Moderators Malthador Δημοσ. 1 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου Το σκηνικό είναι το εξής: την ώρα που βγαίνει το αυτοκίνητο από δρόμο με STOP (για να στρίψει αριστερά) έρχεται μηχανή (επίσης από τα αριστερά), της οποίας ο οδηγός τρομάζει, κόβει απότομα και πέφτει στην αριστερή πλαϊνή μεριά του αυτοκινήτου που ήδη είχε μπει στο ρεύμα του όμως. Δηλαδή η επαφή έγινε ενώ το αυτοκίνητο είχε μπει στο ρεύμα του κανονικά και η μηχανή πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Ποιος ευθύνεται; Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέλαβε ευθύνη στην ασφαλιστική, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα το δεχτούν, παρόλο που και οι δύο εταιρείες είναι στο φιλικό. Οι ζημιές είναι αμελητέες και ο οδηγός της μηχανής την γλίτωσε με λίγες γραντζουνιές.
UncleKim Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Δεν έχει να κάνει που κατέληξε το όχημα θεωρώ. Αφού βγήκε από ΣΤΟΠ το αυτοκίνητο, ανέκοψε με κάποιο τρόπο την μηχανη. Αν έκανες κ ένα σχεδιάγραμμα ίσως βγάζαμε καλύτερη άκρη.
lector Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Απο την περιγραφη εγω υποψιαζομαι οτι η μηχανη πρεπει να πηγαινε καπως γρηγορα παντως...
archer100 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Γα να μην ανοιγω νεο νημα, προχθες μου ετυχε μια περιπτωση που με προβληματισε. Ειμαι κανονικα στο δρομο μου προτεραιοτητας και περιμενω να στριψω αριστερα να μπω σε βενζιναδικο. Εκεινη τη στιγμη απο δρομο μετα το βενζιναδικο πεταγεται ενας (με ΣΤΟΠ) χωρις να σταματησει και μπανει στον κεντρικο δρομο (το δικο μου) στο αντιθετο ρευμα με εμενα. Πεταχτηκα και προλαβα να μπω στο βενζιναδικο, μαλστα του εκανα και νοημα "συγγνωμης" αλλα μετα σκεφτηκα πως μαλλον αυτος επρεπε να περιμενει εμενα αφου ημουν στον δρομο προτεραιοτητας, δηλαδη να σταματησει στο ΣΤΟΠ και ελεγχοντας να δει πως με την κινηση του θα εμποδιζε εμενα και επρεπε να περιμενει Η φαση σε σχημα, εγω ειμαι ο Α:
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Γα να μην ανοιγω νεο νημα, προχθες μου ετυχε μια περιπτωση που με προβληματισε. Ειμαι κανονικα στο δρομο μου προτεραιοτητας και περιμενω να στριψω αριστερα να μπω σε βενζιναδικο. Εκεινη τη στιγμη απο δρομο μετα το βενζιναδικο πεταγεται ενας (με ΣΤΟΠ) χωρις να σταματησει και μπανει στον κεντρικο δρομο (το δικο μου) στο αντιθετο ρευμα με εμενα. Πεταχτηκα και προλαβα να μπω στο βενζιναδικο, μαλστα του εκανα και νοημα "συγγνωμης" αλλα μετα σκεφτηκα πως μαλλον αυτος επρεπε να περιμενει εμενα αφου ημουν στον δρομο προτεραιοτητας, δηλαδη να σταματησει στο ΣΤΟΠ και ελεγχοντας να δει πως με την κινηση του θα εμποδιζε εμενα και επρεπε να περιμενει Η φαση σε σχημα, εγω ειμαι ο Α: Οχι,αυτός έχει προτεραιότητα έναντι εσένα,εσύ μπαίνεις στο ρευμα του.Τι διαγράμμιση είχες κάτω; 1
archer100 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 28 minutes ago, Ukforthemoment said: Οχι,αυτός έχει προτεραιότητα έναντι εσένα,εσύ μπαίνεις στο ρευμα του.Τι διαγράμμιση είχες κάτω; Δε θυμαμαι, μαλλον διπλη γιατι μετα ακολουθει στροφη. Ομως αυτη δεν ειναι η λογικη του ΣΤΟΠ σε δρομο προτεραιοτητας; Να περιμενει ο αλλος απο το στενο, να αδειασει ο κεντρικος δρομος;
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Μόλις τώρα, archer100 είπε Δε θυμαμαι, μαλλον διπλη γιατι μετα ακολουθει στροφη. Ομως αυτη δεν ειναι η λογικη του ΣΤΟΠ σε δρομο προτεραιοτητας; Να περιμενει ο αλλος απο το στενο, να αδειασει ο κεντρικος δρομος; Αμα είχε διπλή δεν επιτρεπόταν να την πατήσεις για να πας στο βενζινάδικο.Να αδειάσει το ρευμα του. 4
haris_216 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 2 ώρες πριν, archer100 είπε Γα να μην ανοιγω νεο νημα, προχθες μου ετυχε μια περιπτωση που με προβληματισε. Ειμαι κανονικα στο δρομο μου προτεραιοτητας και περιμενω να στριψω αριστερα να μπω σε βενζιναδικο. Εκεινη τη στιγμη απο δρομο μετα το βενζιναδικο πεταγεται ενας (με ΣΤΟΠ) χωρις να σταματησει και μπανει στον κεντρικο δρομο (το δικο μου) στο αντιθετο ρευμα με εμενα. Πεταχτηκα και προλαβα να μπω στο βενζιναδικο, μαλστα του εκανα και νοημα "συγγνωμης" αλλα μετα σκεφτηκα πως μαλλον αυτος επρεπε να περιμενει εμενα αφου ημουν στον δρομο προτεραιοτητας, δηλαδη να σταματησει στο ΣΤΟΠ και ελεγχοντας να δει πως με την κινηση του θα εμποδιζε εμενα και επρεπε να περιμενει Η φαση σε σχημα, εγω ειμαι ο Α: Με το δικό μου το μυαλό ο Β σταματάει στο STOP, τσεκάρει αριστερά (αφού θα κινηθεί δεξιά και δεν θα πάει απέναντι) και από τη στιγμή που είναι "καθαρά" από εκείνη την πλευρά μπαίνει κανονικά στο δρόμο και ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ έχει προτεραιότητα έναντι του Α που θέλει να κόψει κάθετα το δρόμο. Αν μάλιστα ο Α "κόβει" διπλή γραμμή είναι τέρμα παράνομος (όχι απλά λάθος) 1
Ntinaras Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 4 ώρες πριν, archer100 είπε Γα να μην ανοιγω νεο νημα, προχθες μου ετυχε μια περιπτωση που με προβληματισε. Ειμαι κανονικα στο δρομο μου προτεραιοτητας και περιμενω να στριψω αριστερα να μπω σε βενζιναδικο. Εκεινη τη στιγμη απο δρομο μετα το βενζιναδικο πεταγεται ενας (με ΣΤΟΠ) χωρις να σταματησει και μπανει στον κεντρικο δρομο (το δικο μου) στο αντιθετο ρευμα με εμενα. Πεταχτηκα και προλαβα να μπω στο βενζιναδικο, μαλστα του εκανα και νοημα "συγγνωμης" αλλα μετα σκεφτηκα πως μαλλον αυτος επρεπε να περιμενει εμενα αφου ημουν στον δρομο προτεραιοτητας, δηλαδη να σταματησει στο ΣΤΟΠ και ελεγχοντας να δει πως με την κινηση του θα εμποδιζε εμενα και επρεπε να περιμενει Η φαση σε σχημα, εγω ειμαι ο Α: Παίζει μεγάλο ρόλο πόση μεγάλο είναι το άσπρο τετράγωνο ανάμεσα στο βενζινάδικο και τον δρόμο του Β Αν είναι μεγάλο, φταίει ο Α επειδη ο Β είχε μπει ήδη στη λωρίδα του, αν είναι μικρό, φταίει ο Β γιατί πρακτικα είναι σαν διασταύρωση. 1
dsi44 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, archer100 said: Γα να μην ανοιγω νεο νημα, προχθες μου ετυχε μια περιπτωση που με προβληματισε. Ειμαι κανονικα στο δρομο μου προτεραιοτητας και περιμενω να στριψω αριστερα να μπω σε βενζιναδικο. Εκεινη τη στιγμη απο δρομο μετα το βενζιναδικο πεταγεται ενας (με ΣΤΟΠ) χωρις να σταματησει και μπανει στον κεντρικο δρομο (το δικο μου) στο αντιθετο ρευμα με εμενα. Πεταχτηκα και προλαβα να μπω στο βενζιναδικο, μαλστα του εκανα και νοημα "συγγνωμης" αλλα μετα σκεφτηκα πως μαλλον αυτος επρεπε να περιμενει εμενα αφου ημουν στον δρομο προτεραιοτητας, δηλαδη να σταματησει στο ΣΤΟΠ και ελεγχοντας να δει πως με την κινηση του θα εμποδιζε εμενα και επρεπε να περιμενει Η φαση σε σχημα, εγω ειμαι ο Α: ο αλλος εχει προτεραιοτητα.Αν ειχες διπλη απαγορευεται να πας βενζιναδικο.Αν ειχες διακεκομμενη περιμενεις τον αλλο,γιατι αλλαζεις ρευμα και μπαινεις αντιθετο.Διακεκομμενη δε σημαινει περναω καθετα αλλα οτι μπορεις να προσπερασεις. 8 hours ago, Malthador said: Το σκηνικό είναι το εξής: την ώρα που βγαίνει το αυτοκίνητο από δρόμο με STOP (για να στρίψει αριστερά) έρχεται μηχανή (επίσης από τα αριστερά), της οποίας ο οδηγός τρομάζει, κόβει απότομα και πέφτει στην αριστερή πλαϊνή μεριά του αυτοκινήτου που ήδη είχε μπει στο ρεύμα του όμως. Δηλαδή η επαφή έγινε ενώ το αυτοκίνητο είχε μπει στο ρεύμα του κανονικά και η μηχανή πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Ποιος ευθύνεται; Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέλαβε ευθύνη στην ασφαλιστική, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα το δεχτούν, παρόλο που και οι δύο εταιρείες είναι στο φιλικό. Οι ζημιές είναι αμελητέες και ο οδηγός της μηχανής την γλίτωσε με λίγες γραντζουνιές. αυτος που βγηκε απο το στοπ προκαλεσε ατυχημα ή οχι? παρτο αλλιως : αυτος που βγηκε απο το στοπ συμμετειχε σε ατυχημα? Αν ναι τοτε δε βγηκε με ασφαλεια. Φυσικα ξερουμε και οι δυο οτι το μηχανακι πηγαινε με υπερβολικη για το δρομο ταχυτητα. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από dsi44
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Αυγούστου Μέλος Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 59 minutes ago, dsi44 said: αυτος που βγηκε απο το στοπ προκαλεσε ατυχημα ή οχι? παρτο αλλιως : αυτος που βγηκε απο το στοπ συμμετειχε σε ατυχημα? Αν ναι τοτε δε βγηκε με ασφαλεια. Φυσικα ξερουμε και οι δυο οτι το μηχανακι πηγαινε με υπερβολικη για το δρομο ταχυτητα. Είναι η μία ανάγνωση αυτή (με την οποία συμφωνώ). Η άλλη ανάγνωση είναι ότι από την στιγμή που είχε βγει το αυτοκίνητο, είχε πάρει θέση στο οδόστρωμα και το μηχανάκι έπεσε πάνω του εισερχόμενο στο αντίθετο ρεύμα, τότε η ευθύνη βαραίνει το μηχανάκι. Ας το πάρουμε αλλιώς: αν ένα αυτοκίνητο βγει από STOP και πέσει άλλο αυτοκίνητο από πίσω του, τότε φταίει το όχημα που βγήκε από το STOP;
StamTheMan Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 9 ώρες πριν, UncleKim είπε Δεν έχει να κάνει που κατέληξε το όχημα θεωρώ. Αφού βγήκε από ΣΤΟΠ το αυτοκίνητο, ανέκοψε με κάποιο τρόπο την μηχανη. Αν έκανες κ ένα σχεδιάγραμμα ίσως βγάζαμε καλύτερη άκρη. Και εγω θεωρω οτι η μηχανη πηγαινε ακοπη,για αυτο εγινε οτι εγινε. Προφανως και παιζει ρολο οτι η συγκρουση εγινε στο αλλο ρευμα,αυτο σημαινει οτι ο αλλος ειχε χρονο και ορατοτητα και οτι η μηχανη ερχοταν ακοπη. Και κατα 99% θα παιξει μεγαλο ρολο το οτι ο αλλος ειχε ηδη περασει και επεσε η μηχανη πανω του. 7 ώρες πριν, archer100 είπε Δε θυμαμαι, μαλλον διπλη Τελειωνει εκει. Τι συζηταμε; 7 ώρες πριν, archer100 είπε Ομως αυτη δεν ειναι η λογικη του ΣΤΟΠ σε δρομο προτεραιοτητας; Εχεις ιδεα τι λογικη εχει η διπλη; Ρε μαγκες,αληθεια,τι συζηταμε; 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Η άλλη ανάγνωση είναι ότι από την στιγμή που είχε βγει το αυτοκίνητο, είχε πάρει θέση στο οδόστρωμα και το μηχανάκι έπεσε πάνω του εισερχόμενο στο αντίθετο ρεύμα, τότε η ευθύνη βαραίνει το μηχανάκι. Η αναγνωση ειναι οτι το οχημα πηρε θεση στο οδοστρωμα,αρα ειχε χρονο να βγει. Και οι 2 γνωριζουμε οτι η μηχανη πηγαινε με καμποσα. Εχουμε μπερδευτει λιγο γενικα και οταν ο αλλος εχει στοπ,νομιζουμε οτι εχει κοκκινο. Δεν εχει. Ελεγχει,δε βλεπει κανεναν στο δρομο και βγαινει.Αν ο αλλος ερχεται με 100,κανει 27 μετρα το δευτερολεπτο. Δηλαδη ΠΟΛΛΑ. Οταν μια μηχανη κινειται με 100 μεσα στην πολη,δεν παραβιαζει ο αλλος το στοπ,η μηχανη παραβιαζει τον ΚΟΚ. Δε λεμε για περιστατικα που ο αλλος περναει ακοπος στοπ.
Ntinaras Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 8 ώρες πριν, Malthador είπε Ας το πάρουμε αλλιώς: αν ένα αυτοκίνητο βγει από STOP και πέσει άλλο αυτοκίνητο από πίσω του, τότε φταίει το όχημα που βγήκε από το STOP; Ναι, εκτός κι αν το άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω του μετά από 150 μέτρα. 1
SabotazNic Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 20 ώρες πριν, Malthador είπε Ας το πάρουμε αλλιώς: αν ένα αυτοκίνητο βγει από STOP και πέσει άλλο αυτοκίνητο από πίσω του, τότε φταίει το όχημα που βγήκε από το STOP; Αρχικα οι 2 περιπτωσεις ειναι διαφορετικες. Αν ενα αυτοκινητο βγει απο στοπ, και πεσει πισω του αλλο οχημα γενικα, σημαινει οτι δεν προλαβαινε να βγει. Νομιζω, ολοι πρεπει να εχουν και λιγη αντιληψη στην ταχυτητα που ερχονται οι αλλοι. Στο αρχικο σου ποστ ομως, δεν εγινε αυτο. Ο οδηγος που βγηκε απο το στοπ, υπολογισε οτι προλαβαινει, και οντως προλαβε. Για αγνωστο λογο, ο οδηγος της μηχανης αγχωθηκε και επεσε πανω του.
tigergreg Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Να ξερετε οτι αν σε ολες αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει ταξι τοτε αυτο εχει προτεραιοτητα...🤣 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα