Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Πώς γίνεται τόσο γρήγορα; Σε ποιον ΣΕΑ και με τι αυτοκίνητο; 

Αταλαντη σε tesla supercharger(το gps του αυτοκινητου βλεπει απο πριν αν εχει αδεια θεση κλπ) με model 3.

Βολο θα φτασω με 14% μπαταρια αν κανω μονο 5 λεπτα σταση.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 3
Δημοσ.
On 30/07/2025 at 23:56, divxmania said:

Toyota flex/balloon

Τι προσφορά σου έδωσαν για το toyota?

Δες και το skoda elroq 60. Εμένα έδωσαν προσφορά 8k προκαταβολή και 257 τον μήνα δόση.  (+ φπα αυτά για εταιρικό αλλά το αμάξι θα ανήκει στην εταιρεία, δεν είναι leasing δλδ)

Στο τέλος για να το αγοράσει 21k αλλιώς παίρνεις άλλο.

Νομίζω θα ταιριάξει στις ανάγκες σου.

Δημοσ.
1 hour ago, haHa said:

Αταλαντη σε tesla supercharger(το gps του αυτοκινητου βλεπει απο πριν αν εχει αδεια θεση κλπ) με model 3.

Βολο θα φτασω με 14% μπαταρια αν κανω μονο 5 λεπτα σταση.

Ωραίος thanks 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, greg4 είπε

Τι προσφορά σου έδωσαν για το toyota?

Δες και το skoda elroq 60. Εμένα έδωσαν προσφορά 8k προκαταβολή και 257 τον μήνα δόση.  (+ φπα αυτά για εταιρικό αλλά το αμάξι θα ανήκει στην εταιρεία, δεν είναι leasing δλδ)

Στο τέλος για να το αγοράσει 21k αλλιώς παίρνεις άλλο.

Νομίζω θα ταιριάξει στις ανάγκες σου.

Για το lounge plus με τιμή 52.500 μου δώσανε 8500 προκαταβολή και 729/μήνα και 60ή δόση 19800, μεικτή ασφάλεια και service μέσα.

Βέβαια χειρόγραφα όλα, μου είπανε πως προς το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να μπορούν να προσφέρουν balloon στα ηλεκτρικά διοτι έως τώρα δεν τους αφήνανε.

Απο ότι καταλαβαίνω ίσως χτυπάνε περισσότερο τα ηλεκτρικά στις δόσεις λογο μεταπωλητικής αξίας....;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, haHa είπε

6 * 1.55 = 9.3€/100km

6 λίτρα σε diesel όμως σημαίνει υψηλές ταχύτητες. Τα 18kwh τι ταχύτητες αφορούν.

Με το diesel-ακι τις προάλλες σε ταξίδι στην εγνατία 4.5(μετρημένο στην αντλία, 4.2 έγραψε ο υπολογιστής) ταξιδέψα οδηγώντας σαν ηλεκτρικός(ίσως και λίγο πιο άνετος), συνεπώς 1.55  * 4.5 = 6,75€/100km χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμός στα ακριβά πρατήρια.

Με ηλεκτρικά με μεγάλη μπαταρία συμφωνώ σοβαρές διαφορές δεν έχει στο ταξίδι πόσο μάλλον στην Ελλάδα, αλλά εδώ μιλάμε για άλλη κατηγορία. Και στις βενζίνες όσες κατηγορίες και να πέσεις, συμβιβασμούς όσον αφορά την αυτονομία δεν κάνεις.

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 2
Δημοσ.

Γνώμη μου να δεις προς την υβριδική γκάμα της Toyota για τους εξής λόγους:

1.) Είναι πιο δουλεμένη και ώριμη τεχνολογία από τα ηλεκτρικά.

2.) Βενζίνη μπορείς να βρεις εύκολα & παντού, δίχως να έχεις τους περιορισμούς χρήσης του ηλεκτρικού (που θα βρω να φορτίσω, πόσο θα περιμένω αν έχει ουρά, πόση ώρα θα φορτίσω).

3.) Δες για το 2λιτρο κινητήρα αν σε παίρνει οικονομικά (ποσό κτήσης του αυτοκινήτου & λειτουργία) και θες λίγη παραπάνω δύναμη.

Καλές αγορές & ασφαλή χιλιόμετρα όποια και να είναι η επιλογή σου.

ΥΓ: Ηλεκτρικό θα αγόραζα μόνο για αυτοκίνητο πόλης μιας και στα ταξίδια θέλω όσες το δυνατόν λιγότερες σκοτούρες (δλδ. το φόρτωμα & την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής).

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mevsem είπε

Γνώμη μου να δεις προς την υβριδική γκάμα της Toyota για τους εξής λόγους:

1.) Είναι πιο δουλεμένη και ώριμη τεχνολογία από τα ηλεκτρικά.

2.) Βενζίνη μπορείς να βρεις εύκολα & παντού, δίχως να έχεις τους περιορισμούς χρήσης του ηλεκτρικού (που θα βρω να φορτίσω, πόσο θα περιμένω αν έχει ουρά, πόση ώρα θα φορτίσω).

3.) Δες για το 2λιτρο κινητήρα αν σε παίρνει οικονομικά (ποσό κτήσης του αυτοκινήτου & λειτουργία) και θες λίγη παραπάνω δύναμη.

Καλές αγορές & ασφαλή χιλιόμετρα όποια και να είναι η επιλογή σου.

ΥΓ: Ηλεκτρικό θα αγόραζα μόνο για αυτοκίνητο πόλης μιας και στα ταξίδια θέλω όσες το δυνατόν λιγότερες σκοτούρες (δλδ. το φόρτωμα & την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής).

Δυστυχώς τα εχω δει ολα και δεν με καλύπτει κανένα.. Όλα τα crossover είναι πολύ μικρά με πολυ περιορισμένο χώρο στα πίσω καθίσματα.

Τα μόνα που με καλύπτουν ειναι Rav 4 και Bz4x.

Αυτή τη στιγμή έχω ήδη Toyota corolla hb δίλιτρο αλλά δεν χωράμε με τιποτα, δεν είναι οικογενειακό αμάξι, θα πάει προς πώληση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ideal09 είπε

6 λίτρα σε diesel όμως σημαίνει υψηλές ταχύτητες. Τα 18kwh τι ταχύτητες αφορούν.

Με το diesel-ακι τις προάλλες σε ταξίδι στην εγνατία 4.5(μετρημένο στην αντλία, 4.2 έγραψε ο υπολογιστής) ταξιδέψα οδηγώντας σαν ηλεκτρικός(ίσως και λίγο πιο άνετος), συνεπώς 1.55  * 4.5 = 6,75€/100km χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμός στα ακριβά πρατήρια.

Με ηλεκτρικά με μεγάλη μπαταρία συμφωνώ σοβαρές διαφορές δεν έχει στο ταξίδι πόσο μάλλον στην Ελλάδα, αλλά εδώ μιλάμε για άλλη κατηγορία. Και στις βενζίνες όσες κατηγορίες και να πέσεις, συμβιβασμούς όσον αφορά την αυτονομία δεν κάνεις.

4.5l/100km μιλας για μικρομεσαιο και αργο diesel, οχι για κατι με 200 αλογα και μεγαλους χωρους.

6l/100km ειναι μια νορμαλ μεση καταναλωση(80% πολη + 20% Εθνικη) για μεσαιο και σχετικα δυνατο diesel.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, divxmania said:

Για το lounge plus με τιμή 52.500 μου δώσανε 8500 προκαταβολή και 729/μήνα και 60ή δόση 19800, μεικτή ασφάλεια και service μέσα.

Βέβαια χειρόγραφα όλα, μου είπανε πως προς το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να μπορούν να προσφέρουν balloon στα ηλεκτρικά διοτι έως τώρα δεν τους αφήνανε.

Απο ότι καταλαβαίνω ίσως χτυπάνε περισσότερο τα ηλεκτρικά στις δόσεις λογο μεταπωλητικής αξίας....;

Σοκ.

Συγνώμη αν κάνω καλά τα μαθηματικά, μιλάμε για 72.040 ευρώ στην τετραετία για ένα αυτοκίνητο που κάνει 52.500?! Για service σε ηλεκτρικό μην το λογαριάζεις καν, μιλάμε για μηδαμινό σχεδόν κόστος για αυτούς.

Και οκ η μεικτή πες 800 τον μήνα αλλα και πάλι

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, greg4 είπε

Σοκ.

Συγνώμη αν κάνω καλά τα μαθηματικά, μιλάμε για 72.040 ευρώ στην τετραετία για ένα αυτοκίνητο που κάνει 52.500?! Για service σε ηλεκτρικό μην το λογαριάζεις καν, μιλάμε για μηδαμινό σχεδόν κόστος για αυτούς.

Πραγματικά και εμένα μου φάνηκε υπερβολή. 

Στην BYD για το sealion 7 excelence μου δωσανε με προκαταβολή 6000 48 μηνες 846/μήνα χωρις τα service μέσα και τελευταια δόση 25000. 

Απο ο,τι φαινεται ισως ειναι επίτηδες το φαινόμενο στα ηλεκτρικά... 

Θα πάρω και τιμη για το DM-i μηπως υπαρχει καποια διαφορά..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, majunior είπε

Τελευταία δόση τι σημαίνει;

Στο balloon/flex εαν θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο πληρώνεις την τελευταία δόση η οποία ειναι αρκετά μεγάλη. Συνήθως γυρω στο 40% της αξιας του αυτοκινητου

Δημοσ.
4 ώρες πριν, greg4 είπε

Σοκ.

απλα σοκ?

72κ για ενα bz? ο χριστος και η μανα του!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

απλα σοκ?

72κ για ενα bz? ο χριστος και η μανα του!

Κοίταξε είναι οντως πολλά χρήματα αλλα σκέψου οτι μιλάμε για το lounge plus AWD που κοστιζει 52.500 καπου, μαζι με ασφάλειες κτλ, συνολικα παει γυρω στα 56.000. βαλε και ότι ειναι σε βάθος 5ετιας οι δόσεις. Σίγουρα είναι πολλά χρήματα πάντως 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...