lademporas Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Καλησπέρα, Προσφάτως προχώρησα σε μίσθωση διαμερίσματος για χρήση του παιδιού μας (πρωτοετής φοιτητής). Μισθωτηριο σε ισχύ από 01/08/25, το οποίο και κανονικά έκανα αποδοχή στην ΑΑΔΕ. Λίγες μέρες μετά διαπιστώνω ότι στον πίνακα δεν υπάρχει ρελέ διαφυγής. Σε πρώτη συζητηση με τον ιδιοκτήτη μου λέει ότι δεν το γνωρίζει, αλλά ούτε και επιθυμεί να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης. Με μια πρόχειρη αναζήτηση μου στο διαδίκτυο βλέπω ότι με υπουργική απόφαση του 2006 είναι υποχρεωτική η ύπαρξη του σε όλες τις κατοικίες. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει περίπτωση να άφηνα έτσι την κατάσταση χωρίς την ασφάλεια που παρέχει το ρελέ. Την γνώμη σας αν είναι μια δαπάνη που σαφώς θα έπρεπε να βαρύνει τον ιδιοκτήτη και πως θα το χειριζόσασταν πλέον. Ευχαριστώ πολύ. 4
Vstromrider Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Το πληρωνει ο ιδιοκτητης και ειναι υποχρεωμενος να εχει. Μην συζηταμε τα αυτονοητα. Σπιτι χωρις ρελε διαρροης.... Εφτιαξα καινουργιο σπιτι μονοκατοικια. Κατσε να μετρησω ποσα εχω.... 1 επανω 1 κατω 1 στο ψυγειο 1 σε εναν πινακα εξωτερικο 1 σε αλλο πινακα εξωτερικο στον οποιο εχει και 3 ρελε διαρροης γραμμης. 8 συνολικα μεχρι αυτη την στιγμη και δεν εχω τελειωσει ακομα. 4 1
thant Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Αυτά τα σπίτια τώρα παίρνουν και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου.. 8
lademporas Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου Στην περίπτωση μας που είναι γκαρσονιέρα 40 τετραγωνικά, αρκεί ένα ρελέ στον πίνακα; Εννοώ σαν minimum υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Άρα μπορώ να ζητήσω και το ηλεκτρολογικο σχέδιο του διαμερίσματος; Αν δεν τα βρούμε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ακύρωση της μίσθωσης; Εδώ βέβαια μπλέκουμε γιατί μέχρι και το ρεύμα πρόλαβα και πήρα πάνω μου.
vasilllis Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου ενημερωσε τον οτι θα κανεις καταγγελια .Ψευδεις δηλωση επισυρει φυλακιση και για τους δυο.....και βλεπεις 2 2
Vstromrider Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, lademporas είπε Στην περίπτωση μας που είναι γκαρσονιέρα 40 τετραγωνικά, αρκεί ένα ρελέ στον πίνακα; Εννοώ σαν minimum υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Άρα μπορώ να ζητήσω και το ηλεκτρολογικο σχέδιο του διαμερίσματος; Αν δεν τα βρούμε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ακύρωση της μίσθωσης; Εδώ βέβαια μπλέκουμε γιατί μέχρι και το ρεύμα πρόλαβα και πήρα πάνω μου. Επαρκει ενα ρελε. Εγω τα εχω χωρισει γιατι θελω να ειναι χωριστες γραμμες. Ειναι εξωτερικα φωτα, ειναι πισινα, ειναι αποθηκη, ειναι ψυγειο κλπ. 1
thant Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, lademporas είπε Στην περίπτωση μας που είναι γκαρσονιέρα 40 τετραγωνικά, αρκεί ένα ρελέ στον πίνακα; Εννοώ σαν minimum υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Άρα μπορώ να ζητήσω και το ηλεκτρολογικο σχέδιο του διαμερίσματος; Αν δεν τα βρούμε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ακύρωση της μίσθωσης; Εδώ βέβαια μπλέκουμε γιατί μέχρι και το ρεύμα πρόλαβα και πήρα πάνω μου. Το ηλεκτρολογικό πιστοποιητικό εκδίδεται νομίζω κάθε 10 χρόνια και το καταθέτεις στον ΔΕΔΔΗΕ. Μήπως να απευθυνθείς εκεί; 1
costas_ Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Πως πήρες τον λογαριασμό ρεύματος στο ονομά σου? Το πρώτο πράγμα που αναζητά η ΔΕΗ στην αλλαγή ονόματος είναι το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου. Εαν το πιστοποιητικό είναι παλιό ή έχει λήξει, η ΔΕΗ θα ζητήσει αμέσως από τον ιδιοκτήτη νέο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου το οποίο για να είναι νόμιμο θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ρελέ διαφυγής, γείωση στον πίνακα, ασφάλειες παντού κλπ με ευθύνη αδειούχου ηλεκτρολόγου. Αυτά ισχύουν εδώ και > 15 χρόνια 6
hp8 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 8 ώρες πριν, lademporas είπε διαπιστώνω ότι στον πίνακα δεν υπάρχει ρελέ διαφυγής βάλε ΕΔΩ τα 11 ψηφία να δεις αν υπάρχει ενεργή ΥΔΕ Πρόσφατα έκανα ανανέωση (spoiler) και αν δεν υπήρχε ρελε δεν θα ανανεωνόταν Το έκανα σαν ιδιοκτήτης σε ενοικιαζομενο για να είμαι εγώ καλυμμένος Η ισχύς της πλέον είναι 10ετης Την ΥΔΕ για την ανανέωση μπορεί να την επικαλεστεί και ο ενοικιαστής Τώρα αν πήρες το ρεύμα στο όνομα σου χωρίς κάποιον αστερίσκο θα πρέπει να το δεις Σύμφωνα με την ΔΕΗ γράφει Απαιτείται να καταθέσω Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ); Εφόσον η νέα Σύμβαση Προμήθειας παραμείνει στο ίδιο όνομα με αυτό που υπάρχει καταχωρημένο στο σύστημα του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), όπως αυτό έχει δηλωθεί από τον τωρινό σας Προμηθευτή τότε, σύμφωνα με τα ισχύοντα από τη ΡΑΕ, δεν απαιτείται ο έλεγχος Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ). Στην περίπτωση που η νέα Σύμβαση θα συναφθεί σε διαφορετικό όνομα, τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε για την ισχύ της ΥΔΕ (πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) για την παροχή σας στο www.deddie.gr. Αν είναι σε ισχύ χωρίς ρελε καταγγελία στο ΔΕΔΔΗΕ και στο σωματείο των ηλεκτρολόγων Spoiler 3 1
lector Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 11 ώρες πριν, costas_ είπε Πως πήρες τον λογαριασμό ρεύματος στο ονομά σου? Το πρώτο πράγμα που αναζητά η ΔΕΗ στην αλλαγή ονόματος είναι το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου. Εαν το πιστοποιητικό είναι παλιό ή έχει λήξει, η ΔΕΗ θα ζητήσει αμέσως από τον ιδιοκτήτη νέο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου το οποίο για να είναι νόμιμο θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ρελέ διαφυγής, γείωση στον πίνακα, ασφάλειες παντού κλπ με ευθύνη αδειούχου ηλεκτρολόγου. Αυτά ισχύουν εδώ και > 15 χρόνια Πριν μερικα χρονια πηρα το λογαριασμο του σπιτιου μου στο δικο μου ονομα, πριν ηταν στο ονομα του πατερα μου ο οποιος μας αφησε. Δε μου ζητησε κανεις πιστοποιητικο ηλεκτρολογου.
kax54638 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Πιστοποιητικό από ηλεκτρολόγο ζητάνε από όσο ξέρω μόνο αν αυτό που έχουν στο αρχείο τους για την συγκεκριμένη παροχή έχει λήξει. Αλλιώς δεν το ζητάνε. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τέτοιο αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό που μετέφερα κάποιες παροχές έτσι ήταν. 1
meletis_m Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 12 ώρες πριν, lademporas είπε Καλησπέρα, Προσφάτως προχώρησα σε μίσθωση διαμερίσματος για χρήση του παιδιού μας (πρωτοετής φοιτητής). Μισθωτηριο σε ισχύ από 01/08/25, το οποίο και κανονικά έκανα αποδοχή στην ΑΑΔΕ. Λίγες μέρες μετά διαπιστώνω ότι στον πίνακα δεν υπάρχει ρελέ διαφυγής. Σε πρώτη συζητηση με τον ιδιοκτήτη μου λέει ότι δεν το γνωρίζει, αλλά ούτε και επιθυμεί να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης. Με μια πρόχειρη αναζήτηση μου στο διαδίκτυο βλέπω ότι με υπουργική απόφαση του 2006 είναι υποχρεωτική η ύπαρξη του σε όλες τις κατοικίες. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει περίπτωση να άφηνα έτσι την κατάσταση χωρίς την ασφάλεια που παρέχει το ρελέ. Την γνώμη σας αν είναι μια δαπάνη που σαφώς θα έπρεπε να βαρύνει τον ιδιοκτήτη και πως θα το χειριζόσασταν πλέον. Ευχαριστώ πολύ. Κρατάς τη απόδειξη ηλεκτρολόγου και του το αφαιρεις από το ενοίκιο . Ρελέ διαφυγής είναι χρόνια υποχρεωτικά , και προφανώς εάν ψάξεις θα του έχει λήξει και η ΥΔΕ κατά πάσα πιθανότητα. 4
Tsino Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Είναι υποχρεωτικό απο το νομο και ειναι εξοδο του ιδιοκτητη. Αν κάνει το παγόνι πες του προχωρας σε καταγγελία Παίζεται η ασφάλεια του παιδιου σου. Μην ανεχτείς τίποτα !! 5
Vstromrider Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Δεν εχει ιδεα τι ειναι το ρελε διαρροης και ποσο σημαντικο ειναι. Αν ηξερε, θα το πληρωνε. Νομιζει οτι ειναι κατι αχρηστο και η φτωχη του σκεψη ειναι... "τοσα χρονια εχει ρευμα! τι να πληρωσω τωρα??" 2
andreas1gr Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, vasilllis είπε ενημερωσε τον οτι θα κανεις καταγγελια .Ψευδεις δηλωση επισυρει φυλακιση και για τους δυο.....και βλεπεις Θα πει ότι είχε κανονικά και ότι ο ενοικιαστής για λόγους εκδίκησης το απεγκατέστησε… Από την στιγμή που στο συμβόλαιο ενοικίασης δεν γράφτηκε ότι δεν υπάρχει ρελέ….. Σε παρόμοια περίπτωση, ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι προχωρώ σε τοποθέτηση ρελε… Το αγόρασα μόνος μου στα 30 ευρώ. Κόστος τοποθέτησης 20 ευρώ. Τα χρήματα τα κράτησα από το ενοίκιο. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από andreas1gr 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα