Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/08/2025 at 17:16, DjTony said:

4 μελής οικογένεια με 2 τηλεοράσεις να παίζουν Netflix συνέχεια διότι το κάθε παιδί θέλει να δει διαφορετικό παιδικό, gaming εγώ καμία φορά και εννοείται δε κολλάει τίποτα, η γυναίκα να βλέπει βίντεο είτε youtube 2K σε S23 Ultra είτε να σκρολαρει σε tik tok είτε Instagram, με 500αρα Cosmote FTTH και βλέπω στο fritz πολλές φορές να βαράει 200αρια και να παίζει συνέχεια από 80-90 και πάνω. Το ότι βλέπετε 3 άτομα HD με 50αρα δε σημαίνει ότι παίρνεις την ποιότητα που ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις. Παίρνεις κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που θα έπρεπε. Και αν μπορέσεις να δεις γράφημα μέσα στο ρουτερ θα δεις ότι δουλεύει η 50αρα στο 100%. Προσπαθήστε να κάνετε και οι 3 βίντεο κλήση HD με την 50αρα να δεις πως θα φαίνεστε... 

το  βασικο ειναι να καταλαβει οτι ακομα και αν αυτος δεν την χρειαζεται τοσο μεγαλη συνδεση ,οτι ολο και καποιος την χρειαζεται εκει εξω.και εγω εχω 100αρα και μου φτανει και μου περισσευει.οπως και με την 50αρα ημουν μια χαρα.αλλα εννοειται οτι οταν μου ειπαν για 100αρα πηγα. και φαντασου εχω και 5g στο σπιτι και πιανω 800 αρια.

On 10/08/2025 at 17:26, THe_onE10 said:

Το τελευταίο ειδικά δεν θα τον ενδιαφέρει καθόλου. Μόνο download χρειάζεσαι, τα upload είναι για data centers

ειδικα παλια πριν βγουν vdsl κτλ να δεις ποσοι πηγαιναν σε μισθωμενα για να εχουν 2-3 Mbit upload.

On 11/08/2025 at 00:08, Vita Kappa said:

😂😂😂 φοβερή πολυκατοικία!

Λοιπόν, κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως το FTTH είναι το σήμερα και το αύριο στη σταθερή. Η τεχνολογία χαλκού έχει πεθάνει. 
Βέβαια ακόμη απομένει να συνδεθεί και το υπόλοιπο κομμάτι της Ελλάδας που είναι αδικημένο ως τώρα, ακόμη και μέσα στην Αθήνα υπάρχουν κομμάτια μεγάλα που έχουν μόνο  Vdsl, απαράδεκτο!

Όλο το θέμα είναι στο ότι εκεί που οι τιμές ξεκινούσαν με το 2 μπροστά όταν υπήρχε το Vdsl, πλέον με την οπτική ίνα μπαίνει το 3 μπροστά στο ποσό του λογαριασμού. Αυτή είναι μια παράμετρος που ενοχλεί πολύ κόσμο. Τα κουπόνια που μοιράζει το κράτος είναι μόλις για μια διετία. Αυτό που ακολουθεί είναι η αύξηση…

Βρήκαν τρόπο να εισπράξουν περισσότερα χρήματα. 
Πόσο πάει ανεβαίνει και το κόστος συνδρομητικής τηλεόρασης, οπότε το νοικοκυριό επιβαρύνεται συνολικά. 

Βάλε και τα τέλη κινητής και σταθερής, μόνιμο χαράτσι του κράτους, έρχεται και φτιάχνει κάτι ακριβό. 
Η μόνη ελπίδα είναι πλέον η ΔΕΗ και πόσο θα μείνει σε χαμηλές τιμές! Προσωπικά δεν πιστεύω να κρατήσει πάνω από δύο-τρία χρόνια το όνειρο… οι μεγάλοι παίκτες έχουν θορυβηθεί με την τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Ίσως από Σεπτέμβριο και μετά να ακούσουμε καλές προσφορές από τους μεγάλους για τιμές σταθερής…

Καποια αυξηση στην τιμη ειναι λογικη. εχουν πεσει πολλα λεφτα.στο adsl,vdsl ο εξοπλισμος παιζει ηδη πολλα χρονια οποτε κατα καποιο τροπο εχει κανει αποσβεση. συν οτι ειχες τον χαλκο που ανηκε στον οτε οποτε εβαζες την υποδομη. ειναι μηχανηματα adsl εκει εξω που παιζουν 10 και 15 χρονια συνεχομενα. επισης μετα το κακο ειναι οτι πολλες φορες ο κοσμος αγοραζει κατι που δεν χρειαζεται. οτι πχ υπαρχει 500αρα δεν σημαινει οτι ο αλλος πρεπει να την παρει οταν με λιγοτερα λεφτα μπορει πχ να παρει 300αρα. συν οτι πλεον οι περισσοτεροι πληρωνουν πολλες συνδρομες.τηλεφωνο κινητο , netflix,disney+ Κτλ.

On 11/08/2025 at 03:55, Jiakometi said:

Το νήμα αυτό αποτελεί απάντηση σε όσους γράφουν τα γνωστά

-Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές. 
-Είμαστε μπανανία. 
- Το κράτος ……..μπλα μπλα μπλα 

- Οι πάροχοι ……μπλα μπλα μπλα  (Οκ δεκτό. Οι πάροχοι μας δεν είναι οι καλύτεροι) 

Ομως κανείς δεν κοιτάει στον καθρέπτη.  Αφού 50Mbs «φτάνουν» ….. Τι να το κάνεις το FTTH ? 

ειδικα οταν σε γενικες γραμμες η τιμη δεν εχει ανεβει τοσο πολυ και ας εχεις γυρισει σε ftth.

On 11/08/2025 at 07:16, jimsomebody said:

Σε εμένα έρχεται μονο 24αρα και μόνο οτε. Βασικά επειδή μενω μονος δεν χρειάστηκα παραπάνω κιόλας. Και σταρκραφτ παιζω και cs κτλπ. Ταινιες δεν στριμαρω μονο λιγο υπομονή στα τορ ρε ν τ κανω (το προηγούμενο μηνα συλολο κατεβασματος 500gb πχ). Γενικά δεν τους νοιάζουν ολους οι ταχύτητες δεν καταλαβανω γιατι νομιζετε ότι ειναι υποχρεωτικο να χρειαζομαστε ολοι κατι περισσότερο σε αυτο τον τομέα. 

Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση με τις 2 τεχνολογιες αλλά το τι χρειάζεται ο καθενας θα το κρινει αυτος οχι να του λεμε εμείς οι υπόλοιποι.

Βέβαια δεν ειπαμε να κταταμε πισω τη τεχνολογία, φυσικά και να προχωρησει σε ολη τη χωρα η καλυψη. ας κάνουν οι υπόλοιποι οτι θέλουν. Και υποχρεωτικο ας γινει λογικη κινηση είναι.

Αλλα εγω παντως αν πχ απο την 24αρα που πληρωνω τωρα εχω μια αύξηση κοστους πχ 30% το μηνα (οταν γίνει υποχρεωτικο δεν ξέρουμε τι τιμες θα παίζουν) θα μου κακοφανει αρκετά να μου ερθει ενα επιπλέον εξοδο απο το πουθενα. Αν εχει ιδια τιμη φυσικά οχι δεν λέμε....

γενικοτερα εχουμε τα παρακατω.

οσο εξαπλωνεται τοσο θα πεφτει η τιμη.

β.δεν συζηταμε το αν τα 500 σου ειναι useful ή οχι. οτι δεν θες κατι δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παει μπροστα επειδξη καποιος αλλος το χρειαζεται.οπως ειπα και εγω με 100αρα ειμαι super duper.παρολα αυτα εννοειται δεν με χαλαει να μου δωσουν παραπανω(σε λογικη τιμη) οπως και δεν με χαλαει να παω σε ινα.δεν θα πω οτι αφου δεν το χρειαζομαι εγω γιατι να μην γινει. οταν θα φτασουν να καταργηθουν οι adsl,vdsl τοτε και το κοστος του ftth θα ειναι πιο προσιτο εννοειται. περα απο τις αυξησεις πληθωρισμου πως τις λενε.

On 11/08/2025 at 08:00, mechpanos said:

2 τα τινά. 
Ή θα είναι υποχρεωτικό για τους συνδρομητές να βάλουν fiber
Ή θα είναι υποχρεωτικό για τους παρόχους να διατηρούν και να συντηρούν 2 δίκτυα (οπτικής και χαλκού) στην ίδια γειτονιά.
Και δεν πολυκόβω για πιο πιθανό το δεύτερο.

Πάντως τελευταία φορά που μίλησα για μισθωμένη με SLA (επαρχία, οπτική που δεν υπήρχε καν σαν concept και ακόμα δεν υπάρχει εδώ που είμαστε, μόνο adsl 10mbps, ταχύτητα 50/50, κόστος ~500 μηνιαίως) διαπίστωσα ότι ναι μεν προέβλεπε συγκεκριμένες προθεσμίες που έπρεπε να λύσει το πρόβλημα κλπ και 99.5% uptime κάτι τέτοιο, ΌΜΩΣ δεν προέβλεπε κάποιο penalty αν δεν τα έπιανε αυτά...Τους το τόνισα 2 φορές ΟΚ αυτά που μου υπόσχεστε και τα υπογράφετε, αλλά αν δεν τα πιάσετε, πού λέει ότι θα έχετε αυτή ή την άλλη επίπτωση, τίποτα άκρα του τάφου σιωπή...και δεν το προχώρησα... και ΚΑΛΑ έκανα, έβαλα εκεί πέρα μετά από 1-2 χρόνια μια 4g extra sim και ένα wireless link από local broadband provider σε dual wan και με 1/10 του κόστους είμαι απόλυτα καλυμμένος σε 2/3 πλάσια ταχύτητα. Είναι το ίδιο; ΌΧΙ. Είναι αρκετό; ΝΑΙ. Είμαι offtopic? ΣΙΓΟΥΡΑ!

οπου μπαινει οπτικη ο χαλκος θα παρει την κατω βολτα.οπου παιζει μονο χαλκος θα τον συντηρουν οσογινεται μεχρι να μπει ινα.

β.μισθωμενη μπορουν να σου φερουν οπου θες και με διαφορους τροπους. το θεμα ειναι το κοστος.αλλο να ζητησεις ftth πχ στο χωριο που εισαι και αλλο να πεις θελω dedicated οπτικη ινα για μενα.στην πρωτη περιπτωση δεν θα ερθει.στην δευτερη περιπτωση μπορει να ερθει αλλα με το αναλογο κοστος που ενα ποσο απο το κοστος το επιβαρυνεται ο πελατης.

ας παρουμε την περιπτωση της αθηνας που την ξερω καλυτερα. η μια λυση ειναι ftth αλλα δεν θεωρειται μισθωμενο. η δευτερη λυση ειναι dedicated ινα.σκαβουν στην φερνουν παιρνεις απο 10 mbit μεχρι 10gbit και ολα μια χαρα. το ποσο που θα πληρωσει καποιος εχει να κανει και με το ποσο θα σκαψουν.μετα αν το σκαψιμο δεν βγαινει οικονομικα μπορεις να παρεις mw(μικροκυματικο). απο καποιο σημειο σου δινουν με κατευθυντικο τυμπανο το bandwidth που θες.δεν θα παρεις 10gbit αλλα σε πολλες περιπτωσεις καλυπτει για την χρηση που θελουν οι περισσοτεροι.σταθμοι υπαρχουν σε παρα πολλα σημεια.και το ιδιο και επαρχια. απλα το κοστος δεν ειναι διψηφιο.παει τριψηφιο και πολλες φορες 4ψηφιο. ακομα και επαρχια που ειχα παει πανω σε βουνο ειχαν δωσει μικροκυματικο.και γενικα μπορουν να δωσουν αλλα πολλα τα λεφτα για ιδιωτη

On 11/08/2025 at 10:43, jkoukos said:

Δεν είναι άμεση απάντηση σε σένα, αλλά με αφορμή το σχόλιο το ποτήρι έχει 2 αναγνώσεις. Σε κάποιους φαίνεται ως μισοάδειο και σε άλλους μισογεμάτο.

Ας πάρουμε έναν τυχαίο πάροχο που σήμερα έχει επίσημη τιμή 18,90€ το ADSL 24άρι και 25,95€ το FTTH 300άρι. Η ποσοστιαία διαφορά είναι 37% αύξηση τιμής, αλλά από την άλλη το κόστος μονάδας (€/Mbps) στο 24άρι είναι 0,7875€ ενώ στο 300άρι είναι 0,0865€, μία τεράστια μείωση κόστους της τάξης του 89%. Δε νομίζω ότι για την ισχυρή πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας αποτελούν πρόβλημα τα επιπλέον 6€ για το FTTH αν υπολογίσει κάποιος την τεράστια διαφορά στην εμπειρία χρήσης μεταξύ των 2 συνδέσεων.

Ξεχνάμε μερικοί ότι μόλις λίγα χρόνια πριν το 24άρι είχε κόστος μεγαλύτερο του σημερινού 300αριού. Όσο η τεχνολογία προχωρά και παράλληλα αυξάνονται οι συνδέεις στα μεγαλύτερα πακέτα, αντίστοιχα μειώνεται το κόστος. Αλλά η μείωση αυτή δεν είναι απόλυτη και σχετίζεται με παροχή επιπλέον υπηρεσιών ή χαρακτηριστικών στην ίδια τιμή. Για παράδειγμα τα τελευταία 8 χρόνια έχω Full 3P Cosmote TV και συνολικά πληρώνω πάντα 55-56€, ξεκινώντας από ADSL 24άρι, μεταβαίνοντας σε VDSL 50άρι, κατόπιν σε FTTH 100 και τους τελευταίους 9 μήνες στο 300άρι.

Ναι πάντα θα υπάρχουν αρκετοί που για δικούς τους λόγους (δεν το λέω αρνητικά) δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και καλύπτονται από το 24άρι. Άλλο αυτό και εντελώς διαφορετικό να ισχυριζόμαστε ότι το 90% των πελατών καλύπτεται από αυτή την ταχύτητα. Εεε λοιπόν όχι, δεν ισχύει αυτό επ' ουδενί. Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέσεων ADSL απλά δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν για VDSL κι έτσι παραμένουν σε αυτή την χαμηλή ταχύτητα και όχι λόγω κόστους.

για καποιους το κακο ειναι οτι πολλες φορες δεν βρισκουν ωραια πακετα που να εχουν μονο τα βασικα μεσα.δηλαδη τηλεφωνο ιντερνετ χωρις τηλεορασεις ή χωρις το ταδε εξτρα κτλ. σχεδον εχει καθιερωθει να εχεις δωρεαν αστικα υπεραστικα αλλα καποιοι σου λενε δεν θελω καν το τηλεφωνο γιατι να το πληρωνω...

On 11/08/2025 at 11:35, Mivas (myphone) said:

Η Νόβα μου είπε ότι έχει δοθεί οδηγία από την ΕΕ, σε περίπου 2 χρόνια από τώρα να καταργηθεί τελείως ο χαλκός, να έχει μόνο οπτικές ίνες. Στο μεταξύ, ό,τι βλάβες κλπ έχει ο χαλκός, ο ΟΤΕ έχει σταματήσει να τις επισκευάζει, κάνοντας αναγκαστική τη μετάβαση σε οπτικές ίνες σε περίπτωση βλάβης.

σε δυο χρονια δεν προκειται να γινει.υπαρχουν πολλες περιοχες που δεν εχουν καλυφτει καν απο ftth. συνηθως βλακεις των πωλητων ειναι για να πεισουν τον κοσμο να κανει μεταβαση και να παρουν ταλεφτα απο το συμβολαιο.

οπως εχω ξαναπει και θα το ξαναγραψω. εννοειται οτι δεν θα σκασουν για βλαβες χαλκου οταν υπαρχει πιο νεα τεχνολογια.

επισης ακομα και εκει που υπαρχει μονο adsl ο οτε για να δεχτει βλαβη πρεπει η ταχυτητα να ειναι κυριολεκτικα στα ταρταρα.και ειναι εδω και πολλα χρονια αυτο οχι τωρα.

δηλαδη μπορει να εχεις attenuation 10 και να μπορεις να παιξεις 22 Mbit αλλα ο οτε σου λεει οτι αν δεν πεσεις πχ κατω απο τα 7 δεν σε αφηνω να δηλωσεις βλαβη.τα ορια ειναι τερμα πατω.

On 11/08/2025 at 12:04, gkat2829 said:

Προς ενημέρωση η ΔΕΗ θα δώσει και τηλεφωνία σε 1-2 μήνες διότι έχει υπογράψει και με τους 3 για τερματισμό των κυκλωμάτων της. Επίσης θα δώσει και TV μέχρι τα Χριστούγεννα και θα χτυπήσει και άδεια Φάσματος κινητής μόλις γίνει και πάλι διαγωνισμός. Η τελευταία προκήρυξη φάσματος ήταν το 2012 οπότε είναι πολύ κοντά και αυτό. 

σιγα σιγα θα χωθουν και αυτοι.και το καλο ειναι οτι μπορουν να πανε σχεδον παντου αφου υπαρχουν παντου κολωνες της δεη. οποτε λογικο ειναι καποια στιγμη να σου πουν παρε full πακετο.

τηλεοραση ,τηλεφωνο, κινητο εστω και με mvno , παρε και ρευμα μαζι και ολα.

On 11/08/2025 at 12:33, giannis808 said:

Στείλε μου ένα πμ αν δεν βαριέσαι κάποια στιγμή με τα settings και το ρουτερ (συν κεραία αν έβαλες κάποια). Είμαι υπόχρεος 😁

πολλες φορες δεν θες τιποτα εξτρα.στην περιοχη που ειμαι εχω χτυπησει και 1gpbs + σε 5g χωρις καν να βγω μπαλκονι.το βασικο ειναι να δεις ποιος παροχος δινει καλο 5g εκει που εισαι.εχουν και Outdoor 5g.

On 11/08/2025 at 13:51, filipN said:

- Δεν ισχύει παντού, και κυρίως όπου κινδυνεύει άμεσα ή τα επόμενα χρόνια η πρωτοκαθεδρία της Cosmote (ριζική μείωση του πελατολογίου).

- Στην περιοχή που κατοικώ είχαν πέσει οι ταχύτητες στο δίκτυο χαλκού σε συνδέσεις από το Α/Κ, στο 50% των αρχικών ή και χαμηλότερα σε μερικές, και αυτό κράτησε μεγάλο διάστημα (σχεδόν 2 χρόνια). Όλοι οι τεχνικοί έλεγαν πως δεν θα γίνει καμία επισκευή, κλπ. Η περιοχή έχει αρκετά χρόνια και δίκτυο FTTH με πολύ-πολύ χαμηλή ζήτηση. Ως εκ θαύματος τους τελευταίους μήνες στο δίκτυο χαλκού οι ταχύτητες επανήλθαν στα αρχικά επίπεδα ή και παραπάνω σε μερικούς.

- «Είδες η ΔΕΗ»…

- Βεβαίως όπως έγραψαν πολλοί προηγουμένως, και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, η κατάργηση του δικτύου χαλκού είναι αναπόφευκτη και για οικονομικούς και για πρακτικούς λόγους.

δεν σημαινει οτι εφτιαξαν τον χαλκο. υπαρχουν πολλοι λογοι για να ανεβει η ταχυτητα.

α.οσο μπαινουν ατομα σε ftth τοσο οι χαλκοι αδειαζουν απο συνδρομητες οποτε:

α. λιγοτερο crosstalk.

β.αν γινει βλαβη εχεις πολυ περισσοτερα απερχομενα και κεντρικα να δωσεις ενω πριν δεν επαιζε τιποτα και δυσκολα σε αλλαζαν. αλλα φαντασου τι crosstalk επεφτε σε ενα κεντρικο καλωδιο οταν ειχες 500 συνδρομητες adsl πανω σε ενα καλωδιο.

On 11/08/2025 at 15:54, 2cpu said:

5G user enter the game .Να με και εγώ.Μακαρι να το κάνανε υποχρεωτικό στο χωριό μου adsl  ακόμα με όλα τα καλούδια.Στο δε χωριό των πεθερικών dsl 1.5mbit.Αφου με γύρισε τόσο το μυαλό που ξήλωσα μέχρι και την καλωδίωση,με βλέπει ο τεχνικός με λέει άστο μπορεί να το χρειαστείς αν χαλάσει το 5G.Οοοοχι χρυσό μου καλύτερα hot spot το κινητό παρά το χαλι αυτό ξανα.

οπως και το starlink εχει παρει το δικο του κομματι για οπου δεν υπαρχει ουτε 5g ουτε fiber ουτε dsl ουτε τιποτα. ακομα και το 4g στην περιπτωση σου καλυτερα θα παιξει.

On 11/08/2025 at 02:05, THe_onE10 said:

Θα βάλει από 2026 ως add-on. Γενικά δεν θα ξεφύγει πολύ τιμολογιακά. Η λογικη θα είναι ίδια

λογικο θα ειναι να βαλει. γιατι πολλοι θελουνακομα το τηλεφωνο.ειδικα ατομα μεγαλης ηλικιας.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, poulinos είπε

σε δυο χρονια δεν προκειται να γινει.υπαρχουν πολλες περιοχες που δεν εχουν καλυφτει καν απο ftth. συνηθως βλακεις των πωλητων ειναι για να πεισουν τον οσμο να κανει μεταβαση και να παρουν ταλεφτα απο το συμβολαιο.

οπως εχω ξαναπει και θα το ξαναγραψω. εννοειται οτι δεν θα σκασουν για βλαβες χαλκου οταν υπαρχει πιο νεα τεχνολογια.

Όπως και να έχει, εμένα καθώς κόπηκε εντελώς το ίντερνετ με χαλκό, αναγκαστικά μου έδωσαν οπτικές ίνες με το ίδιο συμβόλαιο, καθώς ο ΟΤΕ δεν ασχολείται άλλο να το φτιάξει. Μιλάμε για πλήρης διακοπή ίντερνετ (και μερική διακοπή σταθερής τηλεφωνίας) και για Θεσσαλονίκη, τώρα αν πει κάποιος για κανένα χωριό κλπ που δεν έχει καθόλου οπτικές ίνες, εκεί τότε ναι ίσως να εξακολουθεί να φτιάχνει τις βλάβες χαλκού...

Δημοσ.

@Mivas (myphone)

Πιστεψε με δεν φτιαχνει(οχι μονο ο ΟΤΕ και η Νοβα) τιποτα εκτος αν το τραβηξεις αρκετα το σχοινι .Φτιαχνουν μονο τις υπηρεσιες που το χρησιμοποιουν πχ το νηπιαγωγειο της κορης μου την επομενη μερα απο δυνατη βροχη ηδη ηταν εκει και το παλευαν.

Δημοσ.
9 hours ago, Mivas (myphone) said:

Όπως και να έχει, εμένα καθώς κόπηκε εντελώς το ίντερνετ με χαλκό, αναγκαστικά μου έδωσαν οπτικές ίνες με το ίδιο συμβόλαιο, καθώς ο ΟΤΕ δεν ασχολείται άλλο να το φτιάξει. Μιλάμε για πλήρης διακοπή ίντερνετ (και μερική διακοπή σταθερής τηλεφωνίας) και για Θεσσαλονίκη, τώρα αν πει κάποιος για κανένα χωριό κλπ που δεν έχει καθόλου οπτικές ίνες, εκεί τότε ναι ίσως να εξακολουθεί να φτιάχνει τις βλάβες χαλκού...

οπως και σε πολλα ατομα που ηταν καποτε adsl απο το αστικο κεντρο οταν ο χαλκος τα παιξε τους εδωσαν στα ιδια χρηματα vdsl 24/1 από το kv και αργοτερα του ανεβασαν και την ταχυτητα καπου στα 27/2,5.  πιο φτηνα τους βγαινει αυτό απο το να φτιαχνουν καλωδιακες. οποτε το ιδιο και με σενα.απο το να παλευουν με χαλκο σου λενε ριξτον οπτικη να τελειωνουμε και ας ειναι η ιδια τιμη. αν εχεις οπτικη ναι σιγα μην σκασουν για τον χαλκο.θα σου πουν απλα αλλαξε τεχνολογια .και απολυτως λογικο.

8 hours ago, 2cpu said:

@Mivas (myphone)

Πιστεψε με δεν φτιαχνει(οχι μονο ο ΟΤΕ και η Νοβα) τιποτα εκτος αν το τραβηξεις αρκετα το σχοινι .Φτιαχνουν μονο τις υπηρεσιες που το χρησιμοποιουν πχ το νηπιαγωγειο της κορης μου την επομενη μερα απο δυνατη βροχη ηδη ηταν εκει και το παλευαν.

σχολεια κτλ εχουν αλλη μεταχείριση στις βλαβες κτλ. οπως ειπες ο οτε θα παει να φτιαξει ενα νηπιαγωγειο ή να προσπαθησει να πετυχει κατι καλυτερο σε μια βλαβη αντιθετα με εναν ιδιωτη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για "το 90% του κόσμου δεν χρειάζεται ταχύτητες άνω των 50-100Mbps" είναι θέμα τιμών.

Αν οι τιμές των 500 και 1000Mbps είναι σαν αυτές της ΔΕΗ ή λίγο πιο πάνω (άρα περίπου ίδιες με 50 ή 100 VDSL), δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μένει κάποιος σε 50 και 100. 

Αργά ή γρήγορα προς τα εκεί θα πάνε οι τιμές και θα αυξηθούν τα Mbps.

Έτσι κι αλλιώς για τον πάροχο ένας που "δεν χρειάζεται ταχύτητες" είτε έχει 50-100 είτε 500-1000Mbps τα ίδια θα "ξοδέψει", οπότε έχει μεγαλύτερο κέρδος να τον έχει σε FTTH που έχει σημαντικά χαμηλότερο OPEX από  τις DSL και λιγότερες βλάβες/προβλήματα.

On 10/08/2025 at 09:56, ant_ said:

Βέβαια και το 90% του κόσμου ουσιαστικά δεν χρειάζεται τέτοιες ταχύτητες και είναι καλυμμένος με μια 50άρα

Δημοσ.
Στις 11/8/2025 στις 8:12 ΜΜ, poulinos είπε

το  βασικο ειναι να καταλαβει οτι ακομα και αν αυτος δεν την χρειαζεται τοσο μεγαλη συνδεση ,οτι ολο και καποιος την χρειαζεται εκει εξω.και εγω εχω 100αρα και μου φτανει και μου περισσευει.οπως και με την 50αρα ημουν μια χαρα.αλλα εννοειται οτι οταν μου ειπαν για 100αρα πηγα. και φαντασου εχω και 5g στο σπιτι και πιανω 800 αρια.

Δεν καταλαβαινω αυτην την λογικη

Αν καποιος την χρειαζεται την ταχυτητα ας την βαλει δεν του το απαγορευει κανενας

Το θεμα ειναι γιατι να αναγκασουν καποιον(τους περισσοτερους)που δεν την χρειαζονται να την βαλουν αναγκαστικα και να πληρωνουν και παραπανω

(Περα απο τα τρυπηματα σε τοιχους, και απο οτι εχω καταλαβει  για να συνδεσεις pc που δεν ειναι κοντα στην μπριζα θα πρεπει να παρεις μεγαλο καλωδιο ethernet που θα αντικαταστήσει του τηλεφωνου που τωρα υπαρχει κ αντε του τηλεφωνου ηταν ποιο λεπτο περνουσε απο πορτα κατω με το ethernet αλλη ταλαιπωρια )

Δημοσ.

Υπαρχει και φλατ καλωδιο ethernet που περναει κατω απο πορτα για διπλανα δωματια . Δεν γλιτωνουμε 🤑

Την παρασκευη συνδεθηκα σε vdsl 50 με ανοικτο το ενδεχομενο  να παω σε κατοσταρα οπτικη αν δεν ειναι καλη .

Απο τα 37 mbps που ημουν στην νοβα ( κατ αυτους δεν πηγαινε παραπανω ) πηγα με την ιδια καλωδιωση , ιδιο ρουτερ στα 55 καρφωτα με το μαξ της γραμμης να φτανει τα 75 οποτε δεν καιγομαι για αμεση αναβαθμιση σε οπτικη .

Ειναι θεμα και τι εχεις . Ενας φιλος που πιανει στην αλλη μερια της πατρας 10mbps εκανε αμεσα αιτηση με το που βγηκε διαθεσιμοτητα

Δημοσ.
Στις 10/8/2025 στις 7:56 ΠΜ, ant_ είπε

Βέβαια και το 90% του κόσμου ουσιαστικά δεν χρειάζεται τέτοιες ταχύτητες και είναι καλυμμένος με μια 50άρα

Κάτι παρόμοιο έχει ειπωθεί και για τους υπολογιστές.

Aλήθεια; Ψεμματα;

https://www.wired.com/1997/01/did-gates-really-say-640k-is-enough-for-anyone/

Gates said once that '640K software is all the memory anybody would ever need on a computer.' 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ant_ said:

Το θεμα ειναι γιατι να αναγκασουν καποιον(τους περισσοτερους)που δεν την χρειαζονται να την βαλουν αναγκαστικα και να πληρωνουν και παραπανω

To πρόβλημα είναι ότι η μάζα έμαθε/συνήθισε από τις τιμές και τις ταχύτητες των DSL. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται ασύμφορες...

Όλες οι χώρες που βρίσκονται αρκετά "πάνω" από μας σε μέσο όρο ταχυτήτων δεν διαθέτουν "power user" και χακεράδες πολίτες, απλά έχουν αρκετά πιο συμφέρουσες τιμές Mbps/euro που καθιστούν τα μικρά (αν υπάρχουν) πακέτα Mbps άχρηστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...