Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Στο σπίτι μου έχει μεγάλη πίεση η παροχή του νερού. Πήρα μανόμετρο και το σύνδεσα σε παροχή νερού βρύσης και είδα ότι είναι στα 4,5 bar η πίεση. Το σπίτι είναι ισόγειο. 

είναι εντάξει η θα πρέπει να βάλω μειωτη πίεσης; Έχω αγχωθεί λίγο μην γίνει καμιά ζημιά. 

ευχαριστώ 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε

Καλησπέρα. Στο σπίτι μου έχει μεγάλη πίεση η παροχή του νερού. Πήρα μανόμετρο και το σύνδεσα σε παροχή νερού βρύσης και είδα ότι είναι στα 4,5 bar η πίεση. Το σπίτι είναι ισόγειο. 

είναι εντάξει η θα πρέπει να βάλω μειωτη πίεσης; Έχω αγχωθεί λίγο μην γίνει καμιά ζημιά. 

ευχαριστώ 

Σύμφωνα με https://www.grundfos.com/gr/learn/research-and-insights/how-to-check-water-pressure θες να είσαι ανάμεσα σε 40 με 80 PSI = 2,7 bar με 5,5 bar.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα

Μια καλή πίεση είναι 3,5 με 4 bar πιστεύω. Το 4,5 δεν είναι και τόσο μεγάλη. Βέβαια καλό θα είναι να την κοιτάξεις και πρωί και βράδυ. Συνηθως πολύ πρωί δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση και η πίεση είναι μεγαλύτερη. Το βραδάκι η πίεση πέφτει.

Δημοσ.

Αμα είναι παλίο το σπίτι με παλιές σιδηροσωλήνες σκουριασμένες καλό είναι να την κατεβάσεις λίγο, δεν υπάρχει λόγος να στρεσάρεται τόσο πολύ ενα δίκτυο, ιδιαίτερα για ισόγειο. Στο δικό μου όταν παλαιότερα αύξησε ο δήμος την πίεση σημειώθηκε κρυφή διαρροή κάτω απο την εδαφόπλακα με αποτέλεσμα το υπόγειο να έχει υγρασία για 2 χρόνια χωρίς να ξέρουμε απο πού είναι. 

• Thanks 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, lary7 είπε

Αμα είναι παλίο το σπίτι με παλιές σιδηροσωλήνες σκουριασμένες καλό είναι να την κατεβάσεις λίγο, δεν υπάρχει λόγος να στρεσάρεται τόσο πολύ ενα δίκτυο, ιδιαίτερα για ισόγειο. Στο δικό μου όταν παλαιότερα αύξησε ο δήμος την πίεση σημειώθηκε κρυφή διαρροή κάτω απο την εδαφόπλακα με αποτέλεσμα το υπόγειο να έχει υγρασία για 2 χρόνια χωρίς να ξέρουμε απο πού είναι. 

Γνωρίζεις πως μπορώ να την κατεβάσω; Είναι ασφαλή να το χρησιμοποιώ τώρα μέχρι να περάσει ο αύγουστος γιατι δεν μπορώ να βρώ υδραυλικό; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε

Γνωρίζεις πως μπορώ να την κατεβάσω; Είναι ασφαλή να το χρησιμοποιώ τώρα μέχρι να περάσει ο αύγουστος γιατι δεν μπορώ να βρώ υδραυλικό; 

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=μειωτης+πιεσης

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, souvlakomanis είπε

ανετα! δεν εχει κανενα προβλημα στα 4.5 bar.
Εδω ψαχνουμε να ανεβασουμε την πιεση και θες να την κατεβασεις ? Εγω εχω 4.5 στο πιεστικο και δεν μου φτανει. Καθε μερα λεω να πας να ανεβασω στα 5.5 και το σκεφτομαι παντα οταν εχει ηλιο και λεω "Αργοτερα".

Δημοσ.
6 ώρες πριν, souvlakomanis είπε

ευχαριστώ 

Δε είναι και τόσο μεγάλη η πίεση .

Μετρήθηκε βράδυ που συνήθως αυξάνεται λόγω μη ζήτησης ; 

Βέβαια ένας μειωτης με φίλτρο κακό δε θα κάνει πάρα καλό .

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Δε είναι και τόσο μεγάλη η πίεση .

Μετρήθηκε βράδυ που συνήθως αυξάνεται λόγω μη ζήτησης ; 

Βέβαια ένας μειωτης με φίλτρο κακό δε θα κάνει πάρα καλό .

Την μέτρησα το πρωί κατα τις 11. Κάναμε αλλαγή σωληνώσεων και ήταν η πρώτη φορά που τα δοκίμασα. Μου φάνηκε μεγάλη η πίεση επειδή πρέπει να είχε λίγο αέρα ο θερμοσίφωνας μέσα και βγήκε και τρόμαξα να πω την αλήθεια. 

Άρα θεωρείται ότι είμαι οκ με πίεση στα 4,5bar? Φοβήθηκα λίγο γιατί λέει σε διάφορα σαιτ οτι το μαξ είναι 4 bar για σπίτι και ιδανικό 2-3. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε

Την μέτρησα το πρωί κατα τις 11. Κάναμε αλλαγή σωληνώσεων και ήταν η πρώτη φορά που τα δοκίμασα. Μου φάνηκε μεγάλη η πίεση επειδή πρέπει να είχε λίγο αέρα ο θερμοσίφωνας μέσα και βγήκε και τρόμαξα να πω την αλήθεια. 

Άρα θεωρείται ότι είμαι οκ με πίεση στα 4,5bar? Φοβήθηκα λίγο γιατί λέει σε διάφορα σαιτ οτι το μαξ είναι 4 bar για σπίτι και ιδανικό 2-3. 

Σου κάνουν θόρυβο οι σωληνώσεις του θερμοσίφωνα ; Συνήθως όταν ανοίγεις απότομα ; Αυτό σημαίνει υδραυλικό πλήγμα , υπάρχουν εξαρτήματα που το αντιμετωπίζεις ή η λύση μειωτηρα που προστατεύει τα πάντα μαζί με φίλτρο γραμμής . 

Και εάν μπει καλό θα ήταν να γίνει bypass όπου σε περίπτωση που χαλάσει ή το επισκευάζεις να έχει προσωρινά νερό στο σπίτι .

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Σου κάνουν θόρυβο οι σωληνώσεις του θερμοσίφωνα ; Συνήθως όταν ανοίγεις απότομα ; Αυτό σημαίνει υδραυλικό πλήγμα , υπάρχουν εξαρτήματα που το αντιμετωπίζεις ή η λύση μειωτηρα που προστατεύει τα πάντα μαζί με φίλτρο γραμμής . 

Και εάν μπει καλό θα ήταν να γίνει bypass όπου σε περίπτωση που χαλάσει ή το επισκευάζεις να έχει προσωρινά νερό στο σπίτι .

Όχι δεν κάνουν θόρυβο όταν ανοίγω απότομα το νερό αλλά στην άρχη που γέμισα τον θερμοσίφωνα έκανε σαν φύσημα και πέταγε μαζί με νερό λίγο αέρα,  για λίγο μετά κάπως ήρθε στα ίσια του και σταμάτησε. Τρόμαξα γιατί είχε μεγάλη πίεση το τηλέφωνο τους ντούς. Γενικά όμως η πίεση νερού νιώθω να είναι λίγο παραπάνω απο όσο έχω συνηθίσει σε άλλα σπίτια. Σε ποια περίπτωση θεωρείς πρέπει να προχωρήσω σε τέτοια εγκατάσταση μειωτή πίεσης; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, souvlakomanis είπε

Όχι δεν κάνουν θόρυβο όταν ανοίγω απότομα το νερό αλλά στην άρχη που γέμισα τον θερμοσίφωνα έκανε σαν φύσημα και πέταγε μαζί με νερό λίγο αέρα,  για λίγο μετά κάπως ήρθε στα ίσια του και σταμάτησε. Τρόμαξα γιατί είχε μεγάλη πίεση το τηλέφωνο τους ντούς. Γενικά όμως η πίεση νερού νιώθω να είναι λίγο παραπάνω απο όσο έχω συνηθίσει σε άλλα σπίτια. Σε ποια περίπτωση θεωρείς πρέπει να προχωρήσω σε τέτοια εγκατάσταση μειωτή πίεσης; 

Φυσιολογικό είναι να βγάλει αέρα και με δύναμη όταν γεμίζει πρώτη φορά ο θερμοσίφωνας.

Εγώ γουστάρω να έχει πίεση πάντως,να μην κόβει πχ το ντους όταν ανοίξει άλλη βρύση στο σπίτι την ίδια στιγμή.

Δημοσ.

4 bar είναι η μέση πίεση που στέλνει το νερό η ΕΥΔΑΠ. Για 4.5 δεν έχεις λόγο να φοβάσαι διότι είναι μέσα στα ανεκτά όρια των περισσότερων υδραυλικών εξαρτημάτων και συσκευών που κάνουν χρήση νερού με την πίεση του δικτύου. 

Όσο παλαιοί να είναι οι σωλήνες η πίεση δεν παίζει ρόλο εφόσον παραμένει η ίδια και σταθερή στην ίδια τιμή που είχε από χρόνια, δηλαδή εφόσον δεν αυξηθεί η τιμή της ξαφνικά. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμένει σταθερή. Αν μειώσεις την πίεση μόνιμα για μεγάλο διάστημα, μετά άμα την αυξήσεις και την επαναφέρεις, σε παλιούς σωληνες μπορεί να γίνει διαρροή. Μην αυξομειώσεις την πίεση στρεσάρει πιο πολύ το υλικό. 

• Confused 1
Δημοσ.

4,5 και 5 bar ειναι καλα. εαν θελεις να εισαι απολυτα σιγουρος βαζεις σε σειρα με την παροχη σου εναν ρυθμιστη πιεσης. εχει εναν αξονα με διαβαθμισεις και επιλεγεις την επιθυμητη μεγιστη πιεση που θα εχει το κυκλωμα σου μετα απο αυτον. επίσης καλο ειναι να μπει και ενα δοχειο διαστολης για κρυα νερα για να παιρνει μικροδιακυμανσεις της πιεσης. οχι οτι σωζει αλλα κατι κανει. γενικα οτι βαζεις καλο κανουν. και ανεπιστροφη βαρεως τυπου να βαλεις, και φιλτρακι παροχης. οτι μπαινει μονο καλο κανει. το μονο κακο που εχουν ολα αυτα ειναι οτι σου αλαφραινουν την τσεπη. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...