Deu164 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Καλησπέρα έχω έναν Corsair MP600 PRO 2TB M.2 NVMe τον οποιο τον έχω μόνο για τα game libraries Steam / Epic... Προχθές που άνοιξα το steam και πήγα να κάνω update κάποια games έβγαζε write error, κανένα game δεν έτρεχε όλα errors το ίδιο και το repair. Ο NVMe φαινόταν κανονικά στο pc και όλα τα folders μέσα αλλά όταν έφτανα να ανοίξω το τελευταίο subfolder με αρχεία μέσα πάλι έβγαζε error... Ακόμα και σε ένα άσχετο backup που είχε ξεμείνει από photos του κινητού... Από φακέλους άνοιγαν όλοι από αρχεία δεν εμφάνιζε τίποτα μόνο errors Επίσης προσπάθησα να κάνω reinstall κάνα 2 games αλλα τα ίδια... μόνο το uninstall δούλευε Τον τσέκαρα με το Hard Disk Sentinel που αν και τον έβλεπε δε διάβαζε τίποτα ούτε το SMART ούτε την κατάσταση και τα στοιχεία του μόνο ότι υπάρχει και τη χωρητικότητα Total /Used/Free Το ίδιο και το tool τις corsair δοκίμασα να κάνω και firmware update μιας και είχε βγει νέο firmware μια έκδοση νεότερη αλλά fail... Anyway υπέθεσα ότι τα τίναξε και ψαχνόμουν για καινούριο, Μέτα από μερικές μέρες πριν παραγγείλω νεο δοκίμασα να κάνω ένα format μέσα από τα windows και μετά από 2-3 προσπαθείς και reboots έκανε. Δοκίμασα πάλι firmware update το οποίο και αυτό έγινε, εγκατέστησα και 1.2TB games από το library του steam έτρεξα games ζεστάθηκε στους 65C με τόσα GB εγκαταστάσεις όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι σαν να μη συνέβη τίποτα ποτέ... το health, performance και το SMART status επανήλθαν και αυτά και δείχνουν να είναι ok. Κάποια αλλαγή πρόσφατα στο σύστημα δεν έκανα η τελευταία ήταν bios και chipset update πριν περίπου ένα μηνα (Crosshair VIII Hero X570) Υπάρχει κάτι άλλο να κοιτάξω? να τα έχει τινάξει? μου φαίνεται περίεργο πως χωρίς ιδιαίτερη χρήση τον τελευταίο καιρό τα τίναξε και ξαφνικά με ένα απλό format ίσως και το firmware update αναστήθηκε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα