειστά και συμβάλλουν και στην αύξηση των τιμών τους. Μιλάμε για τράπεζες που πούλησαν δάνεια σε ξένες εταιρίες στο 8-10% της αξίας τους αλλά δεν έκαναν ανάλογες προσφορές σε αυτούς που τα χρωστούσαν έστω και μεγαλύτερες ποσοστιαία. Μιλάμε για τις τράπεζες που έκαναν προσλήψεις χωρίς προσόντα το παιδί της οικογένειας που είχε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεις. Μιλάμε για τις τράπεζες που έδιναν διακοποδάνεια και υπερεκτιμούσαν γεωτεμάχια και ακίνητα έως και 10.000% για να δίνουν δάνεια και να παίρνουν μπόνους οι διευθυντές και αυξήσεις οι υπάλληλοι. Μιλάμε για αυτούς που υποθήκευσαν την μισή Ελλάδα και μαύρισαν το μέλλον των νέων και των παιδιών τους με τα λόμπι και τους πολιτικούς τους φίλους. Να πάνε να γαμηθούν και να εξαφανιστούν εάν δεν μπορούν να παίξουν τίμια και με εύλογο κέρδος.

Επεξ/σία από spirostolios
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Διαβάζω αποσβολωμένος τα σχόλια. Οι τράπεζες στην Ελλάδα εάν δεν έχουν κέρδη και αντικείμενο να κλείσουν. Διαβάζω ότι μοιράστηκαν μερίσματα στους μετόχους παρά το γεγονός ότι χρωστάνε 13 περίπου δις σε φόρους δλδ κάτι σαν τα οφειλόμενα των πολιτικών κομμάτων που αυτές χρηματοδότησαν αδρά ενώ δεν θα έπρεπε γιατί ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν. Μιλάμε για τις τράπεζες που πληρώσαμε και πληρώνουμε για την διάσωση τους λόγω χρεοκοπίας. Μιλάμε για τις τράπεζες που μέτοχοι είναι τα χειρότερα αρπακτά του Πλανήτη. Μιλάμε για τράπεζες που δεν αποδεσμεύουν τα ακίνητα που έχουν κλειστά και συμβάλλουν και στην αύξηση των τιμών τους. Μιλάμε για τράπεζες που πούλησαν δάνεια σε ξένες εταιρίες στο 8-10% της αξίας τους αλλά δεν έκαναν ανάλογες προσφορές σε αυτούς που τα χρωστούσαν έστω και μεγαλύτερες ποσοστιαία. Μιλάμε για τις τράπεζες που έκαναν προσλήψεις χωρίς προσόντα το παιδί της οικογένειας που είχε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεις. Μιλάμε για τις τράπεζες που έδιναν διακοποδάνεια και υπερεκτιμούσαν γεοτεμάχια και ακίνητα έως και 10.000% για να δίνουν δάνεια και να παίρνουν μπόνους οι διευθυντές και αυξήσεις οι υπάλληλοι. Μιλάμε για αυτούς που υποθήκευσαν την μισή Ελλάδα και μαύρισαν το μέλλον των νέων και των παιδιών τους με τα λόμπι και τους πολιτικούς τους φίλους. Να πάνε να γαμηθούν και να εξαφανιστούν εάν δεν μπορούν να παίξουν τίμια και με εύλογο κέρδος.

φίλε μου, το πλατιάζεις πολύ το θεμα και το χαλάς έτσι. μιλάμε για τις χρεώσεις ΑΤΜ, το συστημα ΔΙΑΣ και πόσο ρεαλιστικά, σωστά, υπουλα θεμιτα ή και αθεμιτα είναι αυτά που γίνονται σχετικά με αυτο από την Πειραιώς, το κρατος και ενδεχομένως και τις άλλες τράπεζες. Αν πιάσουμε το θέμα των τραπεζών γενικά είναι μια κουβέντα που δε τελειώνει ποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χαλάω τίποτα, και εξηγούμε: εάν δεν χρωστούσαν εκατοντάδες εκκατομύρια τα κόμματα θα χρέωναν τα ίδια πόσα σε προμήθειες; Τα ΑΤΜ για αυτούς που δεν γνωρίζουν τα πλάνα των τραπεζών τις προηγούμενες δεκαετίες είναι υπάλληλοι που απολύθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τα μηχανήματα που κόστιζαν και κοστίζουν 1 προς 10 περίπου (το κόστος και η απόσβεση σε σχέση με έναν υπάλληλο σε ένα χρονικό διάστημα x). Δεν έχω πρόβλημα με τον σχεδιασμό της κάθε τράπεζας, εχω πρόβλημα με την τοκογλυφία οποιασδήποτε μορφής. Να γνωρίζετε ότι εκτός από την αγορά χειραγωγούν και την εκάστοτε κυβέρνηση και ελέγχουν μεγάλα τμήματα της κτηματαγοράς/ακινήτων και βιοτεχνιών/βιομηχανιών. Ο Πιερρακακης  είναι από τους λίγους πολιτικούς που εκτιμώ και πιστεύω ότι θα υλοποιήσει ότι ανακοίνωσε γιατί έχει προ πολλού σταματήσει η ατάκα καλός μεν αλλά οι υπόλοιποι όχι και επίσης, κατά την γνώμη μου, έχει μπροστά του πολλές προκλήσεις... μία από τις πολλές να αποπληρώσει τα δάνεια του κόμματος του.

Επεξ/σία από spirostolios
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Upogeios είπε

ρε μαν, δικιο εχεις, αλλα μη μου πεις οτι δεν ξερεις πως,  εχει παρει ολη τη ροη πληροφοριας η ΝΔ, φυσικα και θα παιξουν οτι τους αποσταλει τα site, λεφτα παιρνουν, ο κλαδος απο αυτα ζει, δεν υπαρχουν πλεον χρηματα απο διαφημηση κτλ κτλ...

Μια χαρά χρήματα έχουν οι διαφημίσεις αν και ένα μεγάλο ποσοστό του insomnia μέσα σε αυτούς και εγώ χρησιμοποιούμε addblocker. Αν χρειάζονται χρήματα ας το πουν και ας βάλουν συνδρομές. Πληρώνω μια χαρά συνδρομή στο thepressproject γιατί όχι και εδώ αλλά πρέπει το site να έχει ταυτότητα και όχι να βγάζει κομματικές ανακοινώσεις. Να ήταν τουλάχιστον κάποιο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και περάστηκε να το καταπιούμε. Εδώ όμως είναι φως φανάρι τι παίζει! 

Δημοσ.
9 hours ago, mariosnik_ said:

Ποιο χαράτσι κρίθηκε αντισυνταγματικο; Αν εννοείς το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ, δεν κρίθηκε αντισυνταγματικο. Το θυμάμαι γιατί περίμενα πως και πως να ενημερωθώ και τυχόν απόφαση του ΣτΕ εκείνη την ημέρα, κάπου τον Χειμώνα του 2012 ήτανε. 

Ακριβώς. Του άλλαξαν λοιπόν όνομα και το επαναφέρανε. Μεγάλη δημοκρατία.. 

• Like 2
Δημοσ.
12 hours ago, PCharon said:

Το μόνο πράγμα που πληρώνω με μετρητά πια είναι τα κοινόχρηστα και σπάζομαι κιόλας.

Μόνος λόγος για μετρητά είναι κάποια μαύρη συναλλαγή. Από όσους γνωστούς έχω και τους ρωτάω γιατί βγάζουν λεφτά και παιδεύονται με ρέστα/πορτοφόλια/βρωμοχρήματα δε πήρα λογική απάντηση, μάλλον είναι ψυχολογικό κατάλοιπο ή μανία καταδιώξεως, κάτι τέτοιο. Επίσης κάποιους που ξέρω κι έχουν άνεση παρατηρώ πως κουβαλάνε μετρητά για φλεξάρισμα. Τα υπόλοιπα είναι να'χουμε να λέμε.

Εγώ που θέλω να δίνω χαρτζηλίκι στον μικρό για το σχολείο τι θα κάνω? Θα του πάρω κινητό η θα του βγάλω κάρτα?

Αν θέλω να δώσω κάτι σε κάποιον που ζητάει χρήματα στο φανάρι θα τον ρωτάω αν έχει POS?

Πήγα τις προάλες στον Νιαρχό και δεν μπορούσα να ψωνίσω σχεδόν από πουθενά γιατί είχε πέσει το σύστημα και δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί καμία συναλλαγή.

Τα μετρητά χρειάζονται και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να καταργηθούν, όσοι βολέυεστε μόνο με κάρτες μια χαρά, οι υπόλοιποι έχουμε λόγους να τα θέλουμε.

• Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dieksodo είπε

φυσικα και θα υπαρχει

εσυ νομιζεις πως η τραπεζα ειναι φιλοπτωχο ταμειο?

απο που θα πληρωθουν οι εργαζομενοι και οι μετοχοι?

η τραπεζα ή θα απολυσει κοσμο (outsourcing υπηρεσιες atm ασφαλεια κτλ)

ή θα σου βαλει χρεωσεις αλλου

μεχρις οτου φυγεις και πας σε τραπεζα του εξωτερικου οποτε αναγκαστικα θα ερθει το κρατος να βαλει το χερι στη τσεπη σου για να την ανακεφαλαιωσει

περαστικα μας

Άλλο το κέρδος και άλλο αισχροκέρδεια. 

Φυσικά και πρέπει να βγάζουν κέρδη αλλά υπάρχουν και άλλες πηγές κερδοφορίας που είναι αποδεκτές. Δεν έχουμε κομμουνισμό.

Αν λειτουργούν (ή τις αφήνουν να λειτουργούν) η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί άμεσα να ακυρώσει τις νέες χρεώσεις αν αυτές είναι καταχρηστικές. 

Για να ανακεφαλαιωθεί μια τράπεζα, απ' ότι γνωρίζω, πρέπει να δώσει άδεια η ΕΚΤ και ο SSM. Αν λέω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Πάντως δεν είπαμε να μπουν μέσα οι τράπεζες άλλα να λειτουργούν ορθολογικά όπως στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. 
Φυσικά αυτό προϋποθέτει επίσης ότι δεν θα βάζουν χέρι κάποιοι. Εκεί είναι το πρόβλημα με τις τράπεζες. Αν κοπεί αυτό τότε το τραπεζικό σύστημα θα είναι μια χαρά και θα βγάζει ακόμα πιο πολλά κέρδη που δεν θα είναι από αισχροκέρδεια.

Δημοσ.

Βαλανε λαγο το φιλαρακι τους την τραπεζα για να δειξουν να καναμε και κατι καλο και δρουμε αμεσα υπερ του πολιτη και η τραπεζα να παρει την προμηθεια της στο τελος και αυτοι να φανουνε καλοι και αλλα θεματα λιγο να μην τα συζηταμε πολυ και ο κοσμος να παραμεινει το προβατο που ειναι και του αξιζει να ειναι και ζησανε αυτοι καλα και τα φιλαρακια τους ακομα καλυτερα the end.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...