The_Judas Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 πμ 4 χαμενες ωρες από τη ζωή σου καθε μερα θεωρώ οτι ειναι πολλες...
Nabuko Δημοσ. Σάββατο στις 12:01 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:01 μμ 16 λεπτά πριν, The_Judas είπε 4 χαμενες ωρες από τη ζωή σου καθε μερα θεωρώ οτι ειναι πολλες... Aπ' ότι καταλαβαίνω είναι 3 φορές τη βδομάδα και οι παραπάνω ώρες είναι 1,5 x 3 = 4,5 ώρες την εβδομάδα. Οπότε αξίζει για 4.5 ώρες την εβδομάδα να μένεις Χαλκίδα αντί για Αθήνα? 1
k0stas1 Δημοσ. Σάββατο στις 12:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:18 μμ (επεξεργασμένο) Υπάρχει και τρένο από Χαλκίδα Αθήνα με πρώτο δρομολόγιο 5 και κάτι το πρωί. Ούτε κίνηση, ούτε τίποτα. Μου κάνει εντύπωση που δεν το ανέφερε κανείς. Τώρα είδα ότι η δουλειά σου είναι στο κέντρο. Ο σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα που κάνει τέρμα το τρένο έχει άμεση σύνδεση με την κόκκινη γραμμή του μέτρο. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:31 μμ από k0stas1 1
papoys1 Δημοσ. Σάββατο στις 01:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:35 μμ 3 ώρες πριν, Vstromrider είπε Πραγματι. θα παει μια και καλη. Ασφαλεια θανατου να εχει κανει μονο, μην αφησει το παιδι του αστεγο. Δεν ξέρω που κινείσαι με το Vstrom αλλα αν είσαι Αθήνα και θες 8 το πρωί να κατέβεις από Γέρακα κέντρο για δουλεια θα πάρεις το αυτοκίνητο και όχι τη μηχανή;; Αν και παππούς με δύο αυτοκίνητα στο όνομα μου προσωπικά το κάνω με το παπί (μοτοσυκέτα την έχω παρατήσει λόγω ηλικίας) και όσες φορές το έκανα με αυτοκίνητο το σκυλομετάνοιωσα και έχω γυρισει και πίσω μερικές φορες από Αγία Παρασκευή λόγω της κινησης😜 1
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 01:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:47 μμ 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Aπ' ότι καταλαβαίνω είναι 3 φορές τη βδομάδα και οι παραπάνω ώρες είναι 1,5 x 3 = 4,5 ώρες την εβδομάδα. Οπότε αξίζει για 4.5 ώρες την εβδομάδα να μένεις Χαλκίδα αντί για Αθήνα? λέει 12 ώρες την εβδομάδα,4 ωρες την κάθε φορά στην μετακίνηση.
Nabuko Δημοσ. Σάββατο στις 02:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:13 μμ 24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε λέει 12 ώρες την εβδομάδα,4 ωρες την κάθε φορά στην μετακίνηση. Σου διέφυγε κάτι όμως. Λέει 23 ώρες πριν, imr είπε Ηδη κανω 1 ωρα, οποτε θα παει στις 2 Οπότε 6 ώρες παραπάνω με τη δική του εκτίμηση αντί για τις 4,5 ώρες που λέω εγώ γιατί τα υπολόγισα με 45 λεπτά. Οπότε αξίζει για 5-6 'ώρες οδήγηση την εβδομάδα να μένει Χαλκίδα αντί για την Αθήνα? 1
airtrelomike13 Δημοσ. Σάββατο στις 02:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:58 μμ Και γιατί δεν πάτε Ελευσίνα ? Τέλος πάντων, επειδή πολλοί το έχουν κάνει αυτό, σε πληροφορώ ότι θα μετανιώσεις ΑΝ αφήσεις την Αθήνα. Ο ξαδερφός μου άφησε την Αθήνα και γύρισε στο πατρικό του σε νησί ( θα μου πεις είναι νησί και είναι θάλασσα) και το μετάνιωσε πάρα πολύ και τώρα θέλει να γυρίσει ξανά στην Αθήνα. Με τα στραβά της και με τα κακά της, η Αθήνα είναι ξεχωριστή και η καλύτερη πόλη στην ΑΘήνα. Έχεις την ανωνυμία σου ( μακρυά από κλειστές κοινωνίες), έχεις επιλογές ( υγεία, ψυχαγωγία κλπ). Θα μου πεις οτι αυτα θέλουν και χρήματα και σήμερα στην Αθήνα αν δεν βγάζεις 1500 δεν ζεις, αλλά και η επαρχία δεν είναι παράδεισος. Πιστεψε με. Αθήνα και πάλι Αθήνα 3
Vstromrider Δημοσ. Σάββατο στις 04:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:09 μμ 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Δεν ξέρω που κινείσαι με το Vstrom αλλα αν είσαι Αθήνα και θες 8 το πρωί να κατέβεις από Γέρακα κέντρο για δουλεια θα πάρεις το αυτοκίνητο και όχι τη μηχανή;; Απο την μερα που γεννηθηκε ο γιος μου, εκοψα την μηχανη. Εχω ενα strom του 2020 με 4500χλμ παρκαρισμενο σε υπογειο γκαραζ. Να σημειωθει οτι εφυγα απο την Αθηνα! Δεν αντεξα αλλο την χαβουζα! Υ.γ Το strom εχει μεινει στην Αθηνα επανω στο cteq 1
XronisR Δημοσ. Σάββατο στις 07:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:07 μμ Στις 8/8/2025 στις 6:31 ΜΜ, Raki-meze είπε Εγώ έκανα το αντίθετο, από Χαλκίδα που νοίκιαζα, ήρθα Αθήνα , Αγία Παρασκευή, με οικογένεια. Έζησα 4 χρόνια στην Χαλκίδα. Είναι επαρχία, με τα θετικά της, αλλά και τα αρνητικά της. Εμένα προσωπικά μου άρεσε, αλλά έχω μεγαλώσει και ζήσει τα περισσότερα χρόνια επαρχία, οπότε σίγουρα παίζει ρόλο. Θετικά : Βόλτα ή τρέξιμο ή απλά καφέ - φαγητό στην παραλία, αρκετές παιδικές χαρές - πλατείες σε καλό επίπεδο, κοντινά χωριά για βόλτες. Αρνητικά : Κάπως κλειστή κοινωνία, διαφορετική νοοτροπία, αρκετά ακριβή για επαρχία, πολλή κίνηση και δύσκολο παρκάρισμα στην μεριά του νησιού. Το να έχεις το δικό σου σπίτι είναι σοβαρό πλεονέκτημα, αλλά σίγουρα στην αρχή θα νιώσετε την διάφορα της ζωής σε όλα τα επίπεδα. Με τον καιρό μόνο θα φανεί αν σας ταιριάζει ή όχι , ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αλλού ταιριάζει και του αρέσει, αλλού δεν κάνει χωριό. Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο, στείλε μου p.m. Θα συμφωνησω 100% με τον φιλο μας εδω.Μενω 15 λεπτα απο Χαλκιδα σε ενα χωριο,αποσταση 17 χμ. Η Χαλκιδα εχει χαλασει πολλη,δεν ειναι αυτο που ηταν πριν 15-17 χρονια. 2
imr Δημοσ. Σάββατο στις 07:45 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 07:45 μμ 20 hours ago, DjTony said: Ποιο το νόημα όλου αυτού; μέχρι να κάνεις ένα μπάνιο και να φας πήγε 9 η ώρα το βράδυ. Τι θα κάνεις στις 9 το βράδυ; βόλτα με το παιδί που θα κοιμάται; να δεις τη γυναίκα; να κοιμηθείς για να σηκωθείς την επόμενη στις 6? Τι από όλα; Δεν αλλάζει πολύ από την τωρινή μου καθημερινότητα, το θέμα είναι τι επιλογές έχεις τώρα και που μεγαλώνει καλυτερα το παιδί. 20 hours ago, Morosana said: Επίσης πρέπει να σκεφτείς τον καιρο το χειμώνα που μπορεί να μείνεις με τις ώρες Μαλακάσα για τη νταλίκα που διπλωσε, τα πλευρικά διόδια πού θα μπουν Βαρυμπόμπη Αγ Στεφανο και θα αυξηθεί η κίνηση. Επίσης μην σκέφτεσαι το παιδί στα 4 που είναι τώρα αλλά στα 14 και τα 24 Την κινηση τον χειμώνα με κακοκαιρια δεν την είχα σκεφτεί είναι η αλήθεια. 19 hours ago, majunior said: Οι περισσότεροι Αθηναίοι φλιπάρουν με 1 ώρα στον Κηφισό κι εσύ θες να προσθέσεις άλλη μία; Κι ενώ μπορείς να στείλεις το παιδί σε ιδιωτικό θα το στείλεις στο δημόσιο της Χαλκίδας; Κι όλα αυτά για να ξεφύγεις από την «κόλαση» που είναι το Μαρούσι; Δεν είμαι αχάριστος, μια χαρα είμαστε και το ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολύ χειρότερα στην Αθήνα. Η σκέψη πάντα είναι εάν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο. 18 hours ago, Fan said: Είστε με τα καλά σας ωρε? Σκέφτεστε να μετακομίσετε και να πας μακριά από τη δουλειά σου 170-180 χιλιόμετρα την ημέρα, δηλαδή μιλάμε ένα σίγουρο τρίωρο στους δρόμους; Συμβουλή μου, εάν πρέπει να αλλάξεις σπίτι και το μέρος της δουλειάς σου είναι σχετικά μόνιμο, μην το σκέφτεσαι καθόλου, βρες σπίτι σε καλό σημείο το πολύ 2-3 χιλιόμετρα από εκεί που εργάζεσαι. Ειδικά για σένα που όπως λες η γυναίκα δουλεύει από το σπίτι, θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα το να μένεις κοντά στον χώρο εργασίας. Το μόνο σημαντικότερο από το να είσαι κοντά στη δουλειά σου είναι να είναι ασφαλής η γειτονιά που μένεις. Το σημείο που μένουμε για μένα είναι ιδανικό για Αθήνα, εάν μετακομίζω θα έφευγα εκτός κέντρου όσο γίνεται, όχι πιο κοντά. 7 hours ago, The_Judas said: 4 χαμενες ωρες από τη ζωή σου καθε μερα θεωρώ οτι ειναι πολλες... Ναι το θέμα είναι αν κερδίζεις κάτι (η οικογένεια και το παιδί) για να θυσιάσεις αυτές τις ώρες. 7 hours ago, k0stas1 said: Υπάρχει και τρένο από Χαλκίδα Αθήνα με πρώτο δρομολόγιο 5 και κάτι το πρωί. Ούτε κίνηση, ούτε τίποτα. Μου κάνει εντύπωση που δεν το ανέφερε κανείς. Τώρα είδα ότι η δουλειά σου είναι στο κέντρο. Ο σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα που κάνει τέρμα το τρένο έχει άμεση σύνδεση με την κόκκινη γραμμή του μέτρο. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί και η αλήθεια είναι ότι θεωρητικά θα βόλευε πολύ. 4 hours ago, airtrelomike13 said: Και γιατί δεν πάτε Ελευσίνα ? Τέλος πάντων, επειδή πολλοί το έχουν κάνει αυτό, σε πληροφορώ ότι θα μετανιώσεις ΑΝ αφήσεις την Αθήνα. Ο ξαδερφός μου άφησε την Αθήνα και γύρισε στο πατρικό του σε νησί ( θα μου πεις είναι νησί και είναι θάλασσα) και το μετάνιωσε πάρα πολύ και τώρα θέλει να γυρίσει ξανά στην Αθήνα. Με τα στραβά της και με τα κακά της, η Αθήνα είναι ξεχωριστή και η καλύτερη πόλη στην ΑΘήνα. Έχεις την ανωνυμία σου ( μακρυά από κλειστές κοινωνίες), έχεις επιλογές ( υγεία, ψυχαγωγία κλπ). Θα μου πεις οτι αυτα θέλουν και χρήματα και σήμερα στην Αθήνα αν δεν βγάζεις 1500 δεν ζεις, αλλά και η επαρχία δεν είναι παράδεισος. Πιστεψε με. Αθήνα και πάλι Αθήνα Ελευσίνα δεν υπάρχει κάτι, αν είχαμε εκεί σπίτι θα το είχα σε αντίστοιχη σκέψη. 27 minutes ago, XronisR said: Θα συμφωνησω 100% με τον φιλο μας εδω.Μενω 15 λεπτα απο Χαλκιδα σε ενα χωριο,αποσταση 17 χμ. Η Χαλκιδα εχει χαλασει πολλη,δεν ειναι αυτο που ηταν πριν 15-17 χρονια. Αντίστοιχα όμως χαλάει και η Αθήνα. Πχ στη γειτονιά μας εκεί που δεν σε ένοιαζε το πάρκινγκ, πλέον δεν βρίσκεις ούτε εκτός ωρών αιχμής. Εχει αυξηθεί πολύ η εγκληματικότητα και σε κάθε γωνιά ξεπροβάλει μια τεράστια πολυκατοικία.
XronisR Δημοσ. Σάββατο στις 07:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:58 μμ Εχει ανεβει πολυ η κινηση στην καινουρια Γεφυρα,κολλαει τις πρωινες ωρες οπως και μετα τις 15.00 μεχρι τις 18.00-19.00.Επισης, η Χαλκιδα εχει τιμες Αθηνας,μην νομιζεις οτι ειναι φθηνη πολη.Οπως επισης εχει τεραστιο θεμα στο parking. 3
Morosana Δημοσ. Σάββατο στις 09:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:30 μμ Πιστεύω ότι έχει νόημα η μετάβαση σε επαρχία (η Χαλκίδα πλέον έχει γίνει προάστιο της Αθήνας και δεν πιάνει ιδιαίτερα) αν έχεις και την αντίστοιχη δουλειά εκεί. Τι πραγματικά θα κερδίσεις με τη μετακόμιση; Μια δουλειά Αθήνας με πίεση Αθήνας που ρεαλιστικά θα σου προσθέτει έξτρα ώρες στο δρόμο με μεγαλύτερο κόστος με την προσδοκία ενός καλύτερου σχολείου, λίγο πιο χαλαρών ρυθμών που δεν ξέρεις αν βρεις. Αν η Χαλκίδα.δεν είχε θάλασσα θα τη σκεφτόσουν το ίδιο;
airtrelomike13 Δημοσ. Σάββατο στις 09:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:58 μμ Πάντως μη νομίζετε ότι και στην επαρχία-νησιά η ζωή είναι παράδεισος. Έχω ζήσει 4 χρόνια σε επαρχία και κοντά μια 10ετία σε νησί και ξέρω πως είναι . Κλειστές κοινωνίες, συντηρητικοί άνθρωποι, έλλειψη υποδομών , νοσοκομεία για τα πανηγύρια και άλλα πολλά. Και επειδή κάποιος θα έρθει και θα μου πει, ναι αλλα στην επαρχια κανεις αποταμιευση, ειναι ολα πιο φτηνα. πιστεψτε με αρχιζει και αυτο και γινεται μυθος. Γενικα μιλαω, δεν μιλαω μονο για τον TS 1
ghostaki Δημοσ. Σάββατο στις 11:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:15 μμ Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά που να με πλήρωνες δεν το έκανα το να τρώω έξτρα ώρες από τη ζωή μου στη μετακίνηση. Το αντίθετο θα κοίταζα να κάνω. Επίσης είναι εύκολο να υποτιμήσει κανείς την έξτρα κούραση της επιπλέον οδήγησης, την οποία θα κουβαλάς από την αρχή της μέρας σου και που θα σου κλέβει και τουλάχιστον μία ώρα ύπνου κάθε μέρα που πας δουλειά στην Αθήνα. 2
basilis_k6 Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 μμ 16 λεπτά πριν, ghostaki είπε Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά που να με πλήρωνες δεν το έκανα το να τρώω έξτρα ώρες από τη ζωή μου στη μετακίνηση. Το αντίθετο θα κοίταζα να κάνω. Επίσης είναι εύκολο να υποτιμήσει κανείς την έξτρα κούραση της επιπλέον οδήγησης, την οποία θα κουβαλάς από την αρχή της μέρας σου και που θα σου κλέβει και τουλάχιστον μία ώρα ύπνου κάθε μέρα που πας δουλειά στην Αθήνα. ο μικρος χρονος σπιτι δουλεια ειναι ποιοτητα ζωης. δουλεια κοντα > δουλεια μακρια > δουλεια μακρια +κινηση ξεκινα σταματα > λεωφορειο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα