louben Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Γεια χαρά σε όλους. Παιδιά μια ερώτηση. Στο σπίτι έχω δίκτυο με τη εξής μορφή. Στο δωμάτιο Α είναι το ρούτερ (cosmote). Από εκεί φεύγει γραμμή η οποία πάει στο δωμάτιο Β. Εκεί υπάρχει switch της tp link (TL-SG-105 E) από το οποίο φεύγουν δυο γραμμές. Η μία πάει σε λαπτοπ και η δεύτερη στο δωμάτιο Γ σε δεύτερο switch της tp link( TL-LS- 108G) το οποίο συνδέεται και με την πλειοψηφία των συσκευών (τηλεόραση, δέκτης, κάμερες, συναγερμος, deco X50 κτλ.) Εδώ και λίγο καιρο το δίκτυο μου βασανίζεται από συχνές αποσυνδέσεις. Μάλλον το πρόβλημα έγκειται στο πρώτο switch. Όταν έχει δυναμική ip το σύστημα κρατάει από λίγα λεπτά ως μερικές ώρες. Όταν βάζω στατική ip κρατάει περισσότερο από λίγες ημέρες εως μήνα (tops). Στο δεύτερο switch δεν υπάρχει η δυνατότητα στατικής ip. Όταν κολλήσει το σύστημα αλλάζω την ip στο πρώτο switch ή την βάζω δυναμική , βάζω -βγάζω το καλώδιο μερικές φορές και επανέρχεται....μέχρι να ξαναχαλάσει. Το ωραίο είναι ότι πριν είχα δυο σάπια switches (tenda kai sweex)τα οποία δούλευαν απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια. Μόλις άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα τα άλλάξα θεωρώντας ότι είναι αυτά η αιτία του προβλήματος. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν... Καμία ιδέα?
atheatos Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 3 λεπτά πριν, louben είπε Γεια χαρά σε όλους. Παιδιά μια ερώτηση. Στο σπίτι έχω δίκτυο με τη εξής μορφή. Στο δωμάτιο Α είναι το ρούτερ (cosmote). Από εκεί φεύγει γραμμή η οποία πάει στο δωμάτιο Β. Εκεί υπάρχει switch της tp link (TL-SG-105 E) από το οποίο φεύγουν δυο γραμμές. Η μία πάει σε λαπτοπ και η δεύτερη στο δωμάτιο Γ σε δεύτερο switch της tp link( TL-LS- 108G) το οποίο συνδέεται και με την πλειοψηφία των συσκευών (τηλεόραση, δέκτης, κάμερες, συναγερμος, deco X50 κτλ.) Εδώ και λίγο καιρο το δίκτυο μου βασανίζεται από συχνές αποσυνδέσεις. Μάλλον το πρόβλημα έγκειται στο πρώτο switch. Όταν έχει δυναμική ip το σύστημα κρατάει από λίγα λεπτά ως μερικές ώρες. Όταν βάζω στατική ip κρατάει περισσότερο από λίγες ημέρες εως μήνα (tops). Στο δεύτερο switch δεν υπάρχει η δυνατότητα στατικής ip. Όταν κολλήσει το σύστημα αλλάζω την ip στο πρώτο switch ή την βάζω δυναμική , βάζω -βγάζω το καλώδιο μερικές φορές και επανέρχεται....μέχρι να ξαναχαλάσει. Το ωραίο είναι ότι πριν είχα δυο σάπια switches (tenda kai sweex)τα οποία δούλευαν απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια. Μόλις άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα τα άλλάξα θεωρώντας ότι είναι αυτά η αιτία του προβλήματος. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν... Καμία ιδέα? Το router της cosmote που φεύγει η γραμμή δίνει λογικά δυναμικές διευθύνσεις λογικά και όχι στατικές. Σωστά?
jkoukos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Για αρχή ρύθμισε o DHCP του Router να δίνει διευθύνσεις σε συγκεκριμένη περιοχή π.χ. 192.168.1.2 - .200 ώστε οι υπόλοιπες διευθύνσεις (από .201 - .254) να τις έχεις αποκλειστικά για σταθερές. Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και κατά λάθος και ενεργός DHCP και σε άλλη συσκευή (π.χ. Deco) εκτός του κύριου Router; Επίσης δες μήπως υπάρχει νεώτερο firmware για το switch, ανάλογα την έκδοση υλικού που έχει. 1
KostisKazan Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Κανε μερικες δοκιμες ΧΩΡΙΣ το/τα deco. Πως συνδεεται ακριβως το deco στο switch? και σε τι Mode το εχεις? Τι αλλες συσκευες εχεις που ειναι router η γενικα μπορει να εχουν dhcp server? 1
louben Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες 12 ώρες πριν, KostisKazan είπε Κανε μερικες δοκιμες ΧΩΡΙΣ το/τα deco. Πως συνδεεται ακριβως το deco στο switch? και σε τι Mode το εχεις? Τι αλλες συσκευες εχεις που ειναι router η γενικα μπορει να εχουν dhcp server? Τα deco δεν είναι το πρόβλημα. Τα προσθεσα στο σύστημα μου πριν απο 2 μήνες περίπου και το πρόβλημα το έχω γύρω στο χρόνο. 14 ώρες πριν, jkoukos είπε Για αρχή ρύθμισε o DHCP του Router να δίνει διευθύνσεις σε συγκεκριμένη περιοχή π.χ. 192.168.1.2 - .200 ώστε οι υπόλοιπες διευθύνσεις (από .201 - .254) να τις έχεις αποκλειστικά για σταθερές. Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και κατά λάθος και ενεργός DHCP και σε άλλη συσκευή (π.χ. Deco) εκτός του κύριου Router; Επίσης δες μήπως υπάρχει νεώτερο firmware για το switch, ανάλογα την έκδοση υλικού που έχει. Λοιπόν έκανα αυτό που είπες. Εβαλα στο ρούτερ dhcp ως το 200 και αρχισα να μοιράζω στατικες Ip στις συσκευες από το 200 και πάνω. ( πχ στο switch έδωσα 202). Το deco είχε dhcp. Του έδωσα στατικη και ύστερα από λίγο έγινε για μια ακόμη φορά αποσύνδεση. Το πρόβλημα έιναι ότι δεν μπορούν να πάρουν όλες οι συσκευες στατικη ip (πχ ένας συναγερμός της somfy Που έχω, κάτι κάμερες κτλ). Επιπλέον η όλη διαδικασία είχε και συνεπακόλουθα (πχ πήγα σε λάπτοπ με windows 10 και σύνδεση ethernet να περάσω στατική ip και δεν τη δέχτηκε. Εβαλά βέβαια gateaway την ip του ρουτερ (192.168.1.1 και όχι του switch στο οποιο είναι κουμπωμένο (192.168.1.202). Ισως να φταίει αυτο. Επίσης ο ενισχυτης μου (denon 1800)αφού του έβαλα στατική ipσταμάτησε να συνδεεται στο δίκτυο. update στο firmware toy switch δεν έκανα ακόμη. Καμία πρόταση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα