Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέσα στους επόμενους 6-10 μήνες σκοπεύουμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο από Ευρώπη με μετοικεσία (Μειωμένοι φόροι/δασμοί). Κοιτάζουμε για Υβριδικό καινούργιο η 1-2 ετών μεταχειρισμένο.

Ποια Ευρωπαϊκή αγορά/χώρα είναι καλλίτερη για αγορά αυτοκινήτου;

Ακούω πολλούς να αναφέρουν ότι η Γερμανία έχει τις ποιο λογικές τιμές και ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα που έχουν φέρει αυτοκίνητο από εκεί;

Έχω επίσης ακούσει και για Γαλλία. Για Αγγλία βέβαια δεν τον συζητάμε λόγο θέσης οδηγού.

Επίσης έχω ακούσει ΠΑΡΑ πολλά παράπονα για πειραγμένα χιλιόμετρα σε μεταχειρισμένα

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος Ευρωπαϊκός μηχανισμός έλεγχου του Αριθμού πλαισίου για χιλιόμετρα/τρακαρίσματα κτλ σε περίπτωση μεταχειρισμένου;

Δημοσ.
1 minute ago, Antiriad said:

Μέσα στους επόμενους 6-10 μήνες σκοπεύουμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο από Ευρώπη με μετοικεσία (Μειωμένοι φόροι/δασμοί). Κοιτάζουμε για Υβριδικό καινούργιο η 1-2 ετών μεταχειρισμένο.

Ακούω πολλούς να αναφέρουν ότι η Γερμανία έχει τις ποιο λογικές τιμές και ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα που έχουν φέρει αυτοκίνητο από εκεί;

Έχω επίσης ακούσει και για Γαλλία. Για Αγγλία βέβαια δεν τον συζητάμε λόγο θέσης οδηγού.

Επίσης έχω ακούσει ΠΑΡΑ πολλά παράπονα για πειραγμένα χιλιόμετρα σε μεταχειρισμένα

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος Ευρωπαϊκός μηχανισμός έλεγχου του Αριθμού πλαισίου για χιλιόμετρα/τρακαρίσματα κτλ σε περίπτωση μεταχειρισμένου;

πριν αγοράσεις, να ρωτήσεις τι ισχύει για τα μετοικεσίας για να είσαι 100% σίγουρος τι θα πληρώσεις.......αλλά μεταχειρισμένο με χαρτί μετοικεσίας δε λέει  ...γνώμη μου γιατί δε ξέρω τι ποσοστό απαλλαγής ισχύει

γιό το τελευταίο με μηχανικό θα σου πει κυρίως αν έχει τρακάρει η αλλαχτεί κάτι από τα serial number (σε φτερα,τζαμια που ειναι ιδια και απο τις 2 πλευρες)....αν εχει επισκευαστει εκτος δικτυου αντιπροσωπειας δεν εχει καταχωρηθει τιποτα για να δεις απο το πλαισιο παρα μονο για ημερομηνια παραγωγης-πωλησης ,για ποια χωρα και με λιστα των χαρακτηριστικων και εχτρα....απο το κτεο της χωρας ποσοι ιδιοκτητες και χιλιομετρα και σε τι κατασταση ειναι στο περιπου και αν ειναι νομιμο για κυκλοφορια(η καθε χωρα εχει αλλο ευαγγελιο) Γερμανια Γαλλια Ιταλια

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Αφού μετοικεσία μόνο καινούργιο,κρίμα να την κάψεις για μεταχειρισμένο.

Καινούργιο γιατί  όχι απο Ελλάδα;Η διαφορά στις τιμές με πχ Γερμανία ειναι στα μεταχειρισμένα .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Αφού μετοικεσία μόνο καινούργιο,κρίμα να την κάψεις για μεταχειρισμένο.

Καινούργιο γιατί  όχι απο Ελλάδα;Η διαφορά στις τιμές με πχ Γερμανία ειναι στα μεταχειρισμένα .

Διότι νομίζω ότι οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ήδη τα τέλη  ταξινόμησης στην τελική τιμή τούς. 

Από ότι γνωρίζω η απαλλαγή είναι απο το 80% των τελών ταξινόμησης. Επίσης ο ΦΠΑ καταβάλλεται στην Ελλάδα. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Antiriad είπε

Διότι νομίζω ότι οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ήδη τα τέλη  ταξινόμησης στην τελική τιμή τούς. 

Από ότι γνωρίζω η απαλλαγή είναι απο το 80% των τελών ταξινόμησης. Επίσης ο ΦΠΑ καταβάλλεται στην Ελλάδα. 

Αφου θα γίνει εκτελωνισμός ούτως ή άλλως Ελλάδα τα ίδια τελη ταξινόμησης δεν θα έχουν;Νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτείς εκτελωνιστή για όλα αυτά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Antiriad είπε

σκοπεύουμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο από Ευρώπη με μετοικεσία

Θέλεις δηλαδή αμάξι με κόκκινες πινακίδες που τώρα φοράνε μαύρες. Εσύ δεν είχες ανοίξει θέμα για τις κόκκινες?

Πρέπει να έχεις στην κατοχή σου και χρήση 6 μήνες το αυτοκίνητο πριν το φέρεις εδώ για να δικαιούσαι τα προνόμια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πρέπει να έχεις στην κατοχή σου και χρήση 6 μήνες το αυτοκίνητο πριν το φέρεις εδώ για να δικαιούσαι τα προνόμια.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος

https://www.ektelonismos.com/metanastes.htm#:~:text=Όταν η μετοικεσία γίνεται από χώρες της,περίπτωση αυτή δεν υπάρχει περιορισμός στα κυβικά.

[Απόφαση Υπουργού Οικονομικών Δ 245/11 (ΦΕΚ 195/Β/6.4.88) με τις μετέπειτα τροποποιήσεις της.]

Όταν η μετοικεσία γίνεται από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας το αυτοκίνητο ή αυτοκινούμενο τροχόσπιτο -- βενζινοκίνητο -- που φέρνουν πρέπει να ήταν στην κατοχή και χρήση τους τουλάχιστον για 6 μήνες και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει περιορισμός στα κυβικά.

Όταν η μετοικεσία γίνεται από Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Κατάρ και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

α. Να εισάγουν το επιβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ., ή αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που είχαν στην αποκλειστική κυριότητα και χρήση τους 6 μήνες πριν μετοικήσουν στην Ελλάδα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητο είναι για την εισαγωγή του αυτοκινήτου να ενημερωθούν για τους τύπους καταλυτών που εγκρίνει το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Ελλάδας.

β. Να εισάγουν καινούριο αυτοκίνητο με καταλύτη αγορασμένο από χώρα της Ευρώπης ή από την Ελλάδα και να είναι νέας τεχνολογίας έως 2.000 κ.ε. ή αυτοκινούμενο τροχόσπιτο καινούριο και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι 2.000 κ.ε. (ή μέχρι 1.000 κ.ε. όταν έχουν κινητήρα WANKEL).

https://www.mfa.gr/usa/ypiresies/ypiresies-gia-ellines/pistopoiitiko-metikesias.html

Δικαιολογητικά

(Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών,  Δ. 245/88)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Θέλεις δηλαδή αμάξι με κόκκινες πινακίδες που τώρα φοράνε μαύρες. Εσύ δεν είχες ανοίξει θέμα για τις κόκκινες?

Από ότι φαίνεται οι κόκκινες καταργήθηκαν πριν περίπου 1 χρόνο. Οι μετοικούντες απο Αμερική η άλλες ηπείρους μπορούν να φέρουν και καινούργιο με μείωση στα τέλη ταξινόμησης.

Δημοσ.

Εισαι κατοικος εξωτερικου? Τις προυποθεσεις τις μετοικεσιας τις έχεις? Δυο χρονια τουλαχιστον (αν δεν εχει αλλαξει κατι) κατοικος εξωτερικου και 6 μηνες κατοχος του αυτοκινητου (αρα και εγγραφη του στην αντιστοιχη χωρα διαμονης σου στο εξωτερικο)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...