Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Μια πιθανή εξήγηση 

H Google προσπαθεί να βάλει πόδι στα  Laptop αυτης της κατηγορίας κάνοντας reboot με το Android OS (RIP ChromeOS).

H Apple νιώθει τον κίνδυνο (H/W Sales & απώλεια Consumer Services [iCloud, Music κτλ], App Store commission) και προσπαθεί να παραμείνει ανταγωνιστική χωρίς να αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική στις υπάρχουσες σειρές. Αν της βγει σε καλό θα το δείξει ο χρόνος.

εμενα πιο πολύ μου κανει ότι πάει να πάρει τα σωβρακα της Microsoft και να ανεβάσει σημαντικά το market share της στα desktop OS

αν βγάλει κατι premium σε αυτή την τιμή... γιατί θυμάμαι κάτι λευκά-φτηνά Macbook που είχε βγαλει το 2006-7 που ήταν λίγο χρεπια

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, somt είπε

εμενα πιο πολύ μου κανει ότι πάει να πάρει τα σωβρακα της Microsoft και να ανεβάσει σημαντικά το market share της στα desktop OS

αν βγάλει κατι premium σε αυτή την τιμή... γιατί θυμάμαι κάτι λευκά-φτηνά Macbook που είχε βγαλει το 2006-7 που ήταν λίγο χρεπια

θα τα βγάλει τώρα τον Σεπτεμβρίου με το iPhone 17 .... Και με το student discount στην Αμερική στα $499 θα σαρώσει , δεν θα υπάρχει φοιτητής χωρίς macbook 

Επεξ/σία από vasilisbasil
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, somt είπε

Δεν ξέρω. Πάντως δείχνει λίγο να πατάει περίεργα.

Σαν απόδοση ο A18 Pro μάλλον είναι λίγο καλύτερος από τον M1 Αν βάλει και 16GB RAM λόγω AI θα είναι μια χαρά για αρκετούς. Επίσης νομίζω πάει στον A18 Pro γιατί έχει 38 TOPS.

Το θέμα είναι όπως λες μην ρίξει σε όλα τα άλλα την ποιότητα. 

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι να διατηρησει το φωτεινο δαγκωμενο μηλαρακι στην πλατη, για να το βλεπουν οι πλεμπαιοι απο μακρια και να κλαινε. 

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβά μόνο μοντέλα; Λέτε είναι για ψωνάρες και άχρηστους Κολωνακιώτες.
Φτηνά μοντέλα; Λέτε τετέλεσθαι, ή μας κλέβουν / μας κοροιδεύουν.

Να πώ, όντας ο απ' έξω κοιτάζοντας μέσα, πατρίδα αθάνατη μήπως; Ή θα ενοχλήσω; :)

Τα Windows είναι πια πεθαμένη ιστορία για όσους δεν τα έχουν ανάγκη (δες dedicated windows only software). Πολεμάς το σύστημα, που φροντίζει πριν από 'σένα για 'σένα.

Το Linux; Clicky clicky ακόμα, εν έτη 2025.. Το GUI βλάπτει τις φάλαινες, το άλλο είναι πολύ mainstream δεν κάνει, εκείνο ενδέχεται αλλά να το δεί η επιτροπή από μπλε μαλλιά και σανδάλια πρώτα, κλπ. κλπ.

Πού θα πας για λογισμικό;

(αν έχεις την ατυχία δλδ να μην είσαι ολίγον τί.. new gen νοοτροπία, να το θέσω ευγενικά)

Επιλογές είναι πάντα καλό να υπάρχουν λέω εγώ.

Αλλά ας κοροιδέψουμε, περνάμε τόσο καλά με το dedicated spyware disguised as an OS εξάλλου που τί ανάγκη έχουμε από εναλλακτικές για όλα τα πορτοφόλια.

Επεξ/σία από LostHisMarbles
  • Haha 2
Δημοσ.

Ο Α18 pro αποδίδει λίγο παραπάνω από τον Μ1, της ίδιας εταιρείας, σε cpu και σχεδόν όσο ο Μ1 με 7 cores gpu, που είχε το MacBook Air του 2020. Επιπλέον έχει 35 tops σε npu. Πολύ καλό για mobile soc. Εδώ αποτελέσματα από το δικό μου:

image.png.57cf839d9c7307ebd91fe6e2b407ef8c.png

Για δουλειά γραφείου είναι αξιοπρεπέστατος. Καταναλώνει ελάχιστα και θα επιτρέψει τη δημιουργία μικρών laptops, με τρομερή διάρκεια μπαταρίας και πιθανών ελάχιστο έως μηδαμινό thermal throttling.

Απίστευτα έξυπνη κίνηση. Μένει να δούμε πως θα τα πάει στις πωλήσεις, εφόσον τελικά βγει.

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, shadowlike είπε

υπάρχει κάτι παρόμοιο σε αυτά τα λεφτά για linux; και 10inch να είναι δεν με πειραζει.

Lenovo x280. Το πήρα ένα 150αρακι, το φόρτωσα mint και βρίσκω τον εαυτό μου να το χρησιμοποιώ πολύ πιο συχνά από ότι το Windows machine μου. 

• Like 4
Δημοσ.

Παιδιά εαν αυτό το πράγμα βγεί και έχει επειδόσεις Μ1 σε συνδιασμό με καλή αυτονομία (γιατί Α18 και με μεγαλύτερη μπαταρία πάνε για 2+ ημερές απ ότι ακούω-διαβάζω) τότε καλό θα είναι οι υπόλοιποι να σταματήσουν να παράγουν Laptop γιατί τόσα χρόνια δεν έχω δεί καμία σοβαρή εναλακτική σε θέμα αυτονομίας-επιδόσεων-σωστής λειτουργίας.. Είδαμε και με τους Snapdragon τι έγινε που ακόμα γελάνε και οι πέτρες με αυτά που έλεγαν και έταζαν.. Το σενάριο είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά θα δουμε.. Πρώτος την κράζω(για τις τιμές κυρίως) αλλά αν αυτό είναι βγει σωστό και λειτουργεί θα είμαι ο πρώτος που θα πω μπράβο.. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, asmilon said:

Σοβαρα θεωρεις πως ειναι ιδια τα χρηματα ή ιδιες οι επιδοσεις;

Δεν είπα τίποτα για επιδόσεις. Ο άνθρωπος ρώτησε αν υπάρχει κάτι σε Linux σε παρόμοια λεφτά και του έστειλα αυτό.

Εγώ προσωπικά το σκέφτηκα λίγο και, παρότι προτιμώ Linux 1000 φορές, κατέληξα σε MacBook Air M4 μόνο και μόνο λόγω της αναλογίας απόδοσης/τιμή. Αλλά άλλοι μπορεί να έχουν άλλες απαιτήσεις.

Επεξ/σία από liberostelios
  • Like 1
Δημοσ.

H apple κάνει ένα βήμα rebranding με αυτό...και γίνεται πιο google... 

Το laptop αυτό προσφέρει όντως στο ecosystem της Apple και φυσικά δεν θα βγάλουν λεφτά από το ίδιο το laptop...

Όμως τώρα ο φοιτητής αντι να πάρει και ipad (για σημειώσεις) και να το σκέφτεται να δώσει πολύ χρήμα για laptop (Macbook Air) θα πάρει ένα μια χαρά laptop με δυνατότητες και αυτονομία που δεν θα τον βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, δεν θα πάει στον ανταγωγισμό...και όταν μεγαλώσει lίγο περισσότερο...η Apple θα ποντάρει στη δύναμη της συνήθειας... 

Ξεκάθαρα στόχος το ecosystem και το AppStore παρά το ίδιο το Hardware. 

Και το κάνει τώρα ...που έχει αξιόπιστο επεξεργαστή δοκιμασμένο και φθηνό προς παραγωγή και θέλει να προωθήσει το "αντε να δούμε" ΑΙ (αντε και αειιιι...).

Αμα βεβαια σκάσει η huawei και η Xiaomi στις αναδυόμενες αγορές με τη μισή τιμή...ή αν αρθρούν οι απαγορεύσεις... τότε πολύυυυυυ δύσκολα για apple!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...