Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω οτι πλεον με ελαχιστον κοστος, μπορει κανεις να δημιουργησει μπρελοκ με χαραγμενα πανω του, οτι στοιχεια επιθυμει. Ονομα, τηλεφωνο, ενα quote, οτιδηποτε.

Ενω ειναι ωραια μεν η ιδεα να εχεις κατι τετοιο, πιο personalized, ωστοσο εχω παντα τον φοβο οτι δεν ξερεις αυτα τα στοιχεια πως μπορει να χρησιμοποιηθουν.

Αν πχ πεσεις αναισθητος και εχεις πανω στο μπρελοκ ενα τηλεφωνο συγγενη σου, μπορει να αποδειχτει σωτήριο. Αν τα χασεις και πεσουν σε καποιον που ειναι νορμαλ ανθρωπος, μπορει να στα επιστρεψει αμεσα και χωρις ταλαιπωριες (πχ να τα παει στην αστυνομια, και εσυ να σκεφτεις να τα αναζητησεις εκει).

Εσεις θεωρειτε καλό ή κακό, να εχεις πανω σε μπρελοκ κλειδιων που εχεις μαζι σου, καποιες προσωπικες πληροφοριες; 

Δημοσ.

Ο "Νόμος του Μέρφυ" λέει ότι αν χάσεις το μπερλόκ με τα στοιχεία σου πάνω του, 99 φορές στις 100 θα το βρει ο λάθος άνθρωπος, και μέσα σε 1 ώρα θα σου έχει κλέψει το σπίτι, το χρηματοκιβώτιο, το αυτοκίνητο, την γυναίκα....κ.τ.λ.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Εσεις θεωρειτε καλό ή κακό, να εχεις πανω σε μπρελοκ κλειδιων που εχεις μαζι σου, καποιες προσωπικες πληροφοριες; 

Εσύ τι θεωρείς ότι είναι καλό η κακό ?

Δημοσ.

Θεωρω οτι τα μειονεκτηματα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα οποια πλεονεκτηματα.

Οποτε υπο μια εννοια, δεν ξερω και ποιος ο λογος υπαρξης. Εκτος αν, γραφεις κατι που απλα σου αρεσει, πχ μια τοποθεσία.

Απο την αλλη ομως, εχω και μια 'μακαβρια' σκεψη στυλ αλουμινενιας ταυτοτητας στο στρατο.

Θελω να πω, περα απο θανατικο, η αμεση/γρηγορη ταυτοποιηση, σε περιπτωση οποιουδηποτε τυπου αναισθησιας (δεν κουβαλω παντου και παντα την αστυνομικη ταυτοτητα, ενω κλειδια προφανως εχω παντα μαζι μου), μπορει να ειναι πολυ σημαντικη σε καποιες περιστασεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Θεωρω οτι τα μειονεκτηματα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα οποια πλεονεκτηματα.

Τότε ποιος ο λόγος της ανάρτησης 

Δημοσ.

Αν βάλεις στο κείμενο κάτι του στυλ σε περίπτωση εύρεσης επικοινωνήστε στο 69ΧΧΧ δεν έγινε και τίποτα. Αν βάλεις διεύθυνση κατοικίας είσαι άξιος της μοίρας σου 

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hp8 είπε

Τότε ποιος ο λόγος της ανάρτησης 

Ποιος ο λογος της αναρτησης; Ωραια ερωτηση. Λες ετσι απλα να θετω ερωτηματα;

Ποιος ο λογος της αναρτησης;

Να μου πει ο κοσμος εδω, μηπως υπαρχουν καποια πλεονεκτηματα που εγω δεν μπορω να σκεφτω.

Αυτος ειναι ο λογος της αναρτησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε οποιαδήποτε αναισθησία προκύψει, ειδικά σε μία που θα "πέσουν" πάνω σου αρκετοί περαστικοί, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπάρχει και "αναισθησία" σε κάποιους από αυτούς. Για την ακρίβεια "αυτοί" που θα σε πλησιάσουν από τους πρώτους είναι με δόλιους στόχους/σκοπούς. Επαγγελματίες του είδους ή απλά περιστασιακοί. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει σε τέτοιες περιπτώσεις να εξαφανίζονται τσάντες, κοσμήματα ή πορτοφόλια.

Οπότε αν σε προβληματίζει το να σε αναγνωρίσουν καλύτερα έχε τα στοιχεία σου σε μια τύπου στρατιωτική ταυτότητα που ανέφερες, ένα ευτελές βραχιόλι ή κάτι άλλο σχετικό. Παρά σε κάτι αξίας ή κάτι που "οδηγεί" σε κάτι αξίας.

Σημ. Προσωπικά είχα κρατήσει την στρατιωτική ταυτότητα (δεν την παρέδωσα) επειδή τη γούσταρα και για κάποιο διάστημα μετά το στρατό τη φορούσα ως αξεσουάρ. Μετά "άραξε" πολλά χρόνια στο συρτάρι και πρόσφατα, εισερχόμενος στο 2ο μισό του ηλικιακού αιώνα μου, την ξαναφόρεσα. Λιγότερο σαν αξεσουάρ πλέον, περισσότερο ως προς την σκέψη του ts 

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
27 minutes ago, Kostas Savvidis said:

Ο "Νόμος του Μέρφυ" λέει ότι αν χάσεις το μπερλόκ με τα στοιχεία σου πάνω του, 99 φορές στις 100 θα το βρει ο λάθος άνθρωπος, και μέσα σε 1 ώρα θα σου έχει κλέψει το σπίτι, το χρηματοκιβώτιο, το αυτοκίνητο, την γυναίκα....κ.τ.λ.

Spoiler

Αν είναι να πάρει και την μάνα της μαζί, χαλάλι... 

• Haha 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Να μου πει ο κοσμος εδω, μηπως υπαρχουν καποια πλεονεκτηματα που εγω δεν μπορω να σκεφτω.

ο μόνος λόγος που χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο για μένα είναι η αναγραφή της ομάδας αίματος (για να υπάρχει άμεση  εικόνα ) καθώς και αν υπάρχει μη αναστρέψιμη πάθηση (πχ ινσουλινοεξαρτώμενος  που απαιτεί άμεση παρέμβαση) η κάτι αντίστοιχο 

• Like 2
Δημοσ.

Aν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας δεν θα το βάλεις στα κλειδιά,θα το βάλεις στον λαιμό σαν το ΤΑΠ ή σε βραχιόλι.Ακόμα και το κινητό προσφέρει τέτοια υπηρεσία , ονομα ιατρικές πληροφορίες επαφή ανάγκης.

Στο κλειδί του ενός αυτοκινήτου έχω περασμένο το ΤΑΠ και τώρα έχω φτιάξει και για τα δύο αμάξια μπρελόκ με τα νούμερα τους.

Κλειδιά σπιτιού δεν κουβαλάω,όπου πάμε χρειαζόμαστε αμάξι οπότε τα κλειδιά μένουν στο αμάξι.

Απο την άλλη γείτονας που εμπιστεύομαι ξέρει που έχω κρύψει δευτερο σετ με κλειδιά για το σπίτι ώστε αν μας συμβεί κάτι να μπορεί να μπει και να μην πεθάνουν τα σκυλιά μας απο ασιτία.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω ειχα χασει τα κλειδια μου παλια και ειχα καρτα σουπερ μαρκετ πανω (αυτη για τους ποντους). Περίμενα μηπως τα βρει κάποιος να τα παει σε ενα σουπερ μαρκετ της αλυσιδας και μετα βρουν εκει απο την καρτα τα στοιχεια μου και με καλέσουν.

Κατι τετοιο δεν εγινε ποτε, τελικά μετα απο λιγες ημερες άλλαξα κλειδαρια (για λογους ασφάλειας). 

Στα νεα κλειδιά δεν εχω βάλει κατι επανω τους, αν έβαζα κατι  θα εβαζα το κινητό ενος φιλου ωστε αν κάποιος προσπαθεί να μαθει σε ποιο σπιτι ανοίγουν την πόρτα να μην μπορούν να το βρουν αφου ο φιλος θα μένει φυσικά σε αλλη διεύθυνση.

Εγω οσες φορες εχω βρει κλειδιά τα πηγα στην αστυνομια της περιοχης μου, και μια φορα το ειχα ανεβάσει στο FB σε μια σελιδα οπου μια κοπέλα που τα ειχε χασει ηρθε και τα πηρε.

Ηξερα οτι ηταν δικα της γιατι ειχα βαλει μονο ενα κλειδί στην φωτο και ρώταγα αν τα αναγνωρίσει καποιος να μου πει ποσα ακομα κλειδιά εχει το μπρελόκ καθως και κάποιες αλλες πληροφορίες που δεν ηταν στην φωτο

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Aν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας δεν θα το βάλεις στα κλειδιά,θα το βάλεις στον λαιμό σαν το ΤΑΠ ή σε βραχιόλι.Ακόμα και το κινητό προσφέρει τέτοια υπηρεσία , ονομα ιατρικές πληροφορίες επαφή ανάγκης.

Στο κλειδί του ενός αυτοκινήτου έχω περασμένο το ΤΑΠ και τώρα έχω φτιάξει και για τα δύο αμάξια μπρελόκ με τα νούμερα τους.

Κλειδιά σπιτιού δεν κουβαλάω,όπου πάμε χρειαζόμαστε αμάξι οπότε τα κλειδιά μένουν στο αμάξι.

Απο την άλλη γείτονας που εμπιστεύομαι ξέρει που έχω κρύψει δευτερο σετ με κλειδιά για το σπίτι ώστε αν μας συμβεί κάτι να μπορεί να μπει και να μην πεθάνουν τα σκυλιά μας απο ασιτία.

Τι ειναι το ΤΑΠ; Τελος Ακινητης Περιουσιας; :) 

Στο κινητο, αν εχει τετοια οθονη, πως μπορει να τα δει καποιος αφου θα ειναι κλειδωμενο;

Δημοσ.
2 minutes ago, mountains1 said:

Τι ειναι το ΤΑΠ; Τελος Ακινητης Περιουσιας; :) 

δεν εχεις παει στρατό ξεκάθαρα.

Επισής ναι και εγω δεν θα εγραφα τιποτα πανω σε αυτο απο στοιχεια περα απο ενα κινητο δικο μου και ενα αλλο φιλου σε περιπτωση που το βρει κάποιος και ειναι καλός άνθρωπος και καλέσει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, great είπε

δεν εχεις παει στρατό ξεκάθαρα.

Επισής ναι και εγω δεν θα εγραφα τιποτα πανω σε αυτο απο στοιχεια περα απο ενα κινητο δικο μου και ενα αλλο φιλου σε περιπτωση που το βρει κάποιος και ειναι καλός άνθρωπος και καλέσει.

Οχι δεν εχω παει, μονο στον Εβρο απο χειμωνα μεχρι φθινοπωρο. Εχουν περασει ομως δεκαετιες, κι επειδη ηταν και ζορικη θητεια, εχω διαγραψει πολλα απο το μυαλο μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...