adi32 Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου Μετεφερα με το diskgeniusτα win 10 σε νεο μεγαλυτερο ssd και φαινεται να αργει το pc καποιες φορες στην εναρξη και καποιες φορες κρασαρει ο explorer. Στα games φαινεται οκ Εκανα καποια checkdisk filecheck κλπ ολα οκ δειχνουν Ο δισκος με καποια διαγνωστικα φαινεται οκ Αν κανω refresh την εγκατασταση χανω οτι εχω εγκαταστησει ? πχ games πολλων GB απο Steam πρεπει να ξαναμπουν απο την αρχη ? Το ιδιο κι αν κανω καινουργια εγκατασταση win 10? η αν βαλω απο πανω win 11?
kinhthra Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 8 ώρες πριν, adi32 είπε Μετεφερα με το diskgeniusτα win 10 σε νεο μεγαλυτερο ssd και φαινεται να αργει το pc καποιες φορες στην εναρξη και καποιες φορες κρασαρει ο explorer. Στα games φαινεται οκ Εκανα καποια checkdisk filecheck κλπ ολα οκ δειχνουν Ο δισκος με καποια διαγνωστικα φαινεται οκ Αν κανω refresh την εγκατασταση χανω οτι εχω εγκαταστησει ? πχ games πολλων GB απο Steam πρεπει να ξαναμπουν απο την αρχη ? Το ιδιο κι αν κανω καινουργια εγκατασταση win 10? η αν βαλω απο πανω win 11? Αν κάνετε επαναφορά και νέα εγκατάσταση θα τα χάσετε όλα. Αν κάνετε αναβάθμιση (update) τα 11 θα είσαι εντάξει.
adi32 Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, kinhthra είπε Αν κάνετε επαναφορά και νέα εγκατάσταση θα τα χάσετε όλα. Αν κάνετε αναβάθμιση (update) τα 11 θα είσαι εντάξει. Πρεπε να ξανακατευουν όλα τα παιχνίδια από την αρχή? (steam epic) Μπορει με το update να μη λυθεί κιολας
kinhthra Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 22 λεπτά πριν, adi32 είπε Πρεπε να ξανακατευουν όλα τα παιχνίδια από την αρχή? (steam epic) Μπορει με το update να μη λυθεί κιολας Αν κάνετε καθαρή εγκατάσταση θα πρέπει να ξανά εγκαταστήσετε ότι πρόγραμμα έχετε τώρα. Θα σας προτείνω να κάνετε αναβάθμιση αν το πρόβλημα παραμένει να κάνετε φορμάτ.
clampro Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Μπορείς να γλυτώσεις το κατέβασμα των παιχνιδιών του Steam αν αυτό είναι το μόνο που σε προβληματίζει με την νέα εγκατάσταση. Ενδεχομένως γίνεται και για το Epic, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
atheatos Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Έκανες Speedtest τον σκληρό ? Δες τι ταχυτητες πιάνει σε σύγκριση με τον προηγούμενο.
adi32 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 22/8/2025 στις 12:20 ΜΜ, atheatos είπε Έκανες Speedtest τον σκληρό ? Δες τι ταχυτητες πιάνει σε σύγκριση με τον προηγούμενο. τον παλιο τωρα δεν τον εχω αλλα βλεπω οτι αυτος εχει ενω σε εναν αλλο NVMe που εχω ειναι Νορμαλ ειναι ? Να μεταφερω τα win στον NVMe καλυτερα? Επεξ/σία 24 Αυγούστου από adi32
Xristaras12 Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου έχεις το λειτουργικό σε ssd sata δίσκο και εχεις 4ΤΒ NVMe για τα παιχνίδια; Εαν τα παιχνίδια ειναι σε αλλο δισκο δεν θα χρειαστεί να ξανακατεβάσεις τίποτα, απλά θα "δείξεις" στο steam που είναι οι φάκελοι εγκατάστασης. Πολύ "ανάποδο" πάντως αν ισχύει αυτό. Το λειτουργικό πρέπει να είναι πάντα στον πιο γρήγορο δίσκο του συστήματος ώστε να είναι "σπίρτο" σε οποιαδήποτε λειτουργία. Ποιον ssd εβαλες τώρα και ποιον είχες πριν;
adi32 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε έχεις το λειτουργικό σε ssd sata δίσκο και εχεις 4ΤΒ NVMe για τα παιχνίδια; Εαν τα παιχνίδια ειναι σε αλλο δισκο δεν θα χρειαστεί να ξανακατεβάσεις τίποτα, απλά θα "δείξεις" στο steam που είναι οι φάκελοι εγκατάστασης. Πολύ "ανάποδο" πάντως αν ισχύει αυτό. Το λειτουργικό πρέπει να είναι πάντα στον πιο γρήγορο δίσκο του συστήματος ώστε να είναι "σπίρτο" σε οποιαδήποτε λειτουργία. Ποιον ssd εβαλες τώρα και ποιον είχες πριν; o Nvme 512 GB ειναι Ο νεος ειναι αυτος https://www.e-shop.gr/ssd-teamgroup-t253x6512g0c101-cx2-512gb-25-sata-3-p-PER.323586 ο παλιος ηταν ενας intenso 256 που μου εδειχνε και πολυ χαμηλη υγεια γι αυτο τον αλλαξα Πηγα να βαλω για δοκιμη στον Nvme τα win σαν dual boot αλλα μου πεταγε μηνυμα οτι δεν μπορει να τα βαλει "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks." Δε θελω να τους κανω φορματ γιατι εχουν μεσα αρκετα ολοι
Xristaras12 Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, adi32 είπε o Nvme 512 GB ειναι Ο νεος ειναι αυτος https://www.e-shop.gr/ssd-teamgroup-t253x6512g0c101-cx2-512gb-25-sata-3-p-PER.323586 ο παλιος ηταν ενας intenso 256 που μου εδειχνε και πολυ χαμηλη υγεια γι αυτο τον αλλαξα Πηγα να βαλω για δοκιμη στον Nvme τα win σαν dual boot αλλα μου πεταγε μηνυμα οτι δεν μπορει να τα βαλει "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks." Δε θελω να τους κανω φορματ γιατι εχουν μεσα αρκετα ολοι Τα νούμερα που βλέπεις, είναι αυτά που πρέπει να βλέπεις για τέτοιον δίσκο. Ο δίσκος που παραθέτεις στο λινκ ειναι sata 3 ssd, καμία σχέση με την ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ταχύτητα που έχουν οι nvme δίσκοι(ακόμαι και οι πιο σάπιοι). "έκοψες" διαμέρισμα (partition) στον 4ΤΒ; αν οχι ευτυχώς που δεν μπορούσε να στα βάλει γιατί θα σου έσβηνε τον δίσκο πλήρως.
adi32 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε Τα νούμερα που βλέπεις, είναι αυτά που πρέπει να βλέπεις για τέτοιον δίσκο. Ο δίσκος που παραθέτεις στο λινκ ειναι sata 3 ssd, καμία σχέση με την ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ταχύτητα που έχουν οι nvme δίσκοι(ακόμαι και οι πιο σάπιοι). "έκοψες" διαμέρισμα (partition) στον 4ΤΒ; αν οχι ευτυχώς που δεν μπορούσε να στα βάλει γιατί θα σου έσβηνε τον δίσκο πλήρως. Οχι δεν εκοψα Για να βαλω τα win στον nvme χωρις να σβησω αρχεια που εχει υπαρχει τροπος?
adi32 Δημοσ. 26 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου Τελικα εκανα φορματ τον nvme και εβαλα εκει τα win Στον αλλο δισκο που ειχα τα win εχουν μεινει οι φακελοι windows κλπ που δε μου επιτρεπει να τους σβησω τωρα Προσπαθησα με take ownership κλπ αλλα καποια δε σβηνονται Υπαρχει καποιος γρηγορος τροπος ?
Aris_ Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου δες απο τo disk management αν κανει φορματ η αλλιως καποιο util. πχ disk genius
adi32 Δημοσ. 26 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου βρηκα απλη λυση Rename the Windows folder to Windows.old Run Disk Cleanup from the Start menu Select the drive containing the Windows.old folder Previous "Windows Installation(s)" then click on OK
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα