Petros Electron Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 1 ώρα πριν, alex89 είπε @mariosnik_ Tο άνοιξα γιατί οι κόκκινες επαφές δεν έκαναν στην άκρη για να μπορέσω να βάλω την πρίζα του μηχανήματος. Αυτά τα κόκκινα έχουν ένα ελατήριο μικρό που είχε φρακάρει. Το ψέκασα με WD 40 και είναι κομπλέ. Εντάξει δεν το κάνω για να γλυτώσω 2μιση ευρώ. Απλώς μου αρέσει το DIY. Δε μου αρέσει βέβαια να πάω αδιάβαστος 😁 Εγω τα καταργω αυτα τα πλαστικα γιατι με τον καιρο φρακαρουν και δεν μπαινει το φις μετα μεσα. Βεβαια δεν εχω μικρο παιδι στο σπιτι, κατοικιδιο κλπ. Οσο για την λιπανση μην βαζεις σπρει WD40, βαλε καθαριστικό επαφων με λαδι σαν αυτο. (Σπρέι Ηλεκτρικών Επαφών) 2 1
st@kas Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Αυτά τα κόκκινα που έχει δεν είναι η "παιδική ασφάλεια" ώστε να μη μπορεί το παιδί να βάλει κάτι μέσα? Επίσης αν το ανοίξεις τι θα αλλάξει? Δεν θα πρέπει να τα σπάσεις/βγάλεις εντελώς?
arxontas2323 Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 2 ώρες πριν, alex89 είπε Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο να καθαρίσω τις πρίζες με WD 40. Μη γίνω κάρβουνο lol. το wd40 ναι μεν κανει μια Α δουλεια(μέτρια θα την χαρακτήριζα) αλλα δεν ειναι για ολα... ιδανικα για εκει θες καθαριστικο επαφων χωρις λάδι https://carzone.gr/shop/sprey-chimika-syntirisis/sprey-ilektrikon-epafon-kai-eksartimaton-johnsens-electronics-cleaner 1
eaglos Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 4 ώρες πριν, alex89 είπε Έχω μία διπλή πρίζα που μου παρουσιάζει πρόβλημα με τις κόκκινες επαφές που δε μπαίνους με τίποτα μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κουμπώσω εργαλεία που δουλεύουν με ρεύμα. Θέλω να την ανοίξω αλλά....Ξέρει κανείς πως ονομάζονται οι βίδες που έχει; Τρίγωνες είναι. Πας σε μαγαζι με χρωματα και εργαλεια και παιρνεις ενα σετ κατσαβιδια με τριγωνες μυτες. Συνηθως τις συναντας σε αλουμινια ή σε πραγματα που ο κατασκευαστης δεν θελει να τα ανοιγεις ευκολα 1
Morosana Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ θα αγόραζα νέο πολύμπριζο. Ακριβώς αυτό Να πάρει κανείς ένα special tool όσο φθηνό και να είναι για κάτι που πιθανότατα δεν θα συναντήσει δεύτερη φορά στη ζωή του είναι περιττό. Αν ήταν κάτι που αντιμετωπίζει συχνά θα ήξερε τι είναι και θα το είχε ήδη 2
Petros Electron Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε ιδανικα για εκει θες καθαριστικο επαφων χωρις λάδι Και ομως με λαδι θελει!. Αλλιώς τα ελατήρια θα ξανα-φρακάρουν! Το λαδι που εχει αυτο το σπρει κανει μια πολυ λεπτή λίπανση. Το χρησιμοποιούμε σε ολα τα ηλεκτρονικά που έχουν κινούμενα μερη μεταλλικά, πλαστικά, χωρις να κανει κανένα πρόβλημα. Αυτο που εβαλες εσυ ειναι συνήθως για καθαρισμό πλακετών (αφαίρεση flux) Επίσης και το σπρει με λαδι σιλικόνης κάνει! 49 λεπτά πριν, st@kas είπε Αυτά τα κόκκινα που έχει δεν είναι η "παιδική ασφάλεια" ώστε να μη μπορεί το παιδί να βάλει κάτι μέσα? Επίσης αν το ανοίξεις τι θα αλλάξει? Δεν θα πρέπει να τα σπάσεις/βγάλεις εντελώς? Ναι αυτα ειναι. Συνήθως ειναι "κουμπωτά" δεν χρειάζεται να σπάσει κατι για να τα αφαιρέσει.. Τα εχω αφαιρέσει σε πολλές μπλαλαντεζες γιατι κολλάγανε με την σκονη και δεν έμπαιναν μετα τα φις. Μπορει να τα καθαρισει αλλα αν ειναι της πλακας το πολυμπριζο θα ξανα-κολλησουν γιατι τα πλαστικά πιτσικαρουν με τον καιρο. Αλλιως τα αφαιρεί οπως ειπα, με την προϋπόθεση οτι δεν εχει κανένα μωρο παιδι να παει να βάλει κατι μέσα μετα! 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ θα αγόραζα νέο πολύμπριζο. Αν ειναι κατι το φθηνό, φυσικά αγοράζεις ενα άλλο και δεν ασχολήσε καν. Και αν πάρεις ενα ποιοτικό δεν εχουνε θεμα συνήθως αυτα. Τα φθηνα ειναι που φρακάρουν γιατι ειναι μαπα τα πλαστικα μερη τους Επεξ/σία 13 Αυγούστου από Petros Electron 3
DreamAxe Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 3 ώρες πριν, alex89 είπε @mariosnik_ Tο άνοιξα γιατί οι κόκκινες επαφές δεν έκαναν στην άκρη για να μπορέσω να βάλω την πρίζα του μηχανήματος. Αυτά τα κόκκινα έχουν ένα ελατήριο μικρό που είχε φρακάρει. Το ψέκασα με WD 40 και είναι κομπλέ. Εντάξει δεν το κάνω για να γλυτώσω 2μιση ευρώ. Απλώς μου αρέσει το DIY. Δε μου αρέσει βέβαια να πάω αδιάβαστος 😁 Αν δεν έχεις παιδιά μπορείς να το αφαιρέσεις χωρίς πρόβλημα. Δεν επηρεάζει κάπου. Γενικά θα απέφευγα οτιδήποτε αφήνει φιλμ πάνω σε ηλεκτρικές επαφές και τα σπρέι σκορπάνε και τριγύρω, όχι μόνο εκεί που ψεκάζουν. Καθάρισε τις επαφές είτε με ειδικό contact cleaner ή με υψηλής καθαρότητας οινόπνευμα (ιδανικά Ισοπροπυλική αλκοόλη αλλά και απλό μπλε οινόπνευμα >95% κάνει).
Petros Electron Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, DreamAxe είπε Καθάρισε τις επαφές είτε με ειδικό contact cleaner ή με υψηλής καθαρότητας οινόπνευμα (ιδανικά Ισοπροπυλική αλκοόλη αλλά και απλό μπλε οινόπνευμα >95% κάνει). Δεν μιλάμε για τις ηλεκτρικές επαφές του πολύμπριζου (τις επιχαλκομενες) αλλα για τα πλαστικά μερη που εχουν για να εμποδίζουν να μπαίνει κατι μεσα εκτος απο το ηλεκτρολογικό φις. Δεν θα εβαζα εκεί οινόπνευμα γιατι ειναι πλαστικές και θα διαβρωθούν και θα κολλάνε μετα ποιο ευκολα. Το σπρει αυτο που εβαλα μπορεις να ψεκάσεις τις επαφές και υπο-ταση δεν θα δημιουργήσει κανένα προβλημα. Καθαρίζουμε διακόπτες με αυτο εδω και πολλά χρόνια. Επεξ/σία 13 Αυγούστου από Petros Electron 1
DreamAxe Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Δεν μιλάμε για τις ηλεκτρικές επαφές του πολύμπριζου (τις επιχαλκομενες) αλλα για τα πλαστικά μερη που εχουν για να εμποδίζουν να μπαίνει κατι μεσα εκτος απο το ηλεκτρολογικό φις. Δεν θα εβαζα εκεί οινόπνευμα γιατι ειναι πλαστικές και θα διαβρωθούν και θα κολλάνε μετα ποιο ευκολα. Το σπρει αυτο που εβαλα μπορεις να ψεκάσεις τις επαφές και υπο-ταση δεν θα δημιουργήσει κανένα προβλημα. Καθαρίζουμε διακόπτες με αυτο εδω και πολλά χρόνια. Τα βγάζω πια αυτά γιατί δεν έχω παιδί στο σπίτι και με τα χρόνια χαλάνε όσο καλής ποιότητας κι αν είναι. Το έχω πάθει και σε brennenstuhl του 100αρικου+. Τα πιο εκνευριστικά είναι σε κάτι Legrand της αποθήκης που το πάθαιναν σε λιγότερο από χρόνο. Πάντως βοηθάνε αν είσαι σε περιβάλλον με σκόνη αλλά πλέον τα καθαρίζω μια φορά το χρόνο προληπτικά πριν το καλοκαίρι μαζί με τη συντήρηση σε ανεμιστήρες. Το πιο εκνευριστικό είναι που πρέπει να ψάχνω το εξάγωνο bit ασφαλείας (αυτό με την εγκοπή) κάθε φορά γιατί τελευταία το βρίσκω σε όλο και περισσότερα πράγματα. Ένα από ΙΚΕΑ είχε τις τριγωνικές βίδες μιας φοράς που έχουν επίτηδες κλίση και απλά δεν ξεβιδώνουν ποτέ. Εκεί αναγκάστηκα να τις βγάλω με τρυπάνι και εξολκέα και να τις αντικαταστήσω. Πραγματικά WTF... Επεξ/σία 13 Αυγούστου από DreamAxe 1
lector Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Σετακι με τετοιες μυτες και ενα καρο αλλες υπαρκτες και ανυπαρκτες, ειχα βρει καποτε στο τζαμπο με κανα ταληρο. Επισης βγαζει το lidl κατα καιρους.
giavra Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου οι βίδες αυτές λέγονται triwind και αντίστοιχα το κατσαβίδι τους 3
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 5 hours ago, alex89 said: @poulinos Πράγματι! Είναι οι κατάλληλες μύτες για τις "τριγωνικές" βίδες. Σε ευχαριστώ και για το μαγαζί που αναφέρεις. Θα μου χρειαστεί 🙂 το ειχα δει και εγω πανω στον παγκο και λεω why not. ειναι και για κινητα κτλ.εχει μεσα πλαστικα και βεντουζες για να βγαλεις οθονες κτλ. 4 hours ago, nemesiskp said: Αυτές τις τριγωνικές τις συναντάς κυρίως σε ηλεκτρολογικές συσκευές. Πχ πρίζες, σεσουάρ κλπ. Φαντάζομαι το κάνουν για να μην μπορεί να βάλει χέρι ο οποισδήποτε. ακριβως.παραξενες βιδες οπου θελουν ο κοσμος να μην βαλει χερι (εκτος αν εχει το συγκεκριμενο κατσαβιδι) .απλα οι περισσοτεροι εχουν τα ισια και σταυρο και πολλοι λιγοτεροι κατσαβιδια για παραξενες βιδες.οποτε ριχνεις αρκετα την πιθανοτητα να βαλει καποιος χερι ή να παει να αγορασει εργαλειακι για ενα πολυπριζο. 4 hours ago, st@kas said: Αυτά τα κόκκινα που έχει δεν είναι η "παιδική ασφάλεια" ώστε να μη μπορεί το παιδί να βάλει κάτι μέσα? Επίσης αν το ανοίξεις τι θα αλλάξει? Δεν θα πρέπει να τα σπάσεις/βγάλεις εντελώς? δεν ειναι υποχρεωτικο να τα βγαλεις.μπορεις να δεις γιατι μπλοκαρουν και να το φτιαξεις. 3 hours ago, Morosana said: Ακριβώς αυτό Να πάρει κανείς ένα special tool όσο φθηνό και να είναι για κάτι που πιθανότατα δεν θα συναντήσει δεύτερη φορά στη ζωή του είναι περιττό. Αν ήταν κάτι που αντιμετωπίζει συχνά θα ήξερε τι είναι και θα το είχε ήδη εχεις 2-3 συλλογουλες και τερμα. ποτε δεν ξερεις το που θα χρειαστει.και εγω 2-3 βασικα εργαλεια εχω απλα εχω παρει πραγματα με διαφορες μυτες.ισα να μπορω να κανω 2-3 βασικα πραγματα.και δεν πιανουν χωρο.μια μικρη εργαλειοθηκη ειναι με εργαλεια. 3 hours ago, Petros Electron said: Και ομως με λαδι θελει!. Αλλιώς τα ελατήρια θα ξανα-φρακάρουν! Το λαδι που εχει αυτο το σπρει κανει μια πολυ λεπτή λίπανση. Το χρησιμοποιούμε σε ολα τα ηλεκτρονικά που έχουν κινούμενα μερη μεταλλικά, πλαστικά, χωρις να κανει κανένα πρόβλημα. Αυτο που εβαλες εσυ ειναι συνήθως για καθαρισμό πλακετών (αφαίρεση flux) Επίσης και το σπρει με λαδι σιλικόνης κάνει! Ναι αυτα ειναι. Συνήθως ειναι "κουμπωτά" δεν χρειάζεται να σπάσει κατι για να τα αφαιρέσει.. Τα εχω αφαιρέσει σε πολλές μπλαλαντεζες γιατι κολλάγανε με την σκονη και δεν έμπαιναν μετα τα φις. Μπορει να τα καθαρισει αλλα αν ειναι της πλακας το πολυμπριζο θα ξανα-κολλησουν γιατι τα πλαστικά πιτσικαρουν με τον καιρο. Αλλιως τα αφαιρεί οπως ειπα, με την προϋπόθεση οτι δεν εχει κανένα μωρο παιδι να παει να βάλει κατι μέσα μετα! Αν ειναι κατι το φθηνό, φυσικά αγοράζεις ενα άλλο και δεν ασχολήσε καν. Και αν πάρεις ενα ποιοτικό δεν εχουνε θεμα συνήθως αυτα. Τα φθηνα ειναι που φρακάρουν γιατι ειναι μαπα τα πλαστικα μερη τους σε ενα πολυπριζο sas χαλασε ο διακοπτης και ειχε μεινει στο Off και ας τον παταγες.και αυτο ειχε κατι παραξενες βιδες(διαφορετικες απο του Ts).το ανοιξα του εβγαλα ξαναβαλα τα ελατηρια και ολα μια χαρα.ναι σιγουρα το αλλαζεις αλλα επειδη ηταν καλο πολυπριζακι το εφτιαξα σε 10 λεπτα. 2 hours ago, DreamAxe said: Τα βγάζω πια αυτά γιατί δεν έχω παιδί στο σπίτι και με τα χρόνια χαλάνε όσο καλής ποιότητας κι αν είναι. Το έχω πάθει και σε brennenstuhl του 100αρικου+. Τα πιο εκνευριστικά είναι σε κάτι Legrand της αποθήκης που το πάθαιναν σε λιγότερο από χρόνο. Πάντως βοηθάνε αν είσαι σε περιβάλλον με σκόνη αλλά πλέον τα καθαρίζω μια φορά το χρόνο προληπτικά πριν το καλοκαίρι μαζί με τη συντήρηση σε ανεμιστήρες. Το πιο εκνευριστικό είναι που πρέπει να ψάχνω το εξάγωνο bit ασφαλείας (αυτό με την εγκοπή) κάθε φορά γιατί τελευταία το βρίσκω σε όλο και περισσότερα πράγματα. Ένα από ΙΚΕΑ είχε τις τριγωνικές βίδες μιας φοράς που έχουν επίτηδες κλίση και απλά δεν ξεβιδώνουν ποτέ. Εκεί αναγκάστηκα να τις βγάλω με τρυπάνι και εξολκέα και να τις αντικαταστήσω. Πραγματικά WTF... μια τετοια συλλογουλα ειναι μικρη(σαν αυτη που εβαλα και εχει καμποσα) .και εγω δεν μαζευω εργαλεια αλλα εχω δυο τρεις συλλογες μικρες που εχουν μεσα παραξενες μυτες.δεν ειναι μονο αυτη η παραξενη τι εννοεις μιας φορας? 58 minutes ago, lector said: Σετακι με τετοιες μυτες και ενα καρο αλλες υπαρκτες και ανυπαρκτες, ειχα βρει καποτε στο τζαμπο με κανα ταληρο. Επισης βγαζει το lidl κατα καιρους. λογικα σε αρκετα καταστηματα που πουλανε σετακια θα βρει κανεις.εγω το βρηκα σε βενιερη.σιγουρα θα παιζουν απο temu,amazon κτλ. 6 minutes ago, giavra said: οι βίδες αυτές λέγονται triwind και αντίστοιχα το κατσαβίδι τους μαθαμε και πως λεγονται. χρησιμο thanx 1
nvel Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, giavra είπε οι βίδες αυτές λέγονται triwind και αντίστοιχα το κατσαβίδι τους triangle λέγονται που είναι και λογικό 4
DreamAxe Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν ειναι μονο αυτη η παραξενη τι εννοεις μιας φορας? Με κεφαλή περίπου σαν αυτή. Είναι φτιαγμένες να βιδώνουν μόνο αλλά δεν έχει κάπου να πιάσει να ξεβιδώσουν. Η πιο ενοχλητική βίδα που έχω συναντήσει και αν δεν είχα εξολκέα μάλλον δε θα είχα μπορέσει να τη βγάλω χωρίς να σπάσω το πλαστικό. Και πάλι χρειάστηκε να τη λιώσω με το τρυπάνι πρώτα για να έχει να πιάσει. Επεξ/σία 13 Αυγούστου από DreamAxe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα