Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gakost είπε

Τα ηλεκτρονικά τα βάζουν γιατί απλοποιούν την κατασκευή και χαμηλώνουν το κόστος. Επίσης βοηθανε να περάσουν τα στάνταρ και να έχουν καλύτερες επιδόσεις. Πχ ο μηχανικός θερμοστάτης που αναφέρεις είναι πολύ ανακριβής είναι στο περίπου. Όταν πάει στο εργαστήριο ο μικροεπεξεργαστής θα ελέγξει την θερμοκρασία με ακρίβεια και θα πάρει καλύτερη ενεργειακή κλάση και θα κολλήσει ένα Α στο αυτοκόλλητο αντι για B. Είναι πιο φθηνό επίσης να έχεις ένα αισθητήρα και τον έλεγχο να τον κάνει ο μικροεπεξεργαστής από τον μηχανικό θερμοστάτη. Μπορείς επίσης χωρίς πολύ κόστος πχ να βάλεις και δεύτερο αισθητήρα και να πουλήσεις το πιο ακριβό μοντέλο που έχει ζώνες θερμοκρασίας. Οι αντιστάσεις ήδη ελέγχονται ηλεκτρονικά οπότε το μόνο κόστος κατασκευής είναι ένας αισθητήρας και να φλασαρεις το άλλο firmware

ξερω πολυ καλα γιατι διαλεγουν αυτη την διαδρομη but guess what, ο μηχανικος θερμοστατης και οι μηχανικοι διακοπτες δεν χαλανε ποτε

Εχω ειδικο λογισμικο για τα κλιματιστικα... Που λαμβανει τα παντα υποψιν και SEER k SCOP

• Sad 1
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Εχω ειδικο λογισμικο για τα κλιματιστικα... Που λαμβανει τα παντα υποψιν και SEER k SCOP

Σε περιμένουμε δίπλα μητσε να μας εξηγήσεις τι εννοείς 😉

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cumulus είπε

Ενταξει το εμπεδωσαμε παιδια.Οι καινουργιες συσκευες ,οπως και τα αυτοκινητα ειναι για σκουπιδια .Εξαλλου δεν υπαρχει περιπτωση να κανουν λαθος οι ειδικοι του φορουμ.

Κάνε ένα πείραμα. Άνοιξε μια παλιά συσκευή και δες τα υλικά εσωτερικά. Μετά κάνε το ίδιο σε οποιαδήποτε σύγχρονη. Και για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι, σε πράγματα που η διαφορά τιμής είναι στο ίδιο με τον πληθωρισμό πχ κάτι που είχε 100€ το 2005 με κάτι που έχει 160€ σήμερα. Τα συμπεράσματα δικά σου.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, DreamAxe said:

Κάνε ένα πείραμα. Άνοιξε μια παλιά συσκευή και δες τα υλικά εσωτερικά. Μετά κάνε το ίδιο σε οποιαδήποτε σύγχρονη. Και για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι, σε πράγματα που η διαφορά τιμής είναι στο ίδιο με τον πληθωρισμό πχ κάτι που είχε 100€ το 2005 με κάτι που έχει 160€ σήμερα. Τα συμπεράσματα δικά σου.

Δεν είμαι τσακαλι σαν και εσένα ρίχνοντας μια ματιά να καταλαβαίνω τις διαφορές. Αυτά τα αφήνω σε εσάς τους "ειδικούς "

Μου θυμιζετε ένα φαναρτζη που μου έλεγε ότι τα καινούργια αυτοκίνητα δεν ειναι ασφαλή γιατι δεν εχουν χοντρές λαμαρίνες. Το κατανοώ βεβαια γιατι ο άνθρωπος δημοτικο ειχε βγάλει ουτε ηξερε από απόσβεση ορμής, αλλα εδω μεσα το 90% ξέρει τα πάντα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cumulus είπε

Δεν είμαι τσακαλι σαν και εσένα ρίχνοντας μια ματιά να καταλαβαίνω τις διαφορές. Αυτά τα αφήνω σε εσάς τους "ειδικούς "

Μου θυμιζετε ένα φαναρτζη που μου έλεγε ότι τα καινούργια αυτοκίνητα δεν ειναι ασφαλή γιατι δεν εχουν χοντρές λαμαρίνες. Το κατανοώ βεβαια γιατι ο άνθρωπος δημοτικο ειχε βγάλει ουτε ηξερε από απόσβεση ορμής, αλλα εδω μεσα το 90% ξέρει τα πάντα. 

Κοίτα, όταν στο ένα βλέπεις μέταλλο και χαλκό και στο άλλο πλαστικό και αλουμίνιο δε χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβεις τι είναι ποιοτικά καλύτερο. Όχι ότι έχει μείνει επιλογή, όλοι σκουπίδια αγοράζουμε πλέον είτε θέλουμε είτε όχι αλλά δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιστούμε το enshittification.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε περιμένουμε δίπλα μητσε να μας εξηγήσεις τι εννοείς

θα προσπαθησω καποια στιγμη να γραψω ενα ωραιο τεχνικο κειμενο

12 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αυτά τα αφήνω σε εσάς τους "ειδικούς "

Τι σε κανει να πιστευεις πως δεν ειμαστε

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DreamAxe είπε

Άμα δεν είσαι τεχνικος, δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η σύγκριση για τον μέσο χρήστη. Δεν θα ξέρεις τι βλέπεις. Και στην παλιά συσκευή λόγω σκόνης και πολυκαιρισμου δε φαίνονται όλα τόσο ξεκάθαρα συγκριτικά με μια νέα καινούργια που ναι μεν θα έχει κατώτερης ποιότητας υλικά αλλα δεν θα φαίνεται σκόνη και πολυκαιρισμος άμα δεν έχουν περάσει κάποια χρόνια. 

Δημοσ.

Καλησπέρα

Σχετικά με τα κλιματιστικά. Πόσο όντως οικονομικά είναι;

Δηλαδή  έχω ενα παλιό κλιματιστικό 15-20χρονων  το οποίο καταναλώνει περισότερο απο τα inverter αλλά από βλάβες δεν εχει παρουσιάσει κάτι σοβαρό και λειτουργεί μια χαρά ,το αλλάζω και παίρνω ενα καινούργιο inverter.

Θα φτάσει τα χρόνια του παλιού; και αν το αλλάξω μετά την λήξη της εγγύησης; τι οικονομία έχω κάνει ρεαλιστικά; 

Όσον αφορα την miele. H miele κατασκευάζει μόνο πλυντήρια ρούχων/πιάτων, στεγνωτήρια και ηλεκτρικές σκούπες. Ολα τα υπόλοιπα δεν είναι δικά της είναι από άλλους κατασκευαστές και απλά έχουν το όνομα της. Τα ψυγεία είναι liebherr και οι κουζίνες απο τον όμιλο BSH.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pro-tech είπε

Καλησπέρα

Σχετικά με τα κλιματιστικά. Πόσο όντως οικονομικά είναι;

Δηλαδή  έχω ενα παλιό κλιματιστικό 15-20χρονων  το οποίο καταναλώνει περισότερο απο τα inverter αλλά από βλάβες δεν εχει παρουσιάσει κάτι σοβαρό και λειτουργεί μια χαρά ,το αλλάζω και παίρνω ενα καινούργιο inverter.

Θα φτάσει τα χρόνια του παλιού; και αν το αλλάξω μετά την λήξη της εγγύησης; τι οικονομία έχω κάνει ρεαλιστικά; 

Πρώτα υπολογίζεις τι καίει αυτό. Αν δεν είσαι σίγουρος πάρε ένα λογαριασμό από εποχή που δεν το δουλεύεις και κάνε σύγκριση με έναν τώρα του καλοκαιριού. Έτσι θα ξέρεις τι καις τώρα σε kWh.

Για το νέο μπορείς πάνω-κάτω να εμπιστευτείς την ετικέτα+ένα ποσοστό λίγο πιο πάνω, οπότε υπολογίζεις και αυτό πόσο θα σου κάψει. Εδώ είναι λίγο θεωρητικό όμως γιατί αν βάλεις undersized, αν έχεις μεγάλες απώλειες ή αν δεν το καθαρίζεις μπορεί να ανέβει αρκετά.

Μέτα συγκρίνεις, σε Χ χρόνια για παράδειγμα, αν η τιμή του νέου+την κατανάλωση είναι σημαντικά φθηνότερη από την κατανάλωση του παλιού (αφού δεν έχεις κόστος αγοράς στο παλιό). Αν ναι, το αλλάζεις τώρα. Αν όχι, το κρατάς. Εγώ κάνω τους υπολογισμούς με 0.28€/kWh γιατί κατά μέσο όρο τόσο μου βγαίνει αν διαιρέσω το σύνολο του λογαριασμού με τις κιλοβατώρες που έκαψα.

Γενικά αν το δουλεύεις μόνο το καλοκαίρι και πιο ψηλά (πχ 27-28°) μάλλον δε θα κάνεις απόσβεση γρήγορα. Αν το δουλεύεις και το χειμώνα για θέρμανση ή και άνοιξη/φθινόπωρο θα κάνεις πιο γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, cumulus είπε

Οι χαζομάρες που γράφεις

ξερω πολυ καλα τι γραφω δυστυχως μακαρι να ηταν χαζομαρες θα ζουσαμε σε εναν ωραιο κοσμο

21 λεπτά πριν, pro-tech είπε

Δηλαδή  έχω ενα παλιό κλιματιστικό 15-20χρονων

if it works and its properly sized dont touch it

22 λεπτά πριν, pro-tech είπε

liebherr

πολυ καλα!

Δημοσ.
On 20/08/2025 at 12:56, phanispal said:

Κάποια παλιά βγάζουν πιο κρύο αέρα από πολλά σύγχρονα.

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι δεν ισχύει, και ότι άντε να υπάρχει διαφορά ενός βαθμού μεταξύ παλιότερων και νεότερων φρέον.

Απλά κερδίζεις αλλού με τα σύγχρονα.

Τα παλιά θα βγάλουν πάντα τον πιο ψυχρό αέρα που μπορούνε,  τα Inverter για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να έχει έξω 40 και να το βάλεις στους 15 για να βγάλει το πιο ψυχρό που μπορεί που και πάλι όταν θα αρχίσει να ρίχνει θερμοκρασία θα ρίξει στροφές.

Στο παλιό θερμοκρασία αέρα στην περσίδα όταν ήταν ον  ήταν στους 18,   το νέο  πάει απο 18 εως και 25 

Από άποψη κατανάλωση,  τα μισά και ακόμα λιγότερο,   λογικό αν σκεφτείς οτι η απόδοση του παλιού ήταν μικρότερη απο ένα νέο. 

Θεωρώ πως απο άποψη άνεσης είναι προτιμότερο να έχεις να φυσάει συνεχώς 24 και 25 βαθμούς, πάρα να σου κάνει ψυχρολουσία  σε τακτά διαστήματα.

Σίγουρα τα παλιά σαν πιο απλοί μηχανισμοί χαλούσανε πιο δύσκολα και συνήθως υπήρχανε ανταλλακτικά για όλα τα μέρη, το θέμα ήταν κατα πόσο άξιζε η επισκευή,  ή η αλλαγή.

Το δικό μου για παράδειγμα  On/off τα παίξε ο συμπιεστής,     ανταλλακτικό μαζί με εργασία 150,   καινούργια εξωτερική μονάδα (άλλου κατασκευαστή κιόλας)  με εργασία 200.  Στα Inverter αναγκαστικά πρέπει να ψάχνεις ανταλλακτικά απο τον κατασκευαστή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδιά δεν χρειάζεται να τσακώνεστε! 
Ειμαι 30 χρόνια ηλεκτρονικός. Ξεκίνησα απο "πάγκο", ηλεκτρονικό εργαστήριο. 

Έχω ανοίξει 100αδες, ίσως και 1000αδες συσκευές. 
Παλιά η κάθε εταιρία συναγωνιζόταν την άλλη στο θέμα ποιότητας και τεχνολογίας. 

Η Ιαπωνία ήταν η πρώτη στα ηλεκτρονικά, ο Ιάπωνας ήταν πάντα "τίμιος" (τοτε) δηλαδή δεν θα έβγαζε τίποτα στην παράγωγη αν δεν έκανε πρώτα διεξοδικά έλεγχους, διορθώσεις, και εξαντλητικά τεστ ποιότητας κατά την παράγωγη του εκάστοτε προϊόντος.  
Το θέμα όμως ηταν οτι ανέκαθεν ηταν ακριβά για τον μέσο Ευρωπαίο καθότι και η απόσταση ειναι μεγάλη.
Οι χώρες τις Ευρώπης βλέποντας οτι τα προϊόντα ηταν αρκετά ακριβά, και εκμεταλλευόμενοι με την ανοδο της τεχνολογίας, άρχισαν να παράγουν και αυτες τις πρώτες τους συσκευές προκείμενου να ριξουν τα κοστη και να τις κανουν πιο προσιτές στην τσεπη του καταναλωτή.
Παραλληλα τα ηλεκτρονικά εκαναν στο βάθος της περασμένης 20ετιας μια αλματώδη εξέλιξη με νεες τεχνολογίες, (δεν ειναι το παρόντος να το σχολιάσω παραπάνω τεχνικα), ας πουμε οτι ενα ηλεκτρονικό κύκλωμα που εκανε την Χ δουλειά και ηταν διαστάσεων 20 χ 20 (πλακέτα) έφτασε σε σημείο να ειναι 5 χ 5 και να κανει την ιδια δουλειά, τα εξαρτήματα εγιναν μικρότερα, ενα τσιπ κανει την δουλειά που έκαναν 5-6 κλπ η καταναλωση ρευματος επισης επεσε καθοτι τα νεα κυκλωματα δεν εχουν απαιτησεις οπως ειχαν τα παλαιότερα με τα πολλά και τα μεγαλύτερα εξαρτήματα και τα λοιπά,. 
Πλεον οι εταιρίες συναγωνίζονται η μια την αλλη και σε τεχνικό επίπεδο, δηλαδη η καθε συσκευη να ειναι πιο εξυπνη, πιο φουτουριστική απο την προηγούμενη άλλα και πιο οικονομική στην παράγωγη ωστε να κανει πιο πολλές πωλήσεις.
Για να επιτευχθεί αυτο, οι συσκευές πλεον δεν εχουν εκτενή ποιοτικό έλεγχο, τοσο κατα την παραγωγη, οσο και και κατα την σχεδίαση τους, γιατι ειναι ολα θεμα κόστους πλεον.
Επισης οι πρώτες υλες ειναι σχεδον ολες ανακυκλωμένες, θα μου πειτε που ειναι το κακο σε αυτο, πιστευω (χωρις να ειμαι ειδικός) οτι ενα μέταλλο αν ανακυκλωθεί πολλές φόρες χάνει κάποιες απο τις ιδιότητες του, δηλαδή δεν ειναι το ιδιο οπως θα ηταν ενα μέταλλο που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορα.

Τα δε ηλεκτρονικά, μίκρυναν τοσο πολυ, εφαρμόζονται νεες τεχνολογίες, πλακέτες διπλής και τριπλής όψης, εξαρτήματα τα οποία ειναι επιφανειακής στήριξης (SMD) και ειναι πολυ δύσκολο πλέον να επισκευαστούν με συμβατικά εργαλεία, δηλαδή ενα ηλεκτρικό κολλητήρι και μια τρόμπα αποκόλλησης. 
Θελουν εξειδικευμένα εργαλεία, εργαστήρια με μικροσκοπία, πιστολιά θερμού αερα, κτλπ.

Επίσης λογω τις "πολυπλοκότητας" πλεον των εξαρτημάτων και των κυκλωμάτων  πολλες φόρες η επισκευή ειναι πολυ δύσκολη ειτε γιατι η βλαβη εχει παρασύρει πολλά εξαρτήματα, ειτε γιατι εχει καταστρέψει τις "πιστες" της πλακέτας, ειτε γιατι θελει σχέδιο (που δεν υπάρχει public για να το βρει κάποιος) ειτε γιατι εχει ολοκληρωμένα που θέλουν συγκεκριμένο firmware απο τον κατασκευαστή και έχουν επίσης σβηστεί και κατα την παράγωγη τους για να μην φαίνεται τι ειναι. Επίσης σε πολλές πλακέτες ειναι ολες γεμάτες απο κόλλες που καλύπτουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επισκευή.
Οποτε σε ολη αυτη την εξίσωση τα παντα άρχισαν να γίνονται πιο αναλώσιμα, δηλαδη σε περίπτωση βλαβης πλεον η αντικατάσταση ειναι δεδομένη. 

Πχ οταν μια TV εχει 100 ευρω (μια μικρή πχ) και βγαλει μια βλαβη πχ λεντομπαρες, ποιος θα δωσει 70-80 ευρω (με την εργασία) για να την φτιάξει?. Κάνεις..
Το ιδιο και σε ενα πλυντήριο. Βγαζει πρόβλημα με το ρουλεμαν του καδου και δεν μπορεις να το αλλάξεις γιατι το τύμπανο δεν ανοιγει το έχουν κανει ετσι κατα την παράγωγη ώστε να μην λύνεται.. Γιατι?. Γιατι ειναι φθηνοτερο στην παραγωγη..

Να πάρεις καινούργιο κάδο δεν αξίζει όποτε πάει για πέταμα το πλυντήριο..

Παλιά ομως που μια TV CRT ειχε σημερινά λεφτά 1000 ευρω και φτιαχνόταν επίσης, ο κόσμος την έφτιανε με γνώμονα να την κρατήσει. Επισης ποιοτικά ηταν ανώτερη και σαν κατασκευη αλλα και σαν υλικα. Για αυτο συναντάμε και σήμερα τηλεοράσεις 30 και 40 χρόνων που ακομα λειτουργούν.. Φυσικα δεν εχει νόημα να εχουμε μια τέτοια, καθοτι ειναι κατώτερης τεχνολογικής εξέλιξης απο μια νεα φλατ τηλεόραση.

Η τεχνολογία εφερε λοιπον εξέλιξη στην ζωη μας, αλλα παράλληλα δημιούργησε και ενα ακομα πρόβλημα που ειναι αυτή των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης που δεν υπηρχε παλια. 
Παλια μια οικογένεια ειχε μια TV, γιατι ποιος θα εδινε τοσα πολλα λεφτα για να εχει παραπάνω, ενω τώρα εχουν 2 και 3 μεσα σε ενα σπιτι γιατι ειναι "φθηνές".
Το ιδιο και με τα αυτοκίνητα και με οτι αλλο παει ο νους σας.

Η νοοτροπία πλεον ειναι "ελα μωρε και να χαλάσει θα παρω αλλο" και οχι θα παω να το φτιαξω, αφου δεν φτιάχνεται κιόλας.. Ποιος θα δωσει τα ιδια λεφτά που εχει καινούριο για να το φτιαξει?. Κανεις φυσικά.

Παλιά δούλευα σε κατάστημα αντιπροσωπείας service LG/Samsung/Pioneer. Ερχόντουσαν λοιπόν τηλεοράσεις που ειχαν απλες βλάβες πχ πυκνωτές του τροφοδοτικού. Η οδηγία απο την "μαμά" εταιρία ηταν οχι στην επισκευή πλακέτας αλλα μονο να γινει αντικατάσταση ολης της πλακέτας..

Μα καλα έλεγα, γιατι να μην αλλάξουμε εναν, δυο πχ πυκνωτές που εχουν 2 ευρω και οχι ολη την πλακέτα που εχει 100 πχ ευρω?. Η απάντηση ηταν οτι μπορει να βγάλει και μια 2η βλάβη αργότερα οποτε η εταιρία θα "χάσει" την αξιοπιστία της. 

Ετσι ο πελατης κατέληγε να δινει 150 ευρω για μια επισκευή ενω ας πουμε θα μπορουσε να ειχε δώσει 40-50 (με την εργασια). Οποτε μετα σου λεει αν χαλάσει ας δωσω και αλλα 50 να παρω μια καινούρια να εχω και την εγγύηση.

Τα ηλεκτρονικά εργαστήρια έκλεισαν σχεδον ολα, παλια καθε γειτονιά ειχε και απο ενα, τωρα δεν θα βρεις κανενα, για τους λογους που έγραψα παραπάνω.
Παράλληλα ο υπερκαταναλωτισμος εφερε τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια και με την καταστροφή του περιβάλλοντος..
Δεν ειναι τυχαίο που λενε το φθηνο θα το πληρωσεις 2 φορες.. Υπάρχει ομως πλεον κατι το ακριβο να ειναι αξιόπιστο και να αξιζει κάποιος να επενδύσει σε αυτο?. Μαλλον οχι.. 

Και το ερώτημα ειναι.. χρειαζόμαστε ολα αυτα που εχουμε σήμερα?. Παλιά που δεν τα ειχαν δεν ηταν καλύτερα?. Δεν έβρισκε ο άνθρωπος να εχει αλλα ενδιαφέροντα?. 
Η τεχνολογία δεν μας βοηθάει πλεον μας καταστρέφει, οχι γιατι φταίει η ίδια, άλλα γιατι φταίει η λαθος χρηση της απο εμας τους ιδιους. 
Και για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι σε συσκευές και οχι σε καποια αλλα μηχανήματα που η τεχνολογία έκανε πρόοδο οπως ειναι τα ιατρικά μηχανήματα και τα λοιπα..
Ολα ειναι 2 μέτρα και 2 σταθμά λοιπόν.

Οπως λεει και η υπογραφή μου " Ιf evolution works, why are there so many idiots?"
Η απάντηση ειναι πολύπλοκη και μπορεί να εχει πολλες εξηγήσεις.
Σορρυ για το παραλήρημα και το σεντόνι, εύχομαι να ημουν πισω στην δεκαετία του 80 και του 90 ημουν απο τους τυχερούς που πέρασα σουπερ παιδικά και εφηβικά χρόνια χωρίς ολα αυτα που εχουμε σήμερα, και που άραγε τα χρειαζόμαστε πραγματικά?

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 12
  • Thanks 4
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Παλια δούλευα σε εξειδικευμένο service LG/Samsung. Ερχόντουσαν λοιπόν τηλεοράσεις που ειχαν απλες βλάβες πχ πυκνωτές του τροφοδοτικού. Η οδηγία απο την "μαμά" εταιρία ηταν οχι στην επισκευή πλακέτας αλλα μονο να γινει αντικατάσταση ολης της πλακέτας..

Μα καλα έλεγα, γιατι να μην αλλάξουμε εναν, δυο πχ πυκνωτές που εχουν 2 ευρω και οχι ολη την πλακέτα που εχει 100 πχ ευρω?. Η απάντηση ηταν οτι μπορει να βγαλει και μια 2η βλαβη αργότερα οποτε η εταιρία θα "χασει" την αξιοπιστία της. 

Αυτο εμενα μου ακουγεται για προφαση. Απο τη μαμα εταιρεια εννοω.

Θα μπορουσε να παρουσιαζει και τις 2 επιλογες στον πελατη, αναφεροντας και το ενδεχομενο μελλοντικης βλαβης, και να αποφασιζε ο ιδιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...