Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες;  Από ότι γνωρίζω οι πινακίδες αυτές δίνονται σε κατόχους που φέρνουν αυτοκίνητο απο εξωτερικό λόγο μειωμένων φόρο απο ομογενείς, πολύτεκνους, ναυτικούς κτλ

Απο γνωστούς μου που είχα ρωτήσει πριν μερικά  χρόνια είχε αναφερθεί ότι οι πινακίδες αυτές τους σταμπαριζαν για ποιο συχνούς ελέγχους απο την Αστυνομία  ( για να ελέγξουν αν το αυτοκίνητα οδηγείτε απο 3ους κτλ) 

Ένας μάλιστα μου είχε αφηγηθεί ότι τον είχε πλησιάσει τελωνειακός εκτός υπηρεσίας και του έλεγε διάφορα παραμύθια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί παράνομα και θα του έκανε κατάσχεση και διάφορα τέτοια με σκοπό να πάρει κάποιο "φιλοδώρημα" και τελικά του είπε να πάρει τα 3 και μόλις έκανε πως καλούσε την Αστυνομία έγινε καπνός ο άλλος.

Επίσης είχα ακούσει ότι για "ευνόητους" λόγους οι Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που έφερναν αφορολόγητα αυτοκίνητα έπερναν κανονικές πινακίδες και έχει γίνει καταγγελία για αυτή την διάκριση με αποτέλεσμα το κράτος να προχωρήσει προς κατάργηση. 

Επιπλέον ορισμένοι είχαν παραπονεθεί ότι τους έδιναν κόκκινες πινακίδες του παλιού στυλ (χωρίς το μπλε GR) ενώ ήταν υποχρέωση της χώρας να δίνει πινακίδες με το GR. Και η δικαιολογία ήταν ότι είχαν νούμερα; 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες;  Από ότι γνωρίζω οι πινακίδες αυτές δίνονται σε κατόχους που φέρνουν αυτοκίνητο απο εξωτερικό λόγο μειωμένων φόρο απο ομογενείς, πολύτεκνους, ναυτικούς κτλ

Όντως

50 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Απο γνωστούς μου που είχα ρωτήσει πριν μερικά  χρόνια είχε αναφερθεί ότι οι πινακίδες αυτές τους σταμπαριζαν για ποιο συχνούς ελέγχους απο την Αστυνομία  ( για να ελέγξουν αν το αυτοκίνητα οδηγείτε απο 3ους κτλ) 

Δεν είναι απίθανο να συνέβαινε

51 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Ένας μάλιστα μου είχε αφηγηθεί ότι τον είχε πλησιάσει τελωνειακός εκτός υπηρεσίας και του έλεγε διάφορα παραμύθια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί παράνομα και θα του έκανε κατάσχεση και διάφορα τέτοια με σκοπό να πάρει κάποιο "φιλοδώρημα" και τελικά του είπε να πάρει τα 3 και μόλις έκανε πως καλούσε την Αστυνομία έγινε καπνός ο άλλος.

Δυνατός τύπος, πιθανολογώ ότι μάλλον είχε μουστάκι, φορούσε ζιβάγκο και νόμιζε ότι ζούσε ακόμα στα 80's αρχές 90's

52 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Επίσης είχα ακούσει ότι για "ευνόητους" λόγους οι Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που έφερναν αφορολόγητα αυτοκίνητα έπερναν κανονικές πινακίδες και έχει γίνει καταγγελία για αυτή την διάκριση με αποτέλεσμα το κράτος να προχωρήσει προς κατάργηση.

Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε καμία νομοθεσία που να τους επιτρέπει να φέρνουν αφορολόγητα αυτοκίνητα οπότε λίγο παπάτζα μου φαίνεται αυτό

56 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Επιπλέον ορισμένοι είχαν παραπονεθεί ότι τους έδιναν κόκκινες πινακίδες του παλιού στυλ (χωρίς το μπλε GR) ενώ ήταν υποχρέωση της χώρας να δίνει πινακίδες με το GR. Και η δικαιολογία ήταν ότι είχαν νούμερα; 

Υπήρξε μια "σύμπτωση". Το 2004 που η Ελλάδα (και λόγω Ολυμπιακών αγώνων) έπρεπε να εναρμονιστεί με την ευρωπαική νομοθεσία και να χορηγεί πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου ταυτόχρονα υπήρξε και έλλειψη τσίγκου για να κατασκευαστούν καινούριες πινακίδες και έδιναν ότι υπήρχε. Για όσους θυμούνται στα καινούρια αυτοκίνητα έδιναν χάρτινες πινακίδες ή έπαιρνες εσύ ένα χαρτόνι και έγραφες μόνος σου τον αριθμό και τα έβαζες μέσα από το παρμπρίζ.

Εν κατακλείδι καταργήθηκαν για να υπάρχει απλοποιημένη διοικητική διαδικασία αλλά και για λόγους προσωπικών δεδομένων

• Like 1
Δημοσ.

Οι ΑΜΟ δόθηκαν κατά κυριο λόγο σε παλιννοστούντες ομογενείς από πρώην σοβιετική ένωση και τις έβλεπες συνήθως σε lada. Οι κόκκινες των ναυτικών σίγουρα δεν ήταν ΑΜΟ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες πινακίδες.Ολοι παίρνουν κανονικές πινακίδες.

https://www.in.gr/2024/09/13/auto/aytokinito-katargithikan-oi-pinakides-ta-kokkina-grammata-ti-isxyei-gia-tous-katoxous-tous/

Οι περιορισμοί όμως για κάποιες περιπτώσεις εξακολουθούν όπως τότε που είχα εγώ κόκκινες λόγω 3 παιδιών και αν το πούλαγα πριν τα 3 χρόνος έπρεπε να πλήρωση αναλογικά τέλος ταξινόμησης που είχα γλιτώσει. Τις άλλαξα μόνος μου στα 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά. 

Είχα γλιτώσει κάπου 6 με 7 χιλιάδες σε αυτοκίνητο αξίας 38000 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε καμία νομοθεσία που να τους επιτρέπει να φέρνουν αφορολόγητα αυτοκίνητα οπότε λίγο παπάτζα μου φαίνεται αυτό

https://www.protothema.gr/politics/article/1517635/poia-autokinita-dialexan-politikoi-arhigoi-kai-vouleutes-suv-uvridika-alla-kai-diesel/

Κάποια εποχή είχαν προνομιακές τιμές από κατασχεμένα του ΟΔΔΥ και από ότι φαίνεται ως τα μέσα του 80 είχαν αφορολόγητο.

Τώρα είναι όλα από Leasing το οποίο μίσθωμα  πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

• Να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας αγόραζαν μόνοι τους το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν, απαλλαγμένο από φόρο. Στη συνέχεια τους δόθηκε η δυνατότητα να προμηθεύονται κατασχεμένα Ι.Χ. σε προνομιακές τιμές από τον ΟΔΔΥ. Λίγο πριν από το 2000, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη, αποφασίστηκε η λύση του leasing με χρονομίσθωση τριών ετών ώστε να ανανεώνεται τακτικά ο αυτοκινούμενος στόλος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Κάποια εποχή είχαν προνομιακές τιμές από κατασχεμένα του ΟΔΔΥ και από ότι φαίνεται ως τα μέσα του 80 είχαν αφορολόγητο.

Aυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπες όμως. Άλλο τα οχήματα με τις κόκκινες πινακίδες και άλλο αυτά. Αυτά δεν είχαν υποχρέωση εξ αρχής για κόκκινες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Antiriad είπε

https://www.protothema.gr/politics/article/1517635/poia-autokinita-dialexan-politikoi-arhigoi-kai-vouleutes-suv-uvridika-alla-kai-diesel/

Τώρα είναι όλα από Leasing το οποίο μίσθωμα  πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

• Να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας αγόραζαν μόνοι τους το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν, απαλλαγμένο από φόρο. Στη συνέχεια τους δόθηκε η δυνατότητα να προμηθεύονται κατασχεμένα Ι.Χ. σε προνομιακές τιμές από τον ΟΔΔΥ. Λίγο πριν από το 2000, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη, αποφασίστηκε η λύση του leasing με χρονομίσθωση τριών ετών ώστε να ανανεώνεται τακτικά ο αυτοκινούμενος στόλος.

Μην ασχολείσαι με urban legends και περσινά ξινά σταφύλια.Δεν υπάρχει λόγος.Φτιάξε εσύ το αμάξι σου με το καθεστώς της μετοικεσίας και καλά χλμ.

Δημοσ.
2 hours ago, Morosana said:

Οι ΑΜΟ δόθηκαν κατά κυριο λόγο σε παλιννοστούντες ομογενείς από πρώην σοβιετική ένωση και τις έβλεπες συνήθως σε lada. Οι κόκκινες των ναυτικών σίγουρα δεν ήταν ΑΜΟ 

Κι όμως, ήταν και ΑΜΟ στους ναυτικούς μέχρι που εξαντληθήκανε τα νούμερα. Άσε που το προνόμιο των ναυτικών για αφορολόγητο όχημα το κατήργησαν κάπου το 1993-1995.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Morosana είπε

Δώθηκαν σε αυτούς που είχαν δικαίωμα μετοικεσίας,ναυτικούς,πολύτεκνους κλπ που δικαιούνταν μειωμένη φορολογία. Δεν ήταν μια σειρά μόνο τα ΑΜΟ.

https://greeklicenseplates.blogspot.com/p/blog-page_4490.html

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δώθηκαν σε αυτούς που είχαν δικαίωμα μετοικεσίας,ναυτικούς,πολύτεκνους κλπ που δικαιούνταν μειωμένη φορολογία. Δεν ήταν μια σειρά μόνο τα ΑΜΟ.

https://greeklicenseplates.blogspot.com/p/blog-page_4490.html

26 λεπτά πριν, Makis38 είπε

Κι όμως, ήταν και ΑΜΟ στους ναυτικούς μέχρι που εξαντληθήκανε τα νούμερα. Άσε που το προνόμιο των ναυτικών για αφορολόγητο όχημα το κατήργησαν κάπου το 1993-1995.

Καπετάνιος ήταν ο γέρος όπως και ο παππους όπως και το 80% των συγγενών 🤣 και θυμάμαι κόκκινες αλλά πρέπει να ξεκινούσαν από ΡΑΙ όπως στο link που έβαλε ο Βασίλης. Ίσως το μπερδευω γιατί δόθηκαν μαζικά σε παλιννοστούντες που ήρθαν ίδια εποχή και πήραν ολόκληρη σειρά. 

• Like 2
Δημοσ.
16 minutes ago, zio10 said:

Κόκκινες έβλεπα παλιά συχνά σε αυτούς που είχαν έρθει από Γερμανία. Δεν θυμάμαι τα γράμματα όμως. 

ΑΜΥ αν θυμάμαι καλά είχε θείος μου που ήταν 5ετής δάσκαλος στην Ολλανδία και κατέβηκε με γερμανικό 80άρι γύρω στο 1990

• Like 1
Δημοσ.

ΑΜΟ αφορολόγητα έπαιρναν και οι στρατιωτικοί όταν έκαναν τη διετία τους στο εξωτερικό. Κάπου στο '87 σταμάτησαν όμως να τους δίνουν κόκκινες πινακίδες και έπαιρναν κανονικές, αν και νομίζω εξακολουθούσε να είναι αφορολόγητη η αγορά.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, oykas2001 είπε

ΑΜΥ αν θυμάμαι καλά είχε θείος μου που ήταν 5ετής δάσκαλος στην Ολλανδία και κατέβηκε με γερμανικό 80άρι γύρω στο 1990

Από το νησί που κατάγομαι έχω δει ΑΜΟ, ΑΜΥ, ΜΟΟ κτλ. Τα περισσότερα από ομογενείς του εξωτερικού η ναυτικούς που βγήκαν σύνταξη. Επίσης ένας που γνωρίζω έφερε αφορολόγητο το 2009 και του έδωσαν κόκκινες του παλαιού στυλ γιατί είχαν ακόμα νούμερα από την παλιά σειρά. Είχε τσαντιστεί που δεν του έδωσαν από τις καινούργιες με το GR.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...