Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε κι η σειρά μου για να πέσω θύμα απάτης/κλοπής. Για να μην τα πολυλογώ παρήγγειλα από το αγγλικό αμαζον ένα iPhone 16 και σήμερα παρέλαβα έναν σφραγισμένο φάκελο που μέσα όμως είχε ένα άδειο κουτί από iPhone 16 pro max. Σε επικοινωνία με το αμαζον μου ζητανε να τους στειλω μια αναφορά απο το αστυνομικό τμήμα που να περιγραφει το γεγονος, μιας και λεει ειναι εγκληματική πραξη, για να προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειές τους. Να σημειώσω ότι τους ανεφερα οτι εχω βιντεο απο την στιγμή του unboxing αλλά δεν φανηκε να τους νοιαζει. Επειδή ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα παρομοια περιστατικά με αγορες απο το αγγλικό αμαζον, υπαρχει κι εδω μια τετοια αναρτηση απο τα τέλη του 21, αν κανεις εχει παρομοια εμπειρία ας την γραψει και κυρίως πώς κατέληξε η υπόθεσή του. 

Επεξ/σία από ksessalonikios
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

Γράφει στην ups 0.40 kgs αλλά φυσικά το πακέτο ζύγιζε πολύ λιγότερο 

Ακόμα και τα 400 γρ είναι λίγα για πακέτο αποστολής.

227 γρ ζυγίζει μόνο η συσκευή.

Βάλε και το κουτί με τα περιεχόμενα (περίπου 200γρ) συν την εξωτερική συσκευασία του αμαζον (χαρτόκουτο + προστατευτικο 150-300 γρ) και πας στα 550-600 το λιγότερο. 

Το 0,40kgs δείχνει ότι δεν υπήρξε τηλέφωνο μέσα στη συσκευασία εξαρχής. Να τους το επισημάνεις αυτό

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nabuko είπε

227 γρ ζυγίζει μόνο η συσκευή.

170 ζυγίζει το τηλέφωνο κι άλλα τόσα το κουτί με τα παρελκόμενα συν τον φάκελο αποστολής βγαίνει στα 400 γρ ακριβώς κι αυτό που έλαβα ζύγιζε 230. Ή αποστολή γράφει για 400 άρα για την ups θεωρητικά όλα είναι οκ. Τόσα γραμμάρια ζυγίζει κανονικά τόσα είναι δηλωμένα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε

170 ζυγίζει το τηλέφωνο κι άλλα τόσα το κουτί με τα παρελκόμενα

σόρρυ μπερδεύτηκα και νόμιζα είχες παραγγείλει το pro max ενώ έχεις πει για το απλό 16

Επεξ/σία από Nabuko
  • Moderators
Δημοσ.

Eιχε συμβει και περυσι απο το Ιταλικο Αμαζον, νομιζω με ενα Galaxy Watch Ultra. Για ψαξ'το ετσι γιατι ειχε ανοιξει θεμα εδω και σιγουρα κανα δυο στο Reddit, για να δεις τι εγινε.

Δημοσ.

Βρήκα έναν στο adslgr που τον Νοέμβριο σε παραγγελία πάλι από το αγγλικό αμαζον ενός iPhone του ήρθε τελικά ένα άλλο παλιό.  Αυτός μου είπε ότι με το αμαζον δεν έβγαλε άκρη και τελικά πήρε πίσω τα χρήματα μέσω της τράπεζας του. 

Δημοσ.

έτσι για την ιστορία και ψάχνοντας το θέμα με αφορμή το δικό μου περιστατικό να πω ότι η εποχή που λέγαμε το αμαζον έχει την καλύτερη υποστήριξη και "μην ανησυχείς, θα σε καλύψει το αμαζον" αποτελεί παρελθόν. Πλέον όταν δημιουργηθεί θέμα (λάθος παράδοση, κλοπή, κλπ) αντί να είναι αυτός που φέρει την ευθύνη της μη σωστής ολοκλήρωσης της παραγγελίας πετάει το μπαλάκι στον πελάτη. Βάζει τον πελάτη να κάνει καταγγελία στην αστυνομία που είτε αυτά τα δικαιολογητικά που ζητά αφορούν το σύστημα της Αμερικής ή ακόμα και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει έγκλημα ενώ ακόμα και αν τους πας τα δικαιολογητικά που ζητάνε μπορεί να τα απορρίψουν. Ορίστε κι ένα άρθρο στον guardian/observer https://www.theguardian.com/money/2023/nov/14/amazon-shows-contempt-for-uk-law-over-parcel-thefts

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

έκανα αφού το χαρτί που ζητάει το αμαζον δηλαδή η αναφορά στην αστυνομία σημαίνει ότι θα πάρει και τον δρόμο τον δικαστικό, δεν είναι ότι κάνεις μια απλή αναφορά και τέλος, μετά πάει εισαγγελέα και τρέχα γύρευε. 

Δημοσ.

@l3ft3r1s Καταρχασ Δεν έκανα κάτι στην αστυνομία, απλα ενημερώθηκα στο τμήμα. Η μόνη επιλογή είναι η μήνυση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, που φυσικά δεν πρόκειται να κάνω. Εγώ ήθελα μια απλή καταγραφή συμβάντος για να πάρει «επίσημο» χαρακτήρα η καταγγελία και να προχωρήσει η συνομιλία με το αμαζον γιατι σου το κλείνουν στην μάπα χωρίς police report, αλλά δεν είναι εφικτό για τέτοιου είδους περιστατικά

6 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ηταν απο επισημο πωλητη/καταστημα amazon ή απο τριτο πωλητη;

Θα επρεπε να υπαρχει και η επιλογη πληρωμης με paypal παντως..

Όλα από το Amazon, πώληση και διαχείριση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ksessalonikios είπε

@l3ft3r1s Καταρχασ Δεν έκανα κάτι στην αστυνομία, απλα ενημερώθηκα στο τμήμα. Η μόνη επιλογή είναι η μήνυση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, που φυσικά δεν πρόκειται να κάνω. Εγώ ήθελα μια απλή καταγραφή συμβάντος για να πάρει «επίσημο» χαρακτήρα η καταγγελία και να προχωρήσει η συνομιλία με το αμαζον γιατι σου το κλείνουν στην μάπα χωρίς police report, αλλά δεν είναι εφικτό για τέτοιου είδους περιστατικά

Να γράψουν στο βιβλίο συμβάντων ότι έκανες παράπονο.Και να σου δώσουν αντίγραφο .

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/bebaioseis-kai-antigrapha/vas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...