anavgous Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Τεράστια συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, και δε νομίζω ποτέ να υπάρξει συγκεκριμένη κοινώς αποδεκτή προσέγγιση. Τα ηλεκτρονικά αυτά αποδεδειγμένα σώζουν ζωές τη μια φορά που θα χρειαστεί να λειτουργήσουν και οι συνθήκες θα είναι όπως πρέπει για να λειτουργήσουν σωστά. Από την άλλη, λειτουργούν τυφλά, προγραμματίζονται μια φορά και δε λαμβάνουν υπόψην τον τρόπο οδήγησης του καθενός. Εμένα προσωπικά με τρομάζει περισσότερο απ όλα η επέμβαση στο τιμόνι πχ lane assist. Σε περιπτώσεις που τα ηλεκτρονικά δε θα ανταποκριθούν σε έκτακτη ανάγκη για μανούβρα, είναι κίνδυνος θάνατος. Από εκεί και πέρα πέφτει το βάρος στην ποιότητα των συστημάτων και τον τρόπο που είναι προγραμματισμένα. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 3 ώρες πριν, csontheline είπε Το σωστό το αμάξι ΠΡΕΠΕΙ να έχει μανιβέλλα μπροστά και η κόρνα να είναι στο πλάι. Η μίζα και η αμόλυβδη είναι για τους ΦΛΩΡΟΥΣ! και πλατίνες,με ρύθμισμα κάθε μέρα. 1
tasoe Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Μου κάνουν αρνητική εντύπωση τα τόσα γελάκια στη μακροσκελή ανάρτηση του @11osmikrosmhtsos. Ok, ήταν λίγο μεγάλη και γραφική σε σημεία αλλά δε διάβασα κανένα λάθος. Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Μια σύντομη εμπειρία μου με νέο-σύγχρονο αμάξι του 2023. Το μπουρδέλο δεν έκανε engine braking. Άφηνες απότομα το γκάζι και μετά από μισό δευτερόλεπτο άρχιζε η επιβράδυνση (όχι απότομα). Μου εξήγησαν στην αντιπροσωπεία ότι και καλά είναι υποβοήθηση για να είναι πιο smooth η επιβράδυνση κλπ κλπ. Δηλαδή υποβοήθηση για μόγγολους που δε μπορούν να συμπλεκτάρουν αλλά εμείς που μπορεί σε μια ώρα ανάγκης να χρειαστούμε το απότομο φρενάρισμα δεν το έχουμε. Κλείνω με μια λογοτεχνική χροιά, όλα αυτά τα τεχνολογικά κόλπα έχουν σκοπό να μας καταντήσουν Lemmings, όλοι ίδιοι να πηγαίνουμε τυφλά ο ένας πίσω από τον άλλο σε όποια κατεύθυνση αποφασίσουν οι έχοντες τον έλεγχο. Το θέμα είναι αν θα καταλήξουμε στην πύλη του επόμενου level ή σε κανέναν γκρεμό. Ένας θεός ξέρει. 3 1
piiii Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε και πλατίνες,με ρύθμισμα κάθε μέρα. lough all you want αλλά γουστάρω τρελά να ρυθμίζω πλατίνες. Και κάποτε ως πιτσιρίκι θεωρούσα έτσι όπως το έβλεπα πυρινική επιστήμη. Απλό είναι αν ξέρεις τι κάνεις. Πέρα απο την πλάκα αρχίζω και πιστεύω ότι κάνουν τα αυτοκίνητα όσο για ποιό "χαζούς" γίνεται. Ναί οκ έχουν τα χίλια μύρια ηλεκτρονικά για να σε αποτρέψουν να εμπλακείς σε ατύχημα, σύμφωνοι, αλλά παράλληλα λόγω αυτού νιώθεις "ασφάλεια" για να το παρακάνεις παραπάνω. 1
james01gr Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Στις 31/7/2025 στις 8:55 ΠΜ, kage είπε Βλακειες..κ ολα αυτα π γραφεις αναφερονται σε οχι εξελιγμενη εταιρια σε αυτα π αναφερεις 99% απενεργοποιουνται σ ολα τα αυτοκινητα ή γενικα στο προφιλ π εισαι..ωστε αν θελει ο αλλο οδηγος/προφιλ να τα εχει ολα ανοιχτα... Το auto brake collision παιζει να μην βγαινει σε μερικα... αν κ ειμαι σιγουρος οτι οταν γλυτωσεις τρακαρισμα επειδη χαζευες δεν θα το ξανααπενεργοποιησεις Εχω δει να φρεναρει+αλαρμ επειδη σε κινηση περασε πολυ κοντα αναμεσα στις λωριδες εν μεσω κινησης, ενα τρικυκλο στυλ piaggio mp3... ολα αυτα εχουν να κανουν ομως κ με την "λαθος"οδηγηση... οποια χωρα αφησει full self driving ειναι αξια της μοιρας της.. Για να εχει αντικειμενικοτητα η γνωμη καποιου ωστε να εχει βαρυτητα η γνωμη πρεπει πρωτα να εχετε ζησει με αυτοκ/τεχνολογια που κραζετε κ μετα ξανασυζηταμε.. ναι κυκλοφορω κ με υποτιθεμενα premium γρηγορα 20+ετιας. Το πιο λογικο ειναι να λετε μακαρι να μπορουσαν ολοι να εχουν ενα καινουργιο αυτοκ γ να συγκρινουν.. μεχρι τοτε θα ζουμε με τεκμηρια/τελη ταξινομησης/φορο πολυτελειας/εφκ κ 1000ε προστιμο σε χρεοκωπημενη χωρα Πρέπει ΚΑΘΕ φορά που μπαίνεις να τα απενεργοποιεις όλα αυτά. Το collision απλά μπορείς να το πας στο ελάχιστο. Σε Nissan Xtrail. Λαμπάκια στο δικό μου δεν χτυπάνε τόσα πολλά, στο collision συνήθως μέχρι να φρενάρω στο φανάρι αν και μια φορά είδα πως είχε φρενάρει πριν το πατήσω το φρένο...
lector Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 4 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ΑΝ ΘΕΛΩ να παω με 200 ειναι προβλημα μου και οχι του αυτοκινητου, αν θελω να αλλαξω λωριδα χωρις φλας ειναι προβλημα μου και οχι του αυτοκινητου. Ενω γενικα συμφωνω με τη λογικη σου, αυτα τα 2 συγκεκριμενα δεν ειναι μονο προβλημα δικο σου αλλα και των αλλων τριγυρω. 5
newlynx Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Εντάξει μόνο γέλιο προκαλούν οι αρνητές των συστημάτων οδικής ασφάλειας. Έρευνα του 2023 αποδεικνύει ότι μόνο στην Αμερική μέχρι το 2050 θα έχουν αποφευχθεί 27.000.000 ατυχήματα και θα έχουν σωθεί 250.000 ζωές. https://www.edmunds.com/car-news/aaa-study-finds-advanced-driver-assistance-systems-could-prevent-250000-deaths.html Στην ΕΕ αντίστοιχα 25.000 ζωές και 140.000 σοβαρά τραυματίες μέχρι το 2038. https://single-market-economy.ec.europa.eu/news/mandatory-drivers-assistance-systems-expected-help-save-over-25000-lives-2038-2024-07-05_en Οι χεράδες μπορούν να γυρίσουν ακόμα και στην άμαξα για την ασφάλεια όλων μας. 4
Jts Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 43 λεπτά πριν, tasoe είπε Μου κάνουν αρνητική εντύπωση τα τόσα γελάκια στη μακροσκελή ανάρτηση του @11osmikrosmhtsos. Ok, ήταν λίγο μεγάλη και γραφική σε σημεία αλλά δε διάβασα κανένα λάθος. Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Μια σύντομη εμπειρία μου με νέο-σύγχρονο αμάξι του 2023. Το μπουρδέλο δεν έκανε engine braking. Άφηνες απότομα το γκάζι και μετά από μισό δευτερόλεπτο άρχιζε η επιβράδυνση (όχι απότομα). Μου εξήγησαν στην αντιπροσωπεία ότι και καλά είναι υποβοήθηση για να είναι πιο smooth η επιβράδυνση κλπ κλπ. Δηλαδή υποβοήθηση για μόγγολους που δε μπορούν να συμπλεκτάρουν αλλά εμείς που μπορεί σε μια ώρα ανάγκης να χρειαστούμε το απότομο φρενάρισμα δεν το έχουμε. Κλείνω με μια λογοτεχνική χροιά, όλα αυτά τα τεχνολογικά κόλπα έχουν σκοπό να μας καταντήσουν Lemmings, όλοι ίδιοι να πηγαίνουμε τυφλά ο ένας πίσω από τον άλλο σε όποια κατεύθυνση αποφασίσουν οι έχοντες τον έλεγχο. Το θέμα είναι αν θα καταλήξουμε στην πύλη του επόμενου level ή σε κανέναν γκρεμό. Ένας θεός ξέρει. Σε απότομο φρενάρισμα μόνο αν έχεις άθλια φρένα θα βοηθήσει ουσιαστικά η μηχανή πάντως. Να μην έχεις επιλογές όμως σε ρυθμίσεις για το στυλ οδήγησης το θεωρώ τραγικό.
Mpiftekis Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, lector είπε Ενω γενικα συμφωνω με τη λογικη σου, αυτα τα 2 συγκεκριμενα δεν ειναι μονο προβλημα δικο σου αλλα και των αλλων τριγυρω. Όλα αυτά που αναφέρει ο 11ος Μήτσος είναι θέμα οδηγικής παιδείας. Αν ξέρει πού να πάει με 200 χαω χωρίς να προξενήσει ατύχημα τότε δε νομίζω ότι ενοχλεί κανέναν. Το θέμα είναι να "ξέρει". 1
lector Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, newlynx είπε Εντάξει μόνο γέλιο προκαλούν οι αρνητές των συστημάτων οδικής ασφάλειας. Έρευνα του 2023 αποδεικνύει ότι μόνο στην Αμερική μέχρι το 2050 θα έχουν αποφευχθεί 27.000.000 ατυχήματα και θα έχουν σωθεί 250.000 ζωές. https://www.edmunds.com/car-news/aaa-study-finds-advanced-driver-assistance-systems-could-prevent-250000-deaths.html Στην ΕΕ αντίστοιχα 25.000 ζωές και 140.000 σοβαρά τραυματίες μέχρι το 2038. https://single-market-economy.ec.europa.eu/news/mandatory-drivers-assistance-systems-expected-help-save-over-25000-lives-2038-2024-07-05_en Οι χεράδες μπορούν να γυρίσουν ακόμα και στην άμαξα για την ασφάλεια όλων μας. Ωραιες αυτες οι ερευνες που προβλεπουν το μελλον. Ξερεις καμια που να προβλεπει και τα νουμερα του τζοκερ; 1
csontheline Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 38 minutes ago, tasoe said: Μου κάνουν αρνητική εντύπωση τα τόσα γελάκια στη μακροσκελή ανάρτηση του @11osmikrosmhtsos. Ok, ήταν λίγο μεγάλη και γραφική σε σημεία αλλά δε διάβασα κανένα λάθος. Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Μια σύντομη εμπειρία μου με νέο-σύγχρονο αμάξι του 2023. Το μπουρδέλο δεν έκανε engine braking. Άφηνες απότομα το γκάζι και μετά από μισό δευτερόλεπτο άρχιζε η επιβράδυνση (όχι απότομα). Μου εξήγησαν στην αντιπροσωπεία ότι και καλά είναι υποβοήθηση για να είναι πιο smooth η επιβράδυνση κλπ κλπ. Δηλαδή υποβοήθηση για μόγγολους που δε μπορούν να συμπλεκτάρουν αλλά εμείς που μπορεί σε μια ώρα ανάγκης να χρειαστούμε το απότομο φρενάρισμα δεν το έχουμε. Κλείνω με μια λογοτεχνική χροιά, όλα αυτά τα τεχνολογικά κόλπα έχουν σκοπό να μας καταντήσουν Lemmings, όλοι ίδιοι να πηγαίνουμε τυφλά ο ένας πίσω από τον άλλο σε όποια κατεύθυνση αποφασίσουν οι έχοντες τον έλεγχο. Το θέμα είναι αν θα καταλήξουμε στην πύλη του επόμενου level ή σε κανέναν γκρεμό. Ένας θεός ξέρει. Οδήγα ηλεκτρικό. Ρυθμίζεις το πόσο θα κόβει και κόβει από καθόλου έως ΚΑΛΑ (one-pedal-drive, επιβραδύνει ενώ πατάς ακόμα γκάζι, αν το μάθεις ή είναι τέτοιο το στυλ σου, είναι απλά απόλαυση). Ειδικά άμα δεν έχει 100 οθόνες και 0 κουμπιά, αλλά έχει τις βασικές λειτουργίες σε κουμπιά, δεν μπορείς να το συγκρίνεις με ΜΕΚ. Και ας λέει ο κάθε πικραμένος τα δικά του (αφού δεν έχει οδηγήσει ηλεκτρικό). Και όχι, δεν είναι σκοπός να μας καταστήσουν lemmings. Απλά βγαίνουν για να προλάβουν τους ανίκανους που δεν θα έπρεπε να οδηγούν (αλλά δεν μπορείς να το απαγορεύσεις) και ΟΛΟΥΣ εμάς που στην άτυχη στιγμή ΔΕΝ θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε πιο γρήγορα από τα ηλεκτρονικά (ελαχιστότατοι θα το καταφέρουν, κατά πάσα πιθανότητα κανένας τους δεν βρίσκεται εδώ μέσα), το πολύ πολύ να έχουμε προνοήσει να αποφύγουμε τις περισσότερες περιπτώσεις. 3
gbouros Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Το πρόβλημα είναι με όλους αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν να πηγαίνουν με 200χλω. Αυτούς που τρέχουν σαν τους τρελούς κάνοντας συνέχεια σφήνες καθώς βλέπουν τον εαυτό τους σαν τον νέο Σουμάχερ. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένα επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα που να τα καταγράφει όλα αυτά και να τα στέλνει κατευθείαν στην τροχαία 1
NT1G Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Μόνο πίσω από τις υπερδυνάμεις, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία είναι η Ελλάδα στα θανατηφόρα τροχαία.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 47 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Όλα αυτά που αναφέρει ο 11ος Μήτσος είναι θέμα οδηγικής παιδείας. Αν ξέρει πού να πάει με 200 χαω χωρίς να προξενήσει ατύχημα τότε δε νομίζω ότι ενοχλεί κανέναν. Το θέμα είναι να "ξέρει". Υπάρχουν οι πίστες για τους χεράδες.Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να προσέχουμε και για τον κάθε μικρό Μήτσο που την έχει δει χεράς.Φτάνει που προσέχουμε τους κάθε λογής άσχετους και επικίνδυνους. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα