Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα σκέφτομαι να παω στο χωριό μου  κοντά στην Φιλιππιάδα > νέος γοργόμυλος με Sym vf 125 Euro 5 από εθνική οδό πιστευετε ειναι εφικτο;

εχω κάνει ταξίδια στο παρελθόν με αυτο στην Ευβοία περίπου 210-220 χιλιόμετρα και δεν ζορίστηκα ουτε εγώ ουτε το παπι έκανα στάσεις περίπου κάθε μια ώρα συνολικά 3μιση με 4 ώρες ταξίδι 

Εχω ακουσει φήμες για πρόστιμο 200€ στην Εθνική οδο επειδή είναι κάτω από 126cc ισχύει η όχι κάτι τέτοιο;; ρώτησα γνωστους chat gpt και το έψαξα online αλλά δεν βρηκα ξεκάθαρη απάντηση. επίσης θα είναι όλα τα ΣΕΑ ανοιχτά; υποτίθεται είναι 24ωρα τα βενζινάδικα αλλά δεν ξέρεις ποτε σκέφτομαι να ξεκινήσω περιπου στις δυο την νυχτα να μην είμαι μέσα στην ζέστη και να φτάσω άνετα να μην καεί και το παπι 

Το παπί είναι κόμπλε Συντήρημενω όλα μαμα πανω εκτός απο φίλτρα και αλυσίδα γρανάζια που έχουν αλλαχτεί πάει τελική άνετα στα 121km/h αλλά δεν θέλω να το ζορισω με 80-90 θα πηγαινω αντε το πολυ 100 πριν δυο βδομάδες το πήγα για λάδια και τακάκια το είδε ο μηχανικός όλα κομπλέ έχω κάνει μόνο περιπου 230 χιλιόμετρα από τότε άρα είμαι κομπλέ για το ταξίδι 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, vaggelisvas2421 είπε

Εχω ακουσει φήμες για πρόστιμο 200€ στην Εθνική οδο επειδή είναι κάτω από 126cc ισχύει η όχι κάτι τέτοιο;;

Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος, αυτο που ξερω ειναι οτι στην εθνικη απαγορευονται οχηματα που δε μπορουν να πανε πανω απο 50km/h, κατι που δεν ισχυει για τα παπια. Οποτε απο αυτο δεν κινδυνευεις.

Ισως ομως κινδυνευεις απο αλλους οδηγους αν ταξιδευεις με παπι στην εθνικη νυχτα. Δεν ξερω αν θα επαιρνα τετοιο ρισκο. Ειδικα για σημεια που δε θα υπαρχουν κολωνες φωτισμου.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lector είπε

Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος, αυτο που ξερω ειναι οτι στην εθνικη απαγορευονται οχηματα που δε μπορουν να πανε πανω απο 50km/h, κατι που δεν ισχυει για τα παπια. Οποτε απο αυτο δεν κινδυνευεις.

Ισως ομως κινδυνευεις απο αλλους οδηγους αν ταξιδευεις με παπι στην εθνικη νυχτα. Δεν ξερω αν θα επαιρνα τετοιο ρισκο. Ειδικα για σημεια που δε θα υπαρχουν κολωνες φωτισμου.

Ότι κινδυνεύω από άλλους το ξερω ήδη προφανώς. εννοείται είναι ψιλό ρίσκο 😅 αλλά έχω εξοπλισμό και τα πάντα και δεν θα πηγαίνω σαν λαλακι στην μέση του δρόμου 

Μόλις τώρα, vaggelisvas2421 είπε

Ότι κινδυνεύω από άλλους το ξερω ήδη προφανώς. εννοείται είναι ψιλό ρίσκο 😅 αλλά έχω εξοπλισμό και τα πάντα και δεν θα πηγαίνω σαν λαλακι στην μέση του δρόμου 

Επίσης τήν άλλη εβδομάδα θα κάνω το ταξίδι.. Ξέχασα να το αναφέρω. 

Δημοσ.

Προσωπικά εγώ δεν θα πήγαινα από Εθνική οδό για δύο λόγους.

Πρώτος: θέμα ασφαλείας. Λογικά με την ταχύτητα των 80-90 χλμ/ώρα που αναφέρεις ότι θα κινείσαι, μεγάλα οχήματα (λεωφορεία και φορτηγά) θα κινούνται πολύ κοντά σου. Λίγο επικίνδυνο για ένα τόσο μικρό όχημα σαν το δικό σου. 

Επίσης, 1 ώρα συνεχόμενη με τέτοιες ταχύτητες δεν είναι ότι καλύτερο για το μηχανάκι το συγκεκριμένο (όχι ότι θα έχει κάποιο θέμα, αλλά δεν είναι αυτή η χρήση του).

Και δεύτερος λόγος είναι να κινηθείς από παλιά εθνική. Πιο ξεκούραστη διαδρομή και αφού δεν έχεις κάποιο θέμα με τον χρόνο, είναι πιστεύω καλύτερα. Να σταματήσεις και σε καμία κωμόπολη,  χωριό ή κάποιο αξιοθέατο για καφέ ή φαγητό και να δεις και κάτι άλλο από τα ΣΕΑ. Να το κάνεις σαν εκδρομή, να το πω διαφορετικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Insomniaa2024 είπε

Να σταματήσεις και σε καμία κωμόπολη,  χωριό ή κάποιο αξιοθέατο για καφέ ή φαγητό και να δεις και κάτι άλλο από τα ΣΕΑ.

👇

6 ώρες πριν, vaggelisvas2421 είπε

σκέφτομαι να ξεκινήσω περιπου στις δυο την νυχτα

• Like 1
Δημοσ.

Αν ρωτούσες τι να αποφύγεις σε αυτό το ταξίδι, θα σου λέγαμε, να μην πας βράδυ και από αυτοκινητόδρομο.

Φόρτωσε το στον Τσάγκα και πάρτο στην Φιλιππιάδα

Μην ρισκάρεις, 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, panosntok είπε

Αν ρωτούσες τι να αποφύγεις σε αυτό το ταξίδι, θα σου λέγαμε, να μην πας βράδυ και από αυτοκινητόδρομο.

Φόρτωσε το στον Τσάγκα και πάρτο στην Φιλιππιάδα

Μην ρισκάρεις, 

Αν το φορτώσω δεν έχει νόημα και πως να παω με το κτελ; μία φορά το χρόνο μπορώ να κάνω μεγάλο ταξίδι και θα παω με το κτελ.. Του χρόνου που θα έχω κανονική μηχανή θα παω ποιο άνετα χωρίς δυσκολίες και θα έχω και την εμπειρία

Δημοσ.

Αρα φετος με φορτωτικη και κτελ και του χρονου με τη μηχανη σου... Μην μπλεξεις καλυτερα .. Φιλιππιαδα δεν ειναι μετα την Αρτα αρα ιονια οδο ? Εισαι σιγουρος οτι θες να πας τοσα χλμ μεσα στη νυχτα? Επισης θα σε κουράσει απο ενα σημειο και επειτα. Κατα την άποψη μου ετσ? Διοτι να πηγαίνεις με 80 90 με τον παπι ειναι στο 75-85% των δυνατοτήτων του συν ο αερας συν το αγχος... Ασε... 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Αρα φετος με φορτωτικη και κτελ και του χρονου με τη μηχανη σου... Μην μπλεξεις καλυτερα .. Φιλιππιαδα δεν ειναι μετα την Αρτα αρα ιονια οδο ? Εισαι σιγουρος οτι θες να πας τοσα χλμ μεσα στη νυχτα? Επισης θα σε κουράσει απο ενα σημειο και επειτα. Κατα την άποψη μου ετσ? Διοτι να πηγαίνεις με 80 90 με τον παπι ειναι στο 75-85% των δυνατοτήτων του συν ο αερας συν το αγχος... Ασε... 

Το συζήτησα και με τον πατέρα ενός φίλου μου που βγήκαμε για μπυρες. έχει πείρα και έχει γυρίσει σχεδόν όλοι την Ελλάδα με μοτοσυκλέτα συγκεκριμένα με 125αρα honda ποιό παλιά.. Δικαβαλο κιόλας Μου προτείνε να ξεκινήσω κατά της 6 το πρωί να είμαι κατά της 8μιση στο Ρίο και μετά να βγω απ'την Ιόνια οδο θα είναι πόλη ποιό ομορφη η διαδρομή έτσι και νωρίς το πρωι είναι και ανοιχτά τα βενζινάδικα πάντα οπότε δεν θα έχω θέμα βενζίνης απλά θα απολαυσω την διαδρομή. και χωρίς να κουραστώ Ιδιαίτερα η να ανάψει το VF οπότε ναι αξίζει θα είναι εμπειρία μη σου πω και ζωής.. Είδαμε και εναν άλλο τυπα που πήγε Ιταλία με VF 125 οπότε δεν μασάει ξεκάθαρα 

• Haha 2
Δημοσ.

Παλια εμείς οι μεγαλύτεροι δεν κάναμε καν υετοιες συζητήσεις... Ride your f ucking bike! Αλλά με προσοχή γιατί έχουν αλλάξει οι καιροί λιγο. Λιγο θάρρος θελει η ζωή και αρκετο μυαλο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο αν έχει καλό καιρό χωρίς αέρα. Το πρόβλημα πέρα από τον κινητήρα που θα την ακούσει , είναι και τα λάστιχα που θα έχουν υπερθέρμανση από τις συνεχόμενη  χρήση με ταχύτητα. Καλό είναι να έχεις και οδική βοήθεια σε περίπτωση που σου συμβεί κάτι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φορα αντανακλαστικο γιλεκο αν εχεις κ ξεκινα με ανατολη ηλιου... μην ρωτας μπαρμπαδες...καμια εμπειρια δεν αποκτας αλλα οκ..

μην βγεις απο εθνικη εχει ανηφορα k ενοχλεις αφανταστα εφοσον δεν μπορουν να σε προσπερασουν στην μια λωριδα

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Στις 26/7/2025 στις 1:47 ΜΜ, vaggelisvas2421 είπε

πάει τελική άνετα στα 121km/h 

άσχετο αλλά πάει το sym 121km/h και μάλιστα άνετα; Πραγματικά ή κοντερ;

Δημοσ.

Αμα φτασει θα νιωθει τον πωπο του οτι ειναι στο σχημα σελας 😜  Εχω κανει δικαβαλο με παπι baotian Πειραιας Χαλκιδα και επιστροφη... με παπι- λιγα κυβικα δε λεει για πολλα χιλιομετρα , βεβαια κατα την αποψη μου! My 2c

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...