Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ATmega είπε

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος και θα συμφωνήσω με τον @nickol-us ότι ο σκοπός είναι να μάθουμε από κάποιους που γνωρίζουν γιατί σε έναν θερμοσίφωνα πρώτα  μπαίνει διακόπτης και μετά η ασφάλεια χωρίς ειρωνείες ότι το chatgtp δεν ξέρει και πολλά από ηλεκτρολογία. Οποίος γνωρίζει και έχει τη διάθεση παρακαλώ να στείλει μια εξήγηση γιατί είναι σωστό διακόπτης - ασφάλεια και λάθος ασφάλεια - διακόπτη. Ευχαριστώ.

Κι εγώ που είμαι, με αυτά που διαβάζω τα κάνω αχταρμά...

Η μόνη λογική που υπάρχει στο μυαλό μου γιατί πρώτα διακόπτης και μετά ασφάλεια είναι οτι στη θεωρία ένας διακόπτης είναι αρκετά πιο απλός (κατασκευαστικά) και χαλάει πιο δύσκολα, οπότε μπαίνει πρώτος έτσι ώστε αν χαλάσει η ασφάλεια να απομονωθεί και αντικατασταθεί χωρίς παρουσία τάσης.

Το γιατί διακόπτης ειπώθηκε. Ο διακόπτης είναι κατασκευασμένος να ανοιγοκλείνει υπό φορτίο (ρεύμα), γι΄αυτό μπαίνει στο θερμοσίφωνο.

Η αλήθεια είναι οτι στην κουζίνα δεν ανοιγοκλείνεις υπο φορτίο, βάσει λογικής μπορείς να βάλεις μόνο τον διπολικό, ας μας απαντήσουν όμως αν λέει κάτι διαφορετικό ο κανονισμός.

41 λεπτά πριν, VasKag είπε

Επισης,  στο εξοχικο, τριφασικη εγκατασταση, διαβαζοντας το νημα, ειδα οτι ο πινακας εχει πρωτα ρελε, μετα γενικο διακοπτη και μετα ασφαλειες. Και αυτο "λαθος" ειναι?

Είτε μονοφασικό είτε τριφασικό, δεν αλλάζει η σειρά. Διακόπτης - ασφάλεια - ρελέ είναι η σειρά.

Κάποια εποχή (κοντά στο 2000) οι καθηγητές πρότειναν να μπαίνει πρώτα το ρελέ, έτσι ώστε ακόμη και αν παρέμβει ο ηλεκτρολόγος στον πίνακα σε οποιδήποτε στοιχείο του, να είναι προστατευμένος.

Ακόμη και τότε ο κανονισμός δεν ήταν σαφής (ξαναλέω στον hd 384 υπάρχουν ασάφειες που καλύπτονται απο μεταφράσεις, το hd60364 δεν τον έχω πιάσει στα χέρια μου), οι καθηγητές διαφωνούσαν μεταξύ τους και καθένας κατά το δοκούν

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα ο καθε ηλεκτρολογος τοποθετει οπως ερμηνευει αυτος ή οπως το εκαναν την τοτε χρονικη περιοδο? Γιατι αυτο φτιαχτηκε πριν 25+ χρονια. Θα επρεπε δλδ οταν ηρθε πριν απο μερικους μηνες και αλλαξε τον χαλασμενο ρελε, να αλλαξει και τη σειρα?

Επεξ/σία από VasKag

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...