Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Venia92 είπε

Δεν κατεβάζω ταινίες τις έβλεπα online αλλά εσύ που έχεις λεφτά  για όλα τα συνδρομητικά κανάλια μπράβο σου!😁

Αυτό πως βγαινει; 

• Απαντ. 378
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, user2163 είπε

Θα έψαχνα να βρω πως την έφαγα και πως να μην την ξαναφάω

Πληρώνω ήδη netflix, prime(μέσω Πολωνίας με 12€/χρόνο) + cosmote tv, θα ξανακατέβαζα κυρίως γιατί κατεβάζω ταινίες/σειρές που δεν υπάρχουν αλλού και να θες να τις πληρώσεις. Αν κάτι είναι στο netflix ή στην cosmote tv το βλέπω εκεί, αν δεν είναι εκεί τότε το βλέπω στο stremio αλλά όχι από torrent, μέσω debrid.

Είμαι σε μία hybrid φάση.

Το προβλημα ειναι και η ποιοτητα ξεκαθαρα για μενα. Βαζω cosmote tv να δω Dexter. Ενα μιζερο 1080p. Ενω υπαρχει το 4Κ HDR που ειναι 10 φορες ανωτερο. Δηλαδη και πληρωνουμε και η ποιοτητα ειναι τραγικη αντι να ειναι ολα σε 4Κ 2025 εχουμε αυτοι ακομα σε 1080p. Τα ιδια και το netflix. Εκει τουλαχιστον εχεις 4Κ αλλα ειναι χειροτερο απο το 1080p BR εχουμε ενα bitrate 10-15mb στο peak οταν κυκλοφορουν τα καλα με bitrate 60 και 70mb. Και πληρωνεις και εχεις χαλια ποιοτητα με λιγα λογια. Καλα κατι stremio η tainiomania ειναι για εποχες προ 2015 με την τραγικη ποιοτητα που δινουν. 

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, dchristo81 είπε

... 

Να μου πεις σαν προγραμματιστής ποια software έχεις γράψει για να τα κατεβάσω πειρατικά από wifi δημοτικού κυλικείου κοιμητήριου μετά από αυτό που έγραψες 🤣

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Arkin said:

Το προβλημα ειναι και η ποιοτητα ξεκαθαρα για μενα. Βαζω cosmote tv να δω Dexter. Ενα μιζερο 1080p. Ενω υπαρχει το 4Κ HDR που ειναι 10 φορες ανωτερο. Δηλαδη και πληρωνουμε και η ποιοτητα ειναι τραγικη αντι να ειναι ολα σε 4Κ 2025 εχουμε αυτοι ακομα σε 1080p. Τα ιδια και το netflix. Εκει τουλαχιστον εχεις 4Κ αλλα ειναι χειροτερο απο το 1080p BR εχουμε ενα bitrate 10-15mb στο peak οταν κυκλοφορουν τα καλα με bitrate 60 και 70mb. Και πληρωνεις και εχεις χαλια ποιοτητα με λιγα λογια. Καλα κατι stremio η tainiomania ειναι για εποχες προ 2015 με την τραγικη ποιοτητα που δινουν. 

Αυτό ισχύει πάρα πολύ το έπαθα με το yellowjackets και το From που τα ξεκίνησα στο cosmote TV αλλά κατέλειξα να τα βλέπω στο stremio γιατί τα είχε σε 4K και 5.1 ήχο που δεν λειτουργούσε στο From μέσω του Cosmote TV.

Είναι και ο ήχος που παίζει ρόλο για εμένα, έχω σύστημα ήχου surround που αξιοποιεί μεγαλύτερα bitrates στον ήχο και όταν βλέπω ταινίες στο stremio από Blu ray rips με True HD ή DTS:X ήχο αναγκαστικά πάω εκεί.

Είναι αυτό πληρώνεις και έχεις χειρότερη ποιότητα.

Το Netflix που ανέφερες επίσης αν έχεις συσκευή/τηλεόραση που υποστηρίζει AV1 ακόμη και σε χαμηλά bitrates έχει πολύ καλύτερη εικόνα και το bitrate που δίνει στο περιεχόμενο Dolby Vision/HDR10+ είναι γύρω στα 18mbps και είναι μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, dchristo81 είπε

Διάβασα όσα γράφονται εδώ και πραγματικά απορώ πώς σκέφτονται κάποιοι.

Το πράγμα είναι απλό, το κράτος με κάποιον τρόπο θα εντοπίζει όσους κατεβάζουν ή βλέπουν παράνομα.

Η λύση; Βάλτε ένα spotify, apple music με 10€ ή αν δεν έχετε ακούστε από το youtube που είναι δωρεάν. Μπορείτε ακόμη και ν’ αγοράσετε cd ή δίσκους! Θέλετε ταινίες; netflix ή άλλη πλατφόρμα και την ανοιγοκλείνετε αναλόγως του αν θέλετε να δείτε κάτι ή BluRays.

Υπάρχει ακόμη και ο κινηματογράφος. Θέλετε αγώνες; Πάτε για καφέ με δυό φίλους σας και βλέπετε το ματς.

Θες office? 10€ τον μήνα στη microsoft. Θες άλλο software, θα πρέπει να το πληρώσεις.

Κατανοώ ειλικρινά κάποιος να μην έχει χρήματα (ούτε εμένα μου τρέχουν από τα μπατζάκια) αλλά το να είναι η χώρα «άγρια δύση» δεν είναι σωστό. Ορθώς μπήκε νομοθεσία και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως προγραμματιστής με ενοχλεί που οι περισσότεροι στην Ελλάδα θεωρούν το διαδίκτυο δωρεάν και το software τσάμπα. Δεν είναι, όπως όταν πεινάσεις θα πληρώσεις για να φας ένα σουβλάκι ή όταν σου χαλάσει η βρύση θα πληρώσεις έναν υδραυλικό έτσι και για τις ταινίες/μουσική/λογισμικό ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσεις τον τραγουδιστή/δημιουργό/κλπ.

Αυτό που δέχομαι και ακούω είναι ότι όντως οι πλατφόρμες streaming είναι ακριβές και πως το νομικό πλαίσιο στη χώρα θα έπρεπε να έχει άλλες προτεραιότητες υψηλότερα αντί της πειρατίας. Αυτό εξοργίζει τον κόσμο και το καταλαβαίνω πλήρως. Όπως ακόμη αντιλαμβάνομαι ότι ο Έλληνας δεν έχει πολλά χρήματα και πως η καθημερινότητά του είναι πολύ ακριβότερη από του μέσου Ευρωπαίου.

Τεχνικά ό,τι και να κάνει κάποιος δεν θα είναι 100% safe αν επιλέξει να κατεβάσει/δει πειρατικά. Ακόμα και με τα routers που τα σετάρεις εκεί (απευθείας). Επίσης, το vpn σου ρίχνει πάρα πολύ την ταχύτητα και σου δημιουργεί ασυμβατότητες με αποτέλεσματα κάποιες εφαρμογές ή σελίδες να μην τρέχουν.

Καλα το πας, αλλα νιωθω πως δεν εχεις ψαχτει αρκετα. 

1)Δεν δινω λεφτα σε συνδρομητικες γιατι δεν με σεβονται ως πελατη και δεν εχουν ολα αυτα που θελω να δω. Εκει που δινω λεφτα ειναι στο Steam γιατι προσφερει μια αψογη πλατφορμα και οι τιμες συνηθως ειναι σωστες. Στο θεμα ταινιες και σειρες, η πειρατεια ειναι μονοδρομος εαν εισαι απαιτητικος σινεφιλ. Αν εχεις απορια, μπορω να γραψω 5-6 λογους γιατι. Οσον αφορα το spotify νιωθω πως αξιζει μια συνδρομη εαν εισαι μουσικοφιλος

2)Προγραμματα. Γιατι να δωσεις λεφτα για το word; Κατεβασε το libre office και εισαι αρχοντας. Ισως παιδευτεις λιγο στην αρχη, αλλα αν το συνηθησεις το εχεις πεταξει το microsoft office απο τη ζωη σου. Πλεον καποια FOSS προγραμμα εχουν γινει αρκετα καλα ωστε να μπορεις να αντικαταστησεις τα paid προγραμματα ως ενα μεγαλο βαθμο. Οριστε και αλλες free προτασεις: Microsoft office=Libre office, Photoshop=Gimp ή Photopea (online) ή Κrita (αν ζωγραφιζεις), Adobe Premiere= Blender, 3dMax= Blender, Fl studio= Reaper(endless trial) ή furnace (free chip-tune daw), Windows=linux

3) Ναι, καποιες σελιδες οπως το reddit εχουν vpn block, αλλα αυτο το block ειναι regional οποτε αν καποιος ψαχτει με τα servers απο την vpn υπηρεσια που εχει, μπορει να βρει τον καταλληλο για να μπαινει οπου θελει. Παραδειγμα, στο mullvad που εχω εγω, οταν μπαινω στο reddit απο αμερικανικο server με μπλοκαρει(εφ οσον δεν κανω login), αλλα απο βρετανικο με αφηνει χωρις θεμα. Οσον αφορα τα τσονταδικα, εκει μπες απο μια με εκαψες χωρα (πχ αλβανια) και εισαι ελευθερος να τη κανεις λαστιχο χωρις περιορισμους. Οσον αφορα τη ταχυτητα, αν βαλεις καλο vpn δεν θα εχεις καποιο μεγαλο θεμα. Για εμενα= mullvad vpn για privacy και proton vpn για port forwarding αν τυχον θες φουλ torrent ταχυτητες και αν κυριως seedαρεις

Επεξ/σία από panosholmer
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι πολλές σελίδες από το browser δεν αφήνουν να μπεις με VPN, έχει αναφερθεί εδώ ότι υπάρχει αυτό το θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panosholmer είπε

Οσον αφορα τα τσονταδικα, εκει μπες απο μια με εκαψες χωρα (πχ αλβανια) και εισαι ελευθερος να τη κανεις λαστιχο χωρις περιορισμους. 

Ορίστε; Δηλαδή να υποθέσω πως βάζετε και στο YouTube vpn, σωστά;

Δημοσ.

Διακόπτουμε κάθε είδους συνδρομή και σύνδεση σταθερής γραμμής Internet για ένα χρόνο και σου λέω εγώ μετά πως θα τα ξεχάσουν όλα περί απειλητικών προστίμων κτλ κτλ .... Θα μου πεiς όμως πόσοι αντέχουν με τόση εξάρτηση . Ντροπή όπως και να έχει :(  

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jkr21 είπε

Για να καταλάβω... έχεις συνδέσει το boxακι για Kodi σε router vpn πολύ σωστά μέχρι εδώ. Θέλεις όμως να βλέπεις τα συνδρομητικά κανάλια από την build in εφαρμογή του παρόχου που έχει η τηλεόραση.

Αλλά φοβάσαι κάποιο ban του παρόχου επειδή έχεις συνδέσει και την TV στο router με vpn. Γιατί λοιπόν δεν εξαιρείς μέσα από τις ρυθμίσεις του router την TV να μην περνάει καθόλου από το vpn. Σίγουρα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Πιστεύω να κατάλαβα το setup σου και τι θες να κάνεις.😉

τελικα ειδα εχθες οτι η τηλεοραση ειναι συνδεδεμενη στο official ρουτερ του παροχου (χωρις vpn δηλαδη) και ο μποξακι στο ρουτερ με το vpn οποτε θεωρητικα ειμαι κομπλε σωστα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis27 είπε

τελικα ειδα εχθες οτι η τηλεοραση ειναι συνδεδεμενη στο official ρουτερ του παροχου (χωρις vpn δηλαδη) και ο μποξακι στο ρουτερ με το vpn οποτε θεωρητικα ειμαι κομπλε σωστα;

Αν είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι, τότε είσαι οκ.

Αρκεί την TV να την έχεις μόνο για να βλέπεις τα συνδρομητικά που πληρώνεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα να καλύπτεις μόνο το boxακι και να κάνεις "παράπλευρη" χρήση και στην TV ακάλυπτος. Αυτονόητο αλλά το γράφω και για άλλους με τέτοιο setup. 😉 

Για να είσαι σίγουρος, ότι δουλεύει σωστά αυτό το setup, μπες στο whatismyipaddress και στις δύο συσκευές (TV και boxακι)και δες αν είναι διαφορετικές οι IP. (οτε-μπλα στο ένα, τρεχαγύρευε-μπλα στο άλλο)

Αυτονόητο πάλι αλλά είπαμε... έτσι για να υπάρχει.

Επεξ/σία από jkr21
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jkr21 είπε

Αν είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι, τότε είσαι οκ.

Αρκεί την TV να την έχεις μόνο για να βλέπεις τα συνδρομητικά που πληρώνεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα να καλύπτεις μόνο το boxακι και να κάνεις "παράπλευρη" χρήση και στην TV ακάλυπτος. Αυτονόητο αλλά το γράφω και για άλλους με τέτοιο setup. 😉 

Για να είσαι σίγουρος, ότι δουλεύει σωστά αυτό το setup, μπες στο whatismyipaddress και στις δύο συσκευές (TV και boxακι)και δες αν είναι διαφορετικές οι IP. Αυτονόητο πάλι αλλά είπαμε... έτσι για να υπάρχει.

θα το δοκιμασω μετα και θα επανερθω. σε ευχαριστω.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/8/2025 στις 5:55 ΜΜ, user2163 είπε

Θα έψαχνα να βρω πως την έφαγα και πως να μην την ξαναφάω

Πληρώνω ήδη netflix, prime(μέσω Πολωνίας με 12€/χρόνο) + cosmote tv, θα ξανακατέβαζα κυρίως γιατί κατεβάζω ταινίες/σειρές που δεν υπάρχουν αλλού και να θες να τις πληρώσεις. Αν κάτι είναι στο netflix ή στην cosmote tv το βλέπω εκεί, αν δεν είναι εκεί τότε το βλέπω στο stremio αλλά όχι από torrent, μέσω debrid.

Είμαι σε μία hybrid φάση.

Τι VPN έβαλες; Το real debrid είναι κάτι easy για άσχετη με αυτά; Θέλω να ξαναμπώ stremio 😩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά ειλικρινά μέχρι και αστυνομικούς ξέρω με boxakia και εγώ πατέρας με 4 μικρα κορίτσια πληρώνω Netflix , Disney , prime , συνδρομητικη τηλεόραση και 3 κινητά που θα γίνουν 6 κάποια στιγμή από 30€ έκαστο μη ξεχνάμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο 800€ μέσο όρο ρεύμα 100€ μέσο όρο κ.α πολλά.. πραγματικά είχαμε μια μικρή διέξοδο κανά streamarisma τη μουσική τη παράτησα γιατί δε μπορούσα να πληρώσω Spotify το YouTube έχει γίνει δύσχρηστο με τόσες διαφημίσεις όπως η παλιά κρατική τηλεόραση με τα 20 λεπτά διαφημίσεις... Και οι μισθοί πάτος δεν έχω φτάσει να παίρνω πάνω από 1000€ καθαρά μετά από 12 χρόνια εργασίας και όλοι ξέρουν μόνο να ζητάνε και μόνιμα... Δε βγαίνουμε ρε παιδιά..

Επεξ/σία από DragonFun

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...