Dimitris_1981 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, logistoulis είπε Καθόλου υπερβολική δεν είναι η 10ετια Σήμερα που μιλάμε ένα pc 10ετιας μπορεί να κάνει τα πάντα στο 80-90% των περιπτώσεων. Επίσης τα κινητά έχουν φτάσει να δίνουν 6-7 χρόνια υποστήριξη. Αυτό που γίνεται με τους υπολογιστές είναι απαράδεκτο Μην ξεχνάμε ότι από την Microsoft αγοράζεις S/W license και συνήθως όχι το H/W. Δεν μπορεί να υποστηρίζει δια βίου Legacy H/W επειδη κάποιος πήρε CPU με 32πυρήνες και 128GB RAM. Το να συντηρείς πολλαπλές εκδόσεις ενός λειτουργικού έχει κόστος. Εδώ αρκετα 3rd party software κανουν EOL τα Windows 10. Για αυτό είπα ότι δικαιολογημένα μάλλον έδωσε συνδρομητικά την δυνατότητα αναβαθμίσεων στα Windows 10. Aπό τα Windows 8 (2010) πας τα Windows 10 (2025) δωρεάν. Εκεί που έγινε το πρόβλημα ήταν με τα Windows 11 που απαιτούσε το TPM 2.0. Αν σκεφτείς ότι τα 10 συνέχισαν για επιπλέον 4 χρόνια και οι περισσότεροι επεξεργαστές 3-4 ετίας υποστηρίζαν το TPM 2.0. δεν είναι τόσο άσχημα .Εκεί που είναι φάουλ είναι με τα Windows 11 SE. Η MS θεωρώ ότι είναι συνήθως πολύ fair. Άλλωστε εδώ και κάποια χρόνια τα windows τα δίνει σχεδόν τσάμπα μην κυνηγώντας τα κλειδάδικα και μην κλειδωνοντάς ουσιαστικά το λειτουργικό. Ο λόγος φυσικά είναι γιατι θέλει να πουλήσει Services. Δεν την νοιάζει τόσο πολύ αν έχω Mac αρκει να πάρω Microsoft 365 και Copilot Pro . Τα πολλά λεφτά τα βγάζει πλέον από τα Services. Άσχετο αλλά θα σκάσω αν δεν το πω. Για τα κινητά όταν το έκανε η Apple κάποιοι το αγνοούσαν και έλεγαν πρόβατα όσους είχαν 6 ή 7 χρόνια Standard Updates + 2-3 χρόνια Security Updates (5 χρόνια επίσημα) αντί για 2-4 χρόνια συνολικά που δίναν στην καλύτερη οι υπόλοιποι. Αυτό το κόστος ήταν μέσα στην τιμή και τα iPhone όντως αντεχαν αρκετά χρόνια με αξιοπρεπή απόδοση. σ.σ. To λέω εγώ που η πρώτη συσκευή Apple που πήρα ήταν το iPad M1 και το πρώτο iPhone ήταν το 15 Pro. Όποτε δεν ήμουν κάποιος που ακολουθεί φανατικά την Apple πολλά χρόνια. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από Dimitris_1981
logistoulis Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 41 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Μην ξεχνάμε ότι από την Microsoft αγοράζεις S/W license και συνήθως όχι το H/W. Δεν μπορεί να υποστηρίζει δια βίου Legacy H/W επειδη κάποιος πήρε CPU με 32πυρήνες και 128GB RAM. Το να συντηρείς πολλαπλές εκδόσεις ενός λειτουργικού έχει κόστος. Εδώ αρκετα 3rd party software κανουν EOL τα Windows 10. Για αυτό είπα ότι δικαιολογημένα μάλλον έδωσε συνδρομητικά την δυνατότητα αναβαθμίσεων στα Windows 10. Aπό τα Windows 8 (2010) πας τα Windows 10 (2025) δωρεάν. Εκεί που έγινε το πρόβλημα ήταν με τα Windows 11 που απαιτούσε το TPM 2.0. Αν σκεφτείς ότι τα 10 συνέχισαν για επιπλέον 4 χρόνια και οι περισσότεροι επεξεργαστές 3-4 ετίας υποστηρίζαν το TPM 2.0. δεν είναι τόσο άσχημα .Εκεί που είναι φάουλ είναι με τα Windows 11 SE. Η MS θεωρώ ότι είναι συνήθως πολύ fair. Άλλωστε εδώ και κάποια χρόνια τα windows τα δίνει σχεδόν τσάμπα μην κυνηγώντας τα κλειδάδικα και μην κλειδωνοντάς ουσιαστικά το λειτουργικό. Ο λόγος φυσικά είναι γιατι θέλει να πουλήσει Services. Δεν την νοιάζει τόσο πολύ αν έχω Mac αρκει να πάρω Microsoft 365 και Copilot Pro . Τα πολλά λεφτά τα βγάζει πλέον από τα Services. Άσχετο αλλά θα σκάσω αν δεν το πω. Για τα κινητά όταν το έκανε η Apple κάποιοι το αγνοούσαν και έλεγαν πρόβατα όσους είχαν 6 ή 7 χρόνια Standard Updates + 2-3 χρόνια Security Updates (5 χρόνια επίσημα) αντί για 2-4 χρόνια συνολικά που δίναν στην καλύτερη οι υπόλοιποι. Αυτό το κόστος ήταν μέσα στην τιμή και τα iPhone όντως αντεχαν αρκετά χρόνια με αξιοπρεπή απόδοση. σ.σ. To λέω εγώ που η πρώτη συσκευή Apple που πήρα ήταν το iPad M1 και το πρώτο iPhone ήταν το 15 Pro. Όποτε δεν ήμουν κάποιος που ακολουθεί φανατικά την Apple πολλά χρόνια. Έλα ρε συ εδώ μας έκαναν θέμα με τα καλαμάκια και δεν θα κάνουμε θέμα το e-waste? Ας φροντίσουν έστω και με επιπλέον κόστος να υποστηρίζουν
kurkosdr Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 13 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Αν και ίσως όχι για 10 χρόνια που μπορεί να είναι υπερβολικό. Ίσως κάτι σε 5 χρόνια (Standard Updates) + 3 χρόνια (Security Updates) από το τέλος του κύκλου πωλήσεων να ήταν fair. Αν τα Windows 7 μπορούσαν να λάβουν 13 χρόνια υποστήριξης μαζί με τα ESU, γιατί όχι 10 χρόνια υποστήριξης από την ημέρα που κατασκευάστηκε η τελευταία συσκευή με προεγκατεστημένα Windows 7;
Dimitris_1981 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 11 ώρες πριν, logistoulis είπε Έλα ρε συ εδώ μας έκαναν θέμα με τα καλαμάκια και δεν θα κάνουμε θέμα το e-waste? Ας φροντίσουν έστω και με επιπλέον κόστος να υποστηρίζουν 8 ώρες πριν, kurkosdr είπε Αν τα Windows 7 μπορούσαν να λάβουν 13 χρόνια υποστήριξης μαζί με τα ESU, γιατί όχι 10 χρόνια υποστήριξης από την ημέρα που κατασκευάστηκε η τελευταία συσκευή με προεγκατεστημένα Windows 7; Δεν διαφωνούμε στο τι θα θέλαμε. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάπου πρέπει να βάλουν ένα στοπ. Ειδικά η MS σε αυτόν τον τομέα , έστω και ιδιοτελώς , προσφέρει αρκετά χρόνια. Δεν νομίζω ότι θέλει διακαώς να σου πουλήσει ούτε νέα license , ούτε να πάρεις το καινούργιο surface. Αντίθετα, με εντυπωσιάζει σχετικά η στάση της Apple που περίμενα να μας ωθεί σε μικρούς κύκλους ζωής για να πουλάει devices. Βέβαια εκτιμώ ότι αν μας αναγκαζε στην 3ετία θα είχε ποσοστά χαμηλού μονοψήφιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα