georgiosmix Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ 2 ώρες πριν, Lazmour είπε Lenovo x280. Το πήρα ένα 150αρακι, το φόρτωσα mint και βρίσκω τον εαυτό μου να το χρησιμοποιώ πολύ πιο συχνά από ότι το Windows machine μου. Τι αυτονομία έχεις με mint φίλε ;; Ρωτάω γιατί ψαχνόμουν πριν κάτι μήνες να το πάρω αυτό ..
dimoskoutr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:02 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:02 μμ Θεωρώ ότι ένα μεγάλο αγκάθι για αρκετούς δεν θα είναι η απόδοση του chip ούτε η τιμή. Θα είναι η μη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης. Από ότι ξέρω ο επεξεργαστής υποστηρίζει μια οθόνη. Αυτό θα είναι no go για εκπαιδευτικούς ας πούμε, για ανθρώπους που κάνουν παρουσιάσεις κλπ. Αλλιώς το chip είναι μια χαρά σε επιδόσεις υπεραρκετό για απλές καθημερινές εργασίες. Εγώ είμαι από το καλοκαίρι του 2020 με Mac mini m1 για τη δουλειά μου και δεν έχω νιώσει κάποια ανάγκη για μεγαλύτερη ταχύτητα στα απλά που κάνω. 1
Lazmour Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 μμ 57 λεπτά πριν, georgiosmix είπε Τι αυτονομία έχεις με mint φίλε ;; Ρωτάω γιατί ψαχνόμουν πριν κάτι μήνες να το πάρω αυτό .. Γύρω στις 5-6 ώρες, έχει μονή μπαταρία το δικό μου (υπάρχουν και άλλα με διπλή) 1
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 03:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:14 μμ 7 hours ago, LostHisMarbles said: Ακριβά μόνο μοντέλα; Λέτε είναι για ψωνάρες και άχρηστους Κολωνακιώτες. Φτηνά μοντέλα; Λέτε τετέλεσθαι, ή μας κλέβουν / μας κοροιδεύουν. Να πώ, όντας ο απ' έξω κοιτάζοντας μέσα, πατρίδα αθάνατη μήπως; Ή θα ενοχλήσω; Τα Windows είναι πια πεθαμένη ιστορία για όσους δεν τα έχουν ανάγκη (δες dedicated windows only software). Πολεμάς το σύστημα, που φροντίζει πριν από 'σένα για 'σένα. Το Linux; Clicky clicky ακόμα, εν έτη 2025.. Το GUI βλάπτει τις φάλαινες, το άλλο είναι πολύ mainstream δεν κάνει, εκείνο ενδέχεται αλλά να το δεί η επιτροπή από μπλε μαλλιά και σανδάλια πρώτα, κλπ. κλπ. Πού θα πας για λογισμικό; (αν έχεις την ατυχία δλδ να μην είσαι ολίγον τί.. new gen νοοτροπία, να το θέσω ευγενικά) Επιλογές είναι πάντα καλό να υπάρχουν λέω εγώ. Αλλά ας κοροιδέψουμε, περνάμε τόσο καλά με το dedicated spyware disguised as an OS εξάλλου που τί ανάγκη έχουμε από εναλλακτικές για όλα τα πορτοφόλια. Είμαι περίεργος τι χρησιμοποιείς. Αν χρησιμοποιείς Windows που κράζεις, έχεις dedicated spyware που δεν είναι disguised as an OS πλέον, είναι σκέτο spyware, απροκάλυπτα. Αν χρησιμοποιείς ChromeOS, ακόμα χειρότερα. Το φωνάζουν και το χαίρονται. Ξέρεις τι παίρνεις. Αν χρησιμοποιείς MacOS, ο,τι και να σου πασάρει η Apple ως "privacy", είναι "dedicated spyware disguised as an OS". Απλά, αντί τα δεδομένα σου να πάνε κατευθείαν στις υπόλοιπες εταιρείες, πάνε πρώτα στην Apple και το marketing department αποφασίζει τι θα πουλήσει και τι θα κρατήσει για αυτούς προκειμενου να έχουν πλεονέκτημα στα δικά τους προϊόντα Αν χρησιμοποιείς Linux και σε ενοχλεί το "clicky-clicky" και η έλλειψη software, δεν ξέρω πόσες χιλιετίες πίσω έχεις μείνει. Gnome (με τα extensions του) και KDE (χωρίς καν extensions ή applets) είναι αιώνες μπροστά σαν DEs από ο,τι σου δίνουν MacOS και Windows. Κάνε λίγο maximize στο Mac σου να δω κάτι. Α, δεν μπορείς με ένα κλικ, πάει κατευθείαν fullscreen. "Multitasking" όχι αστεία. Α, σε ενοχλεί η "έλλειψη software". Μη μου πεις, κάτσε να μαντέψω. Είσαι κι εσύ "content creator" που δουλεύει με Adobe Suite ή μηχανικός που κρέμεται από το AutoCAD, σωστά; Γιατί αλλιώς δε θα σου έλειπε τίποτα. Η ερώτηση, λοιπόν, παραμένει. Τι χρησιμοποιείς; Κανένα δε βλέπω να σε βολεύει. 1
akmakas Δημοσ. Τετάρτη στις 03:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:34 μμ Τωρα μάλιστσ...Αξίζει να παίζω πασιέντζα!
dimoskoutr Δημοσ. Τετάρτη στις 04:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:09 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikeKata είπε Είμαι περίεργος τι χρησιμοποιείς. Αν χρησιμοποιείς Windows που κράζεις, έχεις dedicated spyware που δεν είναι disguised as an OS πλέον, είναι σκέτο spyware, απροκάλυπτα. Αν χρησιμοποιείς ChromeOS, ακόμα χειρότερα. Το φωνάζουν και το χαίρονται. Ξέρεις τι παίρνεις. Αν χρησιμοποιείς MacOS, ο,τι και να σου πασάρει η Apple ως "privacy", είναι "dedicated spyware disguised as an OS". Απλά, αντί τα δεδομένα σου να πάνε κατευθείαν στις υπόλοιπες εταιρείες, πάνε πρώτα στην Apple και το marketing department αποφασίζει τι θα πουλήσει και τι θα κρατήσει για αυτούς προκειμενου να έχουν πλεονέκτημα στα δικά τους προϊόντα Αν χρησιμοποιείς Linux και σε ενοχλεί το "clicky-clicky" και η έλλειψη software, δεν ξέρω πόσες χιλιετίες πίσω έχεις μείνει. Gnome (με τα extensions του) και KDE (χωρίς καν extensions ή applets) είναι αιώνες μπροστά σαν DEs από ο,τι σου δίνουν MacOS και Windows. Κάνε λίγο maximize στο Mac σου να δω κάτι. Α, δεν μπορείς με ένα κλικ, πάει κατευθείαν fullscreen. "Multitasking" όχι αστεία. Α, σε ενοχλεί η "έλλειψη software". Μη μου πεις, κάτσε να μαντέψω. Είσαι κι εσύ "content creator" που δουλεύει με Adobe Suite ή μηχανικός που κρέμεται από το AutoCAD, σωστά; Γιατί αλλιώς δε θα σου έλειπε τίποτα. Η ερώτηση, λοιπόν, παραμένει. Τι χρησιμοποιείς; Κανένα δε βλέπω να σε βολεύει. Σε αρκετά από αυτά που λες συμφωνώ και εγώ. Ως χρήστης όμως και των τριών (win11, Ubuntu, macOS) έχω παρατηρήσω τα εξής. Windows 11 το έχει ξεφτιλίσει η MS είναι πια μόνο για gaming, και αυτό μέχρι να βάλουν οι εταιρείες τα πάντα από παιχνίδια σε Linux (πάμε ρε valve με το steamOS μπας και…) και οι gpu κατασκευαστές σοβαρά software με τις βασικές λειτουργίες των καρτών σε Linux. MacOS ναι έχει τα εκνευριστικά του, όμως δουλεύει. Κανονικά ανθρώπινα, χωρίς να κάνει κιχ, χωρίς μπλε πράσινες κόκκινες οθόνες θανάτου κλπ, όχι σαν τα windows που είναι άλλα αντί άλλων. Εγώ το έχω για δουλειά. Όταν λέω δουλειά εννοώ office 365, και κάποια προγράμματα που χρησιμοποιώ για το σχολείο μου. Ubuntu το έχω για τον ελεύθερο χρόνο μου και για να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα δύο. Αν μιλήσουμε για gaming μου λείπουν αρκετά παιχνίδια που παίζω, αν μιλήσουμε για δουλειά και εκεί είναι το πιο βασικό για μένα μου λείπει κυρίως το office. Ναι έχει δέκα ελεύθερα ανοιχτού κώδικα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο λογισμικά γραφείου αλλά δεν έχει MS office. Δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι Libre office, δεν γίνεται να βλέπω άλλο πράγμα εγώ στο δικό μου υπολογιστή και άλλο όταν βάζω το αρχείο σε κάποιον άλλο. Ναι μπορώ να αποθηκεύω σε pdf αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό να βολεύει, κάποιες φορές πρέπει να είναι editable το αρχείο. Ναι ξέρω έχει online η MS το office αλλά δεν φτάνει. Εδώ μερικές φορές δεν φτάνει να κάνω συγκεκριμένα πράγματα ούτε στο mac το ms office γιατί η MS δεν έχει όλες τις λειτουργίες μέσα και πρέπει να ανοίξω win11 και με πιάνουν τα νεύρα μου. Τη μέρα που η ms θα δώσει office σε Linux έφυγα από τα παράθυρα μια και καλή. Αλλά δεν ελπίζω. 🤨 Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:15 μμ από dimoskoutr 3
Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 04:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:32 μμ 44 λεπτά πριν, MikeKata είπε Είμαι περίεργος τι χρησιμοποιείς. Αν χρησιμοποιείς Windows που κράζεις, έχεις dedicated spyware που δεν είναι disguised as an OS πλέον, είναι σκέτο spyware, απροκάλυπτα. Αν χρησιμοποιείς ChromeOS, ακόμα χειρότερα. Το φωνάζουν και το χαίρονται. Ξέρεις τι παίρνεις. Αν χρησιμοποιείς MacOS, ο,τι και να σου πασάρει η Apple ως "privacy", είναι "dedicated spyware disguised as an OS". Απλά, αντί τα δεδομένα σου να πάνε κατευθείαν στις υπόλοιπες εταιρείες, πάνε πρώτα στην Apple και το marketing department αποφασίζει τι θα πουλήσει και τι θα κρατήσει για αυτούς προκειμενου να έχουν πλεονέκτημα στα δικά τους προϊόντα Αν χρησιμοποιείς Linux και σε ενοχλεί το "clicky-clicky" και η έλλειψη software, δεν ξέρω πόσες χιλιετίες πίσω έχεις μείνει. Gnome (με τα extensions του) και KDE (χωρίς καν extensions ή applets) είναι αιώνες μπροστά σαν DEs από ο,τι σου δίνουν MacOS και Windows. Κάνε λίγο maximize στο Mac σου να δω κάτι. Α, δεν μπορείς με ένα κλικ, πάει κατευθείαν fullscreen. "Multitasking" όχι αστεία. Α, σε ενοχλεί η "έλλειψη software". Μη μου πεις, κάτσε να μαντέψω. Είσαι κι εσύ "content creator" που δουλεύει με Adobe Suite ή μηχανικός που κρέμεται από το AutoCAD, σωστά; Γιατί αλλιώς δε θα σου έλειπε τίποτα. Η ερώτηση, λοιπόν, παραμένει. Τι χρησιμοποιείς; Κανένα δε βλέπω να σε βολεύει. Όταν κάτι εντελώς δωρεάν δεν μπορεί να πλησιάσει σε ποσοστά κάτι που είναι επί πληρωμή έχεις και την απάντηση σου. Ο κόσμος θέλει να το βάζει στην πρίζα και να κάνει αυτό που έχει μάθει. Και το Windows Phone OS ήταν καλύτερο λειτουργικό από το iOS & Android αλλά δεν έπεισαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι για την ιστορία. Μια χαρά έχει Fill Screen το Mac το αντίστοιχο του maximize κάνοντας double click στο Title Bar και αν το σύρεις επιστρέφει στο προηγούμενο μέγεθος. Όσο για το multitasking όποιος ξέρει να δουλεύει το Mission Control θα σου πει πιο λειτουργικό προτιμάει. Χρειάζεται να είσαι content creator για να παρακαλάς επι χρόνια για drivers της προκοπής την Nvidia ή MS Word; Ή αμα έχεις one drive ή Google Drive ή iCloud θα βασιστείς στους unofficial clients ή τον browser; Σαν τελικός χρήστης δεν με νοιάζει αν φταεί η τάδε εταιρία ή αν δικαίως δεν ασχολούνται λόγω market share. Αφήστε το linux στο κοινό του και για τις χρήσεις για τις οποίες είναι καλύτερο. 9 ώρες πριν, LostHisMarbles είπε Ακριβά μόνο μοντέλα; Λέτε είναι για ψωνάρες και άχρηστους Κολωνακιώτες. Φτηνά μοντέλα; Λέτε τετέλεσθαι, ή μας κλέβουν / μας κοροιδεύουν. Να πώ, όντας ο απ' έξω κοιτάζοντας μέσα, πατρίδα αθάνατη μήπως; Ή θα ενοχλήσω; Τα Windows είναι πια πεθαμένη ιστορία για όσους δεν τα έχουν ανάγκη (δες dedicated windows only software). Πολεμάς το σύστημα, που φροντίζει πριν από 'σένα για 'σένα. Το Linux; Clicky clicky ακόμα, εν έτη 2025.. Το GUI βλάπτει τις φάλαινες, το άλλο είναι πολύ mainstream δεν κάνει, εκείνο ενδέχεται αλλά να το δεί η επιτροπή από μπλε μαλλιά και σανδάλια πρώτα, κλπ. κλπ. Πού θα πας για λογισμικό; (αν έχεις την ατυχία δλδ να μην είσαι ολίγον τί.. new gen νοοτροπία, να το θέσω ευγενικά) Επιλογές είναι πάντα καλό να υπάρχουν λέω εγώ. Αλλά ας κοροιδέψουμε, περνάμε τόσο καλά με το dedicated spyware disguised as an OS εξάλλου που τί ανάγκη έχουμε από εναλλακτικές για όλα τα πορτοφόλια. Συμφωνώ ότι είναι εκνευριστικός ο αφορισμός αλλά και εσύ δεν τον αποφεύγεις. Τα Windows δεν είναι πεθαμένα. Έχουν στραφεί στα Services και κατά την γνώμη μου καλά κάνουν αφού σκοπός κάθε εταιρίας είναι το κέρδος. Σίγουρα έχουν μια τάση για Data Mining αλλά όχι στο βαθμό που παρουσιάζεις. Στο τέλος της ημέρας ας επιλέξει ο καθένας αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του και να μην προσπαθεί να πείσει ότι όσοι δεν κάνουν την ίδια επιλογή με αυτόν είναι είτε πρόβατα είτε κορόιδα. 1
JcD Δημοσ. Τετάρτη στις 04:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:46 μμ Πολύ καλή πρόταση και για ταξιδιάριδες όπως εμένα που πρέπει να έχω ένα βολικό λαπτοπ μόνιμα πάνω κάτω και στα αεροπλάνα.
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 05:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:20 μμ (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, Dimitris_1981 said: Όταν κάτι εντελώς δωρεάν δεν μπορεί να πλησιάσει σε ποσοστά κάτι που είναι επί πληρωμή έχεις και την απάντηση σου. Ξεκινάς με αυτό το τεράστιο λάθος σκεπτικό που έχει απαντηθεί πολλάκις. Θα σου το δώσω όμως με bullet points: 1. Το "δωρεάν" δεν έχει κεντρική στρατηγική προώθησης όπως έχουν οι εταιρείες που στοχεύουν σε συγκεκριμένο market share. Αυτό καθιστά δύσκολη την κατάκτηση market share σε συγκεκριμένους τομείς, καθιστά όμως πανευκολη την κατάκτηση πολλών τομέων. 2. Δεν ξέρω τι εννοείς "δεν μπορεί να πλησιάσει σε ποσοστά". Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ γύρω σου. Στο κινητό σου (αν έχεις Android), στην τηλεόραση σου, στο ψυγείο σου αν είναι smart, στο router σου, στο λεωφορείο που θα πάρεις, στο TV box σου, κυριολεκτικά, σε ο,τι IoT συσκευή έχεις γύρω σου, τρέχει όλο το internet στο οποίο βασίζεσαι καθημερινά και χίλια δυο. Αυτή η τακτική να απομονώνετε ένα πολύ μικρό κομμάτι του computing επειδή οι εταιρείες σας κάνουν να νομίζετε ότι αυτό είναι το σημαντικότερο, δεν το καταλαβαίνω. Να το κάνω ταλιράκια. Χωρίς Windows/macOS, στη σημερινή εποχή, μπορείς να δουλέψεις. Θα βάλεις web apps, θα κάνεις κάτι. Χωρίς Linux δεν μπορείς, καθώς τρέχει τα πάντα γύρω σου. 3. Το "δωρεάν" δεν έχει marketing. Τι σημαίνει αυτό; Ξεχνάμε κάτι πρακτικές της MS που είχε φθάσει μέχρι και να απειλεί/πληρώνει vendors για να βάλουν Windows; Ε, αυτό το "δωρεάν" δεν μπορεί να το κάνει. Ή μήπως για το lobbying; Για τον κόσμο των επιχειρήσεων δεν είναι μικρά γράμματα. 4. Το "δωρεάν" δε φτιάχνει δικό του hardware για να προωθεί το δικό του software (Apple). Ας αφήσουμε επιτέλους πια να "πεθάνει" αυτό το επιφανειακό επιχείρημα "αφού είναι δωρεάν γιατί δεν έχει market share". Μήπως να θυμηθούμε λίγο το support και τα features των καρτών radeon που υπήρχαν στα Mac συγκριτικά με αυτά σε Linux; Άστο γιατί θα γελάσουμε. Αναφέρομαι σε αυτό το κομμάτι. 47 minutes ago, Dimitris_1981 said: Χρειάζεται να είσαι content creator για να παρακαλάς επι χρόνια για drivers της προκοπής την Nvidia ή MS Word; Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:20 μμ από MikeKata 2
Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:20 μμ Αυτός ο άνθρωπος που είναι σοβαρός δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι προκατειλημμένος ενάντια στο Linux. "Είναι ο ίδιος το Linux!" Δεν κάθεται να βρίζει τους άλλους λες και έτσι θα διορθώσει τα προβλήματα έτσι. Δεν βρίσκει νόημα σε αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν κάθεται να εκθειάζει το πνευματικό του παιδί και να υποβαθμίζει τους άλλους. Ασχολείται και αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχει το λειτουργικό. Έτσι κάνεις κάτι καλύτερο!!! Αναφορά σε κείμενο 1
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 05:25 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:25 μμ 49 minutes ago, Dimitris_1981 said: Όσο για το multitasking όποιος ξέρει να δουλεύει το Mission Control θα σου πει πιο λειτουργικό προτιμάει. Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά. Μπορώ να έχω ΑΚΡΙΒΩΣ ο,τι σου δίνει το mission control, ενώ την ίδια στιγμή έχω πολύ καλύτερο tiling, shortcuts ακριβώς όπως τα θέλω και χωρίς αυτό το αστείο cluttering του dock με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις "ανοιχτές" εφαρμογές και documents. Το λες και λίγο σύνδρομο της Στοκχόλμης που επειδή κάτι λέει μια εταιρεία ότι είναι σωστό, σημαίνει ντε και καλά ότι έτσι είναι.
Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:25 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:25 μμ 2 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ξεκινάς με αυτό το τεράστιο λάθος σκεπτικό που έχει απαντηθεί πολλάκις. Θα σου το δώσω όμως με bullet points: 1. Το "δωρεάν" δεν έχει κεντρική στρατηγική προώθησης όπως έχουν οι εταιρείες που στοχεύουν σε συγκεκριμένο market share. Αυτό καθιστά δύσκολη την κατάκτηση market share σε συγκεκριμένους τομείς, καθιστά όμως πανευκολη την κατάκτηση πολλών τομέων. 2. Δεν ξέρω τι εννοείς "δεν μπορεί να πλησιάσει σε ποσοστά". Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ γύρω σου. Στο κινητό σου (αν έχεις Android), στην τηλεόραση σου, στο ψυγείο σου αν είναι smart, στο router σου, στο λεωφορείο που θα πάρεις, στο TV box σου, κυριολεκτικά, σε ο,τι IoT συσκευή έχεις γύρω σου, τρέχει όλο το internet στο οποίο βασίζεσαι καθημερινά και χίλια δυο. Αυτή η τακτική να απομονώνετε ένα πολύ μικρό κομμάτι του computing επειδή οι εταιρείες σας κάνουν να νομίζετε ότι αυτό είναι το σημαντικότερο, δεν το καταλαβαίνω. Να το κάνω ταλιράκια. Χωρίς Windows/macOS, στη σημερινή εποχή, μπορείς να δουλέψεις. Θα βάλεις web apps, θα κάνεις κάτι. Χωρίς Linux δεν μπορείς, καθώς τρέχει τα πάντα γύρω σου. 3. Το "δωρεάν" δεν έχει marketing. Τι σημαίνει αυτό; Ξεχνάμε κάτι πρακτικές της MS που είχε φθάσει μέχρι και να απειλεί/πληρώνει vendors για να βάλουν Windows; Ε, αυτό το "δωρεάν" δεν μπορεί να το κάνει. Ή μήπως για το lobbying; Για τον κόσμο των επιχειρήσεων δεν είναι μικρά γράμματα. 4. Το "δωρεάν" δε φτιάχνει δικό του hardware για να προωθεί το δικό του software (Apple). Ας αφήσουμε επιτέλους πια να "πεθάνει" αυτό το επιφανειακό επιχείρημα "αφού είναι δωρεάν γιατί δεν έχει market share". Μήπως να θυμηθούμε λίγο το support και τα features των καρτών radeon που υπήρχαν στα Mac συγκριτικά με αυτά σε Linux; Άστο γιατί θα γελάσουμε. Αναφέρομαι σε αυτό το κομμάτι. Το παραπάνω είναι η καλύτερη απάντηση. Εκεί που εσύ βλέπεις Lobbying αυτός βλέπει την λύση. Αν κάτι είναι καλύτερο και φθηνότερο θα βρει το δρόμο του. 30+ χρόνια είναι πολλά για να φταίει το Marketing. Για το αφήγημα του Android το έχω απαντήσει πολλές φορές με τελευταία φορά μόλις χτες.... 1
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 μμ 5 minutes ago, Dimitris_1981 said: Αυτός ο άνθρωπος που είναι σοβαρός δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι προκατειλημμένος ενάντια στο Linux. "Είναι ο ίδιος το Linux!" Δεν κάθεται να βρίζει τους άλλους λες και έτσι θα διορθώσει τα προβλήματα έτσι. Δεν βρίσκει νόημα σε αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν κάθεται να εκθειάζει το πνευματικό του παιδί και να υποβαθμίζει τους άλλους. Ασχολείται και αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχει το λειτουργικό. Έτσι κάνεις κάτι καλύτερο!!! Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν το έχεις δει το βίντεο ή όχι γιατί το είχε ποσταρει κι αλλος με το ίδιο "επιχείρημα" αλλά το βίντεο δεν πραγματεύεται το market share του Linux. 1. Ο Linus μιλάει για τεχνικά θέματα όπως το package management κλπ. 2. Το βασικότερο; Το βίντεο είναι ΑΠΟ ΤΟ 2014. 11 χρόνια πριν. Κυριολεκτικά, το 95% όσων "προβλημάτων" αναφέρει έχουν λυθεί. Αλλά ψιλά γράμματα...
Dimitris_1981 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 μμ 1 λεπτό πριν, MikeKata είπε Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά. Μπορώ να έχω ΑΚΡΙΒΩΣ ο,τι σου δίνει το mission control, ενώ την ίδια στιγμή έχω πολύ καλύτερο tiling, shortcuts ακριβώς όπως τα θέλω και χωρίς αυτό το αστείο cluttering του dock με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις "ανοιχτές" εφαρμογές και documents. Το λες και λίγο σύνδρομο της Στοκχόλμης που επειδή κάτι λέει μια εταιρεία ότι είναι σωστό, σημαίνει ντε και καλά ότι έτσι είναι. Μπράβο σου που το θεωρείς καλύτερο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο. Άσε λοιπόν να διαλέξουμε αυτό που θέλουμε. 1
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 05:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:29 μμ 2 minutes ago, Dimitris_1981 said: Το παραπάνω είναι η καλύτερη απάντηση. Εκεί που εσύ βλέπεις Lobbying αυτός βλέπει την λύση. Αν κάτι είναι καλύτερο και φθηνότερο θα βρει το δρόμο του. 30+ χρόνια είναι πολλά για να φταίει το Marketing. Για το αφήγημα του Android το έχω απαντήσει πολλές φορές με τελευταία φορά μόλις χτες.... Σε παραπέμπω στο σχόλιο που έκανα. Μάλλον δεν είδες το βίντεο ή/και μάλλον δε γνωρίζεις ότι είναι πανάρχαιο και δεν υπάρχουν αυτά τα θέματα πια. Αλλά ας συνεχίσουμε να τα αναπαράγουμε, τσάμπα είναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα