Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Είναι αρκετά χρόνια που είχα περάσει από συνέντευξη για υποδιευθυντής καταστήματος. 

Το πρώτο που φρόντισαν να μου κάνουν ξεκάθαρο είναι ότι οι θέσεις διευθυντή/υποδιευθυντή στην εταιρία δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες σε άλλα supermarket. Μπορεί να έχουν ένα κομμάτι (στόχους, πιέσεις προς υφιστάμενους, μη ύπαρξη ωραρίου, κλπ) αλλά έχουν και τα "εξτραδάκια" τους (χαμαλικι σε παραλαβές και συμπληρώσεις ραφιών, τοποθέτηση σε όποια θέση του καταστήματος μπορεί να έχει "τρύπα" το πρόγραμμα, κλπ). 

Δηλαδή πράγματα που δεν πληρώνονται. Τουλάχιστον όχι με τα φράγκα που δίνουν. Προτίμησα (ίσως κάποιος να διαφωνεί αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του) θέση με λιγότερα χρήματα αλλού όπου όμως δεν είναι πόστο τέτοιας ευθύνης και άρα κάνω το 8ωρακι μου και μετά πάω σπίτι. Με άδειο κεφάλι από έγνοια για τα πράγματα που δεν έγιναν μέσα στην ημέρα ή θα πρέπει να γίνουν την επόμενη 

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά διευθυντή Ελληνικού σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Αττικής και πηγαίνω σχεδόν καθημερινά, κανονικά βοηθάει στο ξεφόρτωμα φορτηγών, μαζεύει καρότσια και στήνει ράφια προβολής, ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν το λέω υποτιμητικά, προφανώς. Αλλά η θέση εμπεριέχει και αυτά. Συνεπώς, δεν συμβαίνουν μόνο σε μια αλυσίδα αυτά.

Όπως αντίστοιχα, σε Lidl το Σάββατο, στο ένα ταμείο ήταν ο διευθυντής του καταστήματος και το ξέρω γιατί πλήρωσα σ' εκείνον.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τροφή για σκέψη, αν έχεις προσόντα για διευθυντής καταστήματος γιατί να δουλέψεις για Lidl;, δεν έχω ακούσει καλά πράγματα για την αλυσίδα και γενικά επιχειρήσεις με βραβεία "κορυφαίος εργοδότης" η "Great place to work" ειναι κόκκινη σημαία, μάλλον "Great place to slave" θα έπρεπε να λένε, δεν ξέρω για το CV σου αλλά αν επαρκεί για θέση διευθυντή σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

On 12/08/2025 at 15:46, LiquidTroll said:

Ξερω πχ. μανατζερ, που ΗΤΑΝ φιλος μου....που μας παραδεχθηκε οτι οταν γινεται μαλακια, τα ρίχνει όλα στον Πακιστανό.

Αυτό το λέγαμε σε μία δουλειά pressure down,και είναι δυστυχώς η μίζερη πραγματικότητα, Παντα ο υφιστάμενος φταιει!.,αλλά το έθεσες σωστα,μην γίνεις αυτός ο ηλίθιος.

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, cpc464 said:

Τροφή για σκέψη, αν έχεις προσόντα για διευθυντής καταστήματος γιατί να δουλέψεις για Lidl;, δεν έχω ακούσει καλά πράγματα για την αλυσίδα και γενικά επιχειρήσεις με βραβεία "κορυφαίος εργοδότης" η "Great place to work" ειναι κόκκινη σημαία, μάλλον "Great place to slave" θα έπρεπε να λένε, δεν ξέρω για το CV σου αλλά αν επαρκεί για θέση διευθυντή σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

σαν την teleperformance. απλα γελαω. great γαλερα to work

• Like 3
Δημοσ.
10 minutes ago, poulinos said:

σαν την teleperformance. απλα γελαω. great γαλερα to work

Άν δούλευες για teleperfomance,respect, είχα φίλο που δούλευε για αυτούς τους μακάκες πίθηκους για λογαριασμό της Πειραιώς στην PDS, κάτεργο είναι επιεικής όρος,θυμάμαι  που κατουριόταν και έπρεπε να πάει τουαλέτα και πήγε η προϊστάμενη μέσα στις αντρικές τουαλέτες να τον κατσαδιάσει γιατι είχε αναμονές και αυτός περίμενε να πλύνει τα χέρια του, (ο όροφος είχε 2 τουαλέτες αλλά ένα νιπτήρα),για τα Lidl έχω ακούσει επίσης απο πρώην γκόμενα γερμανίδα ότι έπρεπε οι κοπέλες που είχαν περίοδο να φοράνε διακριτικό για έξτρα διαλείματα τουαλέτας, γιαυτό όταν ακούω για εταιρείες με τέτοια βραβεία έιναι τεράστια κόκκινη σημαία.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Morosana είπε

Στο lidl ένα αντίστοιχο λάθος αντί για χιλιάρικα μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια 

Τσιλαρε. Παραμενει ενα απλο σουπερ μαρκετ που παει η μεσαια ταξη για να φορτωσει πραγμα οταν βγαζουν 5 ευρω κουπονι

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Τσιλαρε. Παραμενει ενα απλο σουπερ μαρκετ που παει η μεσαια ταξη για να φορτωσει πραγμα οταν βγαζουν 5 ευρω κουπονι

Μάλλον εσύ πρέπει να τσιλαρεις και να μην μπερδεύεις τις καταναλωτικές σου συνήθειες με επιχειρήσεις.  Το απλό σουπερμάρκετ της μεσαίας τάξης τζιραρει κατά μέσο όρο σχεδόν 9 εκατομμύρια  ανά κατάστημα και πετάει το 25 με 30% της μαναβικής από λάθος εκτιμήσεις στις παραγγελίες. Βάλε φούρνους και λοιπά ευπαθή ή εποχικά και δες πως βγαίνουν τα νούμερα. 

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Μάλλον εσύ πρέπει να τσιλαρεις και να μην μπερδεύεις τις καταναλωτικές σου συνήθειες με επιχειρήσεις.  Το απλό σουπερμάρκετ της μεσαίας τάξης τζιραρει κατά μέσο όρο σχεδόν 9 εκατομμύρια  ανά κατάστημα και πετάει το 25 με 30% της μαναβικής από λάθος εκτιμήσεις στις παραγγελίες. Βάλε φούρνους και λοιπά ευπαθή ή εποχικά και δες πως βγαίνουν τα νούμερα. 

Ναι γιατί ένα απλό μανάβικο, φούρνος ή εστιατόριο δεν πετάνε πράγματα 🤣

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι γιατί ένα απλό μανάβικο, φούρνος ή εστιατόριο δεν πετάνε πράγματα 🤣

ποιος σου είπε το αντίθετο; Πετάνε και έχει και έχει τεράστιο κόστος γιατί κάποιος δεν έκανε σωστή πρόβλεψη του τι θα πουλήσουν. Η λάθος πρόβλεψη του φούρναρη της γειτονιάς να βάλει επιπλέον ψωμιά θα του κοστίσει στο τέλος της χρονιάς πχ 5χιλιάρικα στο τέλος της χρονιάς σε ένα σουπερμάρκετ το κόστος θα είναι δεκάδες χιλιάρικα. Στη μαναβική είναι ακόμα χειρότερα, αυτό που θα πεταχτεί δεν θα είναι μόνο ο μαϊντανός των 60 λεπτών θα είναι και το κεράσι των 8€ το mango των 6€ τα μύρτιλα των 35 κτλ 

Δημοσ.

Great place to work . Επιτυχημένη επχείρηση 2024. Work Life Balance, Culture και λοιπες πιπες, να τις αποφευγετε σαν το διαολο!!!!

Εκτός οτι πληρώνουν για να παρουνε αυτά τα certifications, η εταιρία είναι γεμάτη "χαμόγελα", ο ενας βαραει μαλακια στον άλλο, όμως, πίσω απο αυτά τα ναρκισιστικά χαμόγελα, δεν φαντάζεστε τι κρύβεται! Παρουσιάζουμε μια πολυ "ωραία ατμόσφαιρα", όμως, στην ουσία, είναι ότι πιο τοξικό μπορείς να φανταστείς.

Σε Zoom Meetings που κανουν εβδομαδιαία, και συμμετεχει μεγάλο μέρος της εταιρίας, μπαίνουν πχ. 40 ατομα, και όλοι είναι χαχαχα και τι ωραια, πιασαμε τους στόχους μας, τι όμορφα, τι υπεροχα........αλλα είναι όλα μα όλα ψεύτικα.

Και φυσικά, αν κανεις εστω και μία διαμαρτυρία για κάτι που γίνεται, ή γιατί κάτι δεν σου αρέσει, είσαι εσύ ο "τοξικος" που δεν ταίριαξες στο "culture". Τους χαλάς το αφήγημα βλέπεις!

Παθων

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, great είπε

δεν ειναι για να δικαιολογησουν αλλα γα να μην πρεπει να χτυπαει καρτα στο εργανη !!!!!!!!!!!! διοτι ειναι ο πρωτος κλαδος που ειναι υποχρεωτικο οποτε ετσι σε κρατανε μεχρι να φυγει και ο τελευταιοσ απο το μαγαζι χωρις να φαινετε υπερωριες.

Και εγω απο μέσα το λέω αυτό.

Υπαρχει ειδικη κατηγορια που τους δηλωνουν..

Τωρα το εχουν παει στο 4πλασιο του βασικου γιατι πολλες εταιριες εδιναν +50% και βαπτιζαν προϊσταμενους πολλους υπαλληλους και δουλευαν full-time.

https://www.taxheaven.gr/news/65971/dieyoyntika-stelexh-oi-allages-poy-oa-isxysoyn-apo-thn-132024

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Morosana said:

Έχει πλάκα που αρκετοί νομίζετε ότι το lidl  με 230 καταστήματα και τζίρο 2 δις μόνο στην Ελλάδα είναι κάποια εταιρειούλα που λειτουργεί σαν το μπακάλικο του Ζήκου.

Εαν εχεις εμπειρια και δουλευεις σε αυτους οκ, εγω δουλεψα στον αλλον μεγαλο κλαδο και ονομα που πηρε και great place of work για το 2025, και γελαγαν και οι πετρες. Δεν ειναι ετσι, ειναι μπακαλικα απο πανω μεχρι κάτω. Ο αρακας να πουλιετε και ολα τα αλλα φτοιαχνονται (inside joke). 

Eπισης επεσε το μάτι μου στο Linkedin σε ενα post απο κεφαλι μεγάλο, απλα διαβαστε το και δειτε και απαντήσεις απο κάτω. Αλλα απλα διαβάστε το και πειτε μου ποσο θεαθήναι είναι.

7 hours ago, LiquidTroll said:

Great place to work . Επιτυχημένη επχείρηση 2024. Work Life Balance, Culture και λοιπες πιπες, να τις αποφευγετε σαν το διαολο!!!!

Εκτός οτι πληρώνουν για να παρουνε αυτά τα certifications, η εταιρία είναι γεμάτη "χαμόγελα", ο ενας βαραει μαλακια στον άλλο, όμως, πίσω απο αυτά τα ναρκισιστικά χαμόγελα, δεν φαντάζεστε τι κρύβεται! Παρουσιάζουμε μια πολυ "ωραία ατμόσφαιρα", όμως, στην ουσία, είναι ότι πιο τοξικό μπορείς να φανταστείς.

Σε Zoom Meetings που κανουν εβδομαδιαία, και συμμετεχει μεγάλο μέρος της εταιρίας, μπαίνουν πχ. 40 ατομα, και όλοι είναι χαχαχα και τι ωραια, πιασαμε τους στόχους μας, τι όμορφα, τι υπεροχα........αλλα είναι όλα μα όλα ψεύτικα.

Και φυσικά, αν κανεις εστω και μία διαμαρτυρία για κάτι που γίνεται, ή γιατί κάτι δεν σου αρέσει, είσαι εσύ ο "τοξικος" που δεν ταίριαξες στο "culture". Τους χαλάς το αφήγημα βλέπεις!

Παθων

+1

Επεξ/σία από great
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, great είπε

Εαν εχεις εμπειρια και δουλευεις σε αυτους οκ, εγω δουλεψα στον αλλον μεγαλο κλαδο και ονομα που πηρε και great place of work για το 2025, και γελαγαν και οι πετρες. Δεν ειναι ετσι, ειναι μπακαλικα απο πανω μεχρι κάτω. Ο αρακας να πουλιετε και ολα τα αλλα φτοιαχνονται (inside joke). 

Eπισης επεσε το μάτι μου στο Linkedin σε ενα post απο κεφαλι μεγάλο, απλα διαβαστε το και δειτε και απαντήσεις απο κάτω. Αλλα απλα διαβάστε το και πειτε μου ποσο θεαθήναι είναι.

+1

Όχι δουλεύω σε εντελώς διαφορετικό κλάδο με εξίσου τεράστια κέρδη. Σε όλες τις δουλειές σε operational επίπεδο έχει αντίστοιχη γκρίνια 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Morosana είπε

Έχει πλάκα που αρκετοί νομίζετε ότι το lidl  με 230 καταστήματα και τζίρο 2 δις μόνο στην Ελλάδα είναι κάποια εταιρειούλα που λειτουργεί σαν το μπακάλικο του Ζήκου.

Δούλευα στο παρελθόν ως υπεύθυνος καταστήματος σε εταιρεία με πάνω από 50 καταστήματα στην Ελλάδα και τζίρο 200 εκατομμύρια. Σε αρκετά πράγματα και ειδικά στα εργασιακά το μπακάλικο του Ζήκου λειτουργούσε καλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...