Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ανακαίνιση που κάναμε πρόσφατα σε παλιό μπάνιο, επιλέξαμε πλακάκια 120χ60 . Στην αφαίρεση των παλιών πλακιδίων διαπιστώσαμε οτι ο τοίχος ήταν αρκέτα "λακουβιασμένος" σε μερικά σημεία. Ο πλακάς που ανέλαβε την δουλειά μας είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και οτι με την κόλλα θα καλυφθούν τα κενά και δεν θα έχει θέμα. 
Αφού τελείωσε διαπίστωσα οτι σε μερικά πλακάκια, ένα μικρό μέρος του πλακιδίου το χτυπάς και ακούγονται κούφια. Η απάντησή του ήταν οτι αυτό έγινε γιατί ο τοίχος ήταν στραβός και επειδή είναι μεγάλα πλακάκια δεν γινόταν να καλυφθεί 100% σε κάποια σημεία απο την κόλλα αλλά να μην ανησυχώ γιατί είναι μεγάλα πλακάκια και στο υπόλοιπο πλακάκι έχει πιάσει καλά η κόλλα. 

Το θέμα μου είναι οτι όλο αυτό δεν μου ακούγεται πιστικό και επειδή με έχει πιάσει μανία να ελέγχω για αντίστοιχο θέμα σε άλλα σπίτια, ανησυχώ μήπως είναι μεγάλο λάθος όλο αυτό και πρέπει κάπως να διορθωθεί. 

Έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία; Αξίζει να ασχοληθώ ή να το αφήσω και αν βγεί κάτι στο μέλλον να το κοιτάξω τότε;

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι αντίστοιχο είχα κάνει και εγώ σε πλακάκια δεπέδου, όπου 2-3 είναι κούφια λόγω της κολλας που δεν την άπλωσα σωστά. Για πολλά χρόνια μου έπεφταν εργαλεία, διάφορα αντικείμενα και έλεγα μέσα μου, τώρα θα σπάσει, τώρα θα ραγίσει .... σε πληροφωρώ ότι δεν έχουν πάθει τίποτα.  

Δεν πρόκειται να έχεις κάποιο πραγματικό θέμα. Ακόμα και εαν είναι κούφια σε κάποια σημεία, τα πλακάκια είναι καλά κολλημένα και δεν χρειάζεται να ανησυχείς. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 3
Δημοσ.

Το φίλο λέει τον έχει πιάσει μανία να ψάχνει για κακοτεχνίες σε άλλα σπίτια. Αν κρίνω και από το username μάλλον είναι επιρρεπής σε μανίες.

Θα έλεγα αυτό πρέπει να δουλέψει πρώτα.

• Haha 6
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε

Σε ανακαίνιση που κάναμε πρόσφατα σε παλιό μπάνιο, επιλέξαμε πλακάκια 120χ60 . Στην αφαίρεση των παλιών πλακιδίων διαπιστώσαμε οτι ο τοίχος ήταν αρκέτα "λακουβιασμένος" σε μερικά σημεία. Ο πλακάς που ανέλαβε την δουλειά μας είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και οτι με την κόλλα θα καλυφθούν τα κενά και δεν θα έχει θέμα. 
Αφού τελείωσε διαπίστωσα οτι σε μερικά πλακάκια, ένα μικρό μέρος του πλακιδίου το χτυπάς και ακούγονται κούφια. Η απάντησή του ήταν οτι αυτό έγινε γιατί ο τοίχος ήταν στραβός και επειδή είναι μεγάλα πλακάκια δεν γινόταν να καλυφθεί 100% σε κάποια σημεία απο την κόλλα αλλά να μην ανησυχώ γιατί είναι μεγάλα πλακάκια και στο υπόλοιπο πλακάκι έχει πιάσει καλά η κόλλα. 

Το θέμα μου είναι οτι όλο αυτό δεν μου ακούγεται πιστικό και επειδή με έχει πιάσει μανία να ελέγχω για αντίστοιχο θέμα σε άλλα σπίτια, ανησυχώ μήπως είναι μεγάλο λάθος όλο αυτό και πρέπει κάπως να διορθωθεί. 

Έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία; Αξίζει να ασχοληθώ ή να το αφήσω και αν βγεί κάτι στο μέλλον να το κοιτάξω τότε;

Σε τοίχο και όχι σε πάτωμα ,έτσι;Τι πρόβλημα φοβάσαι ότι θα υπάρξει;

Δημοσ.

Το μεγάλο λάθος που κάνατε ήταν ότι βάλατε πολύ μεγάλα πλακάκια. Τώρα το ότι ακούς να είναι κούφια δεν είναι και τόσο τραγικό.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chios είπε

Το μεγάλο λάθος που κάνατε ήταν ότι βάλατε πολύ μεγάλα πλακάκια. Τώρα το ότι ακούς να είναι κούφια δεν είναι και τόσο τραγικό.

Καθόλου λάθος δεν είναι το μεγάλο μέγεθος και μην ακούς διάφορους/ρες που λένε ότι δεν μετράει. 🤫😎
Είναι τις μόδας τώρα τα 120Χ60 και όλα τα καταστήματα αυτά προμοτάρουν για οικιακή χρήση και όχι μόνο.

Τώρα όσον αφορά την «κακοτεχνία», πλακάκι τοίχου είναι, δεν περπατάς επάνω, δεν πρόκειτε να πέσει κάτι επάνω, δεν το χτυπάς γενικά, εκτός βέβαια αν έχεις κάνα περίεργο φετίχ.
Δεν πρόκειτε να πάθει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dpolal είπε

Είναι τις μόδας τώρα τα 120Χ60 και όλα τα καταστήματα αυτά προμοτάρουν για οικιακή χρήση και όχι μόνο.

Ποσο πρακτικα ειναι τοσο μεγαλα πλακακια, μιας που μιλαμε για μπανιο και οχι για πισινα 50αρα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lector είπε

Ποσο πρακτικα ειναι τοσο μεγαλα πλακακια, μιας που μιλαμε για μπανιο και οχι για πισινα 50αρα;

Κάναμε ανακαίνιση σε μπάνιο/wc πριν από 2 μήνες και βάλαμε τέτοια πλακάκια και συγκεκριμένα γρανιτοπλακάκια.

Είναι αρκετά εντυπωσιακά σαν εμφάνιση και στεγνώνουν σε χρόνο dt αν πέσει νερό επάνω, ειδικά στο πάτωμα.
Η μεγάλη διάσταση σημαίνει ότι ο χώρος καλύπτεται με λιγότερα πλακάκια οπότε δείχνει ποιό «καθαρός», δεν έχεις τόσο έντονη την εμφάνιση της σκακιέρας δηλαδή.Άλλη πρακτικότητα δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Τώρα, πέρα από το ότι είναι ασήκωτα στο κουβάλημα, αυτά που βάλαμε λόγο υλικού ξέσκισαν 4 τρυπάνια μέχρι να καταφέρει ο υδραυλικός να κάνει τις τρύπες για κρεμάστρες, σαπουνοθήκες κλπ. Είναι πολύ σκληρό υλικό.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dpolal είπε

Τώρα, πέρα από το ότι είναι ασήκωτα στο κουβάλημα, αυτά που βάλαμε λόγο υλικού ξέσκισαν 4 τρυπάνια μέχρι να καταφέρει ο υδραυλικός να κάνει τις τρύπες για κρεμάστρες, σαπουνοθήκες κλπ. Είναι πολύ σκληρό υλικό.

Ναι αυτο σκεφτομουν κι εγω, υποθετω πολυ λιγα θα μπηκαν ατοφια, και ειδικα σε πατωμα. Ολα θα θελουν "χειροτεχνια" για να ταιριαξουν με τα υπολοιπα ειδη υγιεινης.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, lector είπε

Ναι αυτο σκεφτομουν κι εγω, υποθετω πολυ λιγα θα μπηκαν ατοφια, και ειδικα σε πατωμα. Ολα θα θελουν "χειροτεχνια" για να ταιριαξουν με τα υπολοιπα ειδη υγιεινης.

Ανάλογα το χώρο, στο μεγάλο μπάνιο έκατσαν 3 στη σειρά ακριβώς. π.χ.

Tα γρανιτοπλακάκια είναι νέο υλικό και δεν γνωρίζουν πολλοί πώς δουλεύεται.

Ένας από το κατάστημα που τα αγόρασα μου είπε ότι για να κάνεις τρύπες για βίδες και να μην γίνει λαλακία ο καλύτερος τρόπος είναι με γωνιακό τροχό με ταχύτητες και ειδικό τρυπάνι για γρανίτη, τρυπάς υπό γωνία και κάθε 10" βουτάς το τρυπάνι σε νερό για να μην καταστραφεί. 😟

• Confused 1
Δημοσ.

Τα γρανιτοπλακάκια δεν είναι νέος τύπος πλακιδίων, απλά δε συνηθίζονται στα μπάνια γιατί συνήθως τα μπάνια δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις αντοχής, συν ότι έχουν περιορισμένα σχέδια σε σχέση με τα κεραμικά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τα γρανιτοπλακάκια δεν είναι νέος τύπος πλακιδίων, απλά δε συνηθίζονται στα μπάνια γιατί συνήθως τα μπάνια δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις αντοχής, συν ότι έχουν περιορισμένα σχέδια σε σχέση με τα κεραμικά.

Δεν έχεις άδικο, κακή διατύπωση απο μέρους μου, εννοούσα ότι δεν έχουν δουλέψει με αυτό πολλοί υδραυλικοί, όχι πλακάδες.

Δημοσ.

Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά θυμάμαι να έχω κι εγώ αυτό το θέμα με τοίχο που δεν ήταν εντελώς ίσιος και ο πλακάς έβαλε τσιμέντο και μετά κόλλα.

Λογικά δεν θα έχεις θέμα όμως και αφού δεν τα πατάς σε λίγο καιρό θα το έχεις ξεχάσει.

Να μπεις σε διαδικασία να ξηλώσεις για μένα δεν αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, zio10 είπε

Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά θυμάμαι να έχω κι εγώ αυτό το θέμα με τοίχο που δεν ήταν εντελώς ίσιος και ο πλακάς έβαλε τσιμέντο και μετά κόλλα.

Λογικά δεν θα έχεις θέμα όμως και αφού δεν τα πατάς σε λίγο καιρό θα το έχεις ξεχάσει.

Να μπεις σε διαδικασία να ξηλώσεις για μένα δεν αξίζει.

Ευχαριστώ πολύ. Απλά φοβόμουν μην ξεκολλήσουν με τον καιρό  λόγω των κενών από πίσω σε αυτά τα σημεία 

Δημοσ.
13 hours ago, souvlakomanis said:

Τα ακούς κούφια οχι επειδή ο τοίχος ειναι στραβός αλλά επειδή κάνανε οικονομια στην κόλλα. Λέγετε spot fixing και ουσιαστικά βάζουν κόλλα στις 4 γωνίες αντί σε όλη την επιφάνεια. Τα "μαστόρια" θα σου πούνε ότι δεν πειράζει αλλά οι κατασκευαστές απο τις κόλλες στις οδηγίες εγκατάστασης γράφουν ότι πρέπει να καλυφθεί ολη η επιφάνεια. Πχ η ardex που νομίζω ειναι δημοφιλής κόλλα στην Ελλάδα αναφέρει: 

The tiles must be pressed firmly into the freshly combed mortar bed to ensure good contact with the mortar. Slide the tile at right angles to the notch pattern to ensure 100% coverage on the back of the tile. Tiles with ribbed or keyed back profiles, large format tiles (400mm in either direction), should also be buttered to ensure complete coverage. Lift a tile from time to time to check that there are no voids beneath the tile. Do not spot fix. Any surplus adhesive must be removed from the surface of the tile and joints, before the adhesive sets.

ARDEX X18 has an open time of 30 minutes and an adjustment time of 30 minutes.

Please be aware of site conditions when considering these times and only spread enough adhesive so that the tiles can be fixed while the mortar is still wet. All tools should be cleaned with water immediately after use.

Μπορείς να το διαπιστώσεις με τα μάτια σου με μια θερμική κάμερα. Βρέχεις τα πλακάκια και στην κάμερα φαίνονται Ξεκάθαρα οι περιοχές που έχει και που δεν έχει κόλλα.

Εκτός απο το κούφιο που ακούς, ιδίως στα μεγάλα και βαριά που έβαλες μπορεί να ξεκολλήσουν και θα σπάσουν πιο εύκολα αν τα χτυπήσεις κατά λάθος. 

Ελπίζω να έβαλε μεμβράνη απο πισω να κανει στεγανοποιήση πρώτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...