Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρακάτω ένα άρθρο για τη μελλοντική θέσπιση της 13-ωρης ημερήσιας εργασίας στον ίδιο εργοδότη στην Ελλάδα (υπάρχει ήδη σχετικός νόμος για περισσότερους από ένα εργοδότες).

Όταν στην Ευρώπη δοκιμάζουν μειωμένες ημέρες-ώρες απασχόλησης με ευέλικτα ωράρια και υβριδικά συστήμα εργασίας στην Ελλάδα απαντάμε στην αυξημένη ζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού όχι με αυξήσεις αποδοχών και προγραμμάτων εκπαίδευσης-εξειδίκευσης όπως θα περίμενε κανείς αλλά με αυξήσεις ωραρίων για τους υφιστάμενους εργαζόμενους…

Πίσω Κινέζοι και σας φάγαμε!

https://www.news247.gr/magazine/reportage/ergasia-stin-ellada-anti-gia-4imero-exoume-13ora/

Επεξ/σία από agnostos13
  • Haha 2
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Όταν η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Κίνα(;)
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ.

Εχει η Ελλάδα όλα όσα χρειάζονται για να ανταγωνσιτεί την Ελβετία και τη Δανία αντί για τη Κίνα.

Τα λέμε σε 10 χρόνια όταν θα παρακαλάνε Έλληνες να πάνε μετανάστες στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Ένας σύγχρονις εργαζόμενος δεν έχει να περιμένει τίποτα στο μέλλον, ούτε τηλεργασία, ούτε μείωση χρόνου/ημερών, ούτε αύξηση του μισθού, ούτε σύνταξη.

Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βρει τρόπο να επενδύσει τα χρήματά του μπας και καταφέρει να μην χρειάζεται να εργάζεται.

• Like 8
  • Haha 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Όταν η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη Κίνα(;)
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Silverage είπε

Ένας σύγχρονις εργαζόμενος δεν έχει να περιμένει τίποτα στο μέλλον, ούτε τηλεργασία, ούτε μείωση χρόνου/ημερών, ούτε αύξηση του μισθού, ούτε σύνταξη.

Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βρει τρόπο να επενδύσει τα χρήματά του μπας και καταφέρει να μην χρειάζεται να εργάζεται.

ο συγχρονος εργαζομενος που γεννηθηκε 90 και μετα δεν εχει χρηματα ουτε να παρει σπιτι και θα επενδυσει κιολας? 

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

ο συγχρονος εργαζομενος που γεννηθηκε 90 και μετα δεν εχει χρηματα ουτε να παρει σπιτι και θα επενδυσει κιολας? 

τι σπίτι ρε φίλε να αγοράσει. Εδώ δεν έχει να πληρώσει ούτε το νοίκι γκαρσονιέρας. Όσοι έχουν κάτι είναι επειδή τα βρήκαν έτοιμα από γονείς. Αυτοί οκ, είναι μια χαρά. Με τα λεφτά του μπαμπά βέβαια αλλά μια χαρά. Όλοι οι άλλοι μετράνε τα κέρματα να πάρουν έναν καφέ. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να πεθάνουν.

Πάντως ρε παιδιά με πιάνει μια απογοήτευση με όλα αυτά. Διαβάζω για μειωμένες ώρες εργασίας στο εξωτερικό ή για μειωμένες μέρες και βλέπω στην ελλάδα ακριβώς το αντίθετο. Ο κόσμος πάει μπροστά κι εδώ πάμε πίσω. Χώρες που τις είχαμε για πλάκα μας έχουν φτάσει και είναι θέμα χρόνου να μας περάσουν. Σε όλους τους δείκτες έχουμε πιάσει πάτο, οικονομία εργασία, ποιότητα ζωής.

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neptu είπε

τι σπίτι ρε φίλε να αγοράσει. Εδώ δεν έχει να πληρώσει ούτε το νοίκι γκαρσονιέρας. Όσοι έχουν κάτι είναι επειδή τα βρήκαν έτοιμα από γονείς. Αυτοί οκ, είναι μια χαρά. Με τα λεφτά του μπαμπά βέβαια αλλά μια χαρά. Όλοι οι άλλοι μετράνε τα κέρματα να πάρουν έναν καφέ. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να πεθάνουν.

Πάντως ρε παιδιά με πιάνει μια απογοήτευση με όλα αυτά. Διαβάζω για μειωμένες ώρες εργασίας στο εξωτερικό ή για μειωμένες μέρες και βλέπω στην ελλάδα ακριβώς το αντίθετο. Ο κόσμος πάει μπροστά κι εδώ πάμε πίσω. Χώρες που τις είχαμε για πλάκα μας έχουν φτάσει και είναι θέμα χρόνου να μας περάσουν. Σε όλους τους δείκτες έχουμε πιάσει πάτο, οικονομία εργασία, ποιότητα ζωής.

Εδω έχουμε κόψει καφέ, τυρόπιτα,  ποτό και τσιγάρο μπας και βγει ο μήνας....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Φταις που δεν επενδυεις τα λεφτά σου σωστά ώστε να κάνεις ζωάρα χωρίς να δουλευεις.

• Haha 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, DrLo είπε

Φταις που δεν επενδυεις τα λεφτά σου σωστά ώστε να κάνεις ζωάρα χωρίς να δουλευεις.

Μόλις μου έλυσες μια απορία...

Τα παραπάνω τα έχω κόψει απο το 2011...

Από τοτε παρατηρώ όλες τις καφετέριες γεμάτες το πρωί (όπου βγαίνω για δουλειά στο κέντρο)...

Πάντα το είχα απορία που στο καλό βρίσκουν τα €€€ για να κοπροσκυλιαζουν στην καφετέρια ή σε μια ξαπλώστρα (επί πληρωμή)  και εγω για να βγάλω τον μήνα έκοψα τα πάντα...

Τελικά αυτοι ειναι επενδυτές...!!!

Και εγώ που νόμιζα οτι ειναι απλα κηφήνες...

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 6
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Silverage είπε

Για να επενδύσεις τα χρήματα, προϋποθέτει να έχεις χρήματα. Αλλά και αυτοί που έχουν πάντως δεν έχω δει κανέναν τους να κάθεται. Το αναφέρω επειδή ακούω πολλούς να λένε, να είχα χρήματα να μη χρειάζεται να εργάζομαι. Μη σου πω ότι αυτοί που έχουν  δουλεύουν περισσότερο

Επίσης σε αυτό το κομμάτι οι περισσότεροι έλληνες έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Δε σου λέω να γίνει ο άλλος επενδυτής.

Βγες έξω και σταμάτα 2 τυχαία άτομα και ρώτα τα αν καταθέσουν ένα Χ ποσό με 2% επιτόκιο, τι θα πάρουν σε 1 χρόνο. ο ένας δε θα ξέρει να απαντήσει. 

9 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

περίεργα πράγματα διότι εγώ βλέπω το αντίθετο. Μπορεί να χρωστάει ο άλλος σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά καφές (εννοείται απ έξω) και τσιγάρο πάντα θα είναι στο χέρι του έλληνα

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Neptu είπε

με διοικηση επιχειρησεων και θεση σε κλιματισμο γραφειου, δεν θα βγαλεις ποτε λεφτα. Εχουμε απειρους τετοιους και παιρνουν 700€ (και πολλα ειναι!). Ο αλβανος αρχιμαστορας πετράς μου που μου κολλαει πετρες αυτες τις μερες, βγαζει μεροκαματο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200ευρω (με εσφαξε). Ο διπλανος αλβανος μπετατζης βγαζει 150ευρω την μερα.
Ο 29χρονος ηλεκτρολογος απο ΕΜΠ που επιασε πρωτη δουλεια, πηρε 1600€ καθαρα.
Ζηταει φιλος ηλεκτρολογο πεδιου με 3000€ τον μηνα , αμαξι κινητο και δεν βρισκει, γιατι απλα ολοι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες, και φυσικα βγαζουν περισσοτερα.
Οταν θα ξεχωρισουμε στο κεφαλι μας, την πανεπιστημιακη εκπαιδευση απο την επαγγελματικη αποκατασταση, και οταν θα κοπει ΚΑΘΕ λογης επιδομα με εξαιρεση το αναπηριας για αυτον που του λειπει ενα χερι ή ενα ποδι, τοτε ολα θα ειναι καλυτερα.

• Like 11
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neptu είπε

περίεργα πράγματα διότι εγώ βλέπω το αντίθετο. Μπορεί να χρωστάει ο άλλος σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά καφές (εννοείται απ έξω) και τσιγάρο πάντα θα είναι στο χέρι του έλληνα

Είναι γεγονός οτι αυτή η ράτσα κυκλοφορεί πολύ περισσότερο...

Εχω και εγω οικογενειακους φίλους που σν και οι δύο τους ΔΥ, χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά,  Αλβανικά και ενδεχομένως και λίγο Σερβικα....

Τώρα ειναι διακοπές Σάμο... 3 βδομάδες μόνο τα χρυσά μου....

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Vstromrider είπε

με διοικηση επιχειρησεων και θεση σε κλιματισμο γραφειου, δεν θα βγαλεις ποτε λεφτα. Εχουμε απειρους τετοιους και παιρνουν 700€ (και πολλα ειναι!). Ο αλβανος αρχιμαστορας πετράς μου που μου κολλαει πετρες αυτες τις μερες, βγαζει μεροκαματο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200ευρω (με εσφαξε). Ο διπλανος αλβανος μπετατζης βγαζει 150ευρω την μερα.
Ο 29χρονος ηλεκτρολογος απο ΕΜΠ που επιασε πρωτη δουλεια, πηρε 1600€ καθαρα.
Ζηταει φιλος ηλεκτρολογο πεδιου με 3000€ τον μηνα , αμαξι κινητο και δεν βρισκει, γιατι απλα ολοι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες, και φυσικα βγαζουν περισσοτερα.
Οταν θα ξεχωρισουμε στο κεφαλι μας, την πανεπιστημιακη εκπαιδευση απο την επαγγελματικη αποκατασταση, και οταν θα κοπει ΚΑΘΕ λογης επιδομα με εξαιρεση το αναπηριας για αυτον που του λειπει ενα χερι ή ενα ποδι, τοτε ολα θα ειναι καλυτερα.

Φίλος(48 ετών)  δουλευει σε εταιρία που στήνουν/αποσυναρμολογουν  μεταλλικά κτίρια ,στήνουν περιφράξεις σε μεγάλα έργα κλπ.Παίρνει 750€ την εβδομάδα (6 μέρες εργασία) ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ,ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ  . Είναι πάνω απο χρόνο που δεν έχει μείνει απο δουλειά ούτε μια μέρα.Ναι είναι κουραστική δουλειά,τον τρώει ο ήλιος κλπ  αλλά βγάζει λεφτά.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι χειρωνακτικές εργασίες έχουν το πρόβλημα ότι ίσως βγάζεις αρκετά αλλά μετά πιθανόν να τα φας σε προβλήματα υγείας σε μέση, πόδια, γόνατα, χέρια κτλ

Υπάρχει λόγος που οι προηγούμενες γενιές λέγανε σπουδάστε, δεν ήταν θέμα (μόνο) κοινωνικού πρεστίζ 

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω επισκεφθεί  το νησί που μεγάλωσα και ακούω ιστορίες από φίλους και γνωστούς.  Πιτσιρικά (20+) που δεν θα την έλεγες και όμορφη,  έχει onlyfans account, ανεβάζει κατά παραγγελία διάφορα σημεία του σώματος της (φαντάζομαι όχι γυμνό) και βγάζει χρήμα, αγόρια και κορίτσια ανεβάζουν βίντεο στο TikTok (ότι σαβούρα βγουν), έχουν κάνει ακόλουθους άλλους "το ίδιο  εργατικούς και  δραστήριους με αυτούς " και βγάζουν το χαρτζιλίκι τους.

Δεν υπάρχει σωτηρία...

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...