Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, vasilllis είπε

Αλλα χρονια τωρα τα τροφοδοτικα εχουν γινει switching.Δεν εχουν μετασχηματιστη οπως τον φανταζεσαι.Σε καποια που ειχα συναντησει κιολας τον εναν αγωγο απο τα 230 τον εστελνε κατευθειαν στην πλακετα ..

Ποιος είπε οτι δεν είναι switching;

Ποιος λέει οτι τα switching τροφοδοτικά δεν απομονώνουν τα 2 side;

Άλλα διαβάζω και γνωρίζω εγώ, θεωρώ σχεδόν αδύνατον τροφοδοτικό τέτοιου τύπου να μην έχει ηλεκτρική απομόνωση.

Αν έχεις αποδεικτικό για το αντίστροφο, κάποια επίσημη αναφορά ή κύκλωμα, περιμένω την παράθεση.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ποιος είπε οτι δεν είναι switching;

Ποιος λέει οτι τα switching τροφοδοτικά δεν απομονώνουν τα 2 side;

Άλλα διαβάζω και γνωρίζω εγώ, θεωρώ σχεδόν αδύνατον τροφοδοτικό τέτοιου τύπου να μην έχει ηλεκτρική απομόνωση.

Αν έχεις αποδεικτικό για το αντίστροφο, κάποια επίσημη αναφορά ή κύκλωμα, περιμένω την παράθεση.

εγραψα ότι υπηρχαν κάποια,.Τι επισημο θελεις δηλαδη? ενα κυκλωμα απο ποια εταιρεια θεωρεις επισημο?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, vasilllis είπε

εγραψα ότι υπηρχαν κάποια,.Τι επισημο θελεις δηλαδη? ενα κυκλωμα απο ποια εταιρεια θεωρεις επισημο?

Αν ψάξεις θα δεις οτι υπάρχει υποχρεωτική νομοθεσία όπου επιβάλλει ηλεκτρική απομόνωση μεταξύ των δύο side, βάσει προτύπου IEC 62368-1 
Θα ήθελα ένα υπαρκτό επιχείρημα που το καταρρίπτει, καθώς πάντα επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει λάθος...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Αν ψάξεις θα δεις οτι υπάρχει υποχρεωτική νομοθεσία όπου επιβάλλει ηλεκτρική απομόνωση μεταξύ των δύο side, βάσει προτύπου IEC 62368-1 
Θα ήθελα ένα υπαρκτό επιχείρημα που το καταρρίπτει, καθώς πάντα επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει λάθος...

https://www.st.com/en/applications/power-supplies-and-converters/non-isolated-auxiliary-power-supply-up-to-20w.html

Δες εδω .Δεν γνωριζω τον λογο που τα φτιαχνουν.Παλιοτερα υπηρχε θεμα συζητησης σε forum ηλεκτρονικων.Αν θυμαμαι καλα σε Πακ τροφοδοτικα επαιζαν πολυ.

Αντιστοιχο θεμα εχει και η meanwell,φανταζομαι την γνωριζεις https://www.meanwell.com/newsInfo.aspx?c=5&i=819

Να σου κανω και εγω μια ερωτηση.Τι πιστευεις οτι προκαλει το λαμπακι του δοκιμαστικου να αναβει σε ενα ηλεκτρικα απομονωμένο τροφοδοτικό ? Εχεις καποια λογική εξήγηση?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς, παιδιά ήρθε ηλεκτρολόγος θέλει όλος ο πίνακας αλλαγή, οι ασφάλειες είναι μαύρες πίσω εκτός από τις ποιο καινούριες η μια του υπολογιστή και το ρελε που δεν έχει και πολλά χρόνια που τις έβαλα, άλλα με είπε ο ηλεκτρολόγος όλα θέλουνε πέταμα και να μπει νέος πίνακας ζημιά πάνω απο 400€ το ρελε φυσικά πέφτει άλλα όχι άμεσα λειτουργεί άλλα όχι όπως πρέπει, οι ασφάλειες είναι μαύρες και όταν τις κατεβάζεις πετάνε σπίθες, κάτι είχα παρατηρήσει και εγώ άλλα είπα επειδή τις κλείνω απότομα λέω γι αυτό θα είναι. Τέλος, πάντων τώρα θα δω πότε  και αν,  έχει λέει τρομερή δουλειά θέλει σκάψιμο όλος ο τοίχος να μπει ποιο μεγάλος πίνακας και όλα από την αρχή,  είπα μήπως αν αλλάξουμε μόνο τις ασφάλειες άλλα με είπε δε θα γίνει σωστή δουλειά έτσι. Και φυσικά όλα αυτά τα ανακάλυψα από μια πεταλιερα δεν ξέρω η ζημιά είναι μεγάλη και θέλει πολλά λεφτά ίσως και πάρα πάνω με είπε ο ηλεκτρολόγος      

1.jpg

Επεξ/σία από panos0100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, vasilllis είπε

Να σου κανω και εγω μια ερωτηση.Τι πιστευεις οτι προκαλει το λαμπακι του δοκιμαστικου να αναβει σε ενα ηλεκτρικα απομονωμένο τροφοδοτικό ? Εχεις καποια λογική εξήγηση?

Δεν ξέρω ποια είναι η λογική εξήγηση με σιγουριά, δεν το έχω ψάξει, όμως το δοκιμαστικό μπορεί να ανάψει αχνά πολλές φορές και σε άκυρα σημεία (ουδετέρους) που πιάνεις με γυμνά χέρια και είναι ακίνδυνα. ..

5 ώρες πριν, panos0100 είπε

Δυστυχώς, παιδιά ήρθε ηλεκτρολόγος θέλει όλος ο πίνακας αλλαγή, οι ασφάλειες είναι μαύρες πίσω εκτός από τις ποιο καινούριες η μια του υπολογιστή και το ρελε που δεν έχει και πολλά χρόνια που τις έβαλα, άλλα με είπε ο ηλεκτρολόγος όλα θέλουνε πέταμα και να μπει νέος πίνακας ζημιά πάνω απο 400€ το ρελε φυσικά πέφτει άλλα όχι άμεσα λειτουργεί άλλα όχι όπως πρέπει, οι ασφάλειες είναι μαύρες και όταν τις κατεβάζεις πετάνε σπίθες, κάτι είχα παρατηρήσει και εγώ άλλα είπα επειδή τις κλείνω απότομα λέω γι αυτό θα είναι. Τέλος, πάντων τώρα θα δω πότε  και αν,  έχει λέει τρομερή δουλειά θέλει σκάψιμο όλος ο τοίχος να μπει ποιο μεγάλος πίνακας και όλα από την αρχή,  είπα μήπως αν αλλάξουμε μόνο τις ασφάλειες άλλα με είπε δε θα γίνει σωστή δουλειά έτσι. Και φυσικά όλα αυτά τα ανακάλυψα από μια πεταλιερα δεν ξέρω η ζημιά είναι μεγάλη και θέλει πολλά λεφτά ίσως και πάρα πάνω με είπε ο ηλεκτρολόγος      

Ο πίνακας φαίνεται όντως σε κακή κατάσταση.

Μεγαλύτερος πίνακας για να μπουν περισσότερα στοιχεία τα οποία βλέπω οτι όντως λείπουν (θερμοσίφωνο - κουζίνα πχ θέλει 2πολικούς και ολική απομόνωση φάση-ουδετέρου). Με άλλα λόγια δεν έχει άδικο που σου λέει για ολική αντικατάσταση.

Τώρα για την γειωση είπε κάτι; Έφερε όργανο; Την μέτρησε; Τον χρόνο απόκρισης του ρελέ πως το είδε;

Γενικά είναι απο τις "ζημιές" που αξίζεις να ασχοληθείς καθώς αφορά άμεσα την ασφάλεια σου, το πως το ανακάλυψες δεν έχει σημασία.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Ο πινακας με τους "ψημενους"  ασφαλειοδιακοπτες εμφανως χρειαζεται αμεση επισκευη.
Δεν χρειαζοτανε καν η τιμονιερα για να γινει αντιληπτο. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δεν ξέρω ποια είναι η λογική εξήγηση με σιγουριά, δεν το έχω ψάξει, όμως το δοκιμαστικό μπορεί να ανάψει αχνά πολλές φορές και σε άκυρα σημεία (ουδετέρους) που πιάνεις με γυμνά χέρια και είναι ακίνδυνα. ..

Ο πίνακας φαίνεται όντως σε κακή κατάσταση.

Μεγαλύτερος πίνακας για να μπουν περισσότερα στοιχεία τα οποία βλέπω οτι όντως λείπουν (θερμοσίφωνο - κουζίνα πχ θέλει 2πολικούς και ολική απομόνωση φάση-ουδετέρου). Με άλλα λόγια δεν έχει άδικο που σου λέει για ολική αντικατάσταση.

Τώρα για την γειωση είπε κάτι; Έφερε όργανο; Την μέτρησε; Τον χρόνο απόκρισης του ρελέ πως το είδε;

Γενικά είναι απο τις "ζημιές" που αξίζεις να ασχοληθείς καθώς αφορά άμεσα την ασφάλεια σου, το πως το ανακάλυψες δεν έχει σημασία.

Κάπως το μέτρησε με ένα όργανο το ρελε, άλλα και που το έβαλα δεν κάνει τίποτα στην ουσία, θέλει αλλαγή ολόκληρος ο πίνακας, για τη γείωση μόνο τα καλώδια είδε μέσα 3 γειώσεις έχει δεν το έψαξε η τρίτη που καταλήγει δεν μπόρεσε να καταλάβει, είναι προφανώς η γείωση που είναι ο υπολογιστής μου και όλα τα περιφερειακά με την ξεχωριστή ασφάλεια με είπε μετά, το θέμα είναι ότι πάμε για καινούριο πίνακα     

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, panos0100 είπε

Κάπως το μέτρησε με ένα όργανο το ρελε, άλλα και που το έβαλα δεν κάνει τίποτα στην ουσία, θέλει αλλαγή ολόκληρος ο πίνακας, για τη γείωση μόνο τα καλώδια είδε μέσα 3 γειώσεις έχει δεν το έψαξε η τρίτη που καταλήγει δεν μπόρεσε να καταλάβει, είναι προφανώς η γείωση που είναι ο υπολογιστής μου και όλα τα περιφερειακά με την ξεχωριστή ασφάλεια με είπε μετά, το θέμα είναι ότι πάμε για καινούριο πίνακα     

Γείωση υπάρχει στο σπίτι ή είναι με την παλιά λογική που γειώνει πάνω στα νερά;

Γιατί πλέον οι σωλήνες της ύδρευσης είναι πλαστικές .... και γείωση γιοκ... Αν ισχύει κάτι τέτοιο θες γείωση με τρίγωνο στον κήπο και φυσικά καλωδίωση ως εκεί....

Πέρα από αυτό.

Θα ζητήσεις ρελέ διαρροής τύπου Α ή F, με κόστος γύρω στα 28€ + ΦΠΑ

Κάθε ασφάλεια έχει κόστος περίπου 2,4€ + ΦΠΑ.

Να ζήτησης τοποθέτηση αντικεραυνικού τύπου Τ2  ( Δες τα OBO Bettermann που έχουν 5 χρόνια εγγύηση και είναι ποιοτικά και σε νορμάλ τιμές). Τα αντικεραυνικά να είναι 1P+N ( για άμεση γείωση και ουδέτερο-γείωση με Spark στον ουδέτερο προς την γη.

Από όλες τις επώνυμες μάρκες

Hager

Legrand

Abb

Siemens

Schneider

αυτή την στιγμή η Siemens είναι η οικονομικότερη ειδικά στα ρελέ τύπου Α.

Αν αλλάξεις πίνακα που πρέπει, βάλε αρκετά μεγαλύτερο.

Ο καλύτερο είναι ο Volta της Hager, από πλευράς εργονομίας, ποιότητας συναρμογής.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, adtakhs είπε

Γείωση υπάρχει στο σπίτι ή είναι με την παλιά λογική που γειώνει πάνω στα νερά;

Γιατί πλέον οι σωλήνες της ύδρευσης είναι πλαστικές .... και γείωση γιοκ... Αν ισχύει κάτι τέτοιο θες γείωση με τρίγωνο στον κήπο και φυσικά καλωδίωση ως εκεί....

Πέρα από αυτό.

Θα ζητήσεις ρελέ διαρροής τύπου Α ή F, με κόστος γύρω στα 28€ + ΦΠΑ

Κάθε ασφάλεια έχει κόστος περίπου 2,4€ + ΦΠΑ.

Να ζήτησης τοποθέτηση αντικεραυνικού τύπου Τ2  ( Δες τα OBO Bettermann που έχουν 5 χρόνια εγγύηση και είναι ποιοτικά και σε νορμάλ τιμές). Τα αντικεραυνικά να είναι 1P+N ( για άμεση γείωση και ουδέτερο-γείωση με Spark στον ουδέτερο προς την γη.

Από όλες τις επώνυμες μάρκες

Hager

Legrand

Abb

Siemens

Schneider

αυτή την στιγμή η Siemens είναι η οικονομικότερη ειδικά στα ρελέ τύπου Α.

Αν αλλάξεις πίνακα που πρέπει, βάλε αρκετά μεγαλύτερο.

Ο καλύτερο είναι ο Volta της Hager, από πλευράς εργονομίας, ποιότητας συναρμογής.

Θα τα κρατήσω ολα  αυτά που μου λες να τα δείξω στον ηλεκτρολόγο και θα τον πω βάλε ότι καλύτερο τώρα από μάρκες νομίζω η hager είναι έτσι έχω μια συμπάθεια άλλα ας τα δει και ο ηλεκτρολόγος και να αποφασίσουμε, ελπίζω να γίνει όσο το δυνατόν γρήγορα η δουλειά άλλα θέλει λεφτά δυστυχώς να παρακαλάω να αντέξει λίγο ο πίνακας ακόμα αν και εκείνη η μαυρίλα που φενεται από επάνω από τις ασφάλειες δεν πρέπει να είναι βρωμιά, τέλος πάντων πρέπει να γίνει η δουλειά ευχαριστώ για τις αναλύσεις το αντικεραυνικό δεν το είχα σκεφτεί μόνο το ρελε ότι θα μπει ένα καινούριο, φυσικά όλα θα αλλαχτούν         

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...