Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Για οποιον γνωριζει.

Εχω βαλει 500αρα γραμμη. Router εδωσαν ενα  της huawei. Ειμαι στον 1ο οροφο, Θελω να δωσω καλο σημα και ταχυτητα στον 3ο στους γονεις. Ελεγα να συνδεσω ενα καλωδιο ethernet u/ftp cat6 10 μετρα  πανω στο huawei και να το τραβηξω πανω στον 3ο (ειναι ευκολο να γινει μεσω φωταγωγού) και εκει να τους συνδεσω 1 mesh access point (κοιταγα για 1 τεμαχιο tp link deco x10 η αν εχετε καποια αλλη προταση). Θα ειμαι κομπλε? Εχω την εντυπωση πως ετσι η ταχυτητα δεν θα επηρεαστει.

Για τα mesh γνωριζω ελαχιστα. Γενικα βλεπω ομως πως θεωρουνται καλυτερα απο repeater και δεν βλεπω να εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη για εκεινα με υποστηριξη 5g. Στην αρχη σκεφτηκα να ανεβαζα καλωδιο ρευματος να εμπαινε καποιο powerline αλλα δεν ξερω κατα ποσο καλα θα δουλευε, αν θα δουλευε. 

Το μηκος του καλωδιου θα ειναι θεμα?Επισης καπου διαβασα πως οταν κανεις μια συνδεση mesh καλο ειναι να μην χρησιμοποιεις και το wifi του ιδιου του router και να το απενεργοποιησεις, κατι που φυσικα δεν θελω να γινει καθως δεν θα μπορω να συνδεομαι εγω μετα. Ισχυει κατι τετοιο?

Επεξ/σία από eskimoos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που μπορείς να περάσεις καλώδιο δικτύου, ξεχνάς οποιαδήποτε άλλη λύση όσο εξωτική κι αν είναι. Δεν υπάρχει θέμα απώλειας έως τα 100 μέτρα με ενσύρματη σύνδεση. Συνδέεις ένα οποιοδήποτε Access Point και τελείωσες. Σου κάνει ακόμη και ένα DSL Router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.

Mesh ασύρματο δίκτυο δεν υφίσταται με μία μόνον συσκευή. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 συσκευές του ίδιου κατασκευαστή (Router ή/και Access point) που να είναι συμβατές με το Mesh ώστε να δημιουργήσουν μεταξύ τους τέτοιο ασύρματο δίκτυο., γι' αυτό πωλούνται σε σετ. Οπότε από την στιγμή που θα έχεις ήδη 2 συσκευές που θα εκπέμπουν το ίδιο SSID, προτείνεται η κατάργηση του κύριου Router που έχεις.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, eskimoos είπε

Γενικα βλεπω ομως πως θεωρουνται καλυτερα απο repeater

Εξαρτάται το repeater. Οπως προαναφέρθηκε τα mesh στηρίζοντα στην ομοιογένεια μεταξύ των συσκευών και είναι ποιο εύκολα στο setup. Καλύτερα σε σήμα από αντίστοιχα repeater δεν θεωρούνται πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jkoukos είπε

Από την στιγμή που μπορείς να περάσεις καλώδιο δικτύου, ξεχνάς οποιαδήποτε άλλη λύση όσο εξωτική κι αν είναι. Δεν υπάρχει θέμα απώλειας έως τα 100 μέτρα με ενσύρματη σύνδεση. Συνδέεις ένα οποιοδήποτε Access Point και τελείωσες. Σου κάνει ακόμη και ένα DSL Router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.

Mesh ασύρματο δίκτυο δεν υφίσταται με μία μόνον συσκευή. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 συσκευές του ίδιου κατασκευαστή (Router ή/και Access point) που να είναι συμβατές με το Mesh ώστε να δημιουργήσουν μεταξύ τους τέτοιο ασύρματο δίκτυο., γι' αυτό πωλούνται σε σετ. Οπότε από την στιγμή που θα έχεις ήδη 2 συσκευές που θα εκπέμπουν το ίδιο SSID, προτείνεται η κατάργηση του κύριου Router που έχεις.

Τα mesh πωλουνται και ατομικα αποτι βλεπω. Γενικα δεν με ενδιαφερει αν θα υπαρχει ενα κοινο δικτυο wifi η οχι.

Ενα repeater πχ θα το εβαζα πανω στον τριτο κουμπωμενο στο ethernet, θα ειχε δικο του δικτυο wifi και εγω στον πρωτο θα εμπαινα απο εκεινο του router. Με τη συσκευη mesh δεν γινεται αυτο? Αν ειναι να παρω αλλη μια η δυο συσκευες τοτε δεν εχει νοημα. 

η ερωτηση ειναι. Αν συνδεσω το tp link x10 στο router μεσω καλωδιου πρεπει να απενεργοποιηθει το  wifi του router και να μπαινω σε εκεινο του tp link? Δεν μπορει μια συσκευη να συνδεθει με wifi και στο router και στο tp link? Ειτε σε κοινο δικτυο wifi ειτε σε ξεχωριστο?

Επεξ/σία από eskimoos
Δημοσ.
4 ώρες πριν, eskimoos είπε

Τα mesh πωλουνται και ατομικα αποτι βλεπω.

Πωλείται και ένα τεμάχιο διότι κάποιος που ήδη έχει στημένο σύστημα θέλει επέκταση. Μπορείς να βάλεις όσα θέλεις στην πορεία, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχουν 2 αρχικά. Δεν παίζει Mesh μόνον με μία συσκευή.

Ενα repeater πχ θα το εβαζα πανω στον τριτο κουμπωμενο στο ethernet, θα ειχε δικο του δικτυο wifi και εγω στον πρωτο θα εμπαινα απο εκεινο του router. Με τη συσκευη mesh δεν γινεται αυτο?

Το Mesh δουλεύει παρομοίως με το Repeater, αλλά με αρκετά εξελιγμένο τρόπο και μακράν καλύτερο. Μπορείς να βάλεις μία συσκευή Mesh μόνο της και να δουλεύει ως AP, αλλά δεν θα υπάρχει Mesh ασύρματο δίκτυο

η ερωτηση ειναι. Αν συνδεσω το tp link x10 στο router μεσω καλωδιου πρεπει να απενεργοποιηθει το  wifi του router και να μπαινω σε εκεινο του tp link?

Όχι βέβαια. Ότι θέλεις κάνεις.

5 ώρες πριν, eskimoos είπε

Δεν μπορει μια συσκευη να συνδεθει με wifi και στο router και στο tp link? Ειτε σε κοινο δικτυο wifi ειτε σε ξεχωριστο?

Φυσικά και μπορεί, αλλά όχι ταυτόχρονα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...