haHa Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 1/8/2025 στις 2:45 ΜΜ, NT1G είπε Μόνο πίσω από τις υπερδυνάμεις, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία είναι η Ελλάδα στα θανατηφόρα τροχαία. 30% μειωση θανατηφορων σε 10 χρονια, με μεγαλο κομματι αυτης της μειωσης να είναι λογω των τεχνολογιων των καινουριων αυτοκινητων και τα beep που κανουν, αλλα ο Μήτσος ο χερας ακόμα νομιζει οτι ειναι ασφαλέστερο το αρχαιο αυτοκινητο 20ετιας που εχει και το "προτιμαει" απο ενα καινουριο που κανει beep-beep. Είναι απλα επικίνδυνος. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από haHa 6 1 1
getty Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 36 λεπτά πριν, Dreamstorm είπε Καλησπέρα, last update: Κάθε φορά που βάζω μπροστά και είμαι πόλη, απενεργοποιώ από buttons: 1. Start/stop 2. Lane Assist 3. Dual Sensor Brake support Αν βγω σε highway ενεργοποιώ το 2. Ευτυχώς ότι warning έχω βάλει σε OFF (εκτός της πίεσης ελαστικών) από το touchscreen είναι μόνιμο και δεν χρειάζεται να το κάνω κάθε φορά. Proximity sensor στο minimun και ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΟΣ τα καταραμένα beeps. Το μόνο που δεν έχω βρει, δεν πρέπει να απενεργοποιείται προσωρινά ή μόνιμα, είναι το speed limit warning. I can (almost) live with that. Το ερώτημα εδώ είναι αν τα συστήματα αυτά λειτουργούν στο αυτοκίνητό σου όπως θα έπρεπε να λειτουργούν ή λόγω πολυμελούς λειτουργίας αναγκάζεσαι να τα απενεργοποιήσεις;
kostasbm Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου On 01/08/2025 at 09:03, LouCi4er said: Έτσι έλεγα και εγώ πριν ένα 6μημο που πήρα ένα 308 2021 αλλά την περασμένη Δευτέρα που ερχόμουν από Αθήνα για Καρδίτσα, αποσπάστηκε η προσοχή μου για ένα δευτερόλεπτο και πάλι καλά το αυτοκίνητο φρεναρε και άναψε και τα αλαρμ γιατί θα έπεφτα στον μπροστινό με 130 χλμ,χωρια που πίσω ερχόντουσαν μαντήλι πόσα αυτοκίνητα.Βεβαια είχα κάποια απόσταση από τον μπροστινό,δεν τον είχα κολλήσει και ίσως να προλάβαινα να φρενάρω αλλά ο πίσω σίγουρα θα έπεφτε πάνω μου. Πιστεύω άνετα θα είχαμε καραμπόλα εκείνη την μέρα.Τα συστήματα είναι σωζουν ζωές και είναι εκεί για να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και πιο ασφαλή.Ισως εκτός του Start and Stop που δεν ξέρω ποιος παπάρας το σκέφτηκε 😂.Οι οθόνες πάντως σου αποσπούν την προσοχή πολύ εύκολα,ειδικά στα Peugeot που τα πάντα ρυθμίζονται από την οθόνη. εχει distance control το αυτοκίνητο η κάποιο άλλο κόλπο?? ένα κορεατικό τζιπ που οδήγησα δε με άφηνε στην ίδια λωρίδα να πλησιάσω το άλλο που πήγαινε ποιο σιγά (περίπου στα 15-20 μέτρα) και ας πατούσα γκάζι και όταν σταμάτησε στο φανάρι σταμάτησε μόνο του..... ένα ίσως από τα ποιο βασικά πράγματα που πρέπει να έχουν τα αυτοκίνητα όπως και το ελαφρό τρέμολο στο τιμόνι όταν ενεργοποιείσ τη ανάγνωση γραμμής η λωρίδας..
LouCi4er Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Έχει ένα σύστημα που λέγεται ACC το οποίο είναι αρκετά επεμβατικό ακόμα και στην χαμηλότερη ρύθμιση όσον αφορά την ευαισθησία μαζί με το lane assist.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αντί να έχεις σύστημα διατήρησης λουρίδας μπορεί απλά να εφαρμόζεις καλό lane discipline. ΛΈΩ εγω τωρα. Ίσως φυσικά να χρειάζεται να είσαι "χερας" για να κάθεσαι ορθά στην λουρίδα σου 1 ώρα πριν, haHa είπε 30% μειωση θανατηφορων σε 10 χρονια, με μεγαλο κομματι αυτης της μειωσης να είναι λογω των τεχνολογιων των καινουριων αυτοκινητων και τα beep που κανουν, Ποιο τμήμα οφείλεται στα beep beep? ποιο τμήμα στην παθητική ασφάλεια? ποιο τμήμα στην βελτίωση του οδικού δικτύου? Ποιο τμήμα στην καλύτερη παιδεία των οδηγών? Για να δούμε αν το 30% είναι 30 ή 3... Αλλά φυσικά να παίξεις με τα ποσοστά για να δημιουργήσεις εντυπώσεις καθώς αδυνατείς να αποδεχτείς ότι το 99.9% της ευθύνης για την ασφάλεια λειτουργίας ενός οχήματος την έχει ο χειριστής αυτου... Επεξ/σία 2 Αυγούστου από 11osmikrosmhtsos 2
haHa Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Αλλά φυσικά να παίξεις με τα ποσοστά για να δημιουργήσεις εντυπώσεις καθώς αδυνατείς να αποδεχτείς ότι το 99.9% της ποιότητας και ασφάλειας λειτουργίας ενός οχήματος την έχει ο χειριστής αυτου... Γενικότερα εχω παρατηρησει και σε αλλα θέματα οτι αδυνατεις να καταλαβεις μερικα πολυ απλα επιχειρηματα. Οσο μπορει ο καθενας βέβαια. Ταυτόχρονα, προχωρας σε strawman επιχειρηματα(πχ ποτε εγω δεν ειπα οτο ο οδηγος δεν είναι ο βασικοτερος παράγοντας στην οδηγηση, αλλα εσυ γραφεις τα δικα σου). Παμε λοιπόν: ενα αυτοκίνητο 2ετιας ειναι ασφαλεστερο κατα κανονα απο ενα αυτοκινητο 20ετιας και φυσικα απο ενα αυτοκινητο 40ετιας παλι με τον ιδιο οδηγο. Απλο επιχειρημα(και ενα 10χρονο το καταλαβαινει), που επιβεβαιωνεται απο διαφορες μελετες, αλλα ο καθε τυχαιος που το παιζει χερας θα λεει τα δικα του. 4 2
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, haHa είπε Οσο μπορει ο καθενας βέβαια haHa καλό εεε😂 Εννοείται όλοι με ηλεκτρονικά μπλιμπλικια και easy go fast cars είναι απόλυτα ασφαλείς. Δε χρειάζεται καν να ξέρουν τίποτα. Πατάνε δεξί πεντάλ και φύγανε βρουμ βρουμ. Ωραια. Τωρα με έπεισες. Θα σε προσκαλουσα να κανεις ενα πειραμα. Πηγαινε σε μια κεντρικη οδικη αρτηρια της επιλογης σου. Ξεκινα να παρατηρεις ποια οχηματα τρεχουν (κινουνται πιο γρηγορα/επιθετικα) και ποια πηγαινουν πιο νορμαλ εντος των οριων. Εκει θα δεις κατι οξύμωρο. Το 90% των οχηματων που (χαζο)τρεχουν ειναι συγχρονα της τελευταιας 10ετιας. Τα παλαιοτερα οχηματα και ΙΔΙΩΣ τα πιο γρηγορα/σπορ παλαιοτερα οχηματα κινουνται παντα ΠΟΛΥ πιο προσεκτικα αλλα και λογικα. Ο λογος? Ο λογος ειναι η ποιοτητα των οδηγων τους και η αισθηση που σε κανουν να αποκομιζεις. Οσο πιο κοντα εισαι στο μηχανικο συνολο τοσο πιο εντονα νοιωθεις τα παντα - αλλα κυριως την ταχυτητα. Ενα συγχρονο αμαξι που σε αποξενωνει απο την εμπειρια της οδηγησης σε κανει ignorant. Ειναι αυτοματο εχει καλη μονωση και πατας πενταλι. Βρουμ τρεχεις, αλλα δεν εχεις καμια απολυτως επαφη με το τι πραγματικα γινεται και με το τι πραγματικα κανεις. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από 11osmikrosmhtsos 1 3
haHa Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε haHa καλό εεε😂 Εννοείται όλοι με ηλεκτρονικά μπλιμπλικια και easy go fast cars είναι απόλυτα ασφαλείς. Δε χρειάζεται καν να ξέρουν τίποτα. Πατάνε δεξί πεντάλ και φύγανε βρουμ βρουμ. Ωραια. Τωρα με έπεισες. Παντα τοσο χαμηλη κατανοηση κειμενου εχεις; Μπορεις να κανεις παραθεση που ειπωθηκε το παραπανω(οτι ολοι με "ηλεκτρονικά μπιμπλικια ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλεις και δεν χρειάζεται να ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ"; Κατι μου λεει οτι δεν θα κανεις παραθεση(αφου δεν ειπωθηκε κατι τετοιο, αντιθετα ειπωθηκε συγκριση για τον ΙΔΙΟ οδηγο γιατι συγκρινουμε αυτοκινητα, οχι οδηγους) και ειναι παλι ενα strawman επιχειρημα οπως γραψαμε και προηγουμένως : 14 λεπτά πριν, haHa είπε Ταυτόχρονα, προχωρας σε strawman επιχειρηματα(πχ ποτε εγω δεν ειπα οτο ο οδηγος δεν είναι ο βασικοτερος παράγοντας στην οδηγηση, αλλα εσυ γραφεις τα δικα σου) Εν αναμονη νεου strawman επιχειρηματος ή πεταγμα της μπαλας στην εξεδρα. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από haHa
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, haHa είπε Μπορεις να κανεις παραθεση που ειπωθηκε το παραπανω(οτι ολοι με "ηλεκτρονικά μπιμπλικια ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλεις και δεν χρειάζεται να ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ"; 1 ώρα πριν, haHa είπε 30% μειωση θανατηφορων σε 10 χρονια, με μεγαλο κομματι αυτης της μειωσης να είναι λογω των τεχνολογιων των καινουριων αυτοκινητων και τα beep που κανουν, Αποδιδεις αοριστα Μ Ε Γ Α Λ Ο κομματι καθαρα στα beep beep μπλιμπλικια. Συ ειπας!!!
haHa Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Αποδιδεις αοριστα Μ Ε Γ Α Λ Ο κομματι καθαρα στα beep beep μπλιμπλικια. Συ ειπας!!! Παλι βλεπω αδυνατεις να κατανοησεις απλο κειμενο. Κατσε να σε βοηθησω οπως βοηθαω το 5χρονο ανηψι μου: 1."Τα νεα ασφαλεστερα αυτοκινητα και τα beep beep που κανουν εχουν βοηθησει σε μεγαλο βαθμο στη μειωση της θνησιμοτητας κατα 30% των θανατηφορων ατυχηματων" 2."Οσοι οδηγουν με ηλεκτρονικά μπιμπλικια ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλεις και δεν χρειάζεται να ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ" Αν καποιος διαβαζοντας το 1ο, καταλαβαινει το 2ο, τοτε εχει προβλημα κατανοησης κειμενου. Υ. Γ. Για το 1ο, υπαρχουν και αρκετες μελετες που το επιβεβαιωνουν. Ενδεικτικα: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3256831/ Conclusion: Newer vehicles are associated with lower crash-related mortality. Their introduction into the vehicle fleet may explain, at least in part, the decrease in mortality rates in the past two decades. -------- https://bibliotekanauki.pl/articles/374187 Chances of the loss of life of people involved in accident participants are three times more in the case of more than 21 year old cars compared to 5 years old cars. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από haHa 1
Nabuko Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Εκει θα δεις κατι οξύμωρο. Το 90% των οχηματων που (χαζο)τρεχουν ειναι συγχρονα της τελευταιας 10ετιας. Τα παλαιοτερα οχηματα και ΙΔΙΩΣ τα πιο γρηγορα/σπορ παλαιοτερα οχηματα κινουνται παντα ΠΟΛΥ πιο προσεκτικα αλλα και λογικα. Ο λογος? Ένας λόγος είναι ότι αν πάνε πιο γρήγορα θα διαλυθούν και θα περιμένουν στην άκρη τον γερανό. Ένας άλλος ότι αν το πατήσουν θα κάψουν και περισσότερη βενζίνη. 5
Neptu Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Στις 1/8/2025 στις 7:12 ΜΜ, majunior είπε Ένα βασικό πρόβλημα που έχω διαπιστώσει πηγαίνοντας πίσω σε αυτοκίνητα χωρίς βοηθήματα, είναι ότι μετά από λίγο καιρό τα βοηθήματα σε κάνουν πιο χαζό γιατί το μυαλό σου έχει σταματήσει πχ. να νοιάζεται για το αν θα κρατήσεις το αυτοκίνητο 100% μέσα στις λωρίδες κυκλοφορίας. ε πως να μη γίνεται αυτό που λες όταν τα καινούργια αυτοκίνητα είναι γεμάτα οθόνες-κάμερες, αισθητήρες..... Πάει ο άλλος να παρκάρει, κάμερα μπροστά, κάμερα πίσω, κάμερα δεξιά, κάμερα αριστερά. Βάλτον μετά να οδηγήσει παλιό αυτοκίνητο χωρίς όλα αυτά και θα χάσει τη μπάλα. Αλλά όπως πάει το πράγμα, πιστεύω είναι θέμα χρόνου οι άνθρωποι να μην οδηγάμε καθόλου. Η απλά θα το παρατήσουμε μόνοι μας, ή θα μας απαγορευτεί. Για την ασφάλεια μας φυσικά. Όλα για την ασφάλεια μας. Στο τέλος δε θα ζούμε για να μη πεθάνουμε (αυτό δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα). Απλά πάει σιγά σιγά. 4 1
cumulus Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Συνωμοσίες ακόμα και τα βοηθήματα στο αυτοκινητο .Θα έλεγα ότι φταίει η ζέστη.,αλλα εχει δροσίσει 3
Dreamstorm Δημοσ. 2 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 4 ώρες πριν, getty είπε Το ερώτημα εδώ είναι αν τα συστήματα αυτά λειτουργούν στο αυτοκίνητό σου όπως θα έπρεπε να λειτουργούν ή λόγω πολυμελούς λειτουργίας αναγκάζεσαι να τα απενεργοποιήσεις; Καλησπέρα, η απάντηση είναι σχετικά απλή. Αφήνω στην άκρη το ενοχλητικό του θέματος (αφού πλέον ξεπεράστηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο). Start/stop δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξη του εδώ που μένω πλέον, για να πας από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη ακρη, θες μέγιστο 15 λεπτά. Στην Αθήνα έκανα 15 λεπτά να πάω μέχρι το περίπτερο. Δεν κολλάω σε κίνηση, φανάρια κτλ. Lane assist δεν σχολιάζω, νομίζω συνολικά οι λακούβες είναι περισσότερες από το συνολικό μήκως των γραμμών. Άσε που για να ενεργοποιηθεί πρέπει να είσαι με πάνω από 60, σχεδόν ποτέ δεν πάω στην πόλη με 60. Είπαμε, μένω επαρχία, σε μικρή πόλη. Αν βγω όμως σε highway, όπως έγραψα, το ενεργοποιώ. Είναι χρήσιμο. Όσο καλός οδηγός και αν είσαι (μα ΌΣΟ) κάποια στιγμή θα ξεχαστείς. Καλό είναι να υπάρχει. Dual Sensor Brake Support, λυπάμαι αλλά όχι. Σε μια αναρχοαυτόνομη πόλη που το αντικείμενο εμπρός είναι 99% πεζοί που αποφασίζουν να περάσουν το δρόμο όπως τους βολεύει προτιμώ το δικό μου braking system. Πάντα διασκεδάζω όταν σταματάω σε διαβάσεις (είπαμε σταματάω ΠΑΝΤΑ) και μου λένε ευχαριστώ. Εκεί έχουμε φτάσει, να μας λένε ευχαριστώ στα αυτονόητα. Σε άγνωστους δρόμους θα το ενεργοποιώ. High praise σε αυτό: Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist) Κατά την οδήγηση με ταχύτητα από 40 χλμ./ώρα, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, σχεδιάστηκε για να αλλάζει αυτόματα τους προβολείς μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων και του περιβάλλοντος φωτισμού. Το οποίο δουλεύει ακριβώς όπως υπόσχεται. 4
tasoe Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 22 hours ago, haHa said: 30% μειωση θανατηφορων σε 10 χρονια, με μεγαλο κομματι αυτης της μειωσης να είναι λογω των τεχνολογιων των καινουριων αυτοκινητων και τα beep που κανουν, αλλα ο Μήτσος ο χερας ακόμα νομιζει οτι ειναι ασφαλέστερο το αρχαιο αυτοκινητο 20ετιας που εχει και το "προτιμαει" απο ενα καινουριο που κανει beep-beep. Είναι απλα επικίνδυνος. Τα νούμερα που φαίνονται στη στατιστική που έβαλες δείχνουν περίπου 23% μείωση θανατηφόρων σε 10 χρόνια, όχι 30%. Δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά αλλά επειδή το αναφέρουν και άλλοι παρακάτω στη συζήτηση ας το στρογγυλοποιήσουμε σωστά στο 20% και όχι στο 30%. Άντε με καλή καρδιά να το κλείσουμε στο 25%. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα