Προς το περιεχόμενο

New driving experience - A scaring sense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

τα νεύρα μου. Πως στο καλό έχουν καταντήσει έτσι τα αυτοκίνητα; Εξηγούμαι:

Εταιρικό leasing, Vitara ολοκαίνουργιο, κούτας. Το παρέλαβα όλο χαρά, ξεκινάω και εκεί αρχίζει το ηχητικό μαρτύριο. Τι warnings για speed limit, lane correction, collision, ένα σωρό ενοχλητικά πραγματάκια που μου αποσπούσαν την προσοχή από την οδήγηση. 

Και όχι, για να σας προλάβω. Φοράω ζώνη πάντα, σταματάω στις διαβάσεις, τηρώ τα όρια ταχύτητας, δεν πίνω (όταν είναι να οδηγήσω), δεν οδηγώ επιθετικά, προσπερνάω εκεί που επιτρέπεται. Γενικότερα είμαι as προβλεπέ as it gets. Και το χειρότερο, εκεί που ρύθμιζα τον ήχο, ξαφνικά ένα beep και μήνυμα: keep your eyes on the road. Πήγα να το σπάσω.

Καταλαβαίνω, στο βωμό της ασφάλειας και των ευρωπαϊκών κανονισμών έχουν θεσπιστεί όλα (και πολλά περισσότερα που δεν περιγράφω) από τα παραπάνω. Επίσης δεν απενεργοποιούνται ή αν απενεργοποιούνται, την επόμενη φορά ξανά από την αρχή. Καταλαβαίνω επίσης, ότι κάθε οδηγός είναι διαφορετικός και είναι απαραίτητο να ισχύουν τα ίδια μέτρα προστασίας (?) για όλους. 

Μια βραδινή βόλτα βγήκα και ζαλίστηκα από τα warning beeps, την τύχη μου. Το χειρότερο, βγαίνω Εγνάτια και ενεργοποιώ ACC στα 129km/h με όριο 130( είπαμε προβλεπέ ) . Προσπέραση, αριστερό φλας, ήρεμα και ωραία. Καθρέφτης, δεν υπάρχει κανείς. Ωραία. Διπλό check και ξεκινάω...Ξαφνικά, προφανώς επειδή το radar του ACC έπιασε τον μπροστά, αποφάσισε ότι η κατάσταση ήταν too dangerous και έπρεπε να φρενάρει τόσο ώστε να μην μπορώ να πάρω ανάσα. Ναι ναι, ξέρω πως μπορείς να ρυθμίσεις τον proximity sensor κ.τ.λ. Πήγα να το σπάσω ξανά.

Είχα αποφασίσει ότι θα πουλήσω το αμαξάκι μου το παλιό, που το μόνο του πρόβλημα είναι αν ξεχάσω να φορέσω ζώνη.

Όμως θα το κρατήσω. 

Thanks.

• Like 13
  • Haha 4
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να τα καταργήσεις μόνιμα?

Θα το είχα πετάξει στη θάλασσα 😄

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλακειες..κ ολα αυτα π γραφεις αναφερονται σε οχι εξελιγμενη εταιρια  σε αυτα π αναφερεις

99% απενεργοποιουνται σ ολα τα αυτοκινητα ή γενικα  στο προφιλ π εισαι..ωστε αν θελει ο αλλο οδηγος/προφιλ να τα εχει ολα ανοιχτα... 

Το auto brake collision παιζει να μην βγαινει σε μερικα... αν  κ ειμαι σιγουρος οτι οταν γλυτωσεις τρακαρισμα επειδη χαζευες δεν θα το ξανααπενεργοποιησεις

Εχω δει να φρεναρει+αλαρμ επειδη σε κινηση περασε πολυ κοντα αναμεσα στις λωριδες εν μεσω  κινησης, ενα τρικυκλο στυλ piaggio mp3... ολα αυτα εχουν να κανουν ομως κ με την "λαθος"οδηγηση/νοοτροπια π υπαρχει εδω... οποια χωρα αφησει full self driving ειναι αξια της μοιρας της..

Για να εχει αντικειμενικοτητα η γνωμη καποιου ωστε να εχει βαρυτητα η γνωμη  πρεπει  πρωτα να εχετε ζησει με αυτοκ/τεχνολογια που κραζετε κ μετα ξανασυζηταμε.. Το πιο λογικο θα ηταν να λετε μακαρι να μπορουσαν ολοι να εχουν ενα καινουργιο αυτοκ γ να συγκρινουν.. μεχρι τοτε θα ζουμε με τεκμηρια/τελη ταξινομησης/φορο πολυτελειας/εφκ κ 1000ε προστιμο με τις νεες καμερες κ ολα αυτα σε χρεοκωπημενη χωρα

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι τυχαιο που εδω και μερικους μηνες στη χωρα μας ειναι συχνο φαινομενο τα μπροστινα ρανταρ του ιχ να βγαινουν εκτος λειτουριας (ανεξαρτητως κατασκευαστη). Οταν δε, μαθαινουν για το κοστος αντικαταστασης, αρχιζουν τα κλαματα.

Σε μια χωρα που οι λωριδες/διαβασεις σε επαρχιακο δικτυο ή στη πολη ειναι βυσμενες, στραβες ή ακομα και πολυχρωμες, τι να σου κανουν τα συστηματα και το ΑΙ;

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3
Δημοσ.

Που είναι οι παλιές καλές εποχές που δεν είχαμε ούτε abs. 

Έχω χρόνια να ακούσω φρενάρισμα. 

• Like 1
  • Haha 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι μετα το φρεναρισμα ειχε μπαμ   

κ το αμαξι δεν ξαναφτιαχτηκε σωστα ή κατεληξε 3 4ο χερι σαπακι με εξτρα τρακαρισματα με ασιατικα λαστιχα ,χωρις a.c. με 300 500κ km με δισκοπλακες φρενα+ πατιναρισμα γιατι αντεχει ακομη..(90% τυχαινει να ειναι κ συγκεκριμενα  μοντελα  ;) )

------

Κ τα land range rover/jaguar ειναι σκουπιδια κ χαλανε ολοκληρα οχι μονο καμια καμερα αλλα συνεχιζουν να ειναι ποθητά κ η εταιρια  μονιμα κερδοφορα...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, adi32 είπε

Που είναι οι παλιές καλές εποχές που δεν είχαμε ούτε abs. 

Έχω χρόνια να ακούσω φρενάρισμα. 

Με τον πιο γερασμένο στόλο στην Ευρώπη, μάλλον άλλος είναι ο λόγος που δεν ακούς φρενάρισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπερβολες

Μου θυμιζεις τους τυπους που δεν ηθελαν οθονη στο κινητο

(αφου με γκουμπια κανω την δουλεια μου,φερτε πισω το 3210)

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 9
Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Κυκλοφορήστε εσείς με τα καινούργια, καλές βόλτες.

Ναι ασε μας στη μιζερια μας εμας με τα καινουργια και γυρνα εσυ με το 20ετιας ,να κανεις επανασταση.Εγω λεω να μην χρησιμοποιουμε ουτε κλιματισμο ,αφου οι καλοι οδηγοι δεν τον χρειαζονται.

Τον αλλον τον χαλασε που φρεναρε το αυτοκινητο.Βλακειες αυτα ειναι για τους φλωρους.Κανονικα επρεπε να επιταγχυνει και να πεσει στον μπροστινο.

• Like 14
Δημοσ.

12 hours ago, Dreamstorm said:

Γενικότερα είμαι as προβλεπέ as it gets.

Και το χειρότερο, εκεί που ρύθμιζα τον ήχο, ξαφνικά ένα beep και μήνυμα: keep your eyes on the road. Πήγα να το σπάσω.

• Haha 1
Δημοσ.

να αγιασει το στομα σου. τα ιδια και εγω, ευτυχως δεν ειναι δικο μου. σε λιγο θα πληρωνουμε για να τα ξυλωνουμε!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...