denis02 Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Καλημέρα και ευχαριστώ εξ αρχής οποιο ασχοληθεί με το θέμα που αντιμετωπίζω. Έχω κάνει 365000χλμ από αυτά 300000χλμ με γκαζι-αεριο τα τελευταία 4 χρόνια το αυτοκίνητο καίει λάδια λόγω σχετικής οικονομικής στενότητας ανεβαλα κάποια πιθανή επισκευή του κινητήρα γνωρίζει κάποιος ένα πιθανό εκτιμώμενο κόστος και για μένα το ποίο σημαντικό κάποιο συνεργείο που να εγγυηθεί γραπτώς την εργασία ή αντιπροσωπεία τηλεφωνικά εκτίμησε 2με 2.5 χιλιάδες ευρώ δίνει εγγύηση. Μένω Ανατολική Αττική Νέα Μάκρη αλλά και Αθήνα θα βρεθεί τρόπος να πάει το αυτοκίνητο. Έξτρα παροχές αυτοκίνητο αντικατάστασης σίγουρα θα συνεκτιμηθεί . Ευχαριστώ
denis02 Δημοσ. 7 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου Λοιπόν χρεισιμοποιω ήμισυνθετικα 10/40 από όταν το αγόρασα ανεξάρτητα από μάρκα για πάνω απο 10 χρόνια από αρχή τσίμπαγε λίγα 100-150ml κάτι που και η εταιρεία το θεωρούσε normal και αλλαγή 1 φορά το χρόνο η 15000χλμ όποιο ερχόταν 1ο.
meletis_m Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 1 ώρα πριν, denis02 είπε Καλημέρα και ευχαριστώ εξ αρχής οποιο ασχοληθεί με το θέμα που αντιμετωπίζω. Έχω κάνει 365000χλμ από αυτά 300000χλμ με γκαζι-αεριο τα τελευταία 4 χρόνια το αυτοκίνητο καίει λάδια λόγω σχετικής οικονομικής στενότητας ανεβαλα κάποια πιθανή επισκευή του κινητήρα γνωρίζει κάποιος ένα πιθανό εκτιμώμενο κόστος και για μένα το ποίο σημαντικό κάποιο συνεργείο που να εγγυηθεί γραπτώς την εργασία ή αντιπροσωπεία τηλεφωνικά εκτίμησε 2με 2.5 χιλιάδες ευρώ δίνει εγγύηση. Μένω Ανατολική Αττική Νέα Μάκρη αλλά και Αθήνα θα βρεθεί τρόπος να πάει το αυτοκίνητο. Έξτρα παροχές αυτοκίνητο αντικατάστασης σίγουρα θα συνεκτιμηθεί . Ευχαριστώ Βρες κάποιον αξιόπιστο συνεργείο και φτιαξτο έξω . Ολόκληρο το μοτέρ , και δες και τις βαλβίδες για αλλαγή λόγω LPG . Συνήθως 1300-1500€ πάνε , υποθετικά πάντα . Πρέπει να ανοιχτεί το μοτέρ , να γίνουν μετρήσεις στο ρεκτιφιε. Και οπωσδήποτε κοιτάζεις και το κύκλωμα ψύξης σε αυτά τα χιλιόμετρα.
atheatos Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, denis02 είπε Λοιπόν χρεισιμοποιω ήμισυνθετικα 10/40 από όταν το αγόρασα ανεξάρτητα από μάρκα για πάνω απο 10 χρόνια από αρχή τσίμπαγε λίγα 100-150ml κάτι που και η εταιρεία το θεωρούσε normal και αλλαγή 1 φορά το χρόνο η 15000χλμ όποιο ερχόταν 1ο. Κάνε τις αλλαγές τωρα ανα 5000 χλμ ή χρόνο και βαλε ένα συνθετικό λαδι 5-40 σαν και αυτό https://www.skroutz.gr/s/50791452/Castrol-Edge-Synthetiko-Ladi-Aytokinitou-5W-40-1lt.html Επεξ/σία 7 Αυγούστου από atheatos
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 1 ώρα πριν, denis02 είπε Καλημέρα και ευχαριστώ εξ αρχής οποιο ασχοληθεί με το θέμα που αντιμετωπίζω. Έχω κάνει 365000χλμ από αυτά 300000χλμ με γκαζι-αεριο τα τελευταία 4 χρόνια το αυτοκίνητο καίει λάδια λόγω σχετικής οικονομικής στενότητας ανεβαλα κάποια πιθανή επισκευή του κινητήρα γνωρίζει κάποιος ένα πιθανό εκτιμώμενο κόστος και για μένα το ποίο σημαντικό κάποιο συνεργείο που να εγγυηθεί γραπτώς την εργασία ή αντιπροσωπεία τηλεφωνικά εκτίμησε 2με 2.5 χιλιάδες ευρώ δίνει εγγύηση. Μένω Ανατολική Αττική Νέα Μάκρη αλλά και Αθήνα θα βρεθεί τρόπος να πάει το αυτοκίνητο. Έξτρα παροχές αυτοκίνητο αντικατάστασης σίγουρα θα συνεκτιμηθεί . Ευχαριστώ 2500€ επισκευή (σίγουρα θα ανέβει το κόστος ) σε αμάξι 22 ετών με 365Κχλμ ; Μήπως να το αφήσεις όσο πάει και να κοιτάς για άλλο; 19 λεπτά πριν, denis02 είπε Λοιπόν χρεισιμοποιω ήμισυνθετικα 10/40 από όταν το αγόρασα ανεξάρτητα από μάρκα για πάνω απο 10 χρόνια από αρχή τσίμπαγε λίγα 100-150ml κάτι που και η εταιρεία το θεωρούσε normal και αλλαγή 1 φορά το χρόνο η 15000χλμ όποιο ερχόταν 1ο. Τα 15Κχλμ είναι πάρα πολλά για ημι 10w40.Στα μισά "έπρεπε" να τα αλλάζεις.Μπορεί και τώρα αν τα αλλάζεις σε λιγότερα χλμ να μην σου καίει τόσο. 1
denis02 Δημοσ. 7 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου Για άλλη μια φορά χιλιά ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα. Άλλαζα κάθε 15000 με το συγκεκριμένο τύπο λάδι 15/40 ήμισυνθετικα γιατί έτσι έγραφε το βιβλίο της εταιρείας manual η μικρή κατανάλωση 100-150ml ήταν αποδεκτή σύμφωνα με το κατασκευαστη. Η σκέψη να το αφήσω όσο πάει με τριβελιζει τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς μάλλον είμαι πολύ κοντά στο τέρμα την προηγούμενη εβδομάδα σε έκτακτη μετακίνηση με κλιματισμό always on 500χλμ σερί κόντεψε να μου μείνει πρόσθεσα σχεδόν 4 λίτρα πρακτικά ήταν άδειο από λάδια ανάψε στιγμιαία το λαμπάκι του λαδιού η θερμοκρασία για πρώτη φορά έφυγε από τη μέση ανέβηκε ποιο πάνω 1cm . πρόσθεσα αντιψυκτικό γιατί έβγαλε ατμό και βραστά υγρά από τη τάπα του ψυγείου νερού και επανήλθε στη μέση ο δείκτης θερμοκρασίας μετά έκανα τα τελευταία 120χλμ για σπίτι χωρίς να ξανά ανεβάσει θερμοκρασία 2 ώρες αργότερα προστέθηκε στον κινητήρα το λάδι που προανέφερα. Γενικά τσεκαρα τα λάδια και το αντιψυκτικό 1 φορά την εβδομάδα και κλασσικά πρόσθετα ότι έλειπε βάση δεκτών. 1η κίνηση κοίταξα κάποιες περιπτώσεις κινητήρα αλλά αυτό και αν είναι λαχείο δεν δίνουν εγγύηση οι μαντινάδες και ζητάνε σχεδόν χιλιάρικο χωρίς την εργασία τοποθέτηση. Κοιτάζω και αντίστοιχα μεταχειρισμένα με έως 130000χλμ max 150000χλμ με λογικό κόστος μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει κάτι. Να πω επίσης ότι από το lpg -αεριο δεν έχω το παραμικρό θέμα μέχρι τώρα έχει αποσβέσει πολλαπλάσια τη σκιά του αυτοκινήτου συνολικά. Να πω επίσης ότι από το lpg -αεριο δεν έχω το παραμικρό θέμα μέχρι τώρα έχει αποσβέσει πολλαπλάσια τη ΑΞΙΑ του αυτοκινήτου συνολικά
atheatos Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Μάλλον έφτασε στο τέλος του ο κινητήρας. Μπορείς όπως προαναφέρθηκε να κανεις πιο συχνά τις αλλαγές και να πας λίγο ακόμα μέχρι να τα παίξει τελείως. Ότι έγινε έγινε. Θα μπορούσε( μπορεί και όχι) νωρίτερα , με συχνότερες αλλαγές και καλυτερα λάδια να είχε αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. Τωρα κοίταζε για κανένα μεταχειρισμένο κινητήρα που να ταιριάζει , γιατί ίσως έρθει πιο φτηνά από την επισκευή αυτού που έχεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 2 ώρες πριν, denis02 είπε Για άλλη μια φορά χιλιά ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα. Άλλαζα κάθε 15000 με το συγκεκριμένο τύπο λάδι 15/40 ήμισυνθετικα γιατί έτσι έγραφε το βιβλίο της εταιρείας manual η μικρή κατανάλωση 100-150ml ήταν αποδεκτή σύμφωνα με το κατασκευαστη. Η σκέψη να το αφήσω όσο πάει με τριβελιζει τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς μάλλον είμαι πολύ κοντά στο τέρμα την προηγούμενη εβδομάδα σε έκτακτη μετακίνηση με κλιματισμό always on 500χλμ σερί κόντεψε να μου μείνει πρόσθεσα σχεδόν 4 λίτρα πρακτικά ήταν άδειο από λάδια ανάψε στιγμιαία το λαμπάκι του λαδιού η θερμοκρασία για πρώτη φορά έφυγε από τη μέση ανέβηκε ποιο πάνω 1cm . πρόσθεσα αντιψυκτικό γιατί έβγαλε ατμό και βραστά υγρά από τη τάπα του ψυγείου νερού και επανήλθε στη μέση ο δείκτης θερμοκρασίας μετά έκανα τα τελευταία 120χλμ για σπίτι χωρίς να ξανά ανεβάσει θερμοκρασία 2 ώρες αργότερα προστέθηκε στον κινητήρα το λάδι που προανέφερα. Γενικά τσεκαρα τα λάδια και το αντιψυκτικό 1 φορά την εβδομάδα και κλασσικά πρόσθετα ότι έλειπε βάση δεκτών. 1η κίνηση κοίταξα κάποιες περιπτώσεις κινητήρα αλλά αυτό και αν είναι λαχείο δεν δίνουν εγγύηση οι μαντινάδες και ζητάνε σχεδόν χιλιάρικο χωρίς την εργασία τοποθέτηση. Κοιτάζω και αντίστοιχα μεταχειρισμένα με έως 130000χλμ max 150000χλμ με λογικό κόστος μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει κάτι. Να πω επίσης ότι από το lpg -αεριο δεν έχω το παραμικρό θέμα μέχρι τώρα έχει αποσβέσει πολλαπλάσια τη σκιά του αυτοκινήτου συνολικά. Να πω επίσης ότι από το lpg -αεριο δεν έχω το παραμικρό θέμα μέχρι τώρα έχει αποσβέσει πολλαπλάσια τη ΑΞΙΑ του αυτοκινήτου συνολικά Αδερφέ δεν ξέρω τι τσέκαρες αλλά για να σου έκαψε 4 λιτρα λάδι σε 500χλμ ή δεν το τσέκαρες ή το πάει αμάσητο το λάδι. 1
vamvakoolas Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 2 hours ago, denis02 said: Για άλλη μια φορά χιλιά ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα. Άλλαζα κάθε 15000 με το συγκεκριμένο τύπο λάδι 15/40 ήμισυνθετικα γιατί έτσι έγραφε το βιβλίο της εταιρείας manual η μικρή κατανάλωση 100-150ml ήταν αποδεκτή σύμφωνα με το κατασκευαστη. Η σκέψη να το αφήσω όσο πάει με τριβελιζει τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς μάλλον είμαι πολύ κοντά στο τέρμα την προηγούμενη εβδομάδα σε έκτακτη μετακίνηση με κλιματισμό always on 500χλμ σερί κόντεψε να μου μείνει πρόσθεσα σχεδόν 4 λίτρα πρακτικά ήταν άδειο από λάδια ανάψε στιγμιαία το λαμπάκι του λαδιού η θερμοκρασία για πρώτη φορά έφυγε από τη μέση ανέβηκε ποιο πάνω 1cm . πρόσθεσα αντιψυκτικό γιατί έβγαλε ατμό και βραστά υγρά από τη τάπα του ψυγείου νερού και επανήλθε στη μέση ο δείκτης θερμοκρασίας μετά έκανα τα τελευταία 120χλμ για σπίτι χωρίς να ξανά ανεβάσει θερμοκρασία 2 ώρες αργότερα προστέθηκε στον κινητήρα το λάδι που προανέφερα. Γενικά τσεκαρα τα λάδια και το αντιψυκτικό 1 φορά την εβδομάδα και κλασσικά πρόσθετα ότι έλειπε βάση δεκτών. 1η κίνηση κοίταξα κάποιες περιπτώσεις κινητήρα αλλά αυτό και αν είναι λαχείο δεν δίνουν εγγύηση οι μαντινάδες και ζητάνε σχεδόν χιλιάρικο χωρίς την εργασία τοποθέτηση. Κοιτάζω και αντίστοιχα μεταχειρισμένα με έως 130000χλμ max 150000χλμ με λογικό κόστος μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει κάτι. Να πω επίσης ότι από το lpg -αεριο δεν έχω το παραμικρό θέμα μέχρι τώρα έχει αποσβέσει πολλαπλάσια τη σκιά του αυτοκινήτου συνολικά. Να πω επίσης ότι από το lpg -αεριο δεν έχω το παραμικρό θέμα μέχρι τώρα έχει αποσβέσει πολλαπλάσια τη ΑΞΙΑ του αυτοκινήτου συνολικά αδελφε, με λιγοτερα χλμ και παρομοια βλαβη (ισως λιγο πιο καινουργιο) σε φιατακι το εδωσα για ...ανακυκλωση. Με 2000-3000 μπορεις να βρεις κατι αλλο με λιγοτερα χλμ και σε καλυτερη κατασταση. Επειδη το ειχα ψαξει το θεμα και ειχα βρει και μηχανη, αν π.χ 1000 ευρ το ανταλλακτικο μετα θες τουλαχιστον κανα 300-500 στο μαστορα για βγαλε βαλε. Απο εκει και περα σιγουρα θα πρεπει να κανεις και ενα σερβις π.χ ισως να αλλαξεις ιμαντα τρομπα νερου (μιας και εχεις τη μηχανη ανοικτη) βαλε κανα 300 λαδια ισως παραφλου κτλ (δε μιλαω καν για το υγραεριο που ισως καποια στιγμη πρεπει να αλλαξεις μπουκαλα κτλ) ειναι ολα θεμα μαθηματικων.....
atheatos Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 3 ώρες πριν, denis02 είπε Άλλαζα κάθε 15000 με το συγκεκριμένο τύπο λάδι 15/40 ήμισυνθετικα γιατί έτσι έγραφε το βιβλίο της εταιρείας manual Μήπως έγραφε και κάποια άλλα λάδια εκτός από 15/40? Έχω την εντύπωση σχεδόν όλα τα μοντέλα της χρονολογίας αυτής, ήταν βάση κατασκευαστή (και όχι ελληνικής αντιπροσωπείας) το 5-30 recommended. Τελος παντων , ότι έγινε έγινε ,15/40 βάζανε σε αυτοκίνητα δεκαετίας του 80-90 που είχαν άλλο σύστημα λίπανσης και ανοχές. Αντε να είχε 10-40 στις επιλογές το manual . 15/40 μου ακούγεται υπερβολικό για κινητήρα του 2004…. Τώρα που το ξαναβλέπω ο κινητήρας σου είναι με VVTi . Λυπάμαι που στο λέω αλλά με τα 15/40 που έβαζες το χειμώνα , ο συγκεκριμένος κινητήρας πρέπει να την άκουγε στερεοφωνικά στα μεταβλητα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα