alexis.k Δημοσ. Σάββατο στις 10:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:35 μμ Καλησπέρα Έχω γραμμή με οπτική ίνα στην Vodafone και για router το Wifi station 6 της Vodafone. Αγόρασα το router RT-BE92U της ASUS για να αλλάξω αυτό της Vodafone αλλά κάνοντας το αρχικό configuration δεν με συνδέει στο ίντερνετ. Έδωσα ethernet από το ONT στη WAN του ASUS όπως ήταν και με το προηγούμενο router, ενεργοποίησα το DHCP μιας που θα είναι το κύριο πλέον, έκανα update και το firmware manually αλλά και πάλι δεν έχω καταφέρει να το συνδέσω. Από την Vodafone μου είπαν ότι τα μόνα credentials που έχουν είναι αυτά του VOIP που προς το παρόν δεν τα χρειάζομαι μιας που δεν χρησιμοποιώ το σταθερό τηλέφωνο. Έχει δουλέψει κανένας router της ASUS σε τέτοια συνδεσμολογία για να μου δώσει κάποια πληροφορία που αγνοώ στο σετάρισμα?
jkoukos Δημοσ. Σάββατο στις 10:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:56 μμ Χρειάζονται σωστά credentials και φυσικά VLAD ID με τιμή 835, για την σύνδεση. Η Vodafone δεν έχει credentials για την σύνδεση στο διαδίκτυο ανά χρήστη, αλλά γενικά που είναι [email protected] με κωδικό guest. Μόνον για το VoIP είναι ατομικά σε κάθε σύνδεση.
alexis.k Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Άρα αν κατάλαβα πέρα από το VLAD ID θα πρέπει να διαλέξω σύνδεση PPPoE και να βάλω τα παραπάνω username και password. Σωστά? Θα πρέπει να αντιγράψω αλλά settings/διευθύνσεις από το router της Vodafone στο router της ASUS ή θα τα βρει μόνο του?
jkoukos Δημοσ. Κυριακή στις 01:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:56 μμ Οι συσκευές των παρόχων συνδέονται αυτόματα μόνον στο δικό τους δίκτυο και σε κανενός άλλου. Όταν βάζουμε δική μας συσκευή, το μόνο που χρειάζεται για την σύνδεση είναι αυτά που ανέφερα, δηλαδή τα credentials και το VLAN ID. Μετά είναι θέμα δικό μας πως θα δουλεύει το εσωτερικό μας δίκτυο με ότι ρυθμίσεις θέλουμε να του ορίσουμε, όπως για παράδειγμα το SSID, τις ρυθμίσεις ασφάλειας, το υποδίκτυο που θα λειτουργεί, τον DHCP, τον DNS κλπ. Αν δεν ορίσεις τίποτα θα δουλέψει με τις αρχικές επιλογές που έχει ορίσει ο κατασκευαστής στο firmware.
alexis.k Δημοσ. Κυριακή στις 02:08 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:08 μμ Ευχαριστώ πολύ. Δουλεύει κανονικά. Το μόνο θέμα που συνάντησα τώρα είναι ότι γυρνώντας την IP του ASUS από default 192.168.50.1 σε 192.168.2.1 που ήταν της Vodafone και αντιγράφοντας το παλιό μου SSID για να δεχτεί αυτόματα τις συσκευές του δικτύου μου, έχω IP conflicts και αποσυνδέσεις, αν και τους έχω βγάλει τα static IPs. Μάλλον θα πρέπει να του αφήσω την 192.168.50.1 και να τις σετάρω από την αρχή μία μία. Αν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση και για αυτό με σώζεις.
jkoukos Δημοσ. Κυριακή στις 02:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:25 μμ Όταν δίδουμε σταθερή ΙΡ σε κάποιες συσκευές, είναι κανόνας να είναι σε συγκεκριμένη περιοχή και έξω από αυτή που δίνει αυτόματα ο DHCP. Για παράδειγμα αν ο Router έχει ΙΡ 192.168.2.1, ορίζουμε ο DHCP να δίνει αυτόματα στην περιοχή 192.168.2.2 - .199. Η περιοχή 192.168.2.200 - .254 χρησιμοποιείται για να επιλέγουμε σταθερές διευθύνσεις στις συσκευές που θέλουμε. Όταν αλλάζουμε Router, πρώτα τον ρυθμίζουμε χωρίς να είναι συνδεδεμένο το LAN πάνω του για να μην υπάρχουν διάφορα θέματα. Σε κάθε περίπτωση, κάνοντας επανεκκίνηση τον Router και τις δικτυακές συσκευές σου, θα λάβουν σωστές διευθύνσεις.
alexis.k Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ Έχεις δίκιο. Συνδέθηκαν πάλι σιγά σιγά. Είναι Shelly και επειδή έχω πολλά access points devolo για να καλύψω όλο το σπίτι έχουν θέματα συνδεσιμότητας μάλλον επειδή πέφτουν σε κοντινά κανάλια. Έχω ένα ακόμα router της Asus το DSL-AC68U. Θα δοκιμάσω να το συνδέσω στην άλλη μεριά του σπιτιού σε mesh με το RT-BE92U και να καταργήσω τα devolo. Το θέμα μου τώρα είναι ότι πήρα και ένα VOIP adapter της Grandstream το HT802 γιατί θυμήθηκα ότι τη χρησιμοποιεί τη γραμμή ο συναγερμός. Έβαλα τα credentials της Vodafone για το VOIP αλλά δεν συνδέεται το τηλέφωνο. Το router της ASUS δεν με αφήνει να κάνω παραμετροποίηση σε WAN για να δώσω VLAN 835 για internet και 837 για VOIP. Έχουμε καμία λύση για αυτό ή η μόνη λύση είναι να βάλω το router της Vodafone με κλειστό DHCP πίσω από το ASUS ώστε να διαχειρίζεται μόνο το VOIP?
jkoukos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alexis.k είπε Έχουμε καμία λύση για αυτό ή η μόνη λύση είναι να βάλω το router της Vodafone με κλειστό DHCP πίσω από το ASUS ώστε να διαχειρίζεται μόνο το VOIP? Δεν θα παίξει με αυτόν τον τρόπο. Υποχρεωτικά ένα από τα παρακάτω με σειρά αξιολόγησης: Δικό σου Router που να έχει δυνατότητα μεταφοράς του VLAN 837 του VoIP σε συγκεκριμένη θύρα ώστε να συνδεθεί σε αυτή ο Router της Vodafone ή το HT802. Ο Router της Vodafone σε Bridge Mode (αν το επιτρέπει και δεν είναι κλειδωμένη) ώστε να δουλεύει μόνον ως Modem μαζί με την τηλεφωνία και ο δικός σου ως κύριος και μοναδικός Router που θα κάνει την σύνδεση στο διδίκτυο. Ο Router της Vodafone ως κανονικό Router και ο δικός σου να παίρνει σύνδεση από αυτό. Εδώ θα έχεις 2πλό ΝΑΤ αλλά με κατάλληλες ρυθμίσεις (είτε DMZ είτε 2πλό port forwarding) δεν θα υπάρχει ουσιαστικό θέμα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:07 μμ από jkoukos
alexis.k Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Επικοινώνησα με την ASUS και περιμένω απάντηση αν το υποστηρίζει το διπλό VLAN το μοντέλο που πήρα ώστε να αποκλείσω την πρώτη λύση. Θα επανέλθω με νέα. Στις δύο τελευταίες επιλογές με προβληματίζει η όποια πτώση ταχύτητας μπορεί να προκύψει. Αρχικός σκοπός της αγοράς μου ήταν να μπορώ να τρέξω Wireguard VPN server στο router του σπιτιού μου ώστε να συνδέομαι από το εξωτερικό με το client και να παίρνω ελληνική IP. Το VPN της δουλειάς μου έχει περιορισμούς και δεν μου τρέχουν όλα τα προγράμματα όταν έχω ξένη IP. Τα δύο τελευταία configuration λοιπόν, λες να με προβληματίσουν στη χρήση?
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 03:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:16 μμ 22 ώρες πριν, alexis.k είπε Στις δύο τελευταίες επιλογές με προβληματίζει η όποια πτώση ταχύτητας μπορεί να προκύψει. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. 22 ώρες πριν, alexis.k είπε Αρχικός σκοπός της αγοράς μου ήταν να μπορώ να τρέξω Wireguard VPN server στο router του σπιτιού μου ώστε να συνδέομαι από το εξωτερικό με το client και να παίρνω ελληνική IP. Τίποτα δεν σε εμποδίζει να το κάνεις εκτός της περίπτωσης να σε βάλει ο πάροχος σε CGNAT αντί να παίρνεις κανονική δημόσια ΙΡ. Και αυτό γίνεται όλο και συχνότερα τελευταία. 22 ώρες πριν, alexis.k είπε Τα δύο τελευταία configuration λοιπόν, λες να με προβληματίσουν στη χρήση? Αν ορισθεί σε DMZ στην συσκευή του παρόχου η ΙΡ του Asus, δεν υπάρχει θέμα. Έσχατη λύση που δουλεύει είναι το 2πλό port forwarding, μία φορά στον Router του παρόχου προς την IP του Asus και άλλη μία από το Asus προς την συσκευή στην οποία τρέχει η υπηρεσία που θέλεις σύνδεση απ' έξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα