Bil79 Δημοσ. Κυριακή στις 07:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:17 μμ (επεξεργασμένο) Μόνο; Που απευθύνονται, σε τίποτα λινατσες; Επεξ/σία Κυριακή στις 10:52 μμ από Bil79 6
Dimitris_1981 Δημοσ. Κυριακή στις 08:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:00 μμ 25 λεπτά πριν, Le Perv είπε Mε 400-500 ευρω παιρνεις δυνατο κινητο....πλαστικο. Με 1000+ παιρνεις αλουμινιο και ΤURBO πουσαρισμενα χαρακτηριστικα με την αναλογη καταναλωση. Η δικαιολογια ΟΣΩΝ παιρνουν flagship ειναι : "Θα το κρατησω 5 χρονια" για να δικαιολογησουν τα λεφτα που βγαινουν απο τσεπη. Θεωρώ το "Θα το κρατήσω 5 χρόνια" ότι είναι από αυτά που μπορεί να μην είναι δικαιολογία. Αν σκεφτείς τα έτη Support και την διάρκεια ζωής κυρίως του Soc είναι Legit. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι κάποιος κρατάει το mid-range 4-5 χρόνια θα μπορούσε ίσως να κρατήσει με τα ίδια κριτήρια το Flagship 8 χρόνια και να έχει ίσως και support. Προφανώς αν αλλάξεις 2-3 mid range σε 5 χρόνια είναι πιθανό καθαρά σε χρήματα να σε συμφέρει. Η μεγαλύτερη δικαιολογία για μένα είναι "το έχω ανάγκη/μου χρειάζεται" το όποιο είναι πραγματικό για μια μειοψηφία. Αναφορά σε κείμενο Επειδή δεν είναι όλα άσπρο/μαύρο. Μην ξεχνάμε ότι: 1) Αν φτιάξεις εφαρμογή θα την κάνεις optimize για Flagship που έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις πελάτες διατεθιμένους να πληρώσουν. 2) Η ποιότητα κατασκευής και το design είναι σημαντικά για κάποιους. Μην το υποτιμάμε. 3) Επίσης στα mid-range είναι πιο πιθανο να βάλουν ένα κάρο AdWare / BloatWare και ο απλός χρήστης δεν ξέρει και δεν μπαινει στην διαδικασία να τα απενεργοποιήσει. Αυτό είναι έσοδο στατιστικά για την εταιρία και μειώνουν το μέσο κόστος ανα συσκευή. 4) Το Support συνήθως, εκτός από πιο μεγάλο σε διάρκεια, είναι ανώτερο στα flagship. Επίσης το Service είναι καλύτερο για περισσότερα χρόνια (και πιο ακριβό). 5) Η πιθανή αξία μεταπώλησης αν το κρατάς λίγο διάστημα καλύπτει κάποιους που αλλάζουν συχνά και ταυτόχρονα υπάρχει κοινό που θα πάρει μεταχειρισμένο σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Μιλώντας για τον εαυτό μου έχω πλήρη συνείδηση ότι έχω ξοδέψει παραπάνω χρήματα από όσο έχω πραγματικά ανάγκη. Θα μπορούσα μια χαρά και με τα μισά χρήματα ή να πάρω μοντέλο 2 χρόνια πίσω. Το κάνω γιατί το γουστάρω και δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες. Απλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο φαίνεται. Είναι υπερτιμημένα αλλά δεν σου πουλάνε αέρα κοπανιστό. Το ίδιο ισχύει σε όλα και σε κάποια προϊόντα πολύ περισσότερο από την τεχνολογία. Από ρούχα , αυτοκίνητα μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς.
ikaruga24 Δημοσ. Κυριακή στις 09:44 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:44 μμ 2 ώρες πριν, Arkin είπε Social δεν χρησιμοποιω καθολου περα απο ενα viber δεν εχω τιποτα αλλο εδω και πολλα χρονια τωρα κατι spotify κατι tuneinradio κατι mx player και revanced πηγαινουν σφαιρα οποτε δεν ξερω τι παραπανω εχουν στο ios οι συγκεκριμενες εφαρμογες. Που οκ δεν λεμε για android vs ios μιας και ios βρισκεις και με 400 ευρω αλλα για 1500 ευρω κινητα vs performance vfm κινητα των 400 ευρω Εσύ μπορεί να μη δουλεύεις αλλά δουλεύει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης. Ούτε εγώ δουλεύω όμως βλέπω τι χρήση γίνεται. Ο κόσμος θέλει το καλύτερο για την χρήση αυτή και θα πάρει αυτό που είναι το καλύτερο. Δεν είναι άμεση σύγκριση ios και android αλλά έμμεσα είναι. Θες να έχεις τη δύναμη αλλά θες και τα apps να υποστηρίξουν αυτή τη δύναμη.
TrialKid Δημοσ. Κυριακή στις 10:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:26 μμ Γιατί το κάνετε πάλι VS και επανάληψη, πόσο κάνουν τα άλλα... Είπε +50$, μενει να δούμε πόσο θα έχει Ευρώπη (μια ανησυχία σε κάποιον που θα αγοράσει) η γυναίκα μου ένα XS Max από όταν βγήκε το έχει ακόμα, το συζητάει αν θα πάρει το καινούριο. Για τον γιο με 13 PM άτοπη επένδυση, και δεν του το παίρνω. 1
Pansp32 Δημοσ. Κυριακή στις 11:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:56 μμ Για ακόμα μία φορά θα έχει ενδιαφέρον η τιμολόγηση στην Ευρώπη που λίγο πολύ θρέφει πολλές εταιρείες με τις ισοτιμίες 1 προς 1 ή ακόμα και εις βάρος του ευρώ ενώ στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 1 προς 1.2. Το βλέπω παντού και είναι απίστευτα εκνευριστικό. 1
Nikatsos Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ Ε και τι μας νοιάζει; Με 300 δόσεις των 5ευρώ θα το πάρει πάλι ο έλληνας. 1 4
JohnnieGr88 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Οπως πάντα θα περιμένω να βγει το επόμενο μοντέλο για να αγοράσω μεταχειρισμένο το προυγουμενο😂 ps αλλά το ότι αγοράζουμε κινητό το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα,φορολογείται στην Αμερική και ξανά φορολογείται στην Ευρώπη είναι σκέτη κοροϊδία…θα έπρεπε κατευθείαν εφόσον παράγεται στην Κίνα να αγοράζεται με φόρο από εκεί ..έλεος Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από JohnnieGr88 1
d4mage Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Όσοι ψωνίζει ο αλλός τα ίδια και χειρότερα θα βλέπουμε κάθε χρόνο, τόσο απλό τα έχουμε πει χίλιες φορές.
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 16 ώρες πριν, Pansp32 είπε Για ακόμα μία φορά θα έχει ενδιαφέρον η τιμολόγηση στην Ευρώπη που λίγο πολύ θρέφει πολλές εταιρείες με τις ισοτιμίες 1 προς 1 ή ακόμα και εις βάρος του ευρώ ενώ στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 1 προς 1.2. Το βλέπω παντού και είναι απίστευτα εκνευριστικό. Η τιμή MSRP είναι χωρίς φόρο. πχ iPhone 16 Pro Max 1199$ MSRP (Χωρίς ΦΠΑ) στις ΗΠΑ 1168€ (Χωρίς ΦΠΑ) στην Ελλάδα. 1499 με 24% ΦΠΑ. Στην ουσία τα ~168€ είναι διαφορά ισοτιμίας αν βάλουμε μία σχετικά υψηλή ισοτιμία 1€=1,2$ Εκτιμώ ότι ένας λόγος είναι το 2ο έτος εγγύησης που καλύπτουν τα εδώ καταστήματα σε σχέση με τις ΗΠΑ που έχουν 1 έτος. Φαντάζομαι δεν το κάνουν δωρεάν. 1
Pansp32 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Η τιμή MSRP είναι χωρίς φόρο. πχ iPhone 16 Pro Max 1199$ MSRP (Χωρίς ΦΠΑ) στις ΗΠΑ 1168€ (Χωρίς ΦΠΑ) στην Ελλάδα. 1499 με 24% ΦΠΑ. Στην ουσία τα ~168€ είναι διαφορά ισοτιμίας αν βάλουμε μία σχετικά υψηλή ισοτιμία 1€=1,2$ Εκτιμώ ότι ένας λόγος είναι το 2ο έτος εγγύησης που καλύπτουν τα εδώ καταστήματα σε σχέση με τις ΗΠΑ που έχουν 1 έτος. Φαντάζομαι δεν το κάνουν δωρεάν. Αυτό ίσως έχει κάποια λογική. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το κομμάτι της εγγύησης. Παρόλαυτα το ποστ μου ήταν πιο...γενικό. Άσχετα αν ήταν στο τοπικ μήλου. Λίγες εταιρείες λαμβάνουν υπόψιν την ισοτιμία. Για παράδειγμα αν δεν κάνω λάθος η microsoft τιμολογεί σχεδόν 1 προς 1. Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες εταιρείες, συνδρομητικές υπηρεσίες κλπ που δεν κάνουν δυναμική τιμολόγηση. 1
lector Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Εγω θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει το εξης... Τα μοντελα πχ 256 και 512, εκτος απο τη χωρητικοτητα εχουν οποιαδηποτε αλλη διαφορα; Αν οχι, πως δικαιολογειται η διαφορα τιμης τυπου 250€ για 256gb, τη στιγμη που για μια καρτα μνημης η διαφορα 256-512 ειναι βαρια κανα 30αρι; Υπαρχει καποια σοβαρη εξηγηση, ή απλα σκεφτεται η apple, "τους αρμεγουμε που τους αρμεγουμε, λιγο παραπανω δε βλαπτει";
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 4 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 minutes ago, lector said: Εγω θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει το εξης... Τα μοντελα πχ 256 και 512, εκτος απο τη χωρητικοτητα εχουν οποιαδηποτε αλλη διαφορα; Αν οχι, πως δικαιολογειται η διαφορα τιμης τυπου 250€ για 256gb, τη στιγμη που για μια καρτα μνημης η διαφορα 256-512 ειναι βαρια κανα 30αρι; Υπαρχει καποια σοβαρη εξηγηση, ή απλα σκεφτεται η apple, "τους αρμεγουμε που τους αρμεγουμε, λιγο παραπανω δε βλαπτει"; Δεν δικαιολογείται σε κανένα κατασκευαστή, αλλά δεν είναι και επιπέδου κάρτας μνήμης, το storage των iPhone είναι NVME και σε άλλες ναυαρχίδες UFS 4.0.
lector Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις τώρα, Thresh είπε Δεν δικαιολογείται, αλλά δεν είναι και επιπέδου κάρτας μνήμης, το storage των iPhone είναι NVME. Για παραδειγμα την εβαλα την καρτα μνημης αλλα το νοημα το ιδιο ειναι. Και στα nvme τσιπακια, δεν υπαρχει τοσο χαωδης διαφορα τιμης στις χωρητικοτητες.
Arkin Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 5 λεπτά πριν, lector είπε Για παραδειγμα την εβαλα την καρτα μνημης αλλα το νοημα το ιδιο ειναι. Και στα nvme τσιπακια, δεν υπαρχει τοσο χαωδης διαφορα τιμης στις χωρητικοτητες. Οσο θελει κοπαναει ο καθενας παιζει τρελη αισχροκερδεια στην αυξηση του χωρου στα κινητα. Οχι σε ολες τις εταιριες αλλες με 30-40 ευρω πας σε 512 πχ και σε αλλες θες 150 και 200 για να πας απο 256 σε 512. Αφου μπορουν καλα κανουν για μενα και ας ειναι κατακριτεο. Ελευθερη αγορα εχουμε ο καθενας οσο θελει πουλαει ο καταναλωτης αν θελει αγοραζει αν δεν του κανει υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα