nchatz Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακοίνωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει φτάσει στο ορόσημο των τριών δισεκατομμυρίων iPhone που έχουν διανεμηθεί. Η αύξηση αυτή καταγράφηκε μόλις τέσσερα χρόνια μετά το προηγούμενο ορόσημο των δύο δισεκατομμυρίων, το οποίο πιστεύεται ότι επιτεύχθηκε το 2021. Η πρώτη συσκευή iPhone κυκλοφόρησε το 2007, ενώ το ένα δισεκατομμύριο πωλήσεις σημειώθηκαν το 2016. Σύμφωνα με τον Cook, οι πωλήσεις iPhone παρουσίασαν διψήφια αύξηση κατά το τρίτο τρίμηνο, συμβάλλοντας σε συνολικά έσοδα 94 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ένας παράγοντας που φαίνεται να επηρέασε τις πωλήσεις, σύμφωνα με tweet του ειδικού σε θέματα Apple, Mark Gurman, ήταν η ανησυχία των καταναλωτών για πιθανές μελλοντικές αυξήσεις τιμών λόγω δασμών που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ. Οι αγοραστές φαίνεται να έσπευσαν να προμηθευτούν συσκευές, φοβούμενοι ότι αυτές μπορεί να γίνουν λιγότερο προσιτές στο μέλλον. Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει πώς οι καταναλωτές αντιδρούν σε οικονομικές αβεβαιότητες, παρόμοια με την αύξηση αγορών σε περιόδους πληθωρισμού ή ελλείψεων προϊόντων. Σχετικά με τους δασμούς, ο Cook ανέφερε ότι αυτοί επιβάρυναν την Apple με 800 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Για το επόμενο τρίμηνο, που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία εκτιμά ότι το κόστος θα ανέλθει σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επιβαρύνσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα στα λειτουργικά έξοδα, επηρεάζοντας τα περιθώρια κέρδους και ενδεχομένως τις τιμές πώλησης. Η Apple, όπως και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, αντιμετωπίζει προκλήσεις από διεθνείς εμπορικές πολιτικές, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν δραστικά τις αλυσίδες εφοδιασμού. Παράλληλα, η εταιρεία προετοιμάζεται για την παρουσίαση των επόμενων μοντέλων iPhone, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του Gurman, η Apple σχεδιάζει να λανσάρει το iPhone 17 Air, μια νέα παραλλαγή που θα ταιριάζει με τα Air μοντέλα άλλων προϊόντων της. Η συσκευή αυτή προβλέπεται να είναι εξαιρετικά λεπτή, εξοπλισμένη με μία μόνο κάμερα, και να τροφοδοτείται από τον βασικό επεξεργαστή A19. Επιπλέον, μπορεί να ενσωματώνει το εσωτερικό modem της Apple, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο iPhone 16e, ενώ η οθόνη της θα έχει μέγεθος 6,6 ιντσών. Η τιμή της εκτιμάται γύρω στα 900 δολάρια, δηλαδή περίπου 100 δολάρια υψηλότερη από το βασικό iPhone 16 και ισοδύναμη με αυτή του iPhone 16 Plus. Αυτή η προσθήκη στη γκάμα στοχεύει να καλύψει ένα κενό στην αγορά για πιο προσιτές αλλά premium επιλογές, παρόμοια με το πώς τα Air προϊόντα προσφέρουν ισορροπία μεταξύ απόδοσης και σχεδίασης. Εκτός από τα νέα για τα iPhone, ο Cook μίλησε και για τις επενδύσεις της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η εταιρεία αυξάνει σημαντικά τις επενδύσεις της σε αυτόν τον τομέα, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων της. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα εξαγοράς κάποιας εταιρείας για να επιταχύνει την πρόοδο, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένο στόχο. Αυτή η στρατηγική αντικατοπτρίζει την ευρύτερη τάση στην τεχνολογία, όπου εταιρείες όπως η Apple επενδύουν σε AI για να βελτιώσουν υπηρεσίες όπως η αναγνώριση φωνής ή η επεξεργασία εικόνων, διασφαλίζοντας ανταγωνιστικότητα σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κλάδο. Η Apple πιστεύεται ότι πούλησε το δισεκατομμυριοστό της iPhone το 2016, μόλις εννέα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
d4mage Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Όταν ο κόσμος ψωνίζει δίχως κριτήρια αυτά συμβαίνουν. Σε λιγότερο από χρόνο κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα, βάζουν το σύνολο της κοινωνίας στο μοτίβο πως το κινητό έχει παλιώσει. Κατάντησε κι αυτή να βγάζει 10 διαφορετικά μοντέλα, οι άνθρωποι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και καταναλώνουν αβέρτα. Ότι περισσεύει σε απόθεμα το πετάνε στην επόμενη συσκευή (βλέπε iPhone 13-14 και φυσικά iPhone 16e) και το κάνουν με τον πιο κυριολεκτικό τρόπο διότι κανείς δεν αντιδράει. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος να ενημερώσω πως έχω προϊόντα της Apple και το παραπάνω μήνυμα πάει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Apple. 11 1
cpc464 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Τρία δις ,το πρώτο βγήκε το 2007,18 χρόνια κυκλοφορίας,πόσα απο αυτά είναι ενεργά;.
ethereum Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) χωρίς να υπολογίζεται το εμπόριο μεταχειρισμένων/ refurbished iPhone Επεξ/σία 2 Αυγούστου από ethereum 2
panossar95 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο νέο κινητό, αλήθεια... Είναι τόσο θύματα της υπερκατανάλωσης και γενικότερα της μόδας? Πραγματικά αγοράζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια, όχι επειδή δεν έχω να πάρω νέο κάθε χρόνο αλλά επειδή πραγματικά με καλύπτει. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που αγοράζουν νέο κάθε χρόνο και ακριβό κινητό το χρησιμοποιούν πραγματικά στο μέγιστο? Ή είναι απλοί χρήστες? (μειλς,στριμινγκ και καμιά φωτογραφία). Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι χρήση κάνουν στην καθημερινότητα τους όλοι αυτοί που αγοράζουν συνεχώς νέες ακριβές συσκευές σε σχέση με εμάς που κάνουμε χρήση αλλά απλή. Φαντάζομαι ο μέσος όρος το χρησιμοποιεί για να χαζεύει social media, mails, YouTube, άντε καμία φωτογραφία και να ανοίγει κάνα αρχείο?? Ή είμαι τελείως λάθος. Δεν ξέρω, εγώ πάντως για αυτό το χρησιμοποιώ. Βέβαια, ο καθένας χρησιμοποιεί και χαλάει τα χρήματα του εκεί που θέλει, ξεκάθαρα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπάρχει η ετήσια ανάγκη αλλαγής συσκευής... Ή μήπως δεν υπάρχει.. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από panossar95 14 1
lomvardo Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ότι προτιμηση και να εχουμε, ειναι γενικα αποδεκτο ότι η apple αλλαξε τα πάντα στα κινητά με το iphone. Ο λόγος που συνεχίζουμε να το προτιμάμε (όσοι το προτιμάμε) είναι αποκλειστικά πλέον το IOS και το όλο σύμπαν της εταιρείας (apple watch, airpods κλπ) και όχι το hardware ή η "καινοτομια" που έχει πάει περιπατο εδω και χρόνια. Ο δε ενθουσιασμός για το "επερχομενο" iphone δεν εχει καμια σχεση με τον αντιστοιχο για τα παλιότερα. Όσοι εχουμε ζήσει την αναμονη για το Iphone 4 (ή το iphone 6) και την τεράστια διαφορα του με το απερχόμενο, καταλαβαίνουμε τη διαφορα. Αλλά νομιζω αυτό ισχυει για ολες τις εταιρειες. Έχει "ταβανιάσει" πλεον η τεχνολογια στα κινητα. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από lomvardo 13 1
Huruduru Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 1 ώρα πριν, d4mage είπε Όταν ο κόσμος ψωνίζει δίχως κριτήρια αυτά συμβαίνουν. Σε λιγότερο από χρόνο κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα, βάζουν το σύνολο της κοινωνίας στο μοτίβο πως το κινητό έχει παλιώσει. Κατάντησε κι αυτή να βγάζει 10 διαφορετικά μοντέλα, οι άνθρωποι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και καταναλώνουν αβέρτα. Ότι περισσεύει σε απόθεμα το πετάνε στην επόμενη συσκευή (βλέπε iPhone 13-14 και φυσικά iPhone 16e) και το κάνουν με τον πιο κυριολεκτικό τρόπο διότι κανείς δεν αντιδράει. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος να ενημερώσω πως έχω προϊόντα της Apple και το παραπάνω μήνυμα πάει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Apple. Η κάθε εταιρεία κυκλοφορεί προϊόντα κάθε χρόνο για να συντηρήσει το κέρδος της και φυσικά τους μετόχους. Δεν αναγκάζει κανέναν να αγοράσει. Τα κινητά παίρνουν 7 χρόνια ενημερώσεις, για ποιο λόγο να το αλλάξεις αν δεν σε εξυπηρετεί; Εγώ πήρα πριν 2 χρόνια ένα τουμπανιασμένο 15 Pro 1TB για να το κρατήσω όσο θα το υποστηρίζει η εταιρία. Πρόσφατα άλλαξα το Mac mini μου μετά από 5 χρόνια. 5
poulinos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, panossar95 said: Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο νέο κινητό, αλήθεια... Είναι τόσο θύματα της υπερκατανάλωσης και γενικότερα της μόδας? Πραγματικά αγοράζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια, όχι επειδή δεν έχω να πάρω νέο κάθε χρόνο αλλά επειδή πραγματικά με καλύπτει. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που αγοράζουν νέο κάθε χρόνο και ακριβό κινητό το χρησιμοποιούν πραγματικά στο μέγιστο? Ή είναι απλοί χρήστες? (μειλς,στριμινγκ και καμιά φωτογραφία). Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι χρήση κάνουν στην καθημερινότητα τους όλοι αυτοί που αγοράζουν συνεχώς νέες ακριβές συσκευές σε σχέση με εμάς που κάνουμε χρήση αλλά απλή. Φαντάζομαι ο μέσος όρος το χρησιμοποιεί για να χαζεύει social media, mails, YouTube, άντε καμία φωτογραφία και να ανοίγει κάνα αρχείο?? Ή είμαι τελείως λάθος. Δεν ξέρω, εγώ πάντως για αυτό το χρησιμοποιώ. Βέβαια, ο καθένας χρησιμοποιεί και χαλάει τα χρήματα του εκεί που θέλει, ξεκάθαρα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπάρχει η ετήσια ανάγκη αλλαγής συσκευής... Ή μήπως δεν υπάρχει.. δεν υπαρχει αναγκη παρα στο 1 τοις 100 και πολυ σου λεω.ειναι μια καταναλωτικη μανια. εδω βλεπεις fan boys να χαιρονται και να υποστηριζουν την apple λες και ειναι μετοχοι και θα παρουν λεφτα.δεν υπαρχει σωτηρια. η ιδια βλακεια με το γηπεδο και τις ομαδες. σφαζονται κυριολεκτικα λες και βγαζουν λεφτα. και βεβαια και με τα ρουχα. δεν βγηκε τυχαια η εκφραση shopping therapy. δεν ειναι τυχαιο που το temu πουλαει τρελα και σε βαζει να αγορασεις οτι σαβουρα βρεις. 2 hours ago, techon1 said: Λογικό. Κανένα android δεν το φτάνει. δωρο ενα iphone απο την apple Επεξ/σία 2 Αυγούστου από poulinos 3 3
TechWeirdo Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Η Apple εκμεταλλεύεται φόβους καταναλωτών και αυξάνει αδικαιολόγητα τις τιμές
mants118 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Είδα εχθές ξανά τη ταινία Blackberry (Netflix), πραγματικά κάνεις από τους CEO των ανταγωνιστών δε πήρε πρέφα την επανάσταση που γινόταν μπροστά τους... 1
JcD Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 hours ago, d4mage said: Όταν ο κόσμος ψωνίζει δίχως κριτήρια αυτά συμβαίνουν. Σε λιγότερο από χρόνο κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα, βάζουν το σύνολο της κοινωνίας στο μοτίβο πως το κινητό έχει παλιώσει. Κατάντησε κι αυτή να βγάζει 10 διαφορετικά μοντέλα, οι άνθρωποι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και καταναλώνουν αβέρτα. Ότι περισσεύει σε απόθεμα το πετάνε στην επόμενη συσκευή (βλέπε iPhone 13-14 και φυσικά iPhone 16e) και το κάνουν με τον πιο κυριολεκτικό τρόπο διότι κανείς δεν αντιδράει. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος να ενημερώσω πως έχω προϊόντα της Apple και το παραπάνω μήνυμα πάει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Apple. Μουφα τελείως παιδια, έχω στα χέρια μου μια βδομάδα τώρα το oneplus 13, τρομερή συσκευή αλλά πραγματικά δεν βλέπω καμία τρομερή διαφορά από το 5ετιας S20 fe που έχω ως καθημερινή συσκευή, ένα iPhone ή μια οποιαδήποτε ναυαρχίδα του 2023 είναι η καλύτερη αγορά σήμερα, και για τα επόμενα 5 χρόνια θα πηγαίνει μπάλα. 1 1
Alxd1974 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Ειμαι στους λιγους επιλεκτικους που ΜΠΟΡΩ να μην το παρω. Τα κοπαδια των ανασφαλων ποζεραδων ευτυχως κινουν την αγορα. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 35 λεπτά πριν, panossar95 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο νέο κινητό, αλήθεια... Είναι τόσο θύματα της υπερκατανάλωσης και γενικότερα της μόδας? Πραγματικά αγοράζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια, όχι επειδή δεν έχω να πάρω νέο κάθε χρόνο αλλά επειδή πραγματικά με καλύπτει. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που αγοράζουν νέο κάθε χρόνο και ακριβό κινητό το χρησιμοποιούν πραγματικά στο μέγιστο? Ή είναι απλοί χρήστες? (μειλς,στριμινγκ και καμιά φωτογραφία). Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι χρήση κάνουν στην καθημερινότητα τους όλοι αυτοί που αγοράζουν συνεχώς νέες ακριβές συσκευές σε σχέση με εμάς που κάνουμε χρήση αλλά απλή. Φαντάζομαι ο μέσος όρος το χρησιμοποιεί για να χαζεύει social media, mails, YouTube, άντε καμία φωτογραφία και να ανοίγει κάνα αρχείο?? Ή είμαι τελείως λάθος. Δεν ξέρω, εγώ πάντως για αυτό το χρησιμοποιώ. Βέβαια, ο καθένας χρησιμοποιεί και χαλάει τα χρήματα του εκεί που θέλει, ξεκάθαρα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπάρχει η ετήσια ανάγκη αλλαγής συσκευής... Ή μήπως δεν υπάρχει.. Η άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάζεις κάθε χρόνο κινητό. Ίσως τα 5 χρόνια να είναι το ορόσημο που θα αντιληφθεί κανείς σημαντική διαφορά. Αναφορά σε κείμενο Πιθανότατα για αυτό, εταιρείες σαν την Apple, να δίνουν κάποια features μόνο στα τελευταία μοντέλα ενώ ενδεχομένως να μπορούν και τα παλιά. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα να μην έχεις ένα feature από το να λειτουργεί και να είναι για τα σκουπίδια ή να επηρεάσει το υπόλοιπο κινητό . Αυτό όμως δεν μπορούμε να το ξέρουμε αν δεν το δούμε. Από την άλλη το γεγονός ότι η Apple δίνει Security Updates ακόμα στο iOS 15 και στο iPhone 6S δείχνει ότι ναι μεν θέλει να σε δελεασει (επιτηδευμένα) να πάρεις καινούργιο άλλα δεν σε αναγκάζει (όχι από ανιδιοτέλεια). Αν απαντήσει κάποιος ειλικρινά στο ερώτημα τι θα κάνει παραπάνω ή καλύτερα με το νέο κινητό και πόσο του χρειάζεται πραγματικά αυτό τότε θα ξέρει αν πρέπει να αλλάξει. Για την συντριπτική πλειοψηφία πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. σ.σ. Δεν κάνω κακόπιστη κριτική. Και εγώ όπως όλοι μας (ή σχεδόν όλοι μας) έχω πέσει άπειρες φορές θύμα του καταναλωτισμού μου. Τέλος, να πούμε ότι στην περίπτωση της Apple/Google αυτό που τους νοιάζει πρωτίστως είναι να χρησιμοποιείς τα Service τους (Μέσα και τα App Stores). Το profit margin είναι τεράστιο και είναι εντελώς άυλό προϊον για τον χρήστη. Για αυτό στην Sony μου 10ετιας (αν θυμαμαι καλά) ακόμα παίζει το YT. Εταιρίες σαν την Samsung, που δεν μπορούν να πουλήσουν τόσο εύκολα Services, βασίζονται κυρίως στο να πουλάνε συσκευές και στα όποια χρήματα παίρνουν σαν προμήθεια από την Google. 1
ScorpioX777 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Alxd1974 είπε Ειμαι στους λιγους επιλεκτικους που ΜΠΟΡΩ να μην το παρω. Τα κοπαδια των ανασφαλων ποζεραδων ευτυχως κινουν την αγορα. Δεν υπαρχει καμια ποζερια με iPhone πλεον γεμισε ο τοπος απο δαυτα με τα refurbished(χαμος εχει γινει), εαν θελεις να κανεις ποζερια πας σε fold η trifold... Επεξ/σία 2 Αυγούστου από ScorpioX777 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα