Axlmon Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου Τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ετοιμάζονται να καταργήσουν τους περιορισμούς των 100ml για τα υγρά στις αποσκευές των επιβατών, αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις. Ο περιορισμός επρόκειτο να καταργηθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον διατήρησε προσωρινά σε ισχύ. Πλέον, τα αεροδρόμια που διαθέτουν προηγμένους σαρωτές θα επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταφέρουν κρασί, ελαιόλαδο, αρώματα και άλλα υγρά σε συσκευασίες χωρητικότητας έως και δύο λίτρων. Μεταξύ των αεροδρομίων που συμμετέχουν περιλαμβάνονται δημοφιλείς προορισμοί όπως το Βερολίνο, η Ρώμη, το Άμστερνταμ και το Μιλάνο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα. Το Αεροδρόμιο Αθηνών, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες πληροφορίες που παρέχει το ίδιο, εξακολουθεί να εφαρμόζει τον κανόνα των 100ml για τα υγρά στις χειραποσκευές. Παρόλο που πολλά μεγάλα αεροδρόμια διαθέτουν ήδη τους προηγμένους σαρωτές, δεν τους έχουν όλα, συμπεριλαμβανομένου του Heathrow του Λονδίνου. Το κόστος εγκατάστασης του εξοπλισμού για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ανέρχεται σε 1,04 δισεκατομμύρια λίρες. Δεν θα υπάρχει υποχρεωτική απαίτηση για τα αεροδρόμια να εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία και η απόφαση για την αγορά των σαρωτών θα ανήκει στις μεμονωμένες εγκαταστάσεις. Κατά συνέπεια, η νέα ρύθμιση θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους επιβάτες που αναχωρούν από αεροδρόμιο με σαρωτές, αλλά επιστρέφουν μέσω αεροδρομίου χωρίς αυτούς. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο 100ml θα επιτρέπονται στις χειραποσκευές κατά την πτήση επιστροφής. Οι σαρωτές χρησιμοποιούν υπολογιστική τομογραφία (CT) για τη σάρωση των αποσκευών με αυξημένη ακρίβεια. Η εισαγωγή τους σημαίνει επίσης ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να αφαιρούν άλλα αντικείμενα από τις χειραποσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές και tablet, απλοποιώντας περαιτέρω τη διαδικασία ασφαλείας. Η σημαντική αυτή αλλαγή αναφέρθηκε πρώτα από το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Corriere della Sera και επιβεβαιώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC) αναμένεται να δώσει το πράσινο φως άμεσα. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Anna-Kaisa Itkonen, δήλωσε στο The Independent ότι αναμένουν την επιβεβαίωση της απόφασης "τις επόμενες [λίγες] ημέρες". "Μόλις ο εξοπλισμός κάθε κατασκευαστή περάσει τις δοκιμές και λάβει την έγκριση της ECAC, μπορεί να λάβει τη Σφραγίδα της ΕΕ, επιτρέποντας τον έλεγχο υγρών μεγαλύτερων από 100ml. Μετά τη λήψη αυτής της έγκρισης, ο εξοπλισμός μπορεί να αναπτυχθεί για χρήση στα αεροδρόμια", ανέφερε. Τα νέα αυτά αντικατοπτρίζουν την πρόσφατη απόφαση των αεροδρομίων του Μπέρμιγχαμ και του Εδιμβούργου να άρουν τον περιορισμό των 100ml για τα υγρά, ενώ άλλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να εφαρμόζουν το όριο. Σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες, τα υγρά στις χειραποσκευές πρέπει να συσκευάζονται σε δοχεία που δεν ξεπερνούν τα 100ml, με ορισμένες εξαιρέσεις για προϊόντα για μωρά και φάρμακα. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγχουν τους ισχύοντες κανόνες τόσο από τα αεροδρόμια αναχώρησης όσο και επιστροφής πριν ταξιδέψουν. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Huruduru Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Καλά όλα αυτά, αλλά από ότι κατάλαβα θα πρέπει να ενημερωθεί κάποιος πριν το επιχειρήσει σε κάποιο αεροδρόμιο αν έχουν εντάξει τους νέους σαρωτές και τους κανόνες. Θα προκαλέσει σίγουρα μπέρδεμα αρχικά. 2 1
Tablet Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Πιο μαφιοζικο καρτελ απο τις αεροπορικες δεν υπαρχει. Ειναι τραγικο πως ακομα δεν μπορεις πχ να αλλαξεις το ονομα του επιβατη και να μεταφερεις το εισητιριο σε οποιον θες. Επισης αυτο με τις συνεχεις καθυστερησεις (που δεν αποζημιωνουν) και βαλιτσες που επιτρεπουν μονο ενα στυλο να παρεις μαζι και η Ευρωπη σφυριζει κλεφτικα οπως παντα, αφου οι αεροπορικες δινουν τσαμπα εισητηρια στα golden boys του Βελγιου και τις οικογενειες και φυσικα δεν τις ακουμπανε.. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από Tablet 12 2 1
KostasKri Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 3 minutes ago, Tablet said: Πιο μαφιοζικο καρτελ απο τις αεροπορικες δεν υπαρχει. Ειναι τραγικο πως ακομα δεν μπορεις πχ να αλλαξεις το ονομα του επιβατη και να μεταφερεις το εισητιριο σε οποιον θες. Επισης αυτο με τις συνεχεις καθυστερησεις (που δεν αποζημιωνουν) και βαλιτσες που επιτρεπουν μονο ενα στυλο να παρεις μαζι και η Ευρωπη σφυριζει κλεφτικα οπως παντα, αφου οι αεροπορικες δινουν τσαμπα εισητηρια στα golden boys του Βελγιου και τις οικογενειες και φυσικα δεν τις ακουμπανε.. Δεν πειράζει, βάλαμε USB-C στα iPhone και μπορούμε να βάλουμε και 3rd party marketplaces. Αυτά δηλαδή που απασχολούν τον κόσμο όπως καταλαβαίνεις. 😛 6 4
Huruduru Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Tablet είπε Πιο μαφιοζικο καρτελ απο τις αεροπορικες δεν υπαρχει. Ειναι τραγικο πως ακομα δεν μπορεις πχ να αλλαξεις το ονομα του επιβατη και να μεταφερεις το εισητιριο σε οποιον θες. Επισης αυτο με τις συνεχεις καθυστερησεις (που δεν αποζημιωνουν) και βαλιτσες που επιτρεπουν μονο ενα στυλο να παρεις μαζι και η Ευρωπη σφυριζει κλεφτικα οπως παντα, αφου οι αεροπορικες δινουν τσαμπα εισητηρια στα golden boys του Βελγιου και τις οικογενειες και φυσικα δεν τις ακουμπανε.. Είναι πολλά τα λεφτά δυστυχώς.. Αλλά για τις αποζημιώσεις, πέρσι είχα καθυστέρηση με την Ryan 3 ώρες και έστειλα την αίτηση μέσω του σάιτ της εταιρίας και πήραμε συνολικά 800€ αποζημίωση. 3 λεπτά πριν, KostasKri είπε Δεν πειράζει, βάλαμε USB-C στα iPhone και μπορούμε να βάλουμε και 3rd party marketplaces. Αυτά δηλαδή που απασχολούν τον κόσμο όπως καταλαβαίνεις. 😛 Καλημέρα, θα το ξαναπώ αν και δεν σου αρέσει, η USB-C θύρα ήταν ότι καλύτερο (για τα υπόλοιπα Marketplace κλπ, συμφωνώ μαζί σου) Επεξ/σία 30 Ιουλίου από Huruduru 1
KostasKri Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 4 minutes ago, Huruduru said: Καλημέρα, θα το ξαναπώ αν και δεν σου αρέσει, η USB-C θύρα ήταν ότι καλύτερο (για τα υπόλοιπα Marketplace κλπ, συμφωνώ μαζί σου) Μου αρέσει το USB-C, δεν έχω κανένα θέμα άσχετα που πέταξα ένα σωρό αξεσουάρ. Δεν μου αρέσει η επιβολή που κάνει η ΕΕ σε ιδιωτικές εταιρίες για το πως θα τρέξουν τις επιχειρήσεις τους. Το θεωρώ λάθος. 7 1
armagedwnn Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Έχω περάσει αρκετές φορές από τέτοιους σαρωτές, δεν χρειάζεται να βγάλεις λάπτοπ και γενικά τίποτα. Επίσης νομίζω στο Κατάρ πριν κανένα χρόνο είχα ξεχαστεί και είχα 1 μπουκαλάκι νερό και πήγα να το πετάξω. Μου είπαν να το βάλω μαζί με την τσάντα και πέρασε.
Huruduru Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, KostasKri είπε Μου αρέσει το USB-C, δεν έχω κανένα θέμα άσχετα που πέταξα ένα σωρό αξεσουάρ. Δεν μου αρέσει η επιβολή που κάνει η ΕΕ σε ιδιωτικές εταιρίες για το πως θα τρέξουν τις επιχειρήσεις τους. Το θεωρώ λάθος. Σε αυτό έχεις δίκιο. Δεν μπορούν να γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν οι πελάτες της εταιρίας και πως διαχειρίζεται η εταιρία τα σχέδια της. Εμένα πχ το οικοσύστημα της εταιρίας είναι αυτό που με έχει κρατήσει χρόνια πελάτη της, δεν θέλω να το χάσω. Κανονικά θα έπρεπε να βάζουν χέρι για σοβαρότερα προβλήματα όπως το θέμα των αεροπορικών εταιριών, την κατάχρηση εταιριών όπως πχ την Meta και την ByteDance κλπ. αλλά έχουν εστιάσει κυρίως στην Apple λες και σοβαρότερα θέματα δεν υπάρχουν. 1 λεπτό πριν, armagedwnn είπε Έχω περάσει αρκετές φορές από τέτοιους σαρωτές, δεν χρειάζεται να βγάλεις λάπτοπ και γενικά τίποτα. Επίσης νομίζω στο Κατάρ πριν κανένα χρόνο είχα ξεχαστεί και είχα 1 μπουκαλάκι νερό και πήγα να το πετάξω. Μου είπαν να το βάλω μαζί με την τσάντα και πέρασε. Εγώ όταν γύριζα πίσω από τις διακοπές, ξέχασα στην τσάντα μέσα ένα μικρό μπουγκί με σουβενίρ που είχε μέσα μικρά μπουκαλάκια, Ούζο, ελαιόλαδο και ξίδι και πέρασαν κανονικά. Το κάθε αεροδρόμιο λειτουργεί προφανώς διαφορετικά.
armagedwnn Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 2 minutes ago, Huruduru said: Εγώ όταν γύριζα πίσω από τις διακοπές, ξέχασα στην τσάντα μέσα ένα μικρό μπουγκί με σουβενίρ που είχε μέσα μικρά μπουκαλάκια, Ούζο, ελαιόλαδο και ξίδι και πέρασαν κανονικά. Το κάθε αεροδρόμιο λειτουργεί προφανώς διαφορετικά. Αν καταλαβαίνω από τα πράγματα γύριζες κάπου από Ελλάδα. Αν ήταν κάτω από 100ml δεν υπάρχει πρόβήμα περνάνε όλα. Αν δεν ήταν τότε μάλλον τα ξίνανε στο Ελ.Β.
Huruduru Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Μόλις τώρα, armagedwnn είπε Αν καταλαβαίνω από τα πράγματα γύριζες κάπου από Ελλάδα. Αν ήταν κάτω από 100ml δεν υπάρχει πρόβήμα περνάνε όλα. Αν δεν ήταν τότε μάλλον τα ξίνανε στο Ελ.Β. Ναι αλλά συνήθως θέλουν να τα βάζεις σε πλαστικά σακουλάκια πριν τα περάσεις μέσα. Αυτά δεν τα έβαλα και τα πέρασαν κανονικά.
darkmatinee Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 24 minutes ago, KostasKri said: Δεν πειράζει, βάλαμε USB-C στα iPhone και μπορούμε να βάλουμε και 3rd party marketplaces. Αυτά δηλαδή που απασχολούν τον κόσμο όπως καταλαβαίνεις. 😛 Το whataboutism έχει φθάσει σε άλλο λέβελ πλέον... Έχουμε πιάσει στρατόσφαιρα. 7 2
KostasKri Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 1 minute ago, darkmatinee said: Το whataboutism έχει φθάσει σε άλλο λέβελ πλέον... Έχουμε πιάσει στρατόσφαιρα. Έχω άδικο; Έχει πιο σοβαρά πράγματα στο κεφάλι της η ΕΕ από το να πιάσει και να βελτιώσει πράγματα που όντως θα βοηθήσουν τους καταναλωτές.
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Τι αλλάζει; πλέον θα συμφέρει να κλείνεις εισιτήριο Ryanair 20 ευρώ να πάς και να έρθεις γερμανία για να ψωνίσεις εκει σαμπουαν κτλ μιας και εδώ αν και έχουμε πολλαπλές φορές χαμηλότερους μισθούς οι τιμές έχουν ξεφύγει εντελώς μέχρι και φέτα (made in Greece φετα) ειναι πιο φθηνή στο βερολίνο απότι στην ελλάδα. 1
angmar Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 11 minutes ago, KostasKri said: Έχω άδικο; Έχει πιο σοβαρά πράγματα στο κεφάλι της η ΕΕ από το να πιάσει και να βελτιώσει πράγματα που όντως θα βοηθήσουν τους καταναλωτές. Ναι, έχεις άδικο. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο το Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ονοματεπώνυμο, δεν είναι ένα άτομο. Κατά συνέπεια, μπορεί και κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ένα από αυτά είναι να προσπαθεί να προστατεύσει τους καταναλωτές από εταιρείες σα την apple. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το τι διάολο κάνει η ΕΕ εδώ. Στην τελική, αν δε σας αρέσει τόσο, βάλτε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές με το κόμμα οσφυοκαμψίας στον άκρατο καπιταλισμό για να τα καταργήσετε όλα, ή πάτε στην αμερική του Τράμπα να σας απελάσουν στην ανγκόλα. 13 1
KostasKri Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 15 minutes ago, angmar said: Ναι, έχεις άδικο. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο το Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ονοματεπώνυμο, δεν είναι ένα άτομο. Κατά συνέπεια, μπορεί και κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ένα από αυτά είναι να προσπαθεί να προστατεύσει τους καταναλωτές από εταιρείες σα την apple. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το τι διάολο κάνει η ΕΕ εδώ. Στην τελική, αν δε σας αρέσει τόσο, βάλτε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές με το κόμμα οσφυοκαμψίας στον άκρατο καπιταλισμό για να τα καταργήσετε όλα, ή πάτε στην αμερική του Τράμπα να σας απελάσουν στην ανγκόλα. Ναι έχουμε δει η ΕΕ πόσο πολύ προστατεύει τους πολίτες της και ποιες είναι οι προτεραιότητές της αλλά ας μην το κάνουμε πολιτική συζήτηση και αυτό το θέμα. Στην Αμερική πάντως δεν θα είχα πρόβλημα. Και να ήθελα να πάω, σίγουρα δεν θα πήγαινα/έμενα παράνομα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα