lnwolfgr Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 35 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, για να αρχίσει να κολλάει το CD πρέπει να του έχεις κάνει μια πολύ βαθιά χαρακιά ή να έπαιζαν μαζί του αγριόγατες, το βινύλιο φθείρεται με το παραμικρό γιατί πολύ απλά δεν έχει κώδικα διόρθωσης λαθών (πως να έχει; αναλογικό είναι). Συν την σκόνη που μαζεύει στο αυλάκι που δεν φεύγει με τίποτα μετά. Και φυσικά το CD δεν έχει θέματα με στατικό ηλεκτρισμό ή να ακούγεται διαφορετικά ανάλογα με την βελόνα ή αλλά τέτοια. Τώρα για τα players, και να ήταν αναξιόπιστα τα CD players τη δεκαετία του '80 αυτό δεν αφορά το σήμερα ούτε επηρέαζε τη συλλογή σου με τα δισκάκια. Πάντως έχω δίσκους βινυλίου που "πρεσαρίστηκαν" το 60, και αν το βάλω στο πικάπ ακούγονται τέλεια, και cd που "πρεσαρίστηκαν" το 90 και ήδη μου έχουν discrot και δεν παίζουν πια, ακόμα και σε cd player των 10000 ευρώ, καταστράφηκαν, μόνα τους, οπότε να τους βράσω τους κωδικούς λαθών και τους αλγόριθμους. Τα cd player έχουν χειρότερη κατασκευή σήμερα από ότι στο παρελθόν, πήρα cd player, δεν το έχω 2 χρόνια και ήδη αρχίζει να πηδάει τα cd και cd που ειναι ολοκαίνουρια, αγορασμένα κλειστά σε ζελατίνα, όχι γρατζουνισμένα, και δεν ήταν λίγες η φορές που το ίδιο το cd player χάραζε το cd. Το μόνο καλό που έχει το cd player ειναι ότι ειναι plug&play το βάζεις πρίζα 2 καλώδια στον ενισχυτή και έχεις ήχο, το πικάπ ειναι πιο φασαριόζικο. πρέπει να ρυθμίσεις ύψος κεφαλής, βάρος βελόνας, αζιμούθιο κ.τ.λ. Τώρα το να κάνεις ζημιά στο βινύλιο ειναι πιο εύκολο από το cd ναι, αλλά αν το πας σωστά το βινύλιο θα κρατήσει, αν τώρα παίρνεις κεφαλή και ο κατασκευαστής σου λέει "βάρος 2 γραμμάρια" και το ρυθμίζεις στα 4 γραμμάρια π.χ. τότε ναι, έχεις φθορές σοβαρές και στον δίσκο και την βελόνα. Δεν συγκρίνω την διαφορά ήχου του κάθε μέσου, εγώ είμαι του "υλικού" και όχι του μέσου, θέλω να πω ότι αν ψάχνω ένα υλικό π.χ. έψαχνα ένα άλμπουμ των blue oyster cult, και το βρήκα σε βινύλιο πρώτα, ε πήρα το βινύλιο, αν το έβρισκα πρώτα σε cd, θα το έπαιρνα σε cd. Και πρώτα ρίχνω μια ματιά στα cd και μετά στα βινύλια, φυσικά λόγο κόστους, θα ήμουν ευτυχισμένος αν αντί για ένα βινύλιο ερχόμουν σπίτι με 3 cd, περισσότερο υλικό, μεγαλύτερη χαρά, ανεξαρτήτως μέσου με τα οποία καλά η στραβά έχει αυτό.
safridia Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 11 ώρες πριν, MemoVigor είπε Μηπως ενοεις Paranoid Black Sabbath? Ναι αυτο εννοω, οκ εκανα λαθος με τους Deep purple Παντως λεω να το καθιερωσω, πολλες σελιδες το κανουν επιτηδες, κανουν λαθη επι τουτου για να προκαλεσουν σχολια οσων θα θελησουν να διορθωσουν και κατ' επεκταση να τσακωθουν με τους παντες. Γιατι οπως ελεγε και ο μεγαλος Jimy Hendrix στο μεγαλο του ασμα Live and let die 2
dimtsef Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) πρώτο μουσικό CD Ημισκούμπρια - Ο Δίσκος Που Διαφημίζετε .. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από dimtsef
lector Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Το cd (οπως και ολα τα υπολοιπα φυσικα μεσα) σε σχεση με τις πλατφορμες εχει ενα σημαντικο πλεονεκτημα: Το αγοραζεις και ειναι δικο σου, δεν το νοικιαζεις. 4
kurkosdr Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Στις 18/8/2025 στις 10:40 ΜΜ, Thresh είπε 20 χρόνια από το NAL Disk μας... Τι είναι το NAL Disk;
Members gsarig Δημοσ. πριν από 18 ώρες Members Δημοσ. πριν από 18 ώρες 28 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Τι είναι το NAL Disk; Μια από τις πιο ένδοξες στιγμές στην ιστορία του site (για να μην πω του τόπου): 2 1
mike15 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 4 ώρες πριν, kurkosdr είπε Ναι αλλά η σειρά υποκειμενικών προτιμήσεων που παρέθεσες δεν δικαιολογεί βαρύγδουπες και απόλυτες (δηλαδή παρουσιαζόμενες ως αντικειμενικές) δηλώσεις του στυλ "απαισιο υλικο". δεν παρουσιασα εγω κατι σαν αντικειμενικο ,εσυ το πηρες ετσι......την γνωμη μου φυσικα εξεφρασα..για μενα ειναι απαισιο και σαν ηχος και σαν υλικο που εξαφανισε το αγαπημενο μου βινυλιο...ειναι πολυ "κρυο" υλικο. 1 ώρα πριν, lector είπε Το cd (οπως και ολα τα υπολοιπα φυσικα μεσα) σε σχεση με τις πλατφορμες εχει ενα σημαντικο πλεονεκτημα: Το αγοραζεις και ειναι δικο σου, δεν το νοικιαζεις. εκτος εαν κανεις την παγαποντια με το νεο μεσο(you tube__) οποτε ειναι παλι δικο σου..αλλα καταλαβαινω τι λες,σε σχεση με τις παλτφορμες..
Oxygene Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Και 43 χρόνια μετά, παραμένει ο καλύτερος ήχος...
Mhlogiatros Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Kαι οπως το πανε εκει θα γυρισουμε χερι με χερι ανταλλαγη . Και ελατε να μου ακυρωσετε την αδεια του αρχειου Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Mhlogiatros
lector Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 11 λεπτά πριν, mike15 είπε εκτος εαν κανεις την παγαποντια με το νεο μεσο(you tube__) οποτε ειναι παλι δικο σου..αλλα καταλαβαινω τι λες,σε σχεση με τις παλτφορμες.. Καλα ναι, μπαγαποντιες μπορεις να κανεις και με αλλους τροπους, μιλαμε για οταν εισαι νομιμος. Ή αγοραζεις το φυσικο μεσο, ή νοικιαζεις το ψηφιακο. Νομιζω οτι η κοροϊδια ειναι φανερη. 1
G.TH. Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Πείτε και τα πρώτα πειρατικά σιντί που αγοράσατε. Εμένα θαρρώ πως ήταν ένα λαιβ του Πάνου Κιάμου
mike15 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 4 λεπτά πριν, lector είπε Καλα ναι, μπαγαποντιες μπορεις να κανεις και με αλλους τροπους, μιλαμε για οταν εισαι νομιμος. Ή αγοραζεις το φυσικο μεσο, ή νοικιαζεις το ψηφιακο. Νομιζω οτι η κοροϊδια ειναι φανερη. ομως απο itunes μπορεις να το κανεις δικο σου..και καποια αλλη νομιζω..δεν ειμαι ειδικος και δεν τα ξερω καλα..το καλο με την ψηφιακη ειναι οτι μπορεις να βρεις συγκροτηματα και τραγουδια τους σε πλατφορμες που σε φυσικο μεσο δεν μπορεις γιατι π.χ δεν ηταν εμπορικα και δεν τα εβγαλαν ξανα σε κυκλοφορια οποτε δεν μπορεις να τα βρεις στο εμποριο. 2
kurkosdr Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, mike15 είπε δεν παρουσιασα εγω κατι σαν αντικειμενικο ,εσυ το πηρες ετσι......την γνωμη μου φυσικα εξεφρασα..για μενα ειναι απαισιο και σαν ηχος και σαν υλικο που εξαφανισε το αγαπημενο μου βινυλιο...ειναι πολυ "κρυο" υλικο. Ας έβαζες ένα "κατά τη γνώμη μου" μπροστά βρε άνθρωπε, όχι σκέτο "απαισιο υλικο" λες και είναι καμιά αντικειμενική αλήθεια. Για εμάς που μεγαλώσαμε με το PC και το Playstation, το CD είναι μέρος των παιδικών μας χρόνων και μέρος των δύο laser-powered magic boxes (PC και Playstation) που μας χάρισαν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και μουσικής. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από kurkosdr 1
lnwolfgr Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 17 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Ας έβαζες ένα "κατά τη γνώμη μου" μπροστά βρε άνθρωπε, όχι σκέτο "απαισιο υλικο" λες και είναι καμιά αντικειμενική αλήθεια. Για εμάς που μεγαλώσαμε με το PC και το Playstation, το CD είναι μέρος των παιδικών μας χρόνων και μέρος των δύο laser-powered magic boxes (PC και Playstation) που μας χάρισαν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και μουσικής. Εγώ είμαι της προηγούμενης σειράς, μεγάλωσα με atari 2600, master system και game boy, και φυσικά, κασέτα, είμαι του φυσήματος και της μπατονέτας. Πάντως από τα 3 ψηφιακά format που έχω, (cd, dvd, blue ray) το discrot ειναι υπαρκτό και το cd ειναι το ποιο ανθεκτικό από τα 3, με το blu ray να ειναι το χειρότερο σε θέμα diskrot. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα