Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Sony ανακοίνωσε τη beta κυκλοφορία μιας νέας ενημέρωσης συστήματος για το PlayStation 5 που θα καταστήσει δυνατή τη σύζευξη των χειριστηρίων DualSense με πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

Παράλληλα, μια νέα λειτουργία Power Saver για τα παιχνίδια PS5 θα είναι σύντομα διαθέσιμη για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε τίτλους που θα υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τη νέα beta ενημέρωση, τα χειριστήρια DualSense θα μπορούν να συνδέονται σε έως και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών κονσολών PS5, υπολογιστών, smartphone και tablets. Όπως εξήγησε η εταιρεία, "για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε το χειριστήριό σας που χρησιμοποιείτε με το PS5 σας, και στη συνέχεια να αλλάξετε απρόσκοπτα τη σύνδεση σε έναν υπολογιστή για να παίξετε παιχνίδια PC, ή να το συνδέσετε σε ένα smartphone για να απολαύσετε Remote Play από το PS5 σας".

CleanShot2025-07-25at18_06.35@2x.jpg.dfdc00d7f5fe500d155b19b4ba1a0576.jpg

Όσον αφορά τη διαδικασία σύζευξης, οι παίκτες θα μπορούν να συνδέουν τα χειριστήριά τους σε πολλαπλές συσκευές πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί PS, και στη συνέχεια ένα από τα κουμπιά δράσης (τρίγωνο, κύκλος, σταυρός ή τετράγωνο) για να αντιστοιχίσουν μια συσκευή σε μία από τις τέσσερις πιθανές θέσεις. Η εναλλαγή μεταξύ των συσκευών θα γίνεται πατώντας το κουμπί PS και ένα από τα τέσσερα κουμπιά δράσης.

Αναφορικά με τη νέα λειτουργία Power Saver για τα παιχνίδια, αποτελεί μέρος του σχεδίου της Sony για την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2040. Όταν ενεργοποιηθεί, το χαρακτηριστικό θα "μειώσει την απόδοση" στα υποστηριζόμενα παιχνίδια, ενώ ορισμένα χαρακτηριστικά gameplay ενδέχεται να περιοριστούν. Επίσης, η λειτουργία VR Mode δεν θα είναι διαθέσιμη όταν το Power Saver είναι ενεργό.

Όπως ανακοινώθηκε, η Sony σχεδιάζει να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη λειτουργία Power Saver πιο κοντά στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία εργάζεται σε ένα φορητό PlayStation 5, γεγονός που καθιστά λογική την εστίαση της ομάδας PlayStation σε τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας για τα παιχνίδια PS5.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
25 minutes ago, nikos5800 said:

Καταπληκτικό χειριστήριο ιδικά σε παιχνίδια που υποστηρίζουν adaptive triggers, haptic feedback και τον speaker!! Πηγαίνει την εμπειρία σε άλλα επίπεδα.

Όταν δεν κάνει drifting 

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Όταν δεν κάνει drifting 

Drifting στο switch είδα μάλιστα έφτασα στο σημείο να αλλάζω μόνος μου μοχλό, στο ps5 δεν είδα..

Αν εξαιρέσουμε την κακή μπαταρία που είχε και το 4 (και ο μόνος τρόπος να μη σε ενοχλεί είναι να έχεις 2ο και βάση φόρτισης), θα έλεγα ότι είναι το καλύτερο στην αγορά 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Καταπληκτικό χειριστήριο ιδικά σε παιχνίδια που υποστηρίζουν adaptive triggers, haptic feedback και τον speaker!! Πηγαίνει την εμπειρία σε άλλα επίπεδα.

Σχεδόν ποτέ δεν δούλεψε χωρίς πρόγραμμα που το κάνει xbox controller (σε windows) δεν θυμάμαι πως το λένε τώρα αλλά νομίζω ότι ακόμη και με αυτό ανάλογα το παιχνίδι είχε θέματα, το χειριστήριο δεν ήταν χαλασμένο απλά firmware και ασυμβατότητες με παιχνίδια... πήρα xbox χειριστήριο και όλα τα προβλήματα λύθηκαν... 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Όταν δεν κάνει drifting 

Ολα εχουν drifting, αλλα κανενα αλλο τα χαρακτηριστικα του :)

13 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Σχεδόν ποτέ δεν δούλεψε χωρίς πρόγραμμα που το κάνει xbox controller (σε windows) δεν θυμάμαι

Λογικα λες το ds4windows. Νομιζω τωρα παιζει by default πχ στο steam σε οσα εχουν support για το dualsense. Αν θες για gtav μεσω rockstar client, νομιζω πως ναι, θελει σεταρισμα παλι με το ds4 (ή αν εχει βγει νεοτερο)

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Νομιζω τωρα παιζει by default πχ στο steam σε οσα εχουν support για το dualsense

Ναι που ειναι ελάχιστα όμως (σίγουρα σχεδόν κανένα απο τα δικά μου και έχω 300 τίτλους) και ακόμη και εκεί είχα θέματα με παιχνίδια που λένε πως έχουν συμβατότητα αλλά είναι μπαγκαρισμένα πχ θυμάμαι στο Detroit: Become Human σκάλωνε η κάμερα σε μια γωνία (με το ds4 ή την αντίστοιχη λειτουργία συμβατότητας του steam off) .... με το xbox έπαιζε κανονικά   πάντως έχω μερικά χρόνια να παίξω γενικά PC game οπότε μπορεί να βελτιώθηκε λίγο σε νέους τίτλους πάντως τον καιρό που ήθελα να το χρησιμοποιήσω ήταν up to date το firmware 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimlevi είπε

επιτελους και μοιραζομαι ενα χειριστήριο  με pc και ps5

ακριβως,εχω στην τηλεοραση πυργο PC και ps5 pro και καθε φορα εκανα pair και unpair για να αλλαξω συσκευη. Μου λυνει τα χερια πραγματικα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Σχεδόν ποτέ δεν δούλεψε χωρίς πρόγραμμα που το κάνει xbox controller (σε windows) δεν θυμάμαι πως το λένε τώρα αλλά νομίζω ότι ακόμη και με αυτό ανάλογα το παιχνίδι είχε θέματα, το χειριστήριο δεν ήταν χαλασμένο απλά firmware και ασυμβατότητες με παιχνίδια... πήρα xbox χειριστήριο και όλα τα προβλήματα λύθηκαν... 

Στο 90% των περιπτώσεων δουλεύει,υπάρχει αυτό το 10% που χρειάζεσαι ένα third party app 👍 εγώ μιλάω για το dual sense,το dualshock 4 δεν ξέρω τι συμβατότητα είχε.

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Στο 90% των περιπτώσεων δουλεύει,υπάρχει αυτό το 10% που χρειάζεσαι ένα third party app 👍 εγώ μιλάω για το dual sense,το dualshock 4 δεν ξέρω τι συμβατότητα είχε.

και εγώ για το PS5 dual sense μιλάω, και για παιχνίδια σε windows 10/11 desktop και laptop (κυρίως steam αλλά και εκτός steam).

Απο όσο θυμάμαι όταν προσπαθούσα να παίξω με controller το 90%  ή και παραπάνω των παιχνιδιών που δοκίμασα (και δεν ήταν και λίγα αυτά που είχα δοκιμάσει, αλλά και διάφορων γενιών απο παλιά μέχρι, τότε, πρόσφατους τίτλους) και που υποστηρίζουν natively χειριστήριο (γιατί κάποια δεν υποστηρίζουν άμεσα και μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις χειριστήριο πχ μέσω της επιλογής του steam που μεταφράζει το τηλεχειριστήριο σε εντολές ποντικιού κτλ) δούλευε μόνο με xbox controller out of the box δηλαδή

α) απροβλημάτιστα (στο απροβλημάτιστα δεν πάει μόνο το να μην έχει bug σαν αυτό που ανέφερα στο detroit αλλά γενικά να δουλεύει πχ η δόνηση όπως πρέπει, τα αναλογικά να μην ειναι "off" στην ακρίβεια σε σχέση με το πως λειτουργούν όταν είσαι στην μαμά κονσόλα, αλλά και πιο μικρά θέματα πχ στο μενού για να αλλάξεις τα controls να μην εμφανίζονται τα κουμπιά του xbox ΑΒXY αντί για x[]OΔ κτλ) ,
β) χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα απο μεριάς ρυθμίσεων ή software/drivers/firmware

Βασικά το μόνο που θυμάμαι να δούλευε οκ ήταν το god of war (που ειναι και "δικό" τους game) αλλά και εκει νομίζω η δόνηση ήταν αρκετά αδύναμη. Άντε να δούλεψε και με κάνα 2,3 άλλα που να μην μου έρχονται τώρα, αλλά με το xbox δεκάδες + god of war και όποιο άλλο παίζει και με το sony.

Αυτό απο την μια γιατί "τέτοια είναι" η microsoft και επίτηδες θα πουσάρει devs για αυτό αλλά απο την άλλη και η sony δεν μου έχει δείξει να πολυνοιάζεται γιατί πχ 3rd party χειριστήρια (πχ logitech ) έχουν καλύτερη συμβατότητα αλλά και για να βρώ firmware για το χειριστήριο δεν ήταν ότι πιο εύκολο και ουσιαστικά ένα setup ήταν όχι σαν το control panel που σου δίνει το xbox χειριστήριο αυτό μου δείχνει ότι δεν υπάρχει και μεγάλη διάθεση για κάτι τέτοιο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

και εγώ για το PS5 dual sense μιλάω, και για παιχνίδια σε windows 10/11 desktop και laptop (κυρίως steam αλλά και εκτός steam).

Απο όσο θυμάμαι όταν προσπαθούσα να παίξω με controller το 90%  ή και παραπάνω των παιχνιδιών που δοκίμασα (και δεν ήταν και λίγα αυτά που είχα δοκιμάσει, αλλά και διάφορων γενιών απο παλιά μέχρι, τότε, πρόσφατους τίτλους) και που υποστηρίζουν natively χειριστήριο (γιατί κάποια δεν υποστηρίζουν άμεσα και μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις χειριστήριο πχ μέσω της επιλογής του steam που μεταφράζει το τηλεχειριστήριο σε εντολές ποντικιού κτλ) δούλευε μόνο με xbox controller out of the box δηλαδή

α) απροβλημάτιστα (στο απροβλημάτιστα δεν πάει μόνο το να μην έχει bug σαν αυτό που ανέφερα στο detroit αλλά γενικά να δουλεύει πχ η δόνηση όπως πρέπει, τα αναλογικά να μην ειναι "off" στην ακρίβεια σε σχέση με το πως λειτουργούν όταν είσαι στην μαμά κονσόλα, αλλά και πιο μικρά θέματα πχ στο μενού για να αλλάξεις τα controls να μην εμφανίζονται τα κουμπιά του xbox ΑΒXY αντί για x[]OΔ κτλ) ,
β) χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα απο μεριάς ρυθμίσεων ή software/drivers/firmware

Βασικά το μόνο που θυμάμαι να δούλευε οκ ήταν το god of war (που ειναι και "δικό" τους game) αλλά και εκει νομίζω η δόνηση ήταν αρκετά αδύναμη. Άντε να δούλεψε και με κάνα 2,3 άλλα που να μην μου έρχονται τώρα, αλλά με το xbox δεκάδες + god of war και όποιο άλλο παίζει και με το sony.

Αυτό απο την μια γιατί "τέτοια είναι" η microsoft και επίτηδες θα πουσάρει devs για αυτό αλλά απο την άλλη και η sony δεν μου έχει δείξει να πολυνοιάζεται γιατί πχ 3rd party χειριστήρια (πχ logitech ) έχουν καλύτερη συμβατότητα αλλά και για να βρώ firmware για το χειριστήριο δεν ήταν ότι πιο εύκολο και ουσιαστικά ένα setup ήταν όχι σαν το control panel που σου δίνει το xbox χειριστήριο αυτό μου δείχνει ότι δεν υπάρχει και μεγάλη διάθεση για κάτι τέτοιο. 

Στα παλια παιχνίδια δεν τα έχω δοκιμάσει να πω την αμαρτία μου 😛 αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να λύνονται όλα με το ds4windows app,όσο για τα adaptive triggers και haptics feedbacks δουλεύουν σε όλα τα ps5 παιχνίδια της Sony απλά πρέπει να το έχεις συνδεδεμένο με καλώδιο στο pc,με Bluetooth δεν δουλεύουν 👍

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

Επιτέλους. Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα retro κονσολάκια χωρίς ανάγκη για καλώδιο ωστε να μην χάνεται το pairing με το PS5. Αρκεί βέβαια να το κάνουν να μην μου ανοίγει το PS5 κατά λάθος...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Marcos_Aurilius είπε

Επιτέλους. Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα retro κονσολάκια χωρίς ανάγκη για καλώδιο ωστε να μην χάνεται το pairing με το PS5. Αρκεί βέβαια να το κάνουν να μην μου ανοίγει το PS5 κατά λάθος...

Χαχα σωστός. Υποθέτω θα το έχουν προβλέψει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...