polaki Δημοσ. Τρίτη στις 11:05 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:05 πμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, NikosKallithea said: Εγω πιστευω οτι θα την κερδίσει και τοτε να δεις γέλια👍 Ε αφού το πιστεύει ο Νικόλας ο συνονόματος από την Καλλιθέα, μάλλον θα έχει διαβάσει όλους τους όρους χρήσης του λογισμικού αλλά και τη δικογραφία οπότε κάτι θα ξέρει. Σε αυτά όλα δυστυχώς το clickbait για το άρθρο είναι μόνο στην αρχή της διαδικασίας. Δε μαθαίνουμε ποτέ το τελος, μάλλον δεν πουλάει τόσο. Οπότε θα μείνουμε με την απορία! Επεξ/σία Τρίτη στις 11:11 πμ από polaki 1
BritGreek Δημοσ. Τρίτη στις 11:11 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:11 πμ 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Έχει κουράσει αυτή η καραμέλα. Έχω βάλει Windows 11 σε laptop του 2013 και πάει μια χαρά. Η ίδια η MS σου δίνει οδηγίες πώς να το κάνεις και όλα τα official αρχεία που χρειάζεται. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, πλήρωσε 50 ευρώ, να στο κάνει ένας τεχνικός. Ούτε καν. Σε εταιρικό περιβάλλον να βάλεις λειτουργικό με πλάγια μέθοδο σε επίσημα unsupported hardware; Ρώτησε εταιρείες τεχνικής υποστήριξης που συνεργάζονται με εταιρείες και δες αν σε καλύπτουν μετά. Ένα μεγάλο όχι από όλες όσες έχουμε ήδη ρωτήσει εμείς. Δεν είναι το 50ρικο το πρόβλημα, πίστεψέ με.
NikosKallithea Δημοσ. Τρίτη στις 11:11 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:11 πμ 1 λεπτό πριν, polaki είπε Ε αφού το πιστεύει ο Νικόλας ο συνονόματος από την Καλλιθέα, μάλλον θα έχει διαβάσει όλους τους όρους χρήσης του λογισμικού αλλά και τη δικογραφία οπότε κάτι θα ξέρει. Πολακι μου, Οι οροι χρηση ειναι μονομερείς, για αυτό καταφεύγεις στην δικαιοσύνη η οποια και καλείται να αποφασίσει αν αυτοι οι οροι ειναι σωστοι ή παραβξαζουν την δεσπόζουσα θέση της εταιρείας. 1 1
Odyss3us Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 πμ 16 minutes ago, BritGreek said: @Huruduru Θα σου πω πώς το βλέπω εγώ ως επαγγελματίας μικρής επιχείρησης. Δουλεύω, όπως και η πλειοψηφία των συνεργατών και συναδέλφων μου με refurbished υπολογιστές, συν μερικά καινούργια laptop που παίρνουμε σε πολύ καλή προσφορά. Οι refurbished καλύπτουν απόλυτα τις δικές μας ανάγκες, δεν είναι αργοί, έχουν ένα χρόνο εγγύηση και υποστήριξη και δεν μας νοιάζει αν χαλάσουν γιατί το κόστος τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. Λόγω συγκεκριμένων προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε, είμαστε "υποχρεωμένοι" να έχουμε και Windows. Για εμάς, το κόστος αλλαγής hardware είναι απαγορευτικό, με απόλυτη ειλικρίνεια. Επίσης, για όσους πιστεύουν σ' αυτό όπως εμείς, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το γυρίσαμε σε χάρτινα καλαμάκια ενώ τόσοι υπολογιστές ουσιαστικά θα καταλήξουν στην ανακύκλωση που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι κάτι απόλυτα λειτουργικό και να πρέπει να πεταχτεί. Αν και έχω Linux Mint στον προσωπικό μου υπολογιστή, στη δουλειά δεν γίνεται να το χρησιμοποιήσω και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος. το να πληρωνεις 30 ευρω το χρονο για παραταση support μεχρι το 2028 ειναι πολλα για την εταιρεια σου; 2
me00016 Δημοσ. Τρίτη στις 11:28 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:28 πμ 53 λεπτά πριν, Huruduru είπε ... Που και Linux να βάλει, αν πήγαινε σε π.χ. Ubuntu και έβαζε LTS (Long term support) έκδοση, κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να κάνει Update στην επόμενη γιατί η παλιά θα είναι EOL (End of Life). 49 λεπτά πριν, BritGreek είπε Κάτι το οποίο, όμως, δεν θα τον "ανάγκαζε" να αλλάξει hardware / υπολογιστή. Εκεί είναι η προφανής διαφορά. Όχι μόνο. Βάζεις rolling release (π.χ. Arch) παίρνεις μια μεγάαααλη μαύρη πέτρα και την ρίχνεις με δύναμη πάνω σε όλα τα γυαλιστερά νέα πισάκια με TPM 2.0, κατά προτίμηση όταν η οθόνη τους παίρνει αυτό το ωραίο μπλε του θανάτου. Ουστ πια με αυτή την εταιρεία, φτάνει τόσα χρόνια! 1
cpc464 Δημοσ. Τρίτη στις 11:37 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:37 πμ Ο τύπος στοχεύει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, της έρχεται φθηνότερα της MS απο τους δικηγόρους, ούτε εμένα μου αρέσουν τα 11 αλλά έρχονται παιχνίδια και εφαρμογές που θα απαιτούν tpm 2.0 και bitlocker, άρα δεν είναι μόνο θέμα λειτουργικού. 1
BritGreek Δημοσ. Τρίτη στις 11:41 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:41 πμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Odyss3us είπε το να πληρωνεις 30 ευρω το χρονο για παραταση support μεχρι το 2028 ειναι πολλα για την εταιρεια σου; Ναι, γιατί δεν είναι 30 ευρώ. Είναι μερικά χιλιάρικα για ένα μόνο χρόνο, πόροι οι οποίοι είναι για κάτι άλλο στο business plan. Άσε που όσα pc δεν είναι συμβατά με αναβάθμιση δεν τα παίρνει κανείς ως μεταχειρισμένα. 17 λεπτά πριν, me00016 είπε Όχι μόνο. Βάζεις rolling release (π.χ. Arch) παίρνεις μια μεγάαααλη μαύρη πέτρα και την ρίχνεις με δύναμη πάνω σε όλα τα γυαλιστερά νέα πισάκια με TPM 2.0, κατά προτίμηση όταν η οθόνη τους παίρνει αυτό το ωραίο μπλε του θανάτου. Ουστ πια με αυτή την εταιρεία, φτάνει τόσα χρόνια! Μακάρι να γινόταν, αλλά στο κοντινό μέλλον αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ειδικά με Arch που είναι και δύσκολο. Λείπουν οι εφαρμογές τις οποίες πρέπει να χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά γενικότερα στο Linux. Επεξ/σία Τρίτη στις 11:46 πμ από BritGreek
Odyss3us Δημοσ. Τρίτη στις 11:47 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:47 πμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, BritGreek said: Ναι, γιατί δεν είναι 30 ευρώ. Είναι μερικά χιλιάρικα για ένα μόνο χρόνο, πόροι οι οποίοι είναι για κάτι άλλο στο business plan. Άσε που όσα δεν είναι συμβατά με αναβάθμιση δεν τα παίρνει κανείς ως μεταχειρισμένα. αν ειναι ετσι οπως τα λες αυτο σημαινει οτι εχεις γυρω στους 100 υπολογιστες στην εταιρια σου, το ρευμα που σχεδον διπλασιαστηκε τα τελευταια χρονια και χρειαζεται για να λειτουργουν ολοι αυτοι συν τα γραφεια πως το πληρωνεις; Επεξ/σία Τρίτη στις 11:57 πμ από Odyss3us
polaki Δημοσ. Τρίτη στις 11:57 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:57 πμ 44 minutes ago, NikosKallithea said: Πολακι μου, Οι οροι χρηση ειναι μονομερείς, για αυτό καταφεύγεις στην δικαιοσύνη η οποια και καλείται να αποφασίσει αν αυτοι οι οροι ειναι σωστοι ή παραβξαζουν την δεσπόζουσα θέση της εταιρείας. Οκ μπορεί να κάνει τη διαφορά ο τύπος σε παγκόσμια κλίμακα. Μακάρι, αλλά δεν θα κρατήσω και την αναπνοή μου μέχρι την εκδίκαση εγώ πάντως.
Dimitris_1981 Δημοσ. Τρίτη στις 11:57 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:57 πμ 33 λεπτά πριν, BritGreek είπε @Huruduru Θα σου πω πώς το βλέπω εγώ ως επαγγελματίας μικρής επιχείρησης. Δουλεύω, όπως και η πλειοψηφία των συνεργατών και συναδέλφων μου με refurbished υπολογιστές, συν μερικά καινούργια laptop που παίρνουμε σε πολύ καλή προσφορά. Οι refurbished καλύπτουν απόλυτα τις δικές μας ανάγκες, δεν είναι αργοί, έχουν ένα χρόνο εγγύηση και υποστήριξη και δεν μας νοιάζει αν χαλάσουν γιατί το κόστος τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. Λόγω συγκεκριμένων προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε, είμαστε "υποχρεωμένοι" να έχουμε και Windows. Για εμάς, το κόστος αλλαγής hardware είναι απαγορευτικό, με απόλυτη ειλικρίνεια. Επίσης, για όσους πιστεύουν σ' αυτό όπως εμείς, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το γυρίσαμε σε χάρτινα καλαμάκια ενώ τόσοι υπολογιστές ουσιαστικά θα καταλήξουν στην ανακύκλωση που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι κάτι απόλυτα λειτουργικό και να πρέπει να πεταχτεί. Αν και έχω Linux Mint στον προσωπικό μου υπολογιστή, στη δουλειά δεν γίνεται να το χρησιμοποιήσω και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος. Πλέον μπορείς να βρεις refurbished Windows 11 στα 200€ σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι πολλά και δεν θα κρίνω. Νομίζω τα 10 χρόνια που έδωσε η MS για τα Windows 10 είναι αρκετά δίκαια. Δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος τρίτων. Παρόλα αυτά σε επιχειρήσεις δίνει έως και 3 χρόνια updates αλλά νομίζω δεν συμφέρει από τον 2ο χρόνο μιας και ξεκινάει απο 60$ τον 1ο και διπλασιάζει κάθε χρόνο (240$ ο 3ος). Για την ανακύκλωση θα συμφωνήσουμε ότι είναι κακό. Και ακόμα περισσότερο κακό εδώ που συχνά η ανακύκλωση είναι βουνά σκουπιδιών μέχρι να ακούσουμε για την φωτιά (Ειδικά στα πλαστικά). Δεν σου κρύβω όμως ότι πιστεύω ότι οι περισσότεροι που γκρινιάζουν έχουν τούμπανο PC 2ετίας και απλά δεν θέλουν να πάνε σε Windows 11. Για τις εταιρείες με αρκετό προσωπικό θα σου πω ότι ακόμα και στην Ελλάδα οι περισσότεροι στα 3-5 χρόνια τα αλλάζουν. Εκεί που βλέπω στην Ελλάδα παλιά μηχανήματα είναι σε μικρά λογιστικά γραφεία ή μικρά μαγαζιά (Και εκεί δεν είναι ο κανόνας). 2
polaki Δημοσ. Τρίτη στις 12:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:03 μμ 33 minutes ago, me00016 said: Όχι μόνο. Βάζεις rolling release (π.χ. Arch) παίρνεις μια μεγάαααλη μαύρη πέτρα και την ρίχνεις με δύναμη πάνω σε όλα τα γυαλιστερά νέα πισάκια με TPM 2.0, κατά προτίμηση όταν η οθόνη τους παίρνει αυτό το ωραίο μπλε του θανάτου. Ουστ πια με αυτή την εταιρεία, φτάνει τόσα χρόνια! Για άλλο ένα post θα πεταχτούν οι γραφικοί των Linux για να πουν στην κυρά Λένα να πάει σε Linux… 3 1
svartevarg Δημοσ. Τρίτη στις 12:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:15 μμ 56 λεπτά πριν, BritGreek είπε @Huruduru Θα σου πω πώς το βλέπω εγώ ως επαγγελματίας μικρής επιχείρησης. Δουλεύω, όπως και η πλειοψηφία των συνεργατών και συναδέλφων μου με refurbished υπολογιστές, συν μερικά καινούργια laptop που παίρνουμε σε πολύ καλή προσφορά. Οι refurbished καλύπτουν απόλυτα τις δικές μας ανάγκες, δεν είναι αργοί, έχουν ένα χρόνο εγγύηση και υποστήριξη και δεν μας νοιάζει αν χαλάσουν γιατί το κόστος τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. Λόγω συγκεκριμένων προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε, είμαστε "υποχρεωμένοι" να έχουμε και Windows. Για εμάς, το κόστος αλλαγής hardware είναι απαγορευτικό, με απόλυτη ειλικρίνεια. Επίσης, για όσους πιστεύουν σ' αυτό όπως εμείς, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το γυρίσαμε σε χάρτινα καλαμάκια ενώ τόσοι υπολογιστές ουσιαστικά θα καταλήξουν στην ανακύκλωση που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι κάτι απόλυτα λειτουργικό και να πρέπει να πεταχτεί. Αν και έχω Linux Mint στον προσωπικό μου υπολογιστή, στη δουλειά δεν γίνεται να το χρησιμοποιήσω και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος. Να προσθέσω και τους φορτιστές που δεν υπάρχουν πια στη συσκευασία και θα πρέπει να αγοράσει κανείς φορτιστή επίσημο για να υποστηρίξει το πρότυπο φόρτισης της κάθε εταιρείας. Και ο παλιός φορτιστής πάει στα σκουπίδια είτε γιατί δεν έχει τα μέγιστα watt είτε γιατί δεν υποστηρίζει το πρότυπο φόρτισης. Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς refurbished μιας και τα λεφτά που δίνει το κράτος με τα προγράμματα «ψηφιακών αναβαθμίσεων» για επαγγελματίες είναι ειλικρινά ξεφτίλα. Προσωπικά είμαι οπαδός του dual boot (με ξεχωριστούς ssd για κάθε OS στο ίδιο μηχάνημα). Δυστυχώς, τείνω να χρησιμοποιώ τα windows περισσότερο λόγω εφαρμογών.
mitsosG7 Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ 1 ώρα πριν, Thessgr είπε Είναι υποχρεωτικός αλλά η Microsoft αφήνει ακόμα ένα "παραθυράκι" για να το παρακάμπτουμε. Με κάθε νέο build το κάνει πιο δύσκολο μέχρι να το επιβάλει τελείως. Ενδεχομένως να μην της βγει σύντομα αλλά εκεί πάει το πράγμα. Προφανώς και αφήνει παραθυράκι, γιατί δεν γίνεται να έχεις εταιρικό υπολογιστή και να τον έχεις συνδεδεμένο με Microsoft Account. Για ποιο λόγο και γιατί; Ούτε στην Αμερική δεν τους συνδέουν έτσι. 1
alieus Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 μμ Έχω αυτά που ζητά η Microsoft εκτός από το cpu που είναι ryzen 5 1600. Πρέπει να αγοράσω νέο cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα