Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Morosana είπε

Κάπου είχα ακούσει ότι το lidl στη Χαλκιδική κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο στην Ελλάδα την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και να μην κάνουν τέτοιοι κυμπαρηδες τουρίστες που είναι χαλάλι τους 😛

Πρέπει να κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι "θρύλοι" διότι έχω ακούσει ακριβώς την ίδια ιστορία για το lidl στην παραλία κατερίνης.

Στο συγκεκριμένο lidl πάντως επειδή έχω ψωνίσει καλοκαίρι έχω πάθει πλάκα. Είναι γενικά το μοναδικό μαρκετ όπου έχω δει οικογένεια (τουριστών) να σέρνουν 2 καρότσια τίγκα μέχρι πάνω. Είχανε 6αδες με αναψυκτικά -cola. Με τόσα που αγοράζανε αμφιβάλλω αν ξοδεύανε έστω κι 1€ κάπου αλλού για φαγητο-ποτό-διασκέδαση. Και γενικά όλοι οι τουρίστες εκεί (κάνανε μπαμ ότι είναι τουρίστες) είχανε να καρότσια να ξεχυλίζουν....

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Από την στιγμή που ο φίλος σκέφτεσαι την μετατροπή σε airbnb και όχι σε γυράδικο, οι καταναλωτικές συνήθειες των τουριστών δεν είναι πρόβλημα που τον αφορά. 

Έγραψα ότι η Χαλκιδική έχει γίνει πολύ ακριβή και μοιραία θα ανέβει η Κατερίνη οπότε αξίζει η επένδυση. Τα υπόλοιπα ήταν για την ποιότητα των τουριστών της Β Ελλάδας και για τις προσδοκίες που έχουν. Αν δεν μπει ξανά ρούβλι δύσκολα θα δούνε προκοπή 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, zio10 είπε

Όλοι οι τουρίστες κάτι προσφέρουν. Σίγουρα τη διαμονή (αν δεν είναι με τροχόσπιτο), τζίρο σε μικρά και μεγάλα μάρκετ, σε fast food, γυράδικα, καφετέριες, βενζινάδικα κτλ.

Αν όλοι θέλανε high class διαμονή και αστεράτα εστιατόρια δεν θα μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε έτσι κι αλλιώς. 

Με όλους κάποιοι κλάδοι ωφελούνται. Ακόμα και σε all inclusive να πάει κάποιος και να μην αφήσει ούτε ένα ευρώ έξω θα έχουν δουλέψει αρκετοί προμηθευτές και αρκετό προσωπικό. 

Πέστα ρε zio. Έχουμε συνηθίσει να αξιολογούμε την "βαριά βιομηχανία μας" :P  (αλλού την λένε τουριστική) με βάση τι τζίρο έχουν κάνει τα ξενοδοχεία της περιοχής και τα μπιτσόμπαρα. Τα άλλα δεν ενδιαφέρουν.

Αυτοί οι τουρίστες που ψωνίζουν από τα supermarket δεν κάνουν τζίρο (αλλά σε άλλο τομέα); Ακόμα και όταν γυρίζουν πίσω με το αμάξι κι έχουν φορτώσει 4-5 4λιτρα λάδι και 5 κιλά συσκευασίες φέτας, πράγμα που αυτοί που έρχονται αεροπορικώς  δεν θα κάνουν.

Τα βενζινάδικα, ειδικά για τους επισκέπτες εκ Βαλκανίων, θα τα έβγαζα έξω αφού εκεί γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες αγορές. Το γέμισμα, είτε στο κατέβασμα είτε στο κατέβασμα, γίνεται στα Σκόπια. Όπου και πάλι πριν κακίσουμε τον όποιο τουρίστα πρέπει πρώτα να δούμε τους λοιπούς δικούς μας (Έλληνες της βόρειας Ελλάδας) που περνάνε τα σύνορα προς τα πάνω μόνο για να φουλάρουν και να κάνουν αγορές. Και αυτό όχι μόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους 

9 ώρες πριν, Neptu είπε

Πρέπει να κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι "θρύλοι" διότι έχω ακούσει ακριβώς την ίδια ιστορία για το lidl στην παραλία κατερίνης.

Στο συγκεκριμένο lidl πάντως επειδή έχω ψωνίσει καλοκαίρι έχω πάθει πλάκα. Είναι γενικά το μοναδικό μαρκετ όπου έχω δει οικογένεια (τουριστών) να σέρνουν 2 καρότσια τίγκα μέχρι πάνω. Είχανε 6αδες με αναψυκτικά -cola. Με τόσα που αγοράζανε αμφιβάλλω αν ξοδεύανε έστω κι 1€ κάπου αλλού για φαγητο-ποτό-διασκέδαση. Και γενικά όλοι οι τουρίστες εκεί (κάνανε μπαμ ότι είναι τουρίστες) είχανε να καρότσια να ξεχυλίζουν....

Πέρα από το ότι σίγουρα πέφτουν φράγκα και αλλού, καταλαβαίνεις ότι και αυτά (των supermarket) είναι φράγκα που πέφτουν μέσα στην ίδια οικονομία. Απλά η διαφορά είναι ότι επιλέγουν να πάρουν από το supermarket το κουτάκι την coca-cola στα 80 (και κάτω) λεπτά από το να το πληρώσουν στο μπιτσόμπαρο 2,5 ευρώ ή στο περίπτερο 1,8 (το οποίο κουτάκι θα είναι από την ίδια, παρανόμως διασπασθείσα, πολυσυσκευασία)

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Πέρα από το ότι σίγουρα πέφτουν φράγκα και αλλού, καταλαβαίνεις ότι και αυτά (των supermarket) είναι φράγκα που πέφτουν μέσα στην ίδια οικονομία. Απλά η διαφορά είναι ότι επιλέγουν να πάρουν από το supermarket το κουτάκι την coca-cola στα 80 (και κάτω) λεπτά από το να το πληρώσουν στο μπιτσόμπαρο 2,5 ευρώ ή στο περίπτερο 1,8 (το οποίο κουτάκι θα είναι από την ίδια, παρανόμως διασπασθείσα, πολυσυσκευασία)

Που να πέφτουν; Όταν έχουν αδειάσει όλο το μάρκετ έχουν καλύψει το θέμα φαγητού. Άντε να καθίσουν μια φορά σε ταβέρνα

Γενικά δε διαφωνώ. Δεν είμαι από τα άτομα που γκρινιάζουν ότι οι τουρίστες δεν αφήνουν χρήματα. Και να σου πω την αλήθεια καλά κάνουν και εύχομαι να συνεχίσουν να γεμίζουν καροτσια μήπως και μπει το αγγούρι σε κάποιους και αλλάξουν τιμές.

Αυτό το πράγμα να δουλεύουμε 3 μήνες για να βγάλουμε όλο το χρόνο, δε μου κάθεται καλά 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η θάλασσα της Λεπτοκαρυας κατεμε είναι πολύ χάλια.Αλλα έχει κοντινές παραλίες σε μικρή -μεσαια απόσταση πολύ τίμιες(Σκοτινα,Πλαταμώνας,κόκκινο νερό,Πηγαδι(εξαιρετικό κολπακι),κ πολλές ακόμα.Επισης έχει πολύ ωραία χωριά στα κοντα,όπως Παλαιος Παντελεήμονας,Καρυα ολυμπου(από εκεί κατάγομαι) κ φυσικά τις εξαιρετικές βαθρες του Λιτοχώρου αλλά κ του ρέματος Ορλια.Ένα ακίνητο είναι πάντα ακίνητο κ μην ξεχνάς ότι τρέχει το εξοικονομώ.. Ειτε το κρατήσεις.ειτε το κάνεις Airbnb,είτε το πουλήσεις κέρδος είναι.

Επεξ/σία από gatz1983
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Neptu είπε

Που να πέφτουν; Όταν έχουν αδειάσει όλο το μάρκετ έχουν καλύψει το θέμα φαγητού. Άντε να καθίσουν μια φορά σε ταβέρνα

Γενικά δε διαφωνώ. Δεν είμαι από τα άτομα που γκρινιάζουν ότι οι τουρίστες δεν αφήνουν χρήματα. Και να σου πω την αλήθεια καλά κάνουν και εύχομαι να συνεχίσουν να γεμίζουν καροτσια μήπως και μπει το αγγούρι σε κάποιους και αλλάξουν τιμές.

Αυτό το πράγμα να δουλεύουμε 3 μήνες για να βγάλουμε όλο το χρόνο, δε μου κάθεται καλά 

Λέγοντας "ίδια οικονομία" εννοώ την ελληνική. Όχι απαραίτητα την τσέπη του τοπικού ταβερνιάρη.

Και αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα, οι αγορές που κάνουν από το supermarket είναι όλες με απόδειξη (άρα φπα, κλπ) ενώ οι ταβέρνες μας έχουν πολλές φορές "θέματα" με την ταμειακή που "δεν δουλεύει" :P ή πασάρουν (ειδικά στους τουρίστες) το κ...λόχαρτο της παραγγελίας σαν απόδειξη 

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
10 hours ago, Neptu said:

To lidl της Νικήτης έχει το μεγαλύτερο τζίρο της Ελλάδας και κατα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι στα τοπ της Ευρώπης.
Το έχω ακούσει πολλές φορές απο περιφερειακούς που έτυχε να συζητάνε δίπλα μου όσο ψώνιζα και απο φίλους που είναι σε αντίστοιχες θέσεις στον ανταγωνισμό. 

Και το επιβεβαιώνω και με τα ίδια μου τα μάτια βέβαια. Δεν πατάω πλέον γιατί είναι αδύνατο να κινηθείς αυτόνομα. Πρέπει να ακολουθείς το "κύμα" μεσα στο σουπερμαρκετ.

Οντοπικ μια χαρά είναι η Λεπτοκαρυά. Αξιοποίησε το με όποιον τρόπο μπορείς (short ή long term ενοικίαση) στην κατάσταση που βρίσκεται ή με μια μικρή ανακαίνιση. Προσωπικά δεν θα πουλούσα για κανένα λόγο αν δεν είχα κάποια ιδιαίτερη άμεση ανάγκη ή κάτι καλύτερο να κάνω - επενδυτικά -  με τα όποια λεφτά θα έπαιρνα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Πέστα ρε zio. Έχουμε συνηθίσει να αξιολογούμε την "βαριά βιομηχανία μας" :P  (αλλού την λένε τουριστική) με βάση τι τζίρο έχουν κάνει τα ξενοδοχεία της περιοχής και τα μπιτσόμπαρα. Τα άλλα δεν ενδιαφέρουν.

Αυτοί οι τουρίστες που ψωνίζουν από τα supermarket δεν κάνουν τζίρο (αλλά σε άλλο τομέα); Ακόμα και όταν γυρίζουν πίσω με το αμάξι κι έχουν φορτώσει 4-5 4λιτρα λάδι και 5 κιλά συσκευασίες φέτας, πράγμα που αυτοί που έρχονται αεροπορικώς  δεν θα κάνουν.

Τα βενζινάδικα, ειδικά για τους επισκέπτες εκ Βαλκανίων, θα τα έβγαζα έξω αφού εκεί γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες αγορές. Το γέμισμα, είτε στο κατέβασμα είτε στο κατέβασμα, γίνεται στα Σκόπια. Όπου και πάλι πριν κακίσουμε τον όποιο τουρίστα πρέπει πρώτα να δούμε τους λοιπούς δικούς μας (Έλληνες της βόρειας Ελλάδας) που περνάνε τα σύνορα προς τα πάνω μόνο για να φουλάρουν και να κάνουν αγορές. Και αυτό όχι μόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους 

Δεν πέφτουν ακριβώς στην ίδια οικονομία. Τα κέρδη του lidl θα καταλήξουν στη μητρική εταιρεία ενώ τα κέρδη του μπιτσομπαρου θα πάνε στην τοπική οικονομία και το χειμώνα θα μπορέσει να δουλέψει το φροντιστήριο, η σχολή μπαλέτου κτλ 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεσαν οι παραλίες του Ιονίου και βγήκε η Λεπτοκαρυά 

That being said, Σλάβοι+μια οποιαδήποτε μέτρια παραλία = money in the bank

Forevah

Άμα το ισιωσεις (αν χρειάζεται), θα γίνει κοπτηριο για τουλάχιστον ένα 6μηνο

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Δεν πέφτουν ακριβώς στην ίδια οικονομία. Τα κέρδη του lidl θα καταλήξουν στη μητρική εταιρεία ενώ τα κέρδη του μπιτσομπαρου θα πάνε στην τοπική οικονομία και το χειμώνα θα μπορέσει να δουλέψει το φροντιστήριο, η σχολή μπαλέτου κτλ 

Προφανώς και δεν μιλάω για όλο το ποσό (κερδοφορία) αλλά για το κομμάτι που αφορά το κράτος (φπα) αλλά και το κομμάτι των εργαζομένων όπως και αυτό των προμηθευτών (τα lidl που ανέφερες έχουν αρκετούς έλληνες προμηθευτές).

Τώρα για το μπιτσόμπαρα (και λοιπές "παραγωγικές" επιχειρήσεις) είναι πολύ μεγάλη συζήτηση σε ποιο εύρος της τοπικής κοινωνίας καταλήγουν τα φράγκα.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Προφανώς και δεν μιλάω για όλο το ποσό (κερδοφορία) αλλά για το κομμάτι που αφορά το κράτος (φπα) αλλά και το κομμάτι των εργαζομένων όπως και αυτό των προμηθευτών (τα lidl που ανέφερες έχουν αρκετούς έλληνες προμηθευτές).

Τώρα για το μπιτσόμπαρα (και λοιπές "παραγωγικές" επιχειρήσεις) είναι πολύ μεγάλη συζήτηση σε ποιο εύρος της τοπικής κοινωνίας καταλήγουν τα φράγκα.

Το να υπάρχει ανάπτυξη και κέρδη σε μια επιχείρηση και οι δίπλα να βογγανε οδηγάει 100% στης αποτυχία. Τι να το κάνω εγώ που η Αθήνα θα πιάσει τα 10000000 τουρίστες όταν η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ που δεν έχω μερίδιο είναι η επιπλεοκ κίνηση, ακριβότερα ενοίκια νερό κτλ;. Τι να το κάνει ο αγρότης της Κατερίνης αν έρθουν 100000 παραπάνω Βαλκάνιοι που θα αγοράσουν απ' το lidl και όχι από τα μανάβικα και τις ταβέρνες που πουλάει και η μόνη πραγματική διαφορά που θα δει θα είναι λιγότερο νερό στις καλλιέργειες για να κάνουν μπάνιο και να γεμίσουν οι πισίνες ; Στο τέλος θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα γίνουν σκηνικά Βαρκελώνης. Προτιμώ να έχει κέρδος το μπιτσομπαρο η ταβέρνα ο υδραυλικός που θα κάνει την ανακαίνιση και οι λοιποί που θα δουλέψουν μαύρα και θα ανακυκλώσουν το χρήμα μέσα παρά νόμιμα κέρδη που θα καταλήξουν Γερμανία Ελβετία. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαχειο  σου τυχε φιλε.   Ασε να λενε. 
Η Λεπτοκαρυα για να καταλαβεις ειναι  για την Πιερια
οτι η Ποτιδαια για την Χαλκιδικη και βαλε.
(Τηρουμενων των αναλογιων βεβαια.)
Ειναι  τα πρωτα πεντακαθαρα νερα  που βρισκεις στον  Θερμαικο
απο την πλευρα της Πιεριας

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/8/2025 στις 11:47 ΜΜ, BreakingMad είπε

Είναι τελείως αναλόγως. Έχω δει σπίτια που χτίστηκαν πριν 15 χρόνια από συγκεκριμένο εργολάβο και είναι σε χειρότερη κατάσταση από σπίτια του 90. Είναι ξεκάθαρα το πώς και τι υλικά θα βάλεις.

Ναι το σπίτι χρίζει ολικής ανακαίνισης. Κουφώματα, κουζίνα, μπάνια, δάπεδο κτλ. Για να πεις ότι πλησιάζει άλλα παρόμοια δωμάτια που βλέπω πχ στο booking στην ίδια περιοχή 

Εάν δικαιουσαι το δάνειο που έχει μηδενικό επιτόκιο (Μάξ 25κ) και κάνεις μια αναβάθμιση να το έχεις και για την επόμενη γενιά και να πας εκδρομές,διακοπές συν εκμετάλλευση rbnb 

Δημοσ.
Στις 3/8/2025 στις 10:10 ΜΜ, archer100 είπε

Ως γνωστης της περιοχης, θεωρω την Λεπτοκαρυα το κορυφαιο σημειο ολης της ευρυτερης περιοχης, απο Νεα Αγαθουπολη μεχρι Μεσαγγαλα, πιο πανω οι ακτες ειναι κοντα στον Θερμαικο και τα Δελτα, η Λεπτοκαρυα ειναι αρκετα "ανοιγμενη" προς το πελαγος, ενω μετα απο αυτην οι περιοχες ειναι πιο "πνιγμενες" λογω εγγυτητας στη Λαρισα.

Θα το εφτιαχνα airbnb, θα πηγαινα 1 μηνα καθε καλοκαιρι και τον υπολοιπο καιρο οσο μπορει να νοικιαστει. Ειναι προορισμος που δεν προκειται να υποβαθμιστει ποτε, αντιθετα με την καθοδο των μυριων (βαλκανιοι) που εχει αρχισει και θα ενταθει μετα το ανοιγμα των συνορων νωριτερα εφετος, και με τον επερχομενο δρομο που θα γινει στα βαλκανια η περιοχη θα εκτιναχτει στα ουρανια. Μην κανεις το λαθος και το πουλησεις τωρα. Επιπλεον οι οικονομιες των βαλκανιων ανεβαινουν οποτε στο μελλον θα επενδυουν πολλα περισσοτερα στις βορειες ακτες 

ετσι ακριβως μακροπροθεσμα σκεψου με παιδια ανακαινιση με 20 κ καισε 10 χρονια μπορει να το νοικιζεις 200ε τη μερα πχ 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, ringboy είπε

H συντριπτικη πλειοψηφια κουβαλανε  απο τη χωρα τους απο το ψωμι μεχρι και τα χαρτια υγειας.

100% αλήθεια. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει άλλα ο τουρισμός της είναι "κακός". Σέρβοι κλπ που έρχονται με το αμάξι και μαζί τους φέρνουν από κ%λ0χαρτο και χαρτοπετσέτες μέχρι μακαρόνια. 

Στο συγκρότημα που έχουν εξοχικό οι γονείς μου κοντά στα Μουδανιά, και οι 2 γείτονες είναι  Βούλγαροι ιδιοκτήτες. Αυτοί τουλάχιστον δεν κουβαλάνε όλη τους την προίκα.

Αλλά οι Σέρβοι που έχουν διαμέρισμα, φέρνουν μέχρι και χαρτοπετσέτες. Αυτοι δεν θα ξοδεψουν έξω να φάνε, μόνο κάνα Lidl για τα καθημερινά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...