Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ήθελα να ρωτήσω, ποιες είναι οι ευθύνες ενός τεχνίτη απέναντί σου, από την στιγμή που ολοκληρώσει ένα έργο.

Θα γίνω πολύ συγκεκριμένος στην περίπτωσή μου.

Αγόρασα ένα σπίτι από κάποια κατασκευαστική εταιρεία. Υπήρξε ένα υδραυλικό πρόβλημα και απευθύνθηκα στην κατασκευαστική εταιρεία. Η κατασκευαστική εταιρεία δεν έκανε τίποτα και μάλιστα έκλεισε μέσα σε λίγους μήνες αφού παρέλαβα το σπίτι μου.

Προσπάθησα να έρθω σε επαφή λοιπόν με το συνεργείο υδραυλικών (γνωστή εταιρεία του χώρου) η οποία και είχε αναλάβει όλο το κομμάτι.

Δεν έρχονται με τίποτα. Προφανώς και θέλω να έρθουν επί πληρωμή και δεν επικαλούμαι την εγγύηση που υποτίθεται θα έπρεπε να έχω από την κατασκευαστική. Όλο μου λένε ότι θα έρθουν κάποια στιγμή, μετά δεν μου σηκώνουν το τηλέφωνο, κ.ο.κ. Έτσι περάσαν αρχικά βδομάδες και μετά μήνες.

Μετά από πολλές προσπάθειες αποφάσισα να απευθυνθώ κάπου αλλού γιατί πρέπει να λύσω το πρόβλημά μου. Το 75% μου λένε να το δούμε από Σεπτέμβρη - Οκτώβριο (αφού με ρωτάνε γιατί δεν παίρνω αυτόν που το έφτιαξε) γιατί έχουν πολύ δουλειά και το υπόλοιπο 25% μου λένε δεν αναλαμβάνουν την δουλειά άλλων και πως πρέπει να καλέσω αυτούς που το φτιάξαν.

Είμαι κυριολεκτικά να σκάσω. Όχι πως έχει σημασία, αλλά το πρόβλημα είναι μικρή διαρροή από κάποια fancoil του σπιτιού. Είναι κάτι που μπορώ να "ζήσω" έχοντας συνέχεια το νου μου και μαζεύοντας τα νερά με πετσέτες αλλά είναι κάτι που πρέπει να έχω κάθε μέρα, όλη μερα στο μυαλό μου.

Οπότε για να καταλήξω, τι "μπορώ" να κάνω από νομικής πλευράς; Έχω μιλήσει ήδη με την δικηγόρο που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά μου είπε να το δούμε μετά τις διακοπές, συνεπώς ρωτάω κι εδώ για να δω αν έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο ή αν γνωρίζει κάτι επί τους θέματος εν πάση περιπτώση.

Δημοσ.

Το ότι όχι μόνο οι τεχνικοί αλλά ακόμα και η δικηγόρος σου σου λέει "ραντεβού το Σεπτέμβρη" δεν σε προϊδεάζει για το ότι πάμε σε περίοδο "σιέστας" (Αύγουστος);

Πιστεύω ότι όλοι οι τεχνικοί θα ασχοληθούν (ΑΝ ασχοληθούν) με εκκρεμότητες που ήδη έχουν και δε νομίζω ότι κάποιος θα ανοίξει νέες. Ακόμα και αυτός που θα μείνει να δουλεύει θα κοιτάξει τίποτα ευκολάκια ζημιές (βρύση που στάζει, καζανάκι που τρέχει) που θα τσιμπήσει εύκολα/γρήγορα την (προφανώς τσιμπημένη λόγω περιόδου) "επίσκεψη" και δεν θα μπει σε πιο σοβαρές/απαιτητικές καταστάσεις.

Σημ. Άσε που αν κάποιος αποφασίσει να "μπλέξει" και τελικά το fancoil χρειαστεί κάποιο ειδικό εξάρτημα της μαμά εταιρίας, ίσως να μην το βρει αφού καμία εταιρία δεν θα είναι ανοιχτή από την παραπάνω βδομάδα και μετά

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, chrisgav είπε

το πρόβλημα είναι μικρή διαρροή από κάποια fancoil του σπιτιού.

Η διαρροή είναι και σε ψύξη και σε θέρμανση ? Βάλε μια φωτο του fancoil και πες αν μπορείς να βγάλεις το καλλυμα να  δείξεις που είναι η διαρροή 

Δημοσ.

Δυστυχώς έπεσες σε ανάγκη ψυκτικού την πιο κατάλληλη περίοδο για αυτό όλοι αρνούνται. Όταν σε μια απλή εγκατάσταση βγάζουν 150 σε μια ώρα, 30 σε μια απλή συντήρηση ή 50€ για συμπλήρωση φρεον  κανένας δεν θα έρθει να κάνει 2 φορές ραντεβού (μια να δει τι φταίει και ενδεχομένως δεύτερη με το ανταλλακτικό). Τέτοιες δουλειές τις θεωρούν φυρα και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisgav είπε

Οπότε για να καταλήξω, τι "μπορώ" να κάνω από νομικής πλευράς; Έχω μιλήσει ήδη με την δικηγόρο που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά μου είπε να το δούμε μετά τις διακοπές, συνεπώς ρωτάω κι εδώ για να δω αν έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο ή αν γνωρίζει κάτι επί τους θέματος εν πάση περιπτώση.

Ο δικηγόρος που κολλάει; Ειδικά αφού η κατασκευάστρια εταιρεία έχει κλεισει.

Δημοσ.
1 hour ago, hp8 said:

Η διαρροή είναι και σε ψύξη και σε θέρμανση ? Βάλε μια φωτο του fancoil και πες αν μπορείς να βγάλεις το καλλυμα να  δείξεις που είναι η διαρροή 

Η διαρροή κατα 99% γίνεται από έλλειψη μόνωσης στο τελείωμα τον σωληνών.

1 hour ago, Morosana said:

Δυστυχώς έπεσες σε ανάγκη ψυκτικού την πιο κατάλληλη περίοδο για αυτό όλοι αρνούνται. Όταν σε μια απλή εγκατάσταση βγάζουν 150 σε μια ώρα, 30 σε μια απλή συντήρηση ή 50€ για συμπλήρωση φρεον  κανένας δεν θα έρθει να κάνει 2 φορές ραντεβού (μια να δει τι φταίει και ενδεχομένως δεύτερη με το ανταλλακτικό). Τέτοιες δουλειές τις θεωρούν φυρα και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. 

Χρειάζεται υδραυλικός όχι ψυκτικός.

34 minutes ago, majunior said:

Ο δικηγόρος που κολλάει; Ειδικά αφού η κατασκευάστρια εταιρεία έχει κλεισει.

Ο δικηγόρος κολλάει στο γεγονός ότι όταν κάποιος σου πουλάει κάτι (ή σου κάνει μια εργασία), είναι υποχρεωμένος να στο υποστηρίξει μετά. Σκέψου να σε κοροιδέψω και να σου φτιάξω κάτι που θα διαλυθεί ως χαρτόκουτο. Δεν έχω το δικαίωμα να εξαφανιστώ μετά.

Από την στιγμή που η εταιρεία έκλεισε, μπορείτε να μετατεθεί η ευθύνη εγγύησης σε συγκεκριμένα άτομα / συνεργεία. Δεν είναι το πρόβλημά μου τα 50 ή 100 ευρώ που θα πληρώσω σε κάποιον να έρθει να το φτιάξει, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν υπάρχει αυτός ο κάποιος. Θα εκπλαγείς από το πόσοι νόμοι υπάρχουν γύρω από αυτά (όπως συνέβη και σε μένα). 
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ο σκοπός του νήματος να βρω το δίκιο μου, αλλά να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχη περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Η διαρροή κατα 99% γίνεται από έλλειψη μόνωσης στο τελείωμα τον σωληνών.

αν τελείωμα τον σωλήνων  εννοείς προσαγωγή επιστροφή αυτό γίνεται εύκολα με κόψιμο και τοποθέτηση μόνωσης στην κατάλληλη διάμετρο Σωλήνα  συμπυκνωμάτων για να βγάζει τα συμπυκνώματα έξω υπαρχει  ? Βάλε μια φωτο χωρίς το καλλυμα 

Δημοσ.

Ο τιτλος του θεματος ασχετος με το περιεχομενο του θεματος δεν βλεπω την ευθυνη και υποχρεωση τεχνιτων οταν αυτοι δεν θελουν να συνεργαστουν με εσενα.

Ισως αν αλλαξεις το τιτλο να προσεγγισεις μελη με αντιστοιχη εμπειρια.

Δημοσ.

Πας σε ένα κατάστημα υδραυλικών,ζητας μόνωση πχ για χαλκοσωληνα φ16 κόβεις με με ψαλιδι όσο μήκος χρειάζεσαι.Το κομμάτι αυτό το σχίζεις κατά μήκος επίσης με ψαλιδι και αγκαλιάζεις με αυτό την σωλήνα.το δένεις και με μια ταινία και τελείωσες.

Πολύ απλή δουλειά ακόμα και για αρχάριο,διάρκεια εργασίας 5 min σε αντίθεση με τις ώρες που έχεις ασχοληθεί να ψάχνεις δικηγόρους εταιρείες μηνύσεις κτλ

Και δεν είναι διαρροή απλά συμπύκνωση υγρασίας του αέρα λόγω ψύξης των σωληνων

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ενα απεραντο μπ...αχαλο ειμαστε σε αυτη την χωρα. 
Και εμεις ειχαμε μια διαρροη και βρηκανε οτι ειναι το Τ στον οροφο μου της κεντρικης αποχευτευσης, πηραν 300 για εντοπισμο και αλλαγη και στα @@ τους η αποκατασταση στα πλακακια στο μπανιο μου

Δημοσ.
Στις 25/7/2025 στις 4:27 ΜΜ, haris_216 είπε

Το ότι όχι μόνο οι τεχνικοί αλλά ακόμα και η δικηγόρος σου σου λέει "ραντεβού το Σεπτέμβρη" δεν σε προϊδεάζει για το ότι πάμε σε περίοδο "σιέστας" (Αύγουστος);

Δεν ειναι σιεστα,ειναι το ακριβως αντιθετο.

Και δεν ειναι υδραυλικοι,ειναι θερμουδραυλικοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...