Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα!

Προσπαθώ με το chat αλλά με απογοητεύει ρε παιδιά. 

Πείτε μου αν εγώ κάνω λάθος ή έτσι λειτουργεί. 

--> Καταρχάς έχω το plus.

Πρωτον

Πάντα όταν λέει θα στο στείλω μέχρι το βράδυ, τελικά δεν το στέλνει ποτέ. Συνεχίζω να του λέω στείλτε το βράδυ αλλά τίποτα. Ακόμα το ρωτάω κιόλας, και μου λέει μόνο του σε 1 ώρα. ΠΟΤΕ...Έχω παρά πολλά requests που απλά δεν μου τα στέλνει.

Βλέπω ότι είναι επληκτικό σε ότι έχει να κάνει με απαντήσεις επι τόπου αλλά όταν το project έχει μακρά διαρκεί χάνει την δυνατότητα του management.

Δεύτερον

Γράφω ζητούμενο, τα λέμε ωραία. Ανταλλάσουμε μηνύματα για την δημιουργία video από τις διακοπές. Μέτά από ώρα, μου λέει δεν μπορώ να το φτιάξω.  

Τρίτον,

Χαμηλής ποιότητας. Στην επίσκεψη μας στην Κνωσό του έστελνα φωτογραφίες και μου απαντούσε με το τι βλέπω. Ιστορικά στοιχεία κ.α.

Σε κάποια λίγα αστόχησε. 

Επίσης κάποια στιγμή έχασε connection, και τελικά έχασε όλες τι φωτογραφίες. 

Μου προτείνει μόνο του, να μου φτιάξει ένα pdf με ολες τις φωτογραφίες που είχαμε ανταλλάξει, τίτλο κ.α. Τελικά μου έστειλε 2 σελίδες κενές με έναν τίτλο και τίποτα άλλο. 

------

Έχετε παρόμοιες εμπείριες; Βρίσκετε κάτι παράλογο προς την λογική στην χρήση του ;

Δημοσ.

Στο τασκ για την δημιουργία του pdf είναι η δεύτερη φορά μου ζητάει πάλι να ανεβάσω όλες τις φωτογραφίες. 
Τι συμβαίνει ρε παιδιά;

IMG_7877.jpeg

Δημοσ.

Aς δούμε τι απαντάει το ίδιο 👇

Ακούγεται πως η απογοήτευσή σου είναι απόλυτα λογική, και μπορώ να σου εξηγήσω γιατί σου συμβαίνουν αυτά — δεν φταις εσύ, αλλά έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί το ChatGPT.

### 1️⃣ Γιατί δεν «στέλνει το βράδυ»

Το ChatGPT δεν έχει καμία δυνατότητα να θυμάται να σου στείλει κάτι αργότερα μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί να «τρέξει στο παρασκήνιο» ή να εκτελεί tasks με καθυστέρηση. Αν σου λέει «θα σου το στείλω το βράδυ» ή «σε μία ώρα», αυτό είναι μόνο «τρόπος του λέγειν» μέσα στη συζήτηση, όχι πραγματική υπόσχεση. Ουσιαστικά, αν κλείσεις τη συνομιλία, δεν υπάρχει τίποτα που να το κάνει να σε ειδοποιήσει αργότερα.

📌 **Συμπέρασμα**: Για project που θέλουν συνέχεια ή υπενθύμιση, πρέπει να έχεις εσύ σημειώσεις ή εργαλεία όπως Notion, Trello, Google Keep κ.λπ., και να επιστρέφεις εσύ στο ChatGPT με το context.

---

### 2️⃣ Γιατί στην αρχή λέει «ναι» και μετά «δεν μπορώ»

Αυτό συμβαίνει όταν:

* Το αρχικό σου αίτημα το εκλαμβάνει ως εφικτό, αλλά στην πορεία εμφανίζεται περιορισμός (π.χ. δεν μπορεί να δημιουργήσει video, να κατεβάσει/στείλει πραγματικά αρχεία, ή να χρησιμοποιήσει εξωτερικά εργαλεία χωρίς σύνδεση).

* Υπάρχουν όρια μεγέθους για το τι μπορεί να επεξεργαστεί (π.χ. πολλά MB φωτογραφιών ή πολύ μεγάλο project σε μία συζήτηση).

📌 **Συμπέρασμα**:

Είναι καλό να ξεκαθαρίζεις από την αρχή αν θες πραγματικό αρχείο ή οδηγίες για να το φτιάξεις εσύ. Στα media projects (video, pdf) συνήθως δίνει οδηγίες ή κώδικα, αλλά δεν μπορεί να το ολοκληρώσει σαν αυτόνομη εφαρμογή.

---

### 3️⃣ Γιατί χάνει φωτογραφίες και αρχεία

* Όταν «χάσει connection» ή γίνει refresh, οι φωτογραφίες που είχες ανεβάσει δεν αποθηκεύονται μόνιμα στη συνομιλία, και μετά δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτές.

* Αν φτιάχνει PDF, στην πραγματικότητα το «συνθέτει» εκείνη τη στιγμή· αν χάσει τα δεδομένα (π.χ. τις φωτογραφίες), βγαίνει άδειο ή ημιτελές.

📌 **Συμπέρασμα**:

Αν δουλεύεις με πολλά αρχεία, κράτα τα πάντα και σε δικό σου φάκελο. Το ChatGPT μπορεί να τα επεξεργαστεί μόνο όσο είναι «μέσα» στην τρέχουσα συνομιλία.

---

💡 **Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την εμπειρία**

* Να σπας τα μεγάλα projects σε μικρά, ξεκάθαρα βήματα.

* Να αποφεύγεις να στηρίζεσαι σε «υπόσχεση για αργότερα». Το ChatGPT είναι instant tool, όχι task manager.

* Για φωτογραφίες/αρχεία, ανέβαζε ξανά όσα χρειάζονται αν η σύνδεση χαθεί.

* Για PDF/video, αν το θέλεις ολοκληρωμένο, πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό εργαλείο και να αφήσεις στο ChatGPT τον ρόλο του δημιουργού ιδεών, script και δομής.

Δημοσ.

Εμένα μου έβγαλε το Chrome notification οτι το Chatgpt προσπάθησε να κάνει access serial port στον υπολογιστή μου, σε παραθυράκι, όχι στο chat μέσα. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλον;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Aς δούμε τι απαντάει το ίδιο 👇

Ακούγεται πως η απογοήτευσή σου είναι απόλυτα λογική, και μπορώ να σου εξηγήσω γιατί σου συμβαίνουν αυτά — δεν φταις εσύ, αλλά έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί το ChatGPT.

### 1️⃣ Γιατί δεν «στέλνει το βράδυ»

Το ChatGPT δεν έχει καμία δυνατότητα να θυμάται να σου στείλει κάτι αργότερα μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί να «τρέξει στο παρασκήνιο» ή να εκτελεί tasks με καθυστέρηση. Αν σου λέει «θα σου το στείλω το βράδυ» ή «σε μία ώρα», αυτό είναι μόνο «τρόπος του λέγειν» μέσα στη συζήτηση, όχι πραγματική υπόσχεση. Ουσιαστικά, αν κλείσεις τη συνομιλία, δεν υπάρχει τίποτα που να το κάνει να σε ειδοποιήσει αργότερα.

📌 **Συμπέρασμα**: Για project που θέλουν συνέχεια ή υπενθύμιση, πρέπει να έχεις εσύ σημειώσεις ή εργαλεία όπως Notion, Trello, Google Keep κ.λπ., και να επιστρέφεις εσύ στο ChatGPT με το context.

---

### 2️⃣ Γιατί στην αρχή λέει «ναι» και μετά «δεν μπορώ»

Αυτό συμβαίνει όταν:

* Το αρχικό σου αίτημα το εκλαμβάνει ως εφικτό, αλλά στην πορεία εμφανίζεται περιορισμός (π.χ. δεν μπορεί να δημιουργήσει video, να κατεβάσει/στείλει πραγματικά αρχεία, ή να χρησιμοποιήσει εξωτερικά εργαλεία χωρίς σύνδεση).

* Υπάρχουν όρια μεγέθους για το τι μπορεί να επεξεργαστεί (π.χ. πολλά MB φωτογραφιών ή πολύ μεγάλο project σε μία συζήτηση).

📌 **Συμπέρασμα**:

Είναι καλό να ξεκαθαρίζεις από την αρχή αν θες πραγματικό αρχείο ή οδηγίες για να το φτιάξεις εσύ. Στα media projects (video, pdf) συνήθως δίνει οδηγίες ή κώδικα, αλλά δεν μπορεί να το ολοκληρώσει σαν αυτόνομη εφαρμογή.

---

### 3️⃣ Γιατί χάνει φωτογραφίες και αρχεία

* Όταν «χάσει connection» ή γίνει refresh, οι φωτογραφίες που είχες ανεβάσει δεν αποθηκεύονται μόνιμα στη συνομιλία, και μετά δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτές.

* Αν φτιάχνει PDF, στην πραγματικότητα το «συνθέτει» εκείνη τη στιγμή· αν χάσει τα δεδομένα (π.χ. τις φωτογραφίες), βγαίνει άδειο ή ημιτελές.

📌 **Συμπέρασμα**:

Αν δουλεύεις με πολλά αρχεία, κράτα τα πάντα και σε δικό σου φάκελο. Το ChatGPT μπορεί να τα επεξεργαστεί μόνο όσο είναι «μέσα» στην τρέχουσα συνομιλία.

---

💡 **Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την εμπειρία**

* Να σπας τα μεγάλα projects σε μικρά, ξεκάθαρα βήματα.

* Να αποφεύγεις να στηρίζεσαι σε «υπόσχεση για αργότερα». Το ChatGPT είναι instant tool, όχι task manager.

* Για φωτογραφίες/αρχεία, ανέβαζε ξανά όσα χρειάζονται αν η σύνδεση χαθεί.

* Για PDF/video, αν το θέλεις ολοκληρωμένο, πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό εργαλείο και να αφήσεις στο ChatGPT τον ρόλο του δημιουργού ιδεών, script και δομής.

ωραία η απάντηση! 

Σχετικά με το 1.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά τι πρέπει να κάνω τελικά; Εννοώ, ότι λέει το ίδιο ότι θα μου το δώσει σε 1 ώρα. Επιστρέφω πίσω στην συνομιλία και μου λέει πάλι τι θα κάνει κτλ και θα το στείλει όταν είναι έτοιμο.

Εχω καταλήξει να επανέρχομαι στην συνομιλία συχνά πυκνά. Τι να κάνω; Αφού δεν το παραδίδει επί τόπου και θέλει παραπάνω χρόνο;

σχετικά με το 2

Λέει, θα σου στείλω preview video για να του πω πως μου φαίνεται και λέει τελικά δεν μπορώ να το φτιάξω. Ηταν ξεκάθαρο από μένα και από αυτό ότι θα παραχθεί video.

σχετικα με το 3

καταλαβαινω τι λέμε εδώ, αλλά επανέρχομαι στο 1. Αφού δεν το στέλνει άμεσα και ζητάει χρόνο, τελικά χάνει το content.

Δημοσ.
58 minutes ago, karolos said:

ωραία η απάντηση! 

Σχετικά με το 1.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά τι πρέπει να κάνω τελικά; Εννοώ, ότι λέει το ίδιο ότι θα μου το δώσει σε 1 ώρα. Επιστρέφω πίσω στην συνομιλία και μου λέει πάλι τι θα κάνει κτλ και θα το στείλει όταν είναι έτοιμο.

Εχω καταλήξει να επανέρχομαι στην συνομιλία συχνά πυκνά. Τι να κάνω; Αφού δεν το παραδίδει επί τόπου και θέλει παραπάνω χρόνο;

σχετικά με το 2

Λέει, θα σου στείλω preview video για να του πω πως μου φαίνεται και λέει τελικά δεν μπορώ να το φτιάξω. Ηταν ξεκάθαρο από μένα και από αυτό ότι θα παραχθεί video.

σχετικα με το 3

καταλαβαινω τι λέμε εδώ, αλλά επανέρχομαι στο 1. Αφού δεν το στέλνει άμεσα και ζητάει χρόνο, τελικά χάνει το content.

προτεινω να μαζευουμε ολοι μαζι και να το δειρουμε.

καλο θα ηταν να μην κλεισεις το παραθυρο αν σου λεει οτι θα το φτιαξει σε λιγακι. εδω πολλες φορες ζηταγα μια φωτογραφια στο κινητο και αν αλλαζα καρτελα κτλ δεν λαμβανα τιποτα.μαλλον εχανε το connection. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

προτεινω να μαζευουμε ολοι μαζι και να το δειρουμε.

καλο θα ηταν να μην κλεισεις το παραθυρο αν σου λεει οτι θα το φτιαξει σε λιγακι. εδω πολλες φορες ζηταγα μια φωτογραφια στο κινητο και αν αλλαζα καρτελα κτλ δεν λαμβανα τιποτα.μαλλον εχανε το connection. 

Στο τσακ είμαι φίλε!

το λειτουργώ σε app στο Mac μου..

Δημοσ.
20 hours ago, karolos said:

Στο τσακ είμαι φίλε!

το λειτουργώ σε app στο Mac μου..

εγω εμπαινα απο το κινητο απο browser.και αν εφευγα απο το browser ή αν εκλεινε η οθονη του κινητου 99,9 δεν επαιρνα ποτε την φωτογραφια .οποτε πατουσα την οθονη για να μην σβησει για 1-2 λεπτα που ηθελε για την φωτογραφια.αλλιως το εκανα απο Pc

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλο θέμα με το καινούριο ChatGPT, επειδή έχουν βάλει ένα εσωτερικό router που πηγαίνει αυτόματα κάποια requests που θεωρεί απλά σε κάποιο μοντέλο που έχει λιγότερες ικανότητες. Με αποτέλεσμα να κάνει πιο συχνά hallucinations. Το κόλπο είναι να του λες να σκεφτεί λίγο παραπάνω. Και είναι τόσο απλό.

Είπαν βέβαια ότι το διόρθωσαν και μπορείς να επιλέξεις το thinking μοντέλο, αλλά για την ώρα δεν εμφανίζεται τέτοια επιλογή στο δωρεάν πλάνο.

Δημοσ.
12 hours ago, thomasG4 said:

Υπάρχει μεγάλο θέμα με το καινούριο ChatGPT, επειδή έχουν βάλει ένα εσωτερικό router που πηγαίνει αυτόματα κάποια requests που θεωρεί απλά σε κάποιο μοντέλο που έχει λιγότερες ικανότητες. Με αποτέλεσμα να κάνει πιο συχνά hallucinations. Το κόλπο είναι να του λες να σκεφτεί λίγο παραπάνω. Και είναι τόσο απλό.

Είπαν βέβαια ότι το διόρθωσαν και μπορείς να επιλέξεις το thinking μοντέλο, αλλά για την ώρα δεν εμφανίζεται τέτοια επιλογή στο δωρεάν πλάνο.

εκαναν και Roll back οπως ειπαν.στο προγραμμα ειναι αυτα.θα το στρωσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...