mariosnik_ Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 1 ώρα πριν, oldnew είπε Και τώρα ψάχνουν γιατί είναι ακριβά τα ενοίκια.. Πάνε να βάλουν να τσακωθεί ο ενοικιαστής με τον ιδιοκτήτη με αποκλειστικο στόχο να πληρώνουν ΚΑΙ ΟΙ 2 παραπάνω στο κράτος.. Μαντέψτε αν μακροχρόνια θα μειωθούν ή θα αυξηθούν τα ενοίκια.. Τι θα κάνουν τα ενοίκια οταν οι νέες οικοδομες σταμάτησαν να γίνονται γιατι δε συμφέρουν με τόση φορολογία? Έχει κάτσει κάνεις να υπολογίσει πόσα χρόνια θες να κάνεις απόσβεση εισπράττωντας ενοίκια? Εγω πάντων θέλω γύρω στα 200 χρόνια (ξέρω όσοι πληρώνουν ένοικο δε με πιστεύουν. Φτιάξτε δικό σας ακινήτο να δείτε ποσο θα πληρώσετε, νοικιάστε το με 300 φόρους και χαράτσια και θα δείτε τη γλύκα) .. Δεν έχουμε ολοι ακίνητα Αθήνα, νησιά και περιοχές φιλέτα.. Οι λόγοι πάντως που βγήκε αντισυνταγματικο το χαράτσι ως ετιδε, ηταν πολλοί και εξακολουθούν να ισχύουν οι περισσότεροι με τη νέα ονομασία. Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση κέρδους με πληρωμή. Κάποιος μπορεί να εισπράττει 100ε και να πληρώνει το ίδιο χαράτσι με κάποιον που εισπράττει 1000. Κλπ. Αν και βγαίνουμε πολύ εκτός θέματος. Οι λόγοι αύξησης πλέον των ενοικίων δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ. Άλλοι είναι οι λόγοι. Ας επικεντρωθουμε καλύτερα στο τι συμβαίνει με τις κάρτες και στο πως η καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικού χρήματος θα αυξήσει τις τιμές αγαθών και υπηρεσιών καθώς όλοι οι φόροι και τα κόστη προμηθειών μετακυλιονται στον λήπτη της υπηρεσίας και στον καταναλωτή. 2 2
nhzt Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Όλα αυτά που λες στο 1 απαιτούν έρευνα και ψάξιμο όπως απαιτεί η κάθε επένδυση. . Επιλέγεις να μένεις σε μία τράπεζα γιατί ναι μεν τα επιτόκια υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι 2-4% αλλά υπάρχει ένα σωρό κρατικές δικλείδες ασφαλείας από πίσω (ελπίζουμε γιατί όλα τα έχουμε δει σε αυτή την χώρα). Όσον αφορά το 2 δεν χρειάζεται να σου πω εγώ ότι έχουμε Καρτέλ τραπεζών όταν καμία δεν προσπαθεί με αυξημένα καταθετικά επιτόκια να τραβήξει τις καταθέσεις από τους ανταγωνιστές του οπότε θα έρθει κάποια στιγμή που η πρόβα generale που έκανε η Πειραιώς θα την κάνουν κι άλλοι. Επίσης όπως είπα και παραπάνω η κάρτα δεν είναι επιλογή πάντα. Υπάρχουν και προβλήματα καμιά φορά στα POS (πραγματικά δεν μιλάω για τα μονίμως χαλασμένα) που όπως είπα πάνω σήμερα πήγα σε 2 τέτοια. Το ένα mini market και το άλλο κομωτήριο. Το super market δε δεν είχε ΑΤΜ ούτε σε 1χμ απόσταση, ενώ ήταν και το μοναδικό της περιοχής. 1 μπουκάλι νερό να ήθελες δεν θα μπορούσες να το πληρώσεις με την κάρτα σου μέχρι να πάω εγώ και να το φτιάξω. Μπορείς να βάλεις και διακοπές ρεύματος μέσα σε όλα αυτά μπορείς χίλια δυο. Αφήστε τις εξυπνάδες ότι δεν υπάρχει λόγος για μετρητά σήμερα. Μια χαρά ανάγκη έχουμε και εφόσον και οι τράπεζες κρατάνε τα χρήματα μας ΤΖΑΜΠΑ μέσα οφείλουν τουλάχιστον να μας δίνουν μέρος αυτών όποτε το ζητήσουμε. Μάλλον σε ξερόλα έπεσα ή σε προφήτη... Τι είναι αυτές οι δικλείδες ασφαλείας που ξέρεις και δεν μας λες ρε φίλε; που χρειάζεσαι τόσο ψάξιμο ενώ μπορείς να ενημερωθείς σε 10 λεπτά από το κατάστημα... Μαλλον επειδή δεν τα γνωρίζεις όλα αυτά και πότε δεν ασχολήθηκες γι αυτό πετάς βλακειες. Βρες άλλους 100 λογους που χρειάζεσαι μετρητά και ζήσε όπως θες Αλλά να ξέρεις δεν σας φταίνε οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες... Η άγνοια και η ημιμάθεια σας φταίει γι αυτά που τραβάτε και καλά κάνετε και τραβάτε. Αρκετά ασχολήθηκα με κάποιον που δεν ξέρει σε ποια εποχή βρίσκεται. Προσπάθησα να δείξω κάτι εναλλακτικο και να βοηθήσω, αλλά εσύ όπως βλέπω τα ξέρεις όλα και δεν έχεις ανάγκη από κανένα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου από nhzt 1 1
manolis940 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 2 ώρες πριν, poulinos είπε και ο καθενας μπορει να κρατησει μονο την ειδηση που αυτο ενδιαφερει τους περισσοτερους αντι να ψαχνει ευκαιρια για να το μπλεξει πολιτικα. Δηλαδη ακομα και αν η ειδηση δεν ειναι απροσωπη στο χερι του χρηστη ειναι να την κανει απροσωπη. αλλα οπως εχω πει και αλλες φορες καποιοι ψαχνονται καθε φορα για να μπλεξουν κομματα. το ποσες φορες εχω δει εδωμεσα ολα αυτα τα χρονια την ατακα " αυτους ψηφισατε" δεν λεγεται. και σε ασχετα θεματα. μερικοι απλα ψαχνονται να μιλησουν για πολιτικα οπως θα εχεις παρατηρησει και εσυ. και δεν ειναι μονο εδω ειναι και σε facebook και παντου. καποιοι θελουν να πανε παντα την κουβεντα στα κομματα.γιατι ψηφισατε εκεινο γιατι δεν ψηφισατε. προσεξτε τι θα ψηφισετε την επομενη φορα. το καλο και η ειδηση ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να μην μπουν αυτες οι χρεωσεις.το ποιος το σκεφτηκε κτλ δεν μας ενδιαφερει ή το ποιος θα το ψηφισει κτλ. η κινηση μετραει να το πω απλα .εγω μενω στο οτι αν γινει θα ειναι μια καλη κινηση γιατι ειναι καταντια να πληρωνεις τις εξτρα χρεωσεις. ολα τα υπολοιπα της ειδησης το ποιο κομμα το εκανε ή ποιος υπουργος με αφηνει τελειως αδιαφορο και ετσι θα επρεπε να ηταν και για αλλους. και ακομα και αν ψηφιστει ο νομος και βγει θεμα οτι τελος οι υπερογκες χρεωσεις καποιος παλι θα πεταχτει και θα πει ειδατε τι εκανε το χ κομμα.ειναι δεδομενο οτι θα προσπαθησουν να μπλεξουν πολιτικη συζητηση. μερικοι δεν βαζουν μυαλο. σιγουρα η ειδηση θα μπορουσε να γραφτει και με πιο απλο στυλ για να μην εχει το στυλ που λες αλλα ολοι ξερουμε οτι ο ενας παιρνει απο τον αλλον την ειδηση και την αντιγραφει.εγω θα ελεγα. παμε παρακατω ,nothing to see here Ρε αγαπητέ δεν θα το τραβήξω άλλο. Εδώ την είδηση δεν την έκανε κάποιος κομματική. Είναι κομματική σε κάθε παράγραφο της. Δεν είναι καν είδηση αλλά ανακοίνωση. Μ' αυτά που λες είναι σαν να ρίχνεις το φταίξιμο σε αυτούς που σχολιάζουν. Εσύ μπορείς να μείνεις σε όποιο κομμάτι θες, δεν αλλάζει όμως στο σύνολο του παραπάνω άρθρου το τι είναι. Και δεν θα δικαιολογήσω το copy paste ψάχνοντας την φταίχτη και δείχνοντας την πηγή ειδικά σήμερα που έχεις ένα σορό εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. 53 λεπτά πριν, nhzt είπε Μάλλον σε ξερόλα έπεσα ή σε προφήτη... Τι είναι αυτές οι δικλείδες ασφαλείας που ξέρεις και δεν μας λες ρε φίλε; που χρειάζεσαι τόσο ψάξιμο ενώ μπορείς να ενημερωθείς σε 10 λεπτά από το κατάστημα... Μαλλον επειδή δεν τα γνωρίζεις όλα αυτά και πότε δεν ασχολήθηκες γι αυτό πετάς βλακειες. Βρες άλλους 100 λογους που χρειάζεσαι μετρητά και ζήσε όπως θες Αλλά να ξέρεις δεν σας φταίνε οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες... Η άγνοια και η ημιμάθεια σας φταίει γι αυτά που τραβάτε και καλά κάνετε και τραβάτε. Αρκετά ασχολήθηκα με κάποιον που δεν ξέρει σε ποια εποχή βρίσκεται. Προσπάθησα να δείξω κάτι εναλλακτικο και να βοηθήσω, αλλά εσύ όπως βλέπω τα ξέρεις όλα και δεν έχεις ανάγκη από κανένα. Ούτε σε ξερόλα έπεσες ούτε σε προφήτη. Εγώ έπεσα μάλλον για αγενή keyboard warrior. Θες να σου πω για τις εγγυήσεις των καταθέσεων σου ή τους μηχανισμούς ελάχιστης ρευστότητας των τραπεζών ας πούμε; Σου έδωσα δύο παρά πολύ απλά παραδείγματα για τον λόγο που πρέπει να έχεις μετρητά πάνω σου. Αν δεν σου αρέσουν δεν πειράζει θα τα πούμε κάποια στιγμή που θα κάθεσαι σε μια ουρά και θα περιμένεις να φτιάξω το POS. Μετά έλα να με πεις ημιμαθή. Το εναλλακτικό καλά κάνεις και το δείχνεις, εγώ αυτό που σου λέω απλώς είναι ότι δεν είναι πανάκεια λύση. 3
dieksodo Δημοσ. Τετάρτη στις 06:24 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:24 πμ 19 hours ago, Dimitris_1981 said: Άλλο το κέρδος και άλλο αισχροκέρδεια. Φυσικά και πρέπει να βγάζουν κέρδη αλλά υπάρχουν και άλλες πηγές κερδοφορίας που είναι αποδεκτές. Δεν έχουμε κομμουνισμό. Αν λειτουργούν (ή τις αφήνουν να λειτουργούν) η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί άμεσα να ακυρώσει τις νέες χρεώσεις αν αυτές είναι καταχρηστικές. Για να ανακεφαλαιωθεί μια τράπεζα, απ' ότι γνωρίζω, πρέπει να δώσει άδεια η ΕΚΤ και ο SSM. Αν λέω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Πάντως δεν είπαμε να μπουν μέσα οι τράπεζες άλλα να λειτουργούν ορθολογικά όπως στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Φυσικά αυτό προϋποθέτει επίσης ότι δεν θα βάζουν χέρι κάποιοι. Εκεί είναι το πρόβλημα με τις τράπεζες. Αν κοπεί αυτό τότε το τραπεζικό σύστημα θα είναι μια χαρά και θα βγάζει ακόμα πιο πολλά κέρδη που δεν θα είναι από αισχροκέρδεια. αισχροκερδια το 0.60 οκ
Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:53 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:53 πμ 3 ώρες πριν, dieksodo είπε αισχροκερδια το 0.60 οκ Άχουτο! Ξέχασε το επιπλέον 1,5€ που πληρώνει ο κόσμος στο σύστημα ΔΙΑΣ και αυτό που πάνε να κάνουν με τρίτους παρόχους ενώ οι ίδιοι ανήκουν στην μετοχική σύσταση τους και τους πουλάνε τα ήδη υπάρχοντα πάγια (ΑΤΜ). Δεν είναι παντού Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είμαστε οι πολλοί και έχει σχετικά κοντά ΑΤΜ/Κατάστημα της τράπεζας. Στην επαρχία οι άνθρωποι για να πάνε στην τράπεζα τους μπορεί να πρέπει να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα. 2
alejsalonica Δημοσ. Τετάρτη στις 10:16 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:16 πμ 18 ώρες πριν, nhzt είπε 1. Αν έχεις ενα σεβαστό ποσό στη τράπεζα (π.χ. 5000€ και πάνω) μπορεις να έχεις επενδυτικές λύσεις πέραν του 0% που ανέφερες. π.χ. έντοκα γραμμάτια ΕΔ ή Αμοιβαία κεφάλαια ομολόγων άλλων χωρών, με επιτόκια 3,5% - 5% περίπου. Δεν μιλάω ούτε για μετοχές, ουτε για χρηματιστήρια... Και με ένα κλικ τα πουλάς όποτε θέλεις. Αν τώρα εσύ θέλεις να παίρνεις 10€ τον χρόνο τόκο για τα 1000 € που έχεις στο λογαριασμό σου, αυτό ειναι δικό σου θέμα. Διότι και σε άλλη χώρα να ήσουν με υψηλά επιτόκια, θα έπαιρνες το πολύ 35€ τον χρόνο (δηλ 3,50% τόκο). 2. Κανένας δεν σε αναγκάζει να παραμείνεις στη Τράπεζα Πειραιώς, όσον αφορά την προμήθεια ανάληψης. Άλλες τραπεζες δεν έχουν προμήθεια, όπως ξέρεις. Ακόμη και αν όλες οι τράπεζες χρεώνουν τις αναλήψεις τότε χρησιμοποίησε την κάρτα σου για όποιαδήποτε αγορά. Κανένας δεν θα σου πει ότι δεν την δέχεται. Βλέπω ηληκιωμένους καθημερινά να χρεισημοπουν την κάρτα τους για τις αγορες τους. Ενας νέος δεν έχει δικαιολογία. Άλλωστε δεν βλέπω το λόγο γιατι πρέπει να κάνεις ανάληψη; Για τις αγορές σου; για τις πληρωμές σου;.... Έχω να κάνω ανάληψη κάποια χρόνια. Ούτε ξέρεις τι εισοδήματα έχω και τι κεφάλαια διαθέτω. Δεν το βλέπω προσωπικά. Επίσης ΔΕΝ υπάρχει ασφαλής επένδυση. ΚΑΜΙΑ. Τα δε αμοιβαία ναι παραδοσιακά δίνουν, αλλά πολλές φορές χάνεις κιόλας. Η τράπεζα ήταν το ασφαλές καταφύγιο με μικρό επιτόκιο αλλά έδινε κάτι. Τώρα τίποτα και σου ροκανίζουν το κεφάλαιο σιγά - σιγά. Λογικό, έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Απλά στην Ελλάδα έχει ξεσαλώσει. 1
nhzt Δημοσ. Τετάρτη στις 06:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:14 μμ 20 ώρες πριν, manolis940 είπε Ούτε σε ξερόλα έπεσες ούτε σε προφήτη. Εγώ έπεσα μάλλον για αγενή keyboard warrior. Θες να σου πω για τις εγγυήσεις των καταθέσεων σου ή τους μηχανισμούς ελάχιστης ρευστότητας των τραπεζών ας πούμε; Σου έδωσα δύο παρά πολύ απλά παραδείγματα για τον λόγο που πρέπει να έχεις μετρητά πάνω σου. Αν δεν σου αρέσουν δεν πειράζει θα τα πούμε κάποια στιγμή που θα κάθεσαι σε μια ουρά και θα περιμένεις να φτιάξω το POS. Μετά έλα να με πεις ημιμαθή. Το εναλλακτικό καλά κάνεις και το δείχνεις, εγώ αυτό που σου λέω απλώς είναι ότι δεν είναι πανάκεια λύση. Οι εγγυήσεις των καταθέσεων και οι μηχανισμοί ελάχιστης ρευστότητας των τραπεζών είναι άσχετοι με την συζήτηση. Επίδειξιομανία λέγεται. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς, ειδικά για τραπεζικά θέματα. Αν εσυ φοβάσαι και την σκιά σου, πες μας εγω απλά δεν θελω τοκους από τραπεζα ή θέλω. Ενα από τα δυο... και όχι ότι υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας και καρτέλ και μάγισσες, που είναι άσχετα μ αυτά που λέω. Μίλησα απλά και κατανοητά στον φιλο (όχι σε σένα) τι μπορεί να κάνει. Το προφήτης ισχύει.... Διότι μόνο εσυ ξέρεις ότι "η πρόβα generale που έκανε η Πειραιώς θα την κάνουν κι άλλοι." Και επειδή είπες "τα έχουμε δει σε αυτή την χώρα" και τόσο νοιάζεσαι για αυτήν, όταν πηγαίνεις σε ένα supermarket το πρώτο που θα κάνεις είναι να ρωτάς αν δέχονται κάρτα, διαφορετικά να πας σε άλλο και όχι να ψάχνεις να βρεις ΑΤΜ όπως λες. Σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητη η κάρτα και όχι τα μετρητά. Αν θέλεις να παει μπροστά η χώρα να αλλάζεις supermarket και όχι να έχεις μετρητά. Τα μετρητά ειναι μόνο γι αυτούς που θέλουν έκπτωση απο μαγαζί για να μην κόψει απόδειξη. 7 ώρες πριν, alejsalonica είπε Έχω να κάνω ανάληψη κάποια χρόνια. Ούτε ξέρεις τι εισοδήματα έχω και τι κεφάλαια διαθέτω. Δεν το βλέπω προσωπικά. Επίσης ΔΕΝ υπάρχει ασφαλής επένδυση. ΚΑΜΙΑ. Τα δε αμοιβαία ναι παραδοσιακά δίνουν, αλλά πολλές φορές χάνεις κιόλας. Η τράπεζα ήταν το ασφαλές καταφύγιο με μικρό επιτόκιο αλλά έδινε κάτι. Τώρα τίποτα και σου ροκανίζουν το κεφάλαιο σιγά - σιγά. Λογικό, έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Απλά στην Ελλάδα έχει ξεσαλώσει. Φυσικά και δεν ξέρω τα εισοδήματά σου, αλλά για να σε βοηθήσω εγραψα για τα επιτόκια που ειπες ότι ειναι μηδενικά. Όσον αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφω, θα δεις ότι λέω ότι με ένα κλίκ ρευστοποιείς ότι έχεις. πχ σε μια ξαφνική κρίση. Μπαίνεις στον λογαριασμό σου και δίνεις αμέσως εντολή ρευστοποίησης. Απ ότι βλέπω δεν γνωρίζεις καλά τα επενδυτικά των τραπεζών και σε ενημερώνω ότι υπάρχουν προϊόντα με σταθερή απόδοση. Το λέω γιατι γράφεις ότι πολλές φορές χάνεις. υπάρχουν προιοντα που δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει αρνητικό ή να χάσεις από το κεφάλαιο σου. Σίγουρα δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον ξένο όπως εγώ γι αυτά που γράφει. Μπορείς όμως να πας στη τράπεζα σου μια ελεύθερη μέρα και να λύσεις τις απορίες σου. Στην τελική, αν δεν εμπιστεύεσαι την Ελλάδα, μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό και σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η κίνηση κεφαλαίων είναι πλέον ελεύθερη. Με ένα ταξίδι ανοίγεις λογαριασμό όπου θέλεις και μεταφέρεις με SEPA τα χρήματά σου. Σου δινουν και app (πχ Deutsche Bank) και έχεις πλήρη εικόνα ανα πάσα στιγμή. Γι αυτό σου έγραψα αρχικά ότι δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα, γιατί υπάρχουν εναλλακτικές. Αρκει να γνωρίζεις... Να σε βοηθήσω θέλω 🙂
dieksodo Δημοσ. Πέμπτη στις 04:35 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:35 πμ 18 hours ago, Dimitris_1981 said: Άχουτο! Ξέχασε το επιπλέον 1,5€ που πληρώνει ο κόσμος στο σύστημα ΔΙΑΣ και αυτό που πάνε να κάνουν με τρίτους παρόχους ενώ οι ίδιοι ανήκουν στην μετοχική σύσταση τους και τους πουλάνε τα ήδη υπάρχοντα πάγια (ΑΤΜ). Δεν είναι παντού Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είμαστε οι πολλοί και έχει σχετικά κοντά ΑΤΜ/Κατάστημα της τράπεζας. Στην επαρχία οι άνθρωποι για να πάνε στην τράπεζα τους μπορεί να πρέπει να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα. τα ιδιο ακριβως χιλιομετρα που πρεπει να παει ο τυπος για να το γεμισει αδειασει φτιαξει αναβαθμισει βιδωσει κτλ κτλ επισης ο τυπος αυτος χρειαζεται ασφαλεια γιατι αν τον κλεψει καποιος δεν θα τα βαλει απο την τσεπη του επισης ο τυπος αυτος δεν τα κανει ολα αυτα για την ψυχη της μανας του επισης οταν εσυ μειωσεις την προμηθεια κατα 0.1 προφανως η τραπεζα δεν μπορει να του μειωσει τον μισθο αρα.... τι θα κανει? θα τον απολυσει ή θα κρατησει το μισο προσωπικο και θα το στελνει και στον διπλανο νομο τωρα αρα θα ξημεροβραδιαζονται στους δρομους και φυσικα οταν το μειωσεις κιαλλο και η τραπεζα δεν βγαινει τι θα κανει???? φυσικα θα κανει το ιδιο που κανει με την καθαριοτητα την ασφαλεια τεχνικη υποστηριξη κτλ΄δηλαδη outsourcing εκει να δεις τους μισθους και τις συνθηκες εργασιας γιατι φυσικα σε αυτες τις εταιριες δεν υπαρχει η δικαιολογια "να τα κοψει απ τα εκατομυρια του Σαλλα" γιατι φυσικα δεν υπαρχει σαλλασ μετα φυσικα ο ιδιος φραπεδομαγκας θα διαμαρτυρεται στο ινσομνια γιατι πουλησε ο σαλλας τα ατμ σε αλλη εταιρια και δεν τα κραταγε ο ιδιος? γιατι αφησαμε τις εταιριες ενεργειας τηλεφωνου και τραπεζες να τις αγορασουν ξενα φανδσ? ελα ντε αφου ηταν τετοιες ευκαιριες και οι ιδιοκτητες τους βγαζουν τετοια υπερκερδη δηλαδη κανεις το λαθος. εισπραττεις τις συνεπειες βαζεις μυαλο?? οοοοοοοοχι συνεχιζεις κανοντας και δευτερο λαθος
alejsalonica Δημοσ. Πέμπτη στις 08:29 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:29 πμ 14 ώρες πριν, nhzt είπε Οι εγγυήσεις των καταθέσεων και οι μηχανισμοί ελάχιστης ρευστότητας των τραπεζών είναι άσχετοι με την συζήτηση. Επίδειξιομανία λέγεται. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς, ειδικά για τραπεζικά θέματα. Αν εσυ φοβάσαι και την σκιά σου, πες μας εγω απλά δεν θελω τοκους από τραπεζα ή θέλω. Ενα από τα δυο... και όχι ότι υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας και καρτέλ και μάγισσες, που είναι άσχετα μ αυτά που λέω. Μίλησα απλά και κατανοητά στον φιλο (όχι σε σένα) τι μπορεί να κάνει. Το προφήτης ισχύει.... Διότι μόνο εσυ ξέρεις ότι "η πρόβα generale που έκανε η Πειραιώς θα την κάνουν κι άλλοι." Και επειδή είπες "τα έχουμε δει σε αυτή την χώρα" και τόσο νοιάζεσαι για αυτήν, όταν πηγαίνεις σε ένα supermarket το πρώτο που θα κάνεις είναι να ρωτάς αν δέχονται κάρτα, διαφορετικά να πας σε άλλο και όχι να ψάχνεις να βρεις ΑΤΜ όπως λες. Σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητη η κάρτα και όχι τα μετρητά. Αν θέλεις να παει μπροστά η χώρα να αλλάζεις supermarket και όχι να έχεις μετρητά. Τα μετρητά ειναι μόνο γι αυτούς που θέλουν έκπτωση απο μαγαζί για να μην κόψει απόδειξη. Φυσικά και δεν ξέρω τα εισοδήματά σου, αλλά για να σε βοηθήσω εγραψα για τα επιτόκια που ειπες ότι ειναι μηδενικά. Όσον αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφω, θα δεις ότι λέω ότι με ένα κλίκ ρευστοποιείς ότι έχεις. πχ σε μια ξαφνική κρίση. Μπαίνεις στον λογαριασμό σου και δίνεις αμέσως εντολή ρευστοποίησης. Απ ότι βλέπω δεν γνωρίζεις καλά τα επενδυτικά των τραπεζών και σε ενημερώνω ότι υπάρχουν προϊόντα με σταθερή απόδοση. Το λέω γιατι γράφεις ότι πολλές φορές χάνεις. υπάρχουν προιοντα που δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει αρνητικό ή να χάσεις από το κεφάλαιο σου. Σίγουρα δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον ξένο όπως εγώ γι αυτά που γράφει. Μπορείς όμως να πας στη τράπεζα σου μια ελεύθερη μέρα και να λύσεις τις απορίες σου. Στην τελική, αν δεν εμπιστεύεσαι την Ελλάδα, μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό και σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η κίνηση κεφαλαίων είναι πλέον ελεύθερη. Με ένα ταξίδι ανοίγεις λογαριασμό όπου θέλεις και μεταφέρεις με SEPA τα χρήματά σου. Σου δινουν και app (πχ Deutsche Bank) και έχεις πλήρη εικόνα ανα πάσα στιγμή. Γι αυτό σου έγραψα αρχικά ότι δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα, γιατί υπάρχουν εναλλακτικές. Αρκει να γνωρίζεις... Να σε βοηθήσω θέλω 🙂 ΔΕΝ υπάρχουν αμοιβαία κεφάλαια με εγγυημένη απόδοση.- Τόνισα το gap μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού. Στην Ελλάδα είναι ληστρικά. Τόνισα επίσης το γεγονός ότι από την στιγμή που οι καταθέσεις έχουν μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό επιτόκιο δεν μπορείς να ζητάς αυτά τα τέλη για αναλήψεις. Τα υπόλοιπα είναι για άλλες κουβέντες.
alet Δημοσ. Πέμπτη στις 10:47 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:47 πμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dieksodo είπε τα ιδιο ακριβως χιλιομετρα που πρεπει να παει ο τυπος για να το γεμισει αδειασει φτιαξει αναβαθμισει βιδωσει κτλ κτλ επισης ο τυπος αυτος χρειαζεται ασφαλεια γιατι αν τον κλεψει καποιος δεν θα τα βαλει απο την τσεπη του επισης ο τυπος αυτος δεν τα κανει ολα αυτα για την ψυχη της μανας του επισης οταν εσυ μειωσεις την προμηθεια κατα 0.1 προφανως η τραπεζα δεν μπορει να του μειωσει τον μισθο αρα.... τι θα κανει? θα τον απολυσει ή θα κρατησει το μισο προσωπικο και θα το στελνει και στον διπλανο νομο τωρα αρα θα ξημεροβραδιαζονται στους δρομους και φυσικα οταν το μειωσεις κιαλλο και η τραπεζα δεν βγαινει τι θα κανει???? φυσικα θα κανει το ιδιο που κανει με την καθαριοτητα την ασφαλεια τεχνικη υποστηριξη κτλ΄δηλαδη outsourcing εκει να δεις τους μισθους και τις συνθηκες εργασιας γιατι φυσικα σε αυτες τις εταιριες δεν υπαρχει η δικαιολογια "να τα κοψει απ τα εκατομυρια του Σαλλα" γιατι φυσικα δεν υπαρχει σαλλασ μετα φυσικα ο ιδιος φραπεδομαγκας θα διαμαρτυρεται στο ινσομνια γιατι πουλησε ο σαλλας τα ατμ σε αλλη εταιρια και δεν τα κραταγε ο ιδιος? γιατι αφησαμε τις εταιριες ενεργειας τηλεφωνου και τραπεζες να τις αγορασουν ξενα φανδσ? ελα ντε αφου ηταν τετοιες ευκαιριες και οι ιδιοκτητες τους βγαζουν τετοια υπερκερδη δηλαδη κανεις το λαθος. εισπραττεις τις συνεπειες βαζεις μυαλο?? οοοοοοοοχι συνεχιζεις κανοντας και δευτερο λαθος Συγνώμη τι γράφεις? Ποια funds και Σάλας? Οι 4 συστημικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα φορολογουμένων και είχανε για 10+ χρόνια κερδοφορία σε μια πλήρως προστατευμενη αγορά με ληστρικές χρεώσεις,ληστρικά επιτόκια και προιοντα επενδύσεων (γελάει ο κόσμος) με ληστρικά fees και όρους. Και για να αναπνεύσουν λοιπόν για τα επόμενα 100 χρόνια θα πρέπει να πάρουν άδεια γιατί τώρα που μιλάμε δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία τους με όρους ελευθερης αγοράς και οι διοικήσεις τους θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στην δικαιοσύνη για την διαχείριση που είχαν κάνει πριν την χρεοκοπία. Αρα ναι η κουτοπονηριά της Πειραιώς με τα ΑΤΜ σε τέτοιο περιβάλλον είναι θράσος και δεν μπορεί να στηριχθεί με κανένα οικονομικό συλλογισμό Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:48 πμ από alet 2
nhzt Δημοσ. Πέμπτη στις 11:50 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:50 πμ 3 ώρες πριν, alejsalonica είπε ΔΕΝ υπάρχουν αμοιβαία κεφάλαια με εγγυημένη απόδοση.- Τόνισα το gap μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού. Στην Ελλάδα είναι ληστρικά. Τόνισα επίσης το γεγονός ότι από την στιγμή που οι καταθέσεις έχουν μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό επιτόκιο δεν μπορείς να ζητάς αυτά τα τέλη για αναλήψεις. Τα υπόλοιπα είναι για άλλες κουβέντες. Δεν έγραψα πουθενά ότι τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν εγγυημένη απόδοση. Είπα υπάρχουν διάφορα προϊόντα που δεν κινδυνεύει το κεφάλαιο σου... Δηλ ομόλογα και έντοκα σε πρωτογενή ή δευτερογενη αγορά... Επίσης επειδή είπες για ληστρικα επιτόκια και για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ, γι αυτό σου γράφω για εναλλακτικές. Το βασικό νόημα της παρέμβασης μου ηταν, οταν βρεις ένα εμπόδιο, βρες άλλη λύση. Μην κάθεσαι και ασχολείσαι με το ίδιο το πρόβλημα αλλά βρες εναλλακτικές, τις οποίες εσύ θεωρησες "άλλες κουβέντες. Οκ ότι θες...
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:36 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, nhzt είπε Οι εγγυήσεις των καταθέσεων και οι μηχανισμοί ελάχιστης ρευστότητας των τραπεζών είναι άσχετοι με την συζήτηση. Επίδειξιομανία λέγεται. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς, ειδικά για τραπεζικά θέματα. Αν εσυ φοβάσαι και την σκιά σου, πες μας εγω απλά δεν θελω τοκους από τραπεζα ή θέλω. Ενα από τα δυο... και όχι ότι υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας και καρτέλ και μάγισσες, που είναι άσχετα μ αυτά που λέω. Μίλησα απλά και κατανοητά στον φιλο (όχι σε σένα) τι μπορεί να κάνει. Το προφήτης ισχύει.... Διότι μόνο εσυ ξέρεις ότι "η πρόβα generale που έκανε η Πειραιώς θα την κάνουν κι άλλοι." Και επειδή είπες "τα έχουμε δει σε αυτή την χώρα" και τόσο νοιάζεσαι για αυτήν, όταν πηγαίνεις σε ένα supermarket το πρώτο που θα κάνεις είναι να ρωτάς αν δέχονται κάρτα, διαφορετικά να πας σε άλλο και όχι να ψάχνεις να βρεις ΑΤΜ όπως λες. Σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητη η κάρτα και όχι τα μετρητά. Αν θέλεις να παει μπροστά η χώρα να αλλάζεις supermarket και όχι να έχεις μετρητά. Τα μετρητά ειναι μόνο γι αυτούς που θέλουν έκπτωση απο μαγαζί για να μην κόψει απόδειξη. Ούτε και εσύ ξέρεις με ποιον μιλάς και βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Έχω μια χαρά χαρτοφυλάκιο και σχεδόν λεφτά καθόλου σε Ελληνική τράπεζα. Δεν σου είπα να φοβάσαι να επενδύσεις. Το παρουσίασες όμως ως κάτι που δεν έχει κίνδυνο! Όταν δεν κάνεις έρευνα όπου και να βάλεις τα λεφτά σου υπάρχει τεράστιος κίνδυνος. Τώρα μέσα σε ένα τεχνολογικό forum το να σου εξηγώ περαιτέρω πως ένα σύστημα που στηρίζεται στο Internet και στο ρεύμα ότι μπορεί να πάψει να λειτουργεί είναι τόσο αυτονόητα χαζό. Να σου πω επίσης ότι πολλές φορές όταν δεν έχει ρεύμα το ένα μαγαζί δεν έχει το διπλανό του, είναι επίσης αυτονόητα χαζό. Το ότι οι υποδομές μας όσον αφορά το Internet αλλά και το ρεύμα δεν έχουν καμία σχέση με τις χώρες του εξωτερικού; Το ότι και οι καλές υποδομές πέφτουν επίσης, δες πχ blakcout Ισπανία τι έπαθαν όσοι είχαν την λογική σου που δεν μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα μπουκαλάκι νερό. Φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε και τα μετρητά για έκπτωση γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και 24% κάτω ένα προϊόν είναι σημαντικά φθηνότερο αλλά 50€ με 100€ στο πορτοφόλι ή στην θήκη του κινητού για μια ώρα ανάγκης δεν είναι κίνηση φοροδιαφυγής αλλά το πιο απλό plan B που μπορείς να έχεις. Όταν τα φας θα χρειαστεί ένα ATM για να τα ανανεώσεις μιας και πλέον τον μισθό σου τον λαμβάνεις μόνο μέσω τραπέζης. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:38 μμ από manolis940
Dimitris_1981 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:42 μμ 7 ώρες πριν, dieksodo είπε τα ιδιο ακριβως χιλιομετρα που πρεπει να παει ο τυπος για να το γεμισει αδειασει φτιαξει αναβαθμισει βιδωσει κτλ κτλ επισης ο τυπος αυτος χρειαζεται ασφαλεια γιατι αν τον κλεψει καποιος δεν θα τα βαλει απο την τσεπη του επισης ο τυπος αυτος δεν τα κανει ολα αυτα για την ψυχη της μανας του επισης οταν εσυ μειωσεις την προμηθεια κατα 0.1 προφανως η τραπεζα δεν μπορει να του μειωσει τον μισθο αρα.... τι θα κανει? θα τον απολυσει ή θα κρατησει το μισο προσωπικο και θα το στελνει και στον διπλανο νομο τωρα αρα θα ξημεροβραδιαζονται στους δρομους και φυσικα οταν το μειωσεις κιαλλο και η τραπεζα δεν βγαινει τι θα κανει???? φυσικα θα κανει το ιδιο που κανει με την καθαριοτητα την ασφαλεια τεχνικη υποστηριξη κτλ΄δηλαδη outsourcing εκει να δεις τους μισθους και τις συνθηκες εργασιας γιατι φυσικα σε αυτες τις εταιριες δεν υπαρχει η δικαιολογια "να τα κοψει απ τα εκατομυρια του Σαλλα" γιατι φυσικα δεν υπαρχει σαλλασ μετα φυσικα ο ιδιος φραπεδομαγκας θα διαμαρτυρεται στο ινσομνια γιατι πουλησε ο σαλλας τα ατμ σε αλλη εταιρια και δεν τα κραταγε ο ιδιος? γιατι αφησαμε τις εταιριες ενεργειας τηλεφωνου και τραπεζες να τις αγορασουν ξενα φανδσ? ελα ντε αφου ηταν τετοιες ευκαιριες και οι ιδιοκτητες τους βγαζουν τετοια υπερκερδη δηλαδη κανεις το λαθος. εισπραττεις τις συνεπειες βαζεις μυαλο?? οοοοοοοοχι συνεχιζεις κανοντας και δευτερο λαθος Ναι φίλε μου αυτός που τα κάνει όλα αυτά 1ον τα κάνει για πολλούς. 2ον Το κάνει ήδη για συναλλαγές από τα δικά της ΑΤΜ (Χωρίς ΔΙΑΣ) 3ον είναι μέρος των υπηρεσιών μια τράπεζας για να σε πείσει να ανοίξεις μισθοδοσία σαν επιχείρηση εκεί ή σαν ΙΚΑ να διατηρείς εκεί του λογαριασμούς συντάξεων. Για να σε πείσει να διατηρήσεις τις καταθέσεις σου. Αυτό σημαίνει χρήματα που παραμένουν στην τράπεζα ώστε να πουλήσει τα υπόλοιπα προϊόντα. 4ον Αν δεν ήταν αισχροκέρδεια δεν θα υπήρχε κάθε 3 και λίγο παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό από μόνο του καταρρίπτει τις αιτιάσεις σου. Τέλος, δεν θα συνεχίσω άλλο την συζήτηση επιπέδου "Φραπεδόμαγκες". Απλά θα σε αγνοήσω.... 1
poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 06:53 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:53 πμ On 22/07/2025 at 20:58, manolis940 said: Ρε αγαπητέ δεν θα το τραβήξω άλλο. Εδώ την είδηση δεν την έκανε κάποιος κομματική. Είναι κομματική σε κάθε παράγραφο της. Δεν είναι καν είδηση αλλά ανακοίνωση. Μ' αυτά που λες είναι σαν να ρίχνεις το φταίξιμο σε αυτούς που σχολιάζουν. Εσύ μπορείς να μείνεις σε όποιο κομμάτι θες, δεν αλλάζει όμως στο σύνολο του παραπάνω άρθρου το τι είναι. Και δεν θα δικαιολογήσω το copy paste ψάχνοντας την φταίχτη και δείχνοντας την πηγή ειδικά σήμερα που έχεις ένα σορό εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. ακομα και αν ειναι πολιτικο που πες ξεφυγε, μεταφραστηκε γρηγορα ή ανθρωπινο λαθος κτλ. αυτο δεν δικαιολογει οτι 5 ατομα περιμενουν στην γωνια να σχολιασουν πολιτικα οταν αλλα 50 ατομα εμειναν στο νοημα της ειδησης και σχολιασαν περι αυτου. thats my point. ειναι καποιοι που λυσσανε για τετοια. 2
Nabuko Δημοσ. Παρασκευή στις 11:41 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:41 πμ Και μια άλλη ματιά πάνω στο θέμα Τελικά η Πειραιώς δεν ήταν λάθος - Ορισμένες αλήθειες για την πώληση των 840 ATMs της Πειραιώς στην Cashflex
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα