panos0100 Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, έχω μια τιμονιερα την logitech g29 και πως πήγα εχτές να συνδέσω ένα woofer ακούμπησα το μάγουλο μου πάνω στα πεντάλ τα μεταλλικά η τιμονιερα ήτανε μόνο στην πρίζα χωρίς να την έχω και στον υπολογιστή συνδεδεμένη με usb και άρχισε να καίει στο πρόσωπο έβαλα ένα δοκιμαστικό και είδα ότι ανάβει όταν ακουμπάω τα πεντάλ και ανάβει επίσης και όταν ακουμπάω το μεταλλικό usb της τιμονιερας, παρατήρησα και ο εκτυπωτής που έχει μετασχηματιστή και εκεί ανάβει το δοκιμαστικό όταν ακουμπάω το μεταλλικό του usb δοκίμασα και άλλες πρίζες άλλα κάνει το ίδιο. Η πρίζα που είναι συνδεδεμένα όλα αυτά είναι γειωμένη κανονικά και είχα φωνάξει και ηλεκτρολόγο και είχε βάλει γείωση στην πρίζα μέχρι τον πίνακα στις άλλες πρίζες επίσης έχει γείωση, μήπως είναι φυσιολογικά όλα αυτά; Γιατί για να λειτουργήσει η γείωση πρέπει να είναι σούκο πρίζες αυτές ειναι απλές φις και είναι με εξωτερικό τροφοδοτικό μετασχηματιστής και ο εκτυπωτής και η τιμονιερα Επεξ/σία 16 Αυγούστου από panos0100
adtakhs Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου Δες την γείωση της πρίζας και την γείωση του σπιτιού γενικά. .... 3
Aris_ Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Ειναι forced feedback με ηλεκτροσόκ τελευταία λέξη της τεχνολογίας 🤣 Το κύκλωμα εχει εσωτερικά διαροη αλλα έπρεπε να είχε πέσει το προστατεύτικο διαρροής στον πίνακα εκεί έχεις πιο μεγάλο θέμα 1
panos0100 Δημοσ. 31 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου Στις 23/8/2025 στις 11:32 ΠΜ, adtakhs είπε Δες την γείωση της πρίζας και την γείωση του σπιτιού γενικά. .... Τη δοκίμασα την τιμονιερα και σε άλλη πρίζα και εκεί τα ίδια είναι άρα ίσως να χάλασε κάτι στην τιμονιερα; Πάντως και εκτυπωτή που είχα ποιο παλιά με μετασχηματιστή πάλι το usb όταν ακουμπούσα στο μεταλλικό το δοκιμαστικό κατσαβίδι άναβε όταν ήτανε στο ρεύμα Στις 24/8/2025 στις 1:36 ΜΜ, Aris_ είπε Ειναι forced feedback με ηλεκτροσόκ τελευταία λέξη της τεχνολογίας 🤣 Το κύκλωμα εχει εσωτερικά διαροη αλλα έπρεπε να είχε πέσει το προστατεύτικο διαρροής στον πίνακα εκεί έχεις πιο μεγάλο θέμα Πιστεύω για να πέσει το ρελε πρέπει να είναι σουκο η πρίζα σε άπλες φις νομίζω δεν πέφτει αφού δεν έχουνε γείωση δεν ξέρω αν κάνω λάθος
nickol-us Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Εφόσον παρεμβάλεται μετασχηματιστής (τροφοδοτικό τιμονιέρας), ο δδρ δε μπορεί να ανιχνεύσει τη διαρροή...οπότε δεν ισχύει απαραίτητα οτι δεν έχεις γείωση ή οτι δεν δουλεύει ο δδρ. Αν το έχει ελέγξει ηλεκτρολόγος (μέτρηση αντίστασης γείωσης και έλεγχος σημείου για υπαρκτή γείωση) τότε πιθανότατα δεν έχεις θέμα, τουλάχιστον σχετικά με τη γείωση. 2 1
FilipposTechGR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Στις 16/8/2025 στις 11:02 ΜΜ, panos0100 είπε Καλησπέρα παιδιά, έχω μια τιμονιερα την logitech g29 και πως πήγα εχτές να συνδέσω ένα woofer ακούμπησα το μάγουλο μου πάνω στα πεντάλ τα μεταλλικά η τιμονιερα ήτανε μόνο στην πρίζα χωρίς να την έχω και στον υπολογιστή συνδεδεμένη με usb και άρχισε να καίει στο πρόσωπο έβαλα ένα δοκιμαστικό και είδα ότι ανάβει όταν ακουμπάω τα πεντάλ και ανάβει επίσης και όταν ακουμπάω το μεταλλικό usb της τιμονιερας, παρατήρησα και ο εκτυπωτής που έχει μετασχηματιστή και εκεί ανάβει το δοκιμαστικό όταν ακουμπάω το μεταλλικό του usb δοκίμασα και άλλες πρίζες άλλα κάνει το ίδιο. Η πρίζα που είναι συνδεδεμένα όλα αυτά είναι γειωμένη κανονικά και είχα φωνάξει και ηλεκτρολόγο και είχε βάλει γείωση στην πρίζα μέχρι τον πίνακα στις άλλες πρίζες επίσης έχει γείωση, μήπως είναι φυσιολογικά όλα αυτά; Γιατί για να λειτουργήσει η γείωση πρέπει να είναι σούκο πρίζες αυτές ειναι απλές φις και είναι με εξωτερικό τροφοδοτικό μετασχηματιστής και ο εκτυπωτής και η τιμονιερα Αυτό που βλέπεις είναι μάλλον διαρροή από τον μετασχηματιστή leakage current. Αν είναι απλά ένα μικρό γαργάλημα όταν ακουμπάς τα μεταλλικά μέρη, συνήθως φτιάχνεται αν βάλεις τη συσκευή σε σωστή πρίζα σούκο με γείωση. Αν όμως νιώθεις έντονο χτύπημα ή αν ανάβει συνεχώς το δοκιμαστικό, καλύτερα να το κοιτάξει ηλεκτρολόγος δεν είναι φυσιολογικό να καίει στο πρόσωπο. Μην το αφήσεις έτσι. 1
nickol-us Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου @vasilllis Περιμένω να μου πεις γιατί έβαλες το confused, μπορεί να ξεκαθαρίσω κάτι που δεν κατάλαβες... Αν υπάρχει διαρροή ρεύματος στο δευτερεύον κύκλωμα (πλευρά dc) ο ΔΔΡ δεν μπορεί να το αντιληφθεί καθώς είναι ηλεκτρικά απομονωμένο... 2 ώρες πριν, FilipposTechGR είπε Αυτό που βλέπεις είναι μάλλον διαρροή από τον μετασχηματιστή leakage current. Αν είναι απλά ένα μικρό γαργάλημα όταν ακουμπάς τα μεταλλικά μέρη, συνήθως φτιάχνεται αν βάλεις τη συσκευή σε σωστή πρίζα σούκο με γείωση. Αν όμως νιώθεις έντονο χτύπημα ή αν ανάβει συνεχώς το δοκιμαστικό, καλύτερα να το κοιτάξει ηλεκτρολόγος δεν είναι φυσιολογικό να καίει στο πρόσωπο. Μην το αφήσεις έτσι. https://www.overtake.gg/threads/getting-electric-shocks-from-logitech-g29-wheelstand.248609/ Σύμφωνα με το παραπάνω αλλά και με το τροφοδοτικό που φαίνεται στη φωτογραφία, η logitech φέρει απλό διπολικό φις χωρίς γείωση, τι θα αλλάξει αν μπει σε "πρίζα με σωστή γείωση"; 2
FilipposTechGR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 12 λεπτά πριν, nickol-us είπε @vasilllis Περιμένω να μου πεις γιατί έβαλες το confused, μπορεί να ξεκαθαρίσω κάτι που δεν κατάλαβες... Αν υπάρχει διαρροή ρεύματος στο δευτερεύον κύκλωμα (πλευρά dc) ο ΔΔΡ δεν μπορεί να το αντιληφθεί καθώς είναι ηλεκτρικά απομονωμένο... https://www.overtake.gg/threads/getting-electric-shocks-from-logitech-g29-wheelstand.248609/ Σύμφωνα με το παραπάνω αλλά και με το τροφοδοτικό που φαίνεται στη φωτογραφία, η logitech φέρει απλό διπολικό φις χωρίς γείωση, τι θα αλλάξει αν μπει σε "πρίζα με σωστή γείωση"; Σωστή παρατήρηση. Αν το brick είναι διπολικό χωρίς pin γείωσης, τότε το ίδιο δεν θα τραβήξει γείωση από την πρίζα, οπότε η διαφορά θα είναι μηδενική. Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι αν η συσκευή γειώνεται έμμεσα μέσω USB όταν είναι συνδεδεμένη σε desktop PSU που έχει σωστή γείωση τότε το ρεύμα διαρροής βρίσκει διαφυγή. Για μόνιμη λύση χρειάζεται τροφοδοτικό με πραγματική γείωση 3-pin ή χρήση γειωμένου πολύμπριζου με φίλτρο. Αλλιώς, αν συνεχίζει να τσιμπάει δυνατά, καλύτερα επιστροφή/αντικατάσταση. 1
adtakhs Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 13 ώρες πριν, nickol-us είπε Εφόσον παρεμβάλεται μετασχηματιστής (τροφοδοτικό τιμονιέρας), ο δδρ δε μπορεί να ανιχνεύσει τη διαρροή...οπότε δεν ισχύει απαραίτητα οτι δεν έχεις γείωση ή οτι δεν δουλεύει ο δδρ. Αν το έχει ελέγξει ηλεκτρολόγος (μέτρηση αντίστασης γείωσης και έλεγχος σημείου για υπαρκτή γείωση) τότε πιθανότατα δεν έχεις θέμα, τουλάχιστον σχετικά με τη γείωση. Από το USB δεν παίρνει η τιμονιέρα; 1
panos0100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Παιδιά η πρίζα είναι απλή φις κλασική δεν είναι σούκο, τώρα στα πεντάλ γιατί ανάβει το δοκιμαστικό δεν ξέρω, εγώ απλά έσκυψα να συνδέσω ένα γουφερ και ακούμπησαν τα μάγουλα μου επάνω στα πεντάλ της τιμονιερας και ένιωσα κάτι να με καίει έτσι έβαλα ένα δοκιμαστικό και είδα ότι έχει ρεύμα για το usb ήξερα ότι άναβε και εκεί το δοκιμαστικό ακόμα και σε εκτυπωτή και το θεώρησα φυσιολογικό μιας που η συσκευή όταν μπαίνει στην πρίζα το usb έχει κάποια τάση έτοιμη επάνω του την άλλη μισή την τραβάει μετά από τη θύρα του υπολογιστή
Klausx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 11 λεπτά πριν, panos0100 είπε Παιδιά η πρίζα είναι απλή φις κλασική δεν είναι σούκο, τώρα στα πεντάλ γιατί ανάβει το δοκιμαστικό δεν ξέρω, εγώ απλά έσκυψα να συνδέσω ένα γουφερ και ακούμπησαν τα μάγουλα μου επάνω στα πεντάλ της τιμονιερας και ένιωσα κάτι να με καίει έτσι έβαλα ένα δοκιμαστικό και είδα ότι έχει ρεύμα για το usb ήξερα ότι άναβε και εκεί το δοκιμαστικό ακόμα και σε εκτυπωτή και το θεώρησα φυσιολογικό μιας που η συσκευή όταν μπαίνει στην πρίζα το usb έχει κάποια τάση έτοιμη επάνω του την άλλη μισή την τραβάει μετά από τη θύρα του υπολογιστή Βάλε το δοκιμαστικό στο μεταλλικό σασί του υπολογιστή να δεις αν ανάβει. Καλό είναι να γίνει ένας έλεγχος από ηλεκτρολόγο δεν παίζουμε με αυτά. 1
panos0100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Klausx είπε Βάλε το δοκιμαστικό στο μεταλλικό σασί του υπολογιστή να δεις αν ανάβει. Καλό είναι να γίνει ένας έλεγχος από ηλεκτρολόγο δεν παίζουμε με αυτά. Δεν ανάβει το έχω δοκιμάσει στον υπολογιστή ούτε στον ενισχυτή ανάβει, γενικά θα φέρω έναν ηλεκτρολόγο να δει και τον πίνακα να δει και το ρελε, άλλα δεν πιστεύω να είναι κάτι από εκεί, είχα φέρει ποιο παλιά έναν με έβαλε τον υπολογιστή και γενικά όλη την πρίζα ότι έχω επάνω σε ξεχωριστή ασφάλεια 10A στον πίνακα μόνα τους όλα και έβαλε και γείωση στην πρίζα γιατί δεν είχε 100€ με είχε πάρει τότε, έχω βάλει και έναν καλό σταθεροποιητή
ringboy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, panos0100 είπε Δεν ανάβει το έχω δοκιμάσει στον υπολογιστή ούτε στον ενισχυτή ανάβει, γενικά θα φέρω έναν ηλεκτρολόγο να δει και τον πίνακα να δει και το ρελε, άλλα δεν πιστεύω να είναι κάτι από εκεί, είχα φέρει ποιο παλιά έναν με έβαλε τον υπολογιστή και γενικά όλη την πρίζα ότι έχω επάνω σε ξεχωριστή ασφάλεια 10A στον πίνακα μόνα τους όλα και έβαλε και γείωση στην πρίζα γιατί δεν είχε 100€ με είχε πάρει τότε, έχω βάλει και έναν καλό σταθεροποιητή Το δοκιμαστικο βαλτο επανω σε βιδα απο το καπακι του PC. Οχι στο καπακι γιατι ειναι βαμενο και δεν θα δειξει τιποτα εκει ουτως η αλλως. Ερωτηση Το δοκιμαστικο αναβει με την ιδια ενταση σε πριζα και σε τιμονιερα? Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από ringboy 1
profile Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου @panos0100 Είχα το ιδιο πρόβλημα με εσένα προ ετών. Τυχαία ανακαλύπτω γαργάλημα από G27 τιμονιέρα (διπολικό φις). Ανησυχώ και αρχίζω να ερευνώ. Ανακαλύπτω με δοκιμαστικό, ρεύμα στην τιμονιερα και στο κουτί του PC. Με ηλεκτρολόγο ξυλώνουμε πρίζες και μπουατ. Ανακαλύπτουμε ότι το σπίτι δεν έχει γείωση αλλά ουδετερογείωση (παλιο γαρ). Μετά απο εργασίες, πέρασμα καλωδίων, γειώσεων μέχρι τον πίνακα, ρελέ κτλ το θέμα λύθηκε. 1
vasilllis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, nickol-us είπε @vasilllis Περιμένω να μου πεις γιατί έβαλες το confused, μπορεί να ξεκαθαρίσω κάτι που δεν κατάλαβες... Αν υπάρχει διαρροή ρεύματος στο δευτερεύον κύκλωμα (πλευρά dc) ο ΔΔΡ δεν μπορεί να το αντιληφθεί καθώς είναι ηλεκτρικά απομονωμένο... https://www.overtake.gg/threads/getting-electric-shocks-from-logitech-g29-wheelstand.248609/ Σύμφωνα με το παραπάνω αλλά και με το τροφοδοτικό που φαίνεται στη φωτογραφία, η logitech φέρει απλό διπολικό φις χωρίς γείωση, τι θα αλλάξει αν μπει σε "πρίζα με σωστή γείωση"; Δεν μπορω να βρω φωτογραφια απο το τροφοδοτικο. Αλλα χρονια τωρα τα τροφοδοτικα εχουν γινει switching.Δεν εχουν μετασχηματιστη οπως τον φανταζεσαι.Σε καποια που ειχα συναντησει κιολας τον εναν αγωγο απο τα 230 τον εστελνε κατευθειαν στην πλακετα .. Ας κανει μια δοκιμη ο φιλος να βαλει αναποδα το φις να μας πει αν αναβει παλι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα