Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ένας ξάδερφος μου κάνει πτυχιακή και θέλω να τον βοηθήσω και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο site που μπορούμε να ψάξουμε με δωρεάν βιβλία αλλιώς αν υπάρχει κάτι με μικρή συνδρομή. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Καλησπέρα ένας ξάδερφος μου κάνει πτυχιακή και θέλω να τον βοηθήσω και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο site που μπορούμε να ψάξουμε με δωρεάν βιβλία αλλιώς αν υπάρχει κάτι με μικρή συνδρομή. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Θεωρητικα η βιβλιοθηκη του πανεπιστημιακου ιδρυματος του θα πρεπει να του παρεχει δωρεαν προσβαση σε καποια σαιτ αντιστοιχα.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Therempant είπε

Θεωρητικα η βιβλιοθηκη του πανεπιστημιακου ιδρυματος του θα πρεπει να του παρεχει δωρεαν προσβαση σε καποια σαιτ αντιστοιχα.

Θα πρέπει λογικά να βγάλει κάρτα βιβλιοθήκης? 

Ρωτάω γιατί στην δικιά μου περίπτωση πριν χρόνια επειδή ήμουν στην πτυχιακή δεν μου έδιναν κάρτα και ούτε μπορούσα να πάρω βιβλία από μαθήματα που είχα περάσει. 

Δημοσ.

Δεν μας λες και τον τομέα όμως.

καλα, έφτασε ως την πτυχιακή χωρίς να πάει ποτέ στη βιβλιοθήκη; Συνήθως με τη φοιτητική ταυτότητα δανείζεσαι, δεν χρειάζεται κάρτα.

Ας ψάξει και για journals του τομέα του εκτός από βιβλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γράψει στο google αυτό που τον ενδιαφέρει και θα του βγάλει βιβλία, συγγράμματα και πήγες από σελίδες πανεπιστημίων η papers open access, κάποια θα είναι επί πληρωμή από ιστοσελίδες των εκδοτικών οίκων αλλα καποια Θα είναι σελίδες με δωρεάν υλικό ή ελεύθερη πρόσβαση πχ google books που επιτελεί την προβολή ορισμένων σελίδων. Εγώ έτσι έκανα την πτυχιακή μου πριν χρόνια. Βέβαια για να τα λέμε όλα, καμία σχέση ο τοτε αλγόριθμος αναζήτησης σε σχέση με τώρα. Τώρα η Google σου έχει γεμίσει την μισή σελίδα με σπόνσορες, προτάσεις και διαφημιζομενους. 

Δυστυχώς, οτιδήποτε άλλο με δωρεάν ακαδημαϊκά ακαδημαϊκά βιβλία βρεις, θα είναι παράνομο. Όχι ότι θα πάθει κάτι ο φοιτητής άμα έχει πρόσβαση σε ψηφιακό βιβλίο δωρεάν, αλλα για εδώ στο forum απαγορεύεται να ποσταρω το οτιδήποτε. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.

Δες και στο JSTOR. Έχει πολλά βιβλία και άρθρα είτε δωρεαν για να κατεβάσεις ή μόνο για ανάγνωση αλλά και όσα είναι με συνδρομή, τα πανεπιστήμια συνήθως έχουν οπότε αν μπεις από εκεί και το λογαριασμό σου έχεις πρόσβαση.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Να γράψει στο google αυτό που τον ενδιαφέρει και θα του βγάλει βιβλία, συγγράμματα και πήγες από σελίδες πανεπιστημίων η papers open access, κάποια θα είναι επί πληρωμή από ιστοσελίδες των εκδοτικών οίκων αλλα καποια Θα είναι σελίδες με δωρεάν υλικό ή ελεύθερη πρόσβαση πχ google books που επιτελεί την προβολή ορισμένων σελίδων. Εγώ έτσι έκανα την πτυχιακή μου πριν χρόνια. Βέβαια για να τα λέμε όλα, καμία σχέση ο τοτε αλγόριθμος αναζήτησης σε σχέση με τώρα. Τώρα η Google σου έχει γεμίσει την μισή σελίδα με σπόνσορες, προτάσεις και διαφημιζομενους. 

Τεράστια αλήθεια.

Ίσως ο φίλος βοηθηθεί άμα χρησιμοποιήσει και άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός google.

@Exodia Ανάλογα το είδος της πτυχιακής. Μηχανές αναζήτησης(όχι μόνο google), ίσως κάποιο AI(με τις κατάλληλες ρυθμίσεις τύπου "deep research" και λίγη προσοχή -ας τσεκάρει από που τραβάει τα στοιχεία-) και μετά...ίσως καμιά βιβλιοθήκη. Νομίζω αρκετές σου επιτρέπουν να διαβάσεις βιβλία χωρίς να το δανειστείς.

Ανάλογα και το πανεπιστήμιο και την οργάνωση της βιβλιοθήκης μπορεί να έχει δημοσιευμένες παλιές πτυχιακές, διάφορα papers και επιστημονικά περιοδικά που έχει συνδρομή η βιβλιοθήκη. Χωρίς λίγο ψάξιμο ή χωρίς να κάνει καμιά ερώτηση δεν πρόκειται να βγάλει άκρη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pansp32 είπε

Τεράστια αλήθεια.

Ίσως ο φίλος βοηθηθεί άμα χρησιμοποιήσει και άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός google.

@Exodia Ανάλογα το είδος της πτυχιακής. Μηχανές αναζήτησης(όχι μόνο google), ίσως κάποιο AI(με τις κατάλληλες ρυθμίσεις τύπου "deep research" και λίγη προσοχή -ας τσεκάρει από που τραβάει τα στοιχεία-) και μετά...ίσως καμιά βιβλιοθήκη. Νομίζω αρκετές σου επιτρέπουν να διαβάσεις βιβλία χωρίς να το δανειστείς.

Ανάλογα και το πανεπιστήμιο και την οργάνωση της βιβλιοθήκης μπορεί να έχει δημοσιευμένες παλιές πτυχιακές, διάφορα papers και επιστημονικά περιοδικά που έχει συνδρομή η βιβλιοθήκη. Χωρίς λίγο ψάξιμο ή χωρίς να κάνει καμιά ερώτηση δεν πρόκειται να βγάλει άκρη.

Το ΑΙ είναι ένα εξαίρετο εργαλείο για αναζήτηση papers και βιβλίων. Αλλά θα γράψεις συγκεκριμένα τι θες για κάθε περιεχόμενο διότι αν γράψεις γενικά θα σου βγάλει τόσο πολύ υλικό που θα σε μπερδέψει. Επίσης, σε ότι paper και συμπέρασμα από αυτό εμφανίσει η ΑΙ, θα κλικαρεις να μπεις να διαβάσεις όλο το paper από abstract ως conclusions ωστε να ελέγξεις αν ισχύουν όσα λέει η ΑΙ, γιατι μπορει και να μπερδευτεί η να κοιτάξει να συμφωνήσει με τα δικά σου συμπεράσματα. 

2 ώρες πριν, animor είπε

Δες και στο JSTOR. Έχει πολλά βιβλία και άρθρα είτε δωρεαν για να κατεβάσεις ή μόνο για ανάγνωση αλλά και όσα είναι με συνδρομή, τα πανεπιστήμια συνήθως έχουν οπότε αν μπεις από εκεί και το λογαριασμό σου έχεις πρόσβαση.

Επίσης researchgate και academia θα βρει αρκετά άρθρα free. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...