Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

brother είσαι 19 χρονών, όταν με το καλό αναπτύξεις τα skills σου, θα έχεις και δυνατότητα επιλογής. Μέχρι τότε, αν δεν μπαζώσεις δε θα χτίσεις.

Ακουγες δεξιά και αριστερά για σεζόν, έβλεπες και 15 ψέματα στο Instagram και νόμιζες ότι θα είναι χαλαρά; Αφού όλοι γκρινιάζουν για τις συνθήκες, δεν σε πονήρεψε αυτό; Αν δεν το θες και δεν το αντέχεις ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ε τώρα έμαθες πως είναι και δεν θα ξαναπάς. 

Στα γράφω, γιατί τα έχουμε περάσει όλοι, κάποιοι σκύψαμε κεφάλι λόγω ανάγκης, κάποιοι άλλοι δεν το σκύψαμε. Ασε τη γκρίνια λοιπόν που δεν ωφελεί ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ, πάρε απόφαση ότι δεν θα αλλάξεις τον κόσμο και βρες τρόπο να βελτιώσεις τον εαυτό σου ώστε να μη χρειάζεται να κοιτάς καν τις θέσεις αυτές.

9 hours ago, vagos789 said:

Η αγορα εργασιας δεν ειναι παιδοτοπος,υπαρχουν πολλες λακουβες

Γενικα παντως μην περιμενετε ιδανικες συνθηκες,δεν θα εχει κανεις εναν υπαλληλο μονο του σε κυριλε δωματιο,υπαρχει τεραστιο προβλημα με τη στεγαση προσωπικου,ουτε να κοιταζει το ρολοι και να λεει τελειωσε το 8ωρο εγω την εκανα.

Για αυτο η δουλεια στον τουρισμο ζυγιζεται απο τα tips,λες ΟΚ δουλευω κανονικοτατα αλλα δεν παιρνω 3 και 60 οποτε ισορροπει το πραγμα.

Να και μια φωνή λογικής, μέσα στο χάος… 

Αδερφέ TS, όταν θα έχει ξεθολώσει το μυαλό απτο δικαιολογημένο εκνευρισμό, διάβασε 2-3 φορές το παραπάνω μήνυμα του φίλου γιατί γράφει αυτά που σου έγραψα και εγώ, αλλά με πολύ πιο μαλακό και εύπεπτο τρόπο.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 4
  • Haha 2
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γενικά αν το πάρεις απόφαση να πας σε τέτοια θέση, καλό είναι να πας από την αρχή της σεζον. Έχεις καλύτερες πιθανότητες να βρεις πιο νορμαλ εργοδότη, στην μέση της σεζόν είναι πιο πιθανό να πέσεις στις γαλέρες που δεν κάθεται κανείς. Και θα φας και περισσότερη κούραση ανά μέρα γιατί τότε έχει τον πολύ κόσμο/δουλειά.

Επίσης έτσι έχεις και καλύτερες πιθανότητες να πάρεις ταμείο ανεργίας ως εποχικός, γιατί αν πας στην μέση δεν θα μαζέψεις τα απαιτούμενα ένσημα

21 λεπτά πριν, polaki είπε

Όταν με το καλό αναπτύξεις τα skills σου, θα έχεις και δυνατότητα επιλογής. Μέχρι τότε, αν δεν μπαζώσεις δε θα χτίσεις.

Ακουγες δεξιά και αριστερά για σεζόν, έβλεπες και 15 ψέματα στο Instagram και νόμιζες ότι θα είναι χαλαρά; Σεζόν πας αδερφέ. Αν δεν το θες και δεν το αντέχεις ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ε τώρα έμαθες πως είναι και δεν θα ξαναπάς. 

Στα γράφω, γιατί τα έχουμε περάσει όλοι, κάποιοι σκύψαμε κεφάλι λόγω ανάγκης, κάποιοι άλλοι δεν το σκύψαμε. Ασε τη γκρίνια λοιπόν που δεν ωφελεί ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ, πάρε απόφαση ότι δεν θα αλλάξεις τον κόσμο και βρες τρόπο να βελτιώσεις τον εαυτό σου ώστε να μη χρειάζεται να κοιτάς καν τις θέσεις αυτές.

Το να πας σε μια θέση και να γυρίσεις με προβλήματα υγείας δεν αξίζει. Ζημιά στο μέλλον σου (εργασιακό και μη) κάνεις

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, polaki είπε

brother είσαι 19 χρονών, όταν με το καλό αναπτύξεις τα skills σου, θα έχεις και δυνατότητα επιλογής. Μέχρι τότε, αν δεν μπαζώσεις δε θα χτίσεις.

Ακουγες δεξιά και αριστερά για σεζόν, έβλεπες και 15 ψέματα στο Instagram και νόμιζες ότι θα είναι χαλαρά; Αφού όλοι γκρινιάζουν για τις συνθήκες, δεν σε πονήρεψε αυτό; Αν δεν το θες και δεν το αντέχεις ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ε τώρα έμαθες πως είναι και δεν θα ξαναπάς. 

Να και μια φωνή λογικής, μέσα στο χάος… 

Αδερφέ TS, όταν θα έχει ξεθολώσει το μυαλό απτο δικαιολογημένο εκνευρισμό, διάβασε 2-3 φορές το παραπάνω μήνυμα του φίλου γιατί γράφει αυτά που σου έγραψα και εγώ, αλλά με πολύ πιο μαλακό και εύπεπτο τρόπο.

Μάλλον sister γιατί Kelly και bro δεν πάνε.:lol:

9 ώρες πριν, cpc464 είπε

Οτι να ναι, απλά καταγγέλεις την συμβαση,για κλοπή πρέπει να γίνει καταγγελία στην αστυνομία, για να μην έγινε είναι ξεκάθαρα πρόσχημα, το πρόβλημα όμως είναι να μην του μείνει του ανθρώπου το όνομα.

Μα αυτό έλεγαν. Όπου και να πάει για δουλειά θα φαίνεται και δεν θα τον προσλαμβάνει κανείς.

Δημοσ.
Στις 23/7/2025 στις 8:17 ΠΜ, poulinos είπε

ακριβως οπως το ειπες.οτι θα παρεις τον ενα μηνα αυτος θα το βγαλει σε μια ωρα. και θα σου λεει δεν βγαινω κτλ. βλεπε που νοικιαζουν ξαπλωστρες με 3ψηφια τιμη. και δεν δινουν καν τα νομιμα

Στις 23/7/2025 στις 2:28 ΠΜ, Kelyyy είπε

Την πήρα για να δει που θα δουλεύω τις συνθήκες γιατί σεζόν δεν έχω ξαναπάει είμαι 19 χρονών 

Έφυγα ήδη ευτυχώς σήμερα πήγα και έφυγα γιατί είδα τις άθλιες συνθήκες

Γενικα να ξερεις, επειδη εισαι μικρη, οτι τα ξενοδοχεια και οτιδηποτε εχει να κανει με φαγητο/ποτο ειναι μακραν οι χειροτερες δουλειες που μπορεις να κανεις, εκμεταλευση, μαυρα. 
Καλυτερα σπουδασε κατι να κανεις κατι αλλο. Και νυχια να φτιαχνεις καλυτερα θα εισαι

Δημοσ.
18 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Παντως ξαδερφος μου που σήμερα είναι σεφ, είχε πάει Μήλο , για σεζον. 14ωρα ήτανε στάνταρ, 5 μηνες που εκατσε εκει, δεν εκανε ουτε ενα μπανιο.  10 το πρωί με όσο πάει το βράδυ. Για 500 € και πληρωμενη διαμονη στο ξενοδοχείο, φαγητο οτι περισευε

Αυτο πρεπει να ηταν αιωνες πριν γιατι τωρα 1.000€ παιρνουν οι καθαριστριες με διαμονη πληρωμενη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομος πρωτος,

πρωτα εξασφαλιζεις μεταφορικα κτλ .

Νομος δευτερος,

δεν ξερεις που πας αλλα οταν πας αν δεν σου αρεσει μενεις εκει ...

Νομος τριτος,

αρχιζεις και ψαχνεις στο νησι για αλλο ξενοδοχειο,  bar η οτι ειναι αυτο τελος παντων ενω παραλληλα εισαι σε αυτο που διαλεξες.

Νομος τεταρτος ,

Βρισκεις σιγουρα  σε κατι αλλο καλυτερο γιατι ειναι αρκετος κοσμος που παει για λιγες μερες και φευγει ειτε γιατι δεν αντεξε ειτε γιατι ηθελε λιγα χρηματα για να παει διακοπες κτλ ειτε γιατι βρηκε σε κατι κλυτερο απο αυτο που ηταν..

ΥΓ... Σεζοναριος για περιπου 15 χρονια.

Η πρωτη φορα ειναι δυσκολη μετα εχεις δημιουργησει τον κυκλο σου για τα επομενα χρονια αν θες να συνεχισεις.

Επεξ/σία από Sakm
  • Like 2
Δημοσ.
22 hours ago, safridia said:

Γενικα να ξερεις, επειδη εισαι μικρη, οτι τα ξενοδοχεια και οτιδηποτε εχει να κανει με φαγητο/ποτο ειναι μακραν οι χειροτερες δουλειες που μπορεις να κανεις, εκμεταλευση, μαυρα. 
Καλυτερα σπουδασε κατι να κανεις κατι αλλο. Και νυχια να φτιαχνεις καλυτερα θα εισαι

ακριβωςμκαι δεν προκειται να διορθωθει τιποτα οσο κανεις δεν τους αγγιζει.

Δημοσ.

Ενα γειωμα θα στο ρίξω και εγώ, διότι πρεπει να τα ακουω και εγώ που τα λέω.

Το αφεντικό ή ο μάνατζερ, ΔΕΝ είναι φίλος σου. Οχι μονο στην Ελλάδα, παγκόσμια.

Αν νομίζεις ότι οι συνθήκες εργασίας είναι χάλια στην Ελλάδα, που να δεις στην Αμερική. Απλά εκει, είναι πιο "προβλεπόμενα", δεν σε μειώνει, δεν σου κάνει bullying, σου τα κάνει όλα αυτά με προβλεπε τρόπο, για να είναι και μέσα στην politically correct κουλτούρα.

Οταν σε παίρνει κάποιος σε κάποια δουλειά, θελει να έχει πολλά αποτελεσματα. Που σημαίνει υπερωρίες και να "ιδρώνεις την φανέλα", γιατί εδώ "'ημαστε μια οικογένεια"

Οπου και να πας, τα ίδια θα βρεις.

Τώρα, φίλος μου που δούλευε στα Εβερεστ, παρόλο που ήτανε μάνατζερ στο μαγαζί, παραιτήθηκε μετά απο χρόνια, διότι δεν άντεχε άλλο.

Μου έλεγε ότι αναγκαζόταν να απολύσει κοπελες, διότι το αφεντικό έλεγε "Δεν είναι γρήγορες", "δεν είναι χαμογελαστές", και χίλιες δυο αλλες πιπες. Εντωμεταξύ, δεν τους λέγανε κάτι, απλα τις αφήνανε,έστω να το συζητήσουνε. Thank you next φάση.

Καλα, τα ωράρια που παίζανε, διότι είναι 24ωρο, άστα.....επειδή έχω μιλήσει με τις κοπέλες...αστο....

Οπότε ναι, έτσι είναι η φάση, και αμα σου αρέσει, αν δεν.....Next

Δυστυχώς....

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Μου έλεγε ότι αναγκαζόταν να απολύσει κοπελες, διότι το αφεντικό έλεγε "Δεν είναι γρήγορες", "δεν είναι χαμογελαστές", και χίλιες δυο αλλες πιπες.

στη δουλεια τους δεν πρεπει ειναι γρηγορες και χαμογελαστες; μονο αυτό χρειαζεται να ειναι. Αυτό θελει και ο πελατης.

Για τα ωράρια συμφωνω το 8ωρο πρεπει να τηρειται. εχω δει ομως γερα προστιμα για τα ωραρια οταν γινονται έλεγχοι.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
Στις 23/7/2025 στις 10:38 ΠΜ, 1comment είπε

Γνώμη μου, για να πας σεζόν πρέπει: να σου σταλεί η σύμβαση εργασίας που θα γράφει συγκεκριμένη διάρκεια & το μισθό, βιντεο-φωτο από το πού θα μένεις, αναλυτικά οι συνθήκες και προκαταβολή ένας μισθός συν τα έξοδα μεταφοράς. Μόνο έτσι θα πήγαινα.

γκομενακι για το 1ο βραδυ να μην νιωθεις μονος, θελεις ? :D 

• Haha 2
Δημοσ.
On 23/07/2025 at 01:40, Kelyyy said:

Ναι αλλά το θέμα είναι ότι έδιναν πολύ λίγα δηλαδή με ελαχιστα ένσημα και αυτοί βγάζουν 600 από τον κάθε ένα τη βραδιά και σκέφτονται ακόμα και το νερό που θα δώσουν.....

Ολα αυτα ειναι το standard πλεον.οπως ειπες πονταρουν στην αναγκη του αλλου για να δωσουν το minimum και να παρουν το maximum. ή πονταρου οτι μπορει να παιζουν tips οποτε ο αλλος θα βγαλει χρηματα απο τα tips

Δημοσ.

Επειδή διαβάζω για καταγγελίες ,τι θα καταγγείλει ακριβώς ;

Ότι της έδωσαν μονο ένα ποτήρι νερο;

Ότι της έδωσαν λίγα αλλά τοσα είχαν συμφωνήσει και οταν είδε ότι το ξενοδοχείο είναι ακριβότερα ηθελε παραπάνω;

Θα κάνει καταγγελία για λογαριασμό των ξένων που και καλα προλαμβάνουν χωρις ένσημα και λίγα λεφτά;

Ότι το δωμάτιο βλεπει τοίχο; 

Για να προλάβω τις επιθέσεις, δεν εξετάζω αν έχει δίκιο ή αδικο αν τα χρηματα είναι αρκετά κλπ .Εξετάζω τι μπορεί να καταγγείλει. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα λέτε και μένετε έτσι. Σε παρανομίες, κάντε καταγγελία. Αν θέλετε να αλλάξει σε αυτό τον τόπο, πάρτε μια πρωτοβουλία έστω με αυτό τον τρόπο. 

Αν είναι κάτι ανήθικο, αλλά σηκωθείτε και φύγετε. Σεβαστείτε την λίγο αξιοπρέπεια σας και μην δίνετε θάρρος σε λαμόγια. Κάντε και ένα αρνητικό review. Σιγά σιγά, ή θα αλλάξουν και προσαρμοστούν ή θα κλείσουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jpaokx είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα λέτε και μένετε έτσι. Σε παρανομίες, κάντε καταγγελία. Αν θέλετε να αλλάξει σε αυτό τον τόπο, πάρτε μια πρωτοβουλία έστω με αυτό τον τρόπο. 

Αν είναι κάτι ανήθικο, αλλά σηκωθείτε και φύγετε. Σεβαστείτε την λίγο αξιοπρέπεια σας και μην δίνετε θάρρος σε λαμόγια. Κάντε και ένα αρνητικό review. Σιγά σιγά, ή θα αλλάξουν και προσαρμοστούν ή θα κλείσουν. 

Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά σε ορισμένους τομείς όπως τουρισμός εστίαση και όχι μόνο, είναι τέτοια η ζήτηση και η πελατεια που άμα τύχεις σε τέτοια επιχείρηση, ότι και να κάνεις δεν θα καταφέρεις κάτι δηλαδή να κλείσουν. Μόνο εάν είναι κακιστες οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πελατες τους και χάσουν από αυτούς θα έχουν συνέπειες. Δεν διαφωνώ πάντως με αυτο που λες, ίσα ίσα, συμφωνώ 100%, απλά να είμαστε και λίγο περισσότερο ρεαλιστές. Ο επιχειρηματίας που θα τύχεις και θα αντιμετωπίσεις τέτοιες συνθήκες, δεν είσαι ο πρώτος που του τυχαίνει, έχει συμβεί σε πολλούς άλλους, που ένα ποσοστό εξ' αυτών σίγουρα κάτι θα έκαναν από καταγγελίες κτλ. Μέχρι στιγμής από όσα έχω να θυμάμαι στην ζωή μου, ελάχιστες ήταν οι φορές που άκουσα ότι εργοδότης έκανε λαμογιες εναντίον εργαζομένων του, παρανομίες και παρατυπίες και μετα τιμωρήθηκε, του έβαλε ο εργαζόμενος τα δύο του πόδια σε ένα παπούτσι με καταγγελίες, δικηγόρους κτλ, δυστυχώς στην συντριπτική πλειοψηφία έγιναν από λίγα πράγματα έως τίποτα με τον εργαζόμενο να είναι ο ριγμενος της υπόθεσης και τον εργοδότη να συνεχίζει το έργο και την πορεία του με ίδια η άλλη νέα έναρξη επιχείρησης. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...